Wat doe jij van 9 tot 5? Anne is eigenaresse van een modelabel

watdoejijvan9tot5colla

Anne is eigenaresse van een modelabel ; ‘Wat doe jij van 9 tot 5?’  is een rubriek waarin ik jullie ga vragen wat jullie zo al doen voor de kost of als bezigheid. Of je nu stewardess bent of huisvrouw, fulltime blogger of webshop eigenaar, fotograaf of verpleegkundige, het maakt niet uit, ik ben benieuwd naar het verhaal. Vandaag deel ik het inspirerende verhaal van Anne. Zij is mede eigenaresse van het mode label Minc en daarnaast werkt ze parttime op het hoofdkantoor van Mc. Gregor en schrijft ze modecolumns op my-astyle.nl. Een echte fashionista dus met gevoel en kennis over mode. Ze is afgestudeerd aan TMO (fashion in business) dus ze weet waar ze het over heeft. Ze deelt vandaag haar inspirerende verhaal over ondernemen, mode en de passie voor haar vak. Hoe ze zelf dit label mee heeft opgestart en meer. Lezen jullie mee?

20140918-IMG_6675kopie

Anne is eigenaresse van een modelabel

Wie ben je en wat doe je?
Ik ben Anne (28 jaar) en ben mede-eigenaresse van het label MINC. Daarnaast werk ik parttime op het hoofdkantoor van McGregor en schrijf zo nu en dan modecolums op my-astyle.nl. Daarnaast verschijnt er tevens wekelijks een photoblog van mij op findmymusthave.nl. Veelzijdig dus, kan je wel zeggen! Ik heb mijn hele leven al een passie voor mode en ben in 2009 afgestudeerd aan TMO (fashion in business). In 2011 ben ik gaan werken bij het dameslabel Josephine & Co en heb daar mijn vriend leren kennen. Al snel bleek dat wij eenzelfde droom deelden; namelijk het opzetten van een eigen webshop. We zijn voorzichtig begonnen met het importeren van tassen uit Italië en besloten ons assortiment iets uit te breiden met kleine accessoires zoals wikkelriemen. Al snel bleken de wikkelriemen enorm populair te zijn, waartoe wij hebben besloten deze in eigen productie te gaan nemen. Hierdoor hebben wij wel afscheid van de tassen-webshop moeten nemen, zodat wij ons volledig op de riemen konden gaan richten. Na een reis naar onze fabrikanten in India kon onze eerste eigen productie beginnen. Enorm spannend, maar ook heel leuk! Inmiddels ligt MINC in ongeveer 13 winkels en hebben wij onlangs de eigen webshop vernieuwd waar de hele collectie te vinden is.

 Wat maakt deze bezigheid voor jouw zo interessant en leuk?
Het contact dat ik in de afgelopen jaren heb opgedaan met andere ondernemers. Allemaal zit je in hetzelfde schuitje en stuk voor stuk zijn het mensen met veel ambitie, net als ons! Ook het bedenken en ontwerpen van nieuwe riemen is enorm leuk. Wij zijn wikkelriemen gaan verkopen omdat ik ze zelf altijd met veel plezier draag en een echt riemen-persoon ben. Helaas zijn de modellen in Nederland erg beperkt en ben je als snel overgeleverd aan de standaard gesp en riemen met studs.

 Wat dit iets wat je vroeger al graag wilde gaan doen later?
Ik wilde vroeger in ieder geval iets doen in de mode en dan het liefste mode-journaliste worden. Toch heb ik gekozen voor een mode-management opleiding, omdat ik dacht dat je hiermee verder kan komen. En dat is ook zeker zo. Iedere dag kom ik dingen tegen die ik tijdens TMO heb geleerd; zoals de internationale regelgeving omtrent verzendingen en productie, boekhouden etc.. Daarnaast kan ik mijn schrijf-inspiratie kwijt op mijn blog, dus ik ben helemaal goed terecht gekomen!;-)

fbomslag

 Ervaar je vooroordelen ten aan zien van je werk?
Ik denk voornamelijk het vooroordeel van ondernemen over het algemeen; dat het makkelijk is en je er snel geld mee verdient. Tenzij je de nieuwste, innovatieve app hebt uitgevonden, is het vooroordeel niet waar. Het moet echt je passie zijn en er daarnaast bereid toe zijn er veel tijd in te stoppen. Ook in financieel opzicht zal je bereid moeten zijn even zuinig aan te doen. Maar hé.. Uiteindelijk heb je je droom wel waargemaakt, ongeacht of je bedrijf een succes wordt. Je leert er enorm veel van! Dat is mijn motto;-)

 Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?
Ik begin altijd met het bijwerken van alle social media kanalen. We maken vaak sfeerfoto’s van onze riemen en doen er wat photoshoots naast, die ik dan vervolgens op Instagram, Pinterest en Facebook plaats. Daarnaast verwerk ik bestellingen uit de webshop en onderhoud contact met onze fabrikant over nieuwe producties. Samples bekijken en verbeteren zijn bezigheden die een paar keer per jaar voorkomen, dus daar ben ik dan ook druk mee. De overige 2 á 3 dagen werk ik bij McGregor op het hoofdkantoor. Een prima combinatie, hier heb ik leuke collega’s om me heen en richt ik me weer op andere dingen!

 Welke boodschap wil je doorgeven aan mijn bezoekers?
Er zijn zoveel meiden met een droom of ambitie als zelfstandig ondernemer. Mijn advies is; maak een plan en ga ervoor. Als je ervan overtuigd bent dat het je gaat lukken en je gelooft in jezelf, is dat de enige motivatie die je nodig hebt om te starten. Trek je niet zoveel aan van de mening van andere mensen, want die lopen enorm uiteen. Vraag in plaats daarvan advies aan de mensen die al in het vak zitten. Zij zijn altijd bereid je te helpen!

Dankjewel Anne, voor je inspirerende verhaal. Zelf heb ik een prachtige wikkelriem mogen ontvangen van het label Minc (foto zie je hierboven) die ik binnenkort zal matchen in een mooie outfit. Het mooie aan zulke riemen vind ik dat deze heel mooi je taille kunnen accentueren. Wat vonden jullie van het inspirerende verhaal van Anne? Ik ben benieuwd naar jullie reacties, laat ze achter in de comments.

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

22 reacties

 • Diana
  24 oktober 2014

  Wat een inspirerend verhaal Anne. Erg mooi om te lezen hoe je voor je doel bent gegaan.
  Diana onlangs geplaatst…OOTD: Op avontuur in de bossenMy Profile

 • Manon
  24 oktober 2014

  Heel erg leuk om te lezen, en gaaf om je droom waargemaakt te hebben! Ondernemer zijn lijkt me inderdaad heel hard werken. Op mijn bijbaan op een administratiekantoor had ik veel te maken met ondernemers, en dan zie je wel dat ze 24/7 bezig zijn met hun zaak 🙂

 • Petra
  24 oktober 2014

  Mooi om te lezen dat je droom werkelijkheid in geworden. Gave riemen. Ga straks even in de webshop kijken.
  Petra onlangs geplaatst…Remi de grasmaaierMy Profile

 • Koalabeautymama
  24 oktober 2014

  Interessante boodschap. Ik geloof er ook wel in dat je je dromen kan waarmaken als je er echt voor gaat. Leuk om te lezen dat ze zo bezig is met verschillende dingen. Creatief hoor.
  Koalabeautymama onlangs geplaatst…Papa Mike vertelt: Ik ben papa!My Profile

 • Marion
  24 oktober 2014

  Mooi verhaal. Prachtig om te lezen hoe iemand zijn passie beleeft. Ik vind riemen niet zo fijn zitten, maar deze zijn werkelijk prachtig!
  Marion onlangs geplaatst…Mini Shoplog ActionMy Profile

 • Ilse
  24 oktober 2014

  Wat een droomjob! Zou ik ook wel willen. Is waar ik als klein meisje van droomde. 🙂
  Ilse onlangs geplaatst…Tag: 25 questionsMy Profile

