Wedding: Kies ik een band of een DJ voor mijn bruiloft?

bron

Vandaag heeft weddingplanner Claimy een heel interessant artikel voor jullie, namelijk over iets waar Yannick en ik momenteel voor aan het oriënteren zijn. De muziek op de grote dag, we willen natuurlijk een spetterend feest en daar hoort goede muziek bij. Deze moeten we op tijd gaan afspreken en daar zijn we momenteel voor aan het rondkijken. Hoe kies je nu voor de juiste Dj of band op je bruiloft? Claimy verteld hier vandaag wat meer over.
Claimy: Geen twijfel mogelijk: muziek kan je bruiloftsfeest maken of breken. Daarom is het ontzettend belangrijk om een getalenteerde band of DJ te kiezen. Een band of DJ vind je vaak op basis van tips van vrienden, tips van de locatie of door te zoeken op internet. Maar welk type entertainment past nu het beste bij jullie smaak, de mogelijkheden die de locatie biedt en natuurlijk het budget? Begin je zoektocht met een open mind en denk aan deze items wanneer je de zoektocht begint.

Sfeer
Het type muziek dat je kiest voor het feest bepaalt de sfeer. Dit is vaak wat de meeste gasten onthouden. Denk goed na over welke muziekstijlen jullie persoonlijkheden het beste reflecteren en over welke sfeer je neer wil zetten.

Budget
Als je een minder budget hebt is een DJ altijd een logischere keuze, deze zijn namelijk vaak een stuk goedkoper dan bands. Dit komt namelijk omdat een band meer mensen moet betalen (vaak minimaal 3) terwijl de DJ alleen zichzelf hoeft te betalen. Natuurlijk zijn hier uitzonderingen op, bekende DJ’s kosten natuurlijk meer. De prijs van een band is afhankelijk van hoe veel muzikanten op het podium staan, hoeveel sets je ze wil laten spelen en in welke periode van het jaar (hoog- of laagseizoen) je bruiloft is. Daarnaast kan het bij zowel een band als een DJ ook nog verschillen in welke dag van de week je trouwt.

 Ruimte
Ook de ruimte van de locatie speelt een belangrijke rol bij het kiezen voor ofwel een band ofwel een DJ. Een band met meer dan 4 leden (en dus ook muziekinstrumenten) neemt vaak meer ruimte in dan een DJ. Kijk samen met de locatie wat haalbaar is in combinatie met het aantal gasten.

 Band!
Het is fantastisch hoe een band jullie gasten enthousiast kan maken en kan zorgen dat zij de dansvloer opgaan. Live entertainment brengt altijd een stukje extra sfeer mee, zij hebben namelijk veel interactie met de gasten. Het grote voordeel is dat jullie een echt optreden meemaken samen met jullie gasten. Het grote nadeel is dat een band vaak een stuk duurder is dan een DJ en dat zij niet de mogelijkheid hebben om zo’n ontzettend groot repertoire te hebben als de DJ.

 DJ!
Bij bruidsparen leeft nog weleens het idee dat als je een DJ vraagt, je feest meteen op Disco Fever lijkt. Dit is al heel lang niet meer het geval! DJ’s zijn tegenwoordig ook artiesten te noemen, zij bieden gebalanceerde mixen van muziek voor iedere genre en leeftijd. De liedjes zullen precies hetzelfde klinken zoals jij ze kent, wat meezingen natuurlijk aanmoedigt. Het grote voordeel van een DJ is dat deze duizenden nummers in zijn bestand heeft, dus ook de nummers die jullie heel graag willen horen. Een ander voordeel is dat een DJ geen pauze inlast en een band dit wel doet.

Bron 

Nog een extra tip
Mocht je wel graag het live aspect op jullie bruiloft willen, maar geen budget of voorkeur voor een band hebben, is het ook mogelijk om een muzikant bij de DJ te boeken. Dit kan een saxofonist zijn (erg populair tegenwoordig), een percussionist, maar bijvoorbeeld ook een zanger of zangeres.

 Belangrijk
Vraag altijd of je de band of DJ een keer live kan zien spelen voordat je deze boekt. Op die manier kun je zien hoe zij zich kleden, of het wat op internet te vinden is matcht met de werkelijkheid en hoe zij het publiek opzwepen. Vraag bij een band ook altijd na of de band in dezelfde formatie zal optreden op jullie bruiloft, dit kan namelijk nog weleens verschillen. Geef een DJ ook altijd een lijst met nummers die je graag wil horen, maar belangrijker, ook een lijst met nummers/genres die je vooral niet wil horen. Als je bijvoorbeeld totaal geen fan bent van Nederlandse muziek, wil je dit ook niet op jouw droom dag horen.

