Laatste keer aangrijpende verhalen: Elara en de Clini Clowns

aangrijpende verhalen

Op woensdag heb ik een rubriek op Kellycaresse.nl waarin aangrijpende verhalen van bezoekers worden gedeeld. Op het oproepje kwamen prachtige verhalen binnen, zowel anoniem als mensen die dit met hun eigen naam willen delen. Iedere woensdag konden jullie hier een nieuw aangrijpend verhaal lezen. Vandaag is de laatste keer dat deze rubriek online komt want er komt een nieuwe rubriek aan. Een rubriek waarbij ik weer ga vragen naar ervaringen van jullie, hier lezen jullie volgende week meer over met een oproepje voor jullie ervaringen. Vandaag dus het laatste verhaal, maar wel een heel bijzonder verhaal. Op Twitter zag ik het oproepje van Kimberley, de mama van Elara. Elara is een meisje van bijna een jaar oud en heeft al meer in het ziekenhuis doorgebracht dan dat ze thuis is geweest. Gelukkig zorgen de Clini clowns voor heel veel lachjes op het gezichtje van Elara. Omdat Kimberley graag iets terug wil doen voor de Clini Clowns heeft ze heel veel bloggers en media gevraagd om een actie op te zetten voor de Clini Clowns.

Ik zelf heb als pedagogisch hulpverlener op de kinderafdeling van een ziekenhuis gewerkt en kwam daardoor wekelijks in contact met Clini clowns die ik dan ging  voorbereiden op hun bezoekje aan de kinderen. Als geen ander weet ik daardoor hoeveel de inzet van Clini clowns kan betekenen voor kinderen die door ziekte in het ziekenhuis liggen. Ik wilde daarom graag aandacht geven aan het mooie verhaal van Kimberley.

IMG_5614

Elara en de Clini Clowns

Kimberley: ;Als geen ander weet ik hoe belangrijk de lach van een kind is. Ik ben de trotse mama van Elara, geboren op 15 juni 2013. Elara wordt binnenkort 1 jaar en we hebben een enorme achtbaan achter de rug. Hierover houd ik het kort, want ik ben een positief mens en de reden dat ik dit schrijf is omdat de maand juni in teken staat van Elara en de Clini Clowns en ik geld op wil halen voor dit geweldige goede doel. In samenwerking met stichting Clini Clowns wordt juni een hele speciale maand op zowel hun officiele site/social media als op onze site over onze dochter.

We kennen allemaal de Clini Clowns. De één vindt ze maar eng, de ander vindt het prachtig om te zien wat ze voor kindjes betekenen. Hoe eng of hoe mooi het ook is, zonder hen te steunen kunnen ze niet door. Mijn dochter heeft totaal 7 maanden in het ziekenhuis gelegen en we zijn er nog lang niet. We hebben nog een heel traject te gaan met haar. In de afgelopen maanden hebben wij veel steun gehad aan de Clini Clowns. Hoe jong Elara ook was, we zagen hoe mooi ze het vond en hoe geinteresseerd ze was. Wij werden daardoor als ouders ook even uit de ziekenhuis setting gehaald. Nooit geweten hoe belangrijk dit eigenlijk was.

Voordat ik zelf een (meervoudig) gehandicapt kindje kreeg stond ik helemaal niet stil bij wat de Clini Clowns allemaal deden. Als ik een reclame zag op tv vond ik het allemaal wel mooi dat ze dit deden voor de kindjes, maar dat was het. De volgende reclame kwam in beeld en dat de wasmiddel in de aanbieding was bleef meer hangen dan eventueel geld storten naar stichting Clini Clowns. Wij zijn gecontacteerd door de Clini Clowns n.a.v. onze verhalen en foto’s/filmpjes over de clowns en we werden gevraagd voor een interview. Niet wetende dat er veel meer uit zou rollen en we samen een project gingen starten. Het meeste is nog een verrassing, maar dat het leuk gaat worden weet ik zeker. 

De Clini Clowns doen meer dan alleen ziekenhuizen bezoeken. Samen met mijn vriend heb ik ook mogen aanschouwen wat dat is en met een brok in mijn keel kan ik jullie dan ook vertellen dat het enorm belangrijk is dat de Clini Clowns hiermee door kunnen blijven gaan. Hoe ongelofelijk zij zich inzetten voor ‘special needs kindje’ is bewonderingswaardig.
Ik  moet zeggen dat ik voor stichting Clini Clowns mijn petje af neem. De mensen op kantoor werken keihard, de clowns maken veel mee en de vrijwilligers doen alles met plezier. Donateurs zijn de ruggengraat in dit verhaal. Zonder donateurs zou stiching Clini Clowns nooit bestaan hebben. 

Ik ben geen vertegenwoordiger van de Clini Clowns. Ik ben een mama met een pracht van een dochter welke door de Clini Clowns weer even kunnen lachen. Vandaar dat ik deze maand zoveel mogelijk geld wil ophalen en donateurs wil werven. Mensen weten vaken niet dat ze zelf een bedrag kunnen uitkiezen of in de webshop veel leuks kunnen kopen waarvan een heel groot deel gaat naar de Clini Clowns. Al zou iedereen de maand juni maar eenmalig 1 euro storten, dan kunnen ze weer veel moois doen voor kindjes zoals Elara.

Je kunt de Clini Clowns volgen op verschillende manieren. Hun officiële site, Twitter:  of via Facebook. Koop bijvoorbeeld wat leuks in hun webshop en steun daarmee het goede doel. Je kunt er allerlei leuke kraamcadeaus, gepersonaliseerde tassen en koffertjes en andere mooie spulletjes kopen.