 • Lauriëtte
  24 oktober 2014

  Het lijkt me een leuke afwisselende baan! Ben benieuwd naar je outfit met de wikkelriem Kelly! 😀
  Lauriëtte onlangs geplaatst…DIY Glazen Potjes MakeoverMy Profile

 • Dita
  24 oktober 2014

  Mooi om te lezen! Ben benieuwd naar je outfit met de riem

 • Seline
  24 oktober 2014

  Inderdaad heel mooi, vind het heel bijzonder hoe Anne keihard voor haar doel heeft gewerkt! Ik ben benieuwd naar de outfit!
  Seline onlangs geplaatst…Milan en Noah 3 maanden!My Profile

 • Manon
  24 oktober 2014

  Wat een leuke baan! Heel gaaf om je dromen na te gaan 🙂
  Manon onlangs geplaatst…ZWANGER: Week 35My Profile

 • Mirne
  24 oktober 2014

  Heel erg tof! En wat leuk dat ze der droom met der vriend deelt. De riemen vind ik erg leuk, maar ik ben er zelf te stevig voor.
  Mirne onlangs geplaatst…Kruidnoten cupcakesMy Profile

 • Miranda
  24 oktober 2014

  Wat gaaf, je eigen droom zo achter na gaan:) dat vind ik sowieso altijd inspirerend om te lezen:)
  Ik vind de wikkelriemen ook erg mooi. Ben benieuwd naar jouw Outfit er mee Kelly!
  Miranda onlangs geplaatst…Halloween; decoratie DIYMy Profile

 • Vanessa
  24 oktober 2014

  Mooi en inspirerend verhaal. Lijkt me een heel leuke baan!
  Vanessa onlangs geplaatst…Plog: Bezoek van mijn nicht, pakketjes en oude schoolfoto’sMy Profile

 • Cisca
  24 oktober 2014

  Best geinig maar een webshop is geen carriere. Het is gewoon een kraam met spullen die je wilt verkopen met winst en anderen willen deze spullen.

 • Elise | The Beauty Suitcase
  24 oktober 2014

  Hele leuke rubriek dit Kelly! Leuk om te lezen hoe ze haar droom heeft waargemaakt en die riem die jij toegestuurd hebt gekregen is echt prachtig!
  Elise | The Beauty Suitcase onlangs geplaatst…[TRAVEL] – Dubai Part II – Dune Bashing & Camel RideMy Profile

 • Simone
  24 oktober 2014

  Mooi om te lezen! Leuk hoe ze eigenlijk zelf naar haar eigen bedrijf is gegroeid!
  Simone onlangs geplaatst…Hobby onder de Loep: Iris tekent al van jongs af aan!My Profile

 • Milou
  24 oktober 2014

  Zo inspirerend dat je helemaal voor je doel bent gegaan Anne. Mooi artikel:-)

 • Cisca
  24 oktober 2014

  Dit statement komt van Marianne Zwagerman. Zij heeft hier zelfs een boek over geschreven.

 • beautydiarynl
  24 oktober 2014

  Mooi om te lezen dat je je droom achterna bent gegaan!
  beautydiarynl onlangs geplaatst…Primark nagellakremoverMy Profile

 • Manon
  24 oktober 2014

  Inspirirend verhaal en ik vind de riemen echt heel tof, niet iets wat je veel ziet 🙂
  Manon onlangs geplaatst…30 Weken!My Profile

 • Whitney
  24 oktober 2014

  Heeel leuk om te lezen! Ik ken Minc via een blogje dat voorbij kwam op TMO en ben gelijk gaan volgen. Altijd trots als ik succes verhalen hoor van mede TMO’ers.. one day my own fashion success story!
  Whitney onlangs geplaatst…Stilte..My Profile

 • Angelique
  24 oktober 2014

  Mooi inspirerend geschreven. Never give up your dreams! Mijn motto is ook altijd geweest If you can dream it you can do it
  Angelique onlangs geplaatst…DIY | OpbergbakjesMy Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.