Boekingsbureau
Wil je nu dat je mogelijkheid hebt tot het bezoeken van een DJ show, het kiezen uit verschillende DJ’s en bands, er altijd iemand komt, ook als de persoon van jouw keus ziek is, verschillende keuzes in muzikanten en lichtshows en dat alles met de locatie (bijvoorbeeld het maximale aantal decibel, heel belangrijk!) geregeld is? Schakel dan een professioneel boekingskantoor in, bijvoorbeeld Swinging.nl. Voor dezelfde kwaliteit DJ’s betaal je hetzelfde, maar je hebt als bruidspaar wel veel meer voordelen ten opzichte van een losse DJ.

Dankjewel Claimy voor dit interessante artikel. Wij denken zelf voor een DJ te gaan, dat vinden we qua muziek en mogelijkheden wat leuker en ook meer binnen ons budget passen. Ik ben benieuwd naar de getrouwde bezoekers onder mijn publiek, gingen jullie voor een live band of voor een DJ? Waar lette je op toen je deze ging kiezen? En voor de nog niet getrouwde bezoekers, zou jij voor een DJ of een band gaan op je bruiloft? Laat het me weten in de comments van dit artikel.

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

32 reacties

 • Dita
  17 december 2014

  Lijky me best een lastige keuze. Sowieso voor ons mochten we ooit trouwen want qua muziek liggen onze smaken heel ver uit elkaar.
  Dita onlangs geplaatst…Mijn Bucketlist – December 2014My Profile

 • Beautydagboek
  17 december 2014

  Persoonlijk ben ik enorme fan van live muziek, dus daar zou ik dan ook voor kiezen. Maar er is zoveel keuze dat het nog moeilijk zou gaan worden om een band uit te zoeken! Ik ben heel benieuwd voor wat voor DJ je gaat tegen die tijd :).
  Beautydagboek onlangs geplaatst…Verhaaltjes over mijn kleine hummeltjesMy Profile

 • Annelieke
  17 december 2014

  Wij hadden een dj. Vooral omdat dat een stuk goedkoper is en omdat een band pauzes heeft en je voor die tijd weer een oplossing moet zoeken. Wij en onze gasten waren erg blij met de dj. Het was een top feest! Succes met regelen!

 • Diana Carlton
  17 december 2014

  Ik zou ook de voorkeur geven voor een dj. Het is een stuk goedkoper en het zou een stuk beter bij ons al stel passen. Wat heb je toch eigenlijk veel stof tot nadenken met het regelen van een bruiloft 😉
  Diana Carlton onlangs geplaatst…Happy momentsMy Profile

 • Ilse
  17 december 2014

  Moest ik het budget hebben zou ik voor live muziek gaan, voegt toch iets extra toe. 🙂
  Ilse onlangs geplaatst…Tomaat garnaal, maar dan andersMy Profile

 • Kim | Kimsbloglife
  17 december 2014

  Er komen toch zoveel dingen kijken bij een bruiloft! Heel interessant artikel. Ik zou in de eerste plaats aan een dj denken, maar een band vind ik ook wel heel gezellig en heeft zeker wel iets. Ik zou denk ik voor het eerste uurtje (of twee) een band willen en nadien een dj, maar weet niet of dat praktisch en financieel te doen is…
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Kerstcadeau-ideetjes voor vrouwenMy Profile

 • Simone
  17 december 2014

  Muziek is inderdaad super sfeer bepalend, het kan een feestje zo afmaken!
  Simone onlangs geplaatst…Inspiratie: 5x eindejaars outfitMy Profile

 • Lauriëtte
  17 december 2014

  Het lijkt me een lastige keuze maar ik denk dat je uiteindelijk met een DJ meer kanten op kan met de muziek! 🙂
  Lauriëtte onlangs geplaatst…Pinterest Favorites LatelyMy Profile

 • Marion
  17 december 2014

  Ik heb beide meegemaakt op bruiloften. Op de laatste bruiloft was een bandje en die gasten waren echt supergaaf. Gingen ook het publiek in en zo, maar ja, dat moeten de mensen ook net leuk vinden. Bij de dj vond ik de muziek weer veel afwisselender, dus ook dat was heel erg leuk. Allebei voordelen en nadelen.
  Marion onlangs geplaatst…Mijn December FavorietenMy Profile

 • Nesrin
  17 december 2014

  Een saxofonist lijkt mij naast een dj erg leuk.

  Ik had vooral veel traditioneel muziek, zelf buiten op straat toen ik als bruid het huis verliet.