Dit knuffeltje kost €5,99 en daarmee steun je voor €3,00 de clini clowns!

Kan je deze maand wat geld missen, doneer alstublieft via hun site. Nog beter is natuurlijk om donateur te worden, maar ik begrijp goed dat veel mensen niet elke maand iets kunnen missen. Heb je een kleine (op komst), neem eens een kijkje in de webshop. Ook op deze manier kan je stichting Clini Clowns helpen.’

Aan de slag voor een lach. Dat is waar we het voor doen!.

Veel liefs,
Kimberley, Erwin & Elara
www.ElaraBrandon.nl

Dankjewel Kimberley voor dit bijzondere verhaal. Ik hoop dat deze actie veel geld en bekendheid zal inzamelen voor de Clini Clowns want dat verdienen ze gewoon. En lieve Elara verdient die mooie glimlach die de clini clowns haar bezorgen. Ik wil je heel veel beterschap, sterkte en positiviteit voor de toekomst wensen. Je bent een top moeder!

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

13 reacties

 • Petra
  4 juni 2014

  Lieve Kimberly ik volg je al via je eigen website. Ik heb ontzettend veel respect voor jullie als ouders. Elara boft met jullie. Ik zal mijn steentje bijdrage aan de Clini clowns. Wat een mooie stichting. Beterschap voor jullie meisje. En heel veel kracht voor de toekomst.
  Petra onlangs geplaatst…Mijn week in foto’s #1My Profile

 • Marion
  4 juni 2014

  Wat ik ook vaak vergeet is waar je als Clini Clown zelf ook mee geconfronteerd wordt. Dat moet toch ook heftig zijn. Ja, dat vergeet ik vaak…. Mooi artikel. Veel beterschap voor Elara.
  Marion onlangs geplaatst…Eestoornis ~ Herstel: Paniek en herpakkenMy Profile

 • Geertje
  4 juni 2014

  Ik ben snel op je site gaan kijken… Wat heftig om dit allemaal mee te moeten maken, zowel voor jullie als voor Elara. Ze heeft al meer tijd in het ziekenhuis doorgebracht dan thuis! Lijkt me ontzettend moeilijk. Ik ben al donateur van de clini clowns, dus steun ze al! Hoop dat je met deze actie meer mensen aan zult trekken.
  Ik wens jullie veel sterkte en beterschap!
  Geertje onlangs geplaatst…Een Kijkje In Mijn Leven #21My Profile

 • Manon
  4 juni 2014

  Wat een mooi verhaal weer. Goed om te lezen dat de Clini Clowns zo veel goed doen voor de kinderen, ik ga ook eens op de site kijken of ik wat kan doneren.

  Succes met de actie die deze maand gaat komen!
  Manon onlangs geplaatst…Tip: Leontien sportkleding bij KruidvatMy Profile

 • Miranda
  4 juni 2014

  Heftig lijkt me dat, om je kind zo vaak in het ziekenhuis te moeten zien. Ik ben direct even op de site van de cliniclowns gaan kijken en heb wat gedoneerd. Hopelijk doen vele dat met mij.

  Succes met de actie die gaat komen!
  Miranda onlangs geplaatst…Het grote geheim voor mooie sterke nagels;)My Profile

 • Jess
  4 juni 2014

  Wat knap dat je zo positief in het leven staat terwijl jullie al zoveel meegemaakt hebben met elara. Had nooit op die manier stil gestaan bij wat de Clini Clowns doen. Ik ga zeker zo’n knuffeltje bestellen om hen op die manier te steunen. En wat een kleine kanjer is Elara toch.
  Jess onlangs geplaatst…Mirror shotsMy Profile

 • Manon
  4 juni 2014

  Ik heb eigenlijk nooit zo stil gestaan bij de Clini Clowns en wat ze allemaal doen voor zieke kindjes en hun ouders/familie! Respect voor wat jullie allemaal meegemaakt hebben!
  Manon onlangs geplaatst…Cadeautjes van RiverMy Profile

 • Jenn
  4 juni 2014

  Mooi verhaal. Ik heb zelf de Clini Clowns aan mijn bed gehad, en ik doneer van tijd tot tijd iets.

 • Stien
  4 juni 2014

  Wat een enorm heftig en prachtig verhaal! Ik bewonder je positieve instelling en doorzettingsvermogen! Veel geluk!

 • Lilly
  4 juni 2014

  Heb het verhaal al eens gelezen, kippenvel, ik vind elara een schattig meisje, ze heeft open ogen en een lieve lach, ik wens jullie heel veel sterkte toe!

 • Danai Vorgia
  4 juni 2014

  Ik vind het echt een goed initiatief de cliniclowns!

  Heel veel sterkte!
  Danai Vorgia onlangs geplaatst…Pins of the Week.My Profile

 • Julie
  9 juni 2014

  kippenvel. Veel moed!
  Julie onlangs geplaatst…Fibroblog 1 – symtomen: slaapverlamming – sleep paralysisMy Profile

 • Laura
  14 november 2014

  Ook wij hebben al regelmatig met de Cliniclowns te maken gehad vanwege de ziektes van onze zoon.

  Toen mijn zoon wist dat hij geopereerd moest worden, ging hij alleen akkoord met een ziekenhuisopname nadat ik hem beloofd had dat de Cliniclowns bij hem op visite kwamen. Hij vond het prachtig om hem te zien en afgelopen weekend zijn we zelfs op het Cliniclowncollege mogen komen. Een hele bijzondere ervaring en zo fijn om je kindje met een glimlach te zien in zo`n moeilijke tijd.

  Kimberly, heel veel sterkte voor de toekomst.
  Laura onlangs geplaatst…Super OpkikkerdagMy Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.