  Handige post voor die gaan trouwen.
  Nesrin onlangs geplaatst…Coco C & Ray B op je neusMy Profile

 • Laura
  17 december 2014

  Wij hebben voor een band gekozen. Denk dat het vooral komt doordat ik dat zo gewend ben van bijna alle bruiloften waar ik ben geweest in het verleden.
  Mijn man wilde liever een dj, ook ivm de pauzes die een band toch neemt. Uiteindelijk zijn we bij een aantal bands wezen kijken. Dit zou ik wel echt aanraden, zo krijg je een indruk van de muzikale kwaliteiten van de band, maar ook van de sfeer die ze kunnen neerzetten. Dat laatste gaat trouwens niet altijd op, want de band die wij hebben gekozen hebben we puur gekozen op de muziek die ze speelden en hoe ze dat deden. De avond dat wij gingen kijken, stond er namelijk bijna niemand op de dansvloer….. Heel sneu voor het bruidspaar vonden wij. Je betaalt toch veel geld voor een band. Toch vonden we de band super. Mijn man was toen om en we hebben ze geboekt. Geen moment spijt van gehad. Bij ons stond de dansvloer constant vol!
  Mijn man zei achteraf dat voor hem het enige nadeel toch de pauzes waren die de band nam. Daarbij hadden we de openingsdans voorbereid op ‘Ik ook van jou’ van Guus Meeuwis en dit speelde de band niet. Onze fout dat we dat vooraf niet hadden overlegd. We moesten ter plaatse met de band een ander nummer kiezen. Het is goed gekomen hoor, maar denk dat we met een dj dit probleem niet hadden gehad.
  We hebben pas nog een feestje met dj gehad en dat vond ik ook erg leuk. Net als met een band is het natuurlijk per dj verschillend. En het is ook maar net welke wensen het bruidspaar heeft.

 • Vanessa
  17 december 2014

  Ik zou voor een DJ gaan. Dan wel eentje die alle soorten muziek draait, zodat er voor ieder wat wils is en de ambiance goed zit. Een live band lijkt me mooi, maar die muziekkeuze is volgens mij beperkter.
  Vanessa onlangs geplaatst…3 dingen die ik leuk vind aan een blogMy Profile

 • Yudeska
  17 december 2014

  Dat is een goede vraag. Mooi artikel, vind beide erg leuk! Als ik zelf moest kiezen zou ik het er nog moeilijk mee hebben
  Yudeska onlangs geplaatst…Lifestyle special : Tips om s’ochtends het ontbijt niet over te slaan.My Profile

 • Kelly
  17 december 2014

  Dat is een lastige vraag! Kies vooral wat het beste bij jullie als stel past. Ik zou zelf voor een DJ gaan, omdat ik zelf niet zo van de live muziek ben! Heel veel succes met deze keuze!
  Kelly onlangs geplaatst…Paula’s Choice | Resist lijnMy Profile

 • Linda
  17 december 2014

  Ik wilde vroeger altijd een enórme bruiloft met een prachtige jurk en héél veel mensen en een band (want ik hou van bands), maar uiteindelijk is het een kleine, hele intieme bruiloft geworden, met een prachtige jurk en minder mensen, maar wel alleen maar mensen die me heel dierbaar zijn, en geen band en geen feest, maar een kleine receptie ‘s middags met lekker kletsen en bij elkaar zijn en hapjes en drankjes, en ‘s avonds afsluitend eten met onze naaste familie, bij mijn ouders in de tuin. Heel klein en simpel misschien, maar ik vond het helemaal fantastisch 🙂 Dat grote feest komt ooit (misschien) nog wel 😉
  Linda onlangs geplaatst…Mooie complimenten.My Profile

 • beautifulday4makeup
  17 december 2014

  Leuk zeg, zelf heb ik er nog niet echt over nagedacht

 • Malou
  17 december 2014

  Wij gingen voor een dj, zodat er veel verschillende soorten muziek gedraaid kunnen worden. En de prijs is ook wat aantrekkelijker natuurlijk 🙂
  Malou onlangs geplaatst…DE BABYUITZET, WAT GEBRUIK IK?My Profile

 • Eline
  17 december 2014

  Ik zou voor een band kiezen denk ik!
  Eline onlangs geplaatst…Runderbouillon – Kerstdiner 2014 – VoorgerechtMy Profile

 • Angela | Great Body & Skin
  17 december 2014

  Ik vind bands altijd heel gaaf!
  Angela | Great Body & Skin onlangs geplaatst…Tip: Win a Kitchenaid Artisan Mixer!My Profile

 • Cindy
  17 december 2014

  Ik ben nog niet ten huwelijk gevraagd, maar ik heb al wel een kaartje van een dj in de pocket!! Deze dj draaide op een bruiloft van vrienden, maar hij is ook dj van de kroeg waar mijn vriend en ik elkaar ontmoet hebben, dat maakt het wel wat bijzonder.
  Cindy onlangs geplaatst…Sunshine Snapshots – december #3My Profile

 • Eva
  17 december 2014

  Wij gingen voor een DJ. Dat was vrij snel een uitgemaakte zaak. Niet zozeer vanwege het budget maar meer omdat ik persoonlijk niet zo dol ben op covers van nummers en tja…met een band zit je daar wel redelijk aan vast!

  Toch vind ik een band ook vaak wel wat hebben. Het hangt een beetje van de locatie en je soort feest af. Bij ons waren er een hoop mensen en aangezien het 25 graden was gingen de meesten die avond naar buiten waar grote fakkels branden en dergelijke. Toch jammer als de band dan in zijn uppie binnen staat te spelen 😉 veel plezier en succes nog met alle voorbereidingen xx
  Eva onlangs geplaatst…Outfit “Winter wear”My Profile

 • Amelia
  17 december 2014

  voor mij is het simpel haha, mijn broertje speelt heel goed gitaar, dus tegen die tijd vraag ik hem gewoon 😀

 • Evelien
  17 december 2014

  Wij trouwen in februari met een negenkoppige band! Het is een band die van André Hazes , de nieuwste top 40 nummers, happy hardcore en slow nummers kan spelen. Het kost enorm veel geld maar wij willen graag dat de gasten na onze bruiloft naar huis gaan met zere voeten van het dansen! Het moet aanvoelen als een flinke avond stappen.. Vandaar dat onze keuze op een flinke band is gevallen. Heb er nu al zin in!!

 • kiki
  18 december 2014

  De gezelligste bruiloft die ik heb meegemaakt was met een DJ. Wel moeilijk kiezen hoor! Succes!
  kiki onlangs geplaatst…HuidtypenMy Profile

 • Channah
  18 december 2014

  Ik vind het lastig hoor.. Aan de ene kant lijkt het mij super leuk om een goede band te hebben, bijvoorbeeld een leuke jazz band. Maar aan de andere kant ben je dan wel erg beperkt qua muziek. Dus of je moet een bandje zoeken die veel verschillende stijlen muziek kan spelen, of je moet inderdaad voor een dj gaan. Al lijkt een band mij wel wat meer sfeer hebben ofzo..
  Channah onlangs geplaatst…Video: vlog #1! Blije doos unboxingMy Profile

 • Arlette
  19 december 2014

  Wat veel mensen over het hoofd zien: check eerst of je feestlocatie al een licht- en geluidsinstallatie heeft. Veel bands en DJ’s nemen dit zelf mee en daar betaal je dus ook flink voor. Het is zonde om deze kosten twee keer te betalen!

  Kijk ook eens buiten de gebaande paden: veel bands en DJ’s die zich specifiek op bruiloften richten zijn drie keer zo duur als een regulier bandje. Misschien heb je wel ergens een leuke band in een kroeg of op een klein festival gezien, gewoon eens vragen wat zij vragen voor een show!

 • Anneleen
  20 december 2014

  Ik zou denk ik ook eerder kiezen voor een DJ, ook eerder om het financiële aspect… Ik ben heel benieuwd naar jullie trouw, wordt vast allemaal heel mooi!
  Anneleen onlangs geplaatst…Babbelmomentje: school, kaarsjes en veel thee #4My Profile

 • Afke Baukje
  21 december 2014

  De tip die ik mis in dit stuk is dat je ook een beetje moet kijken naar het publiek. Wat is de gemene deler van je gasten? Als zijn vrienden het liefst staan headbangen in een feesttent en de helft van je gasten je ooms en tantes zijn, zou ik geen dj met saxofonist doen. Maar is 80% van je gasten gewend om naar dance feestjes te gaan is dit wel een succes.

  Wij hadden de band als een van de eerste dingen geregeld, we wisten precies wat we wilden en de dansvloer is na de openingsdans niet meer leeg geweest. Onze band speelde 2 sets van ongeveer 1,5 uur… Met een pauze van een half uur.

 • Whitney
  22 december 2014

  Nooit echt bij stil gestaan, handig zo een weddingplanner en je artikelen 😉 Ik denk dat wij dan voor een DJ zouden kiezen. Gelukkig kennen wij zelf genoeg DJ’s maar dan is het nog maar de vraag of dat slim is.
  Whitney onlangs geplaatst…Must Read #6 – Famme editieMy Profile

 • Rianne
  27 februari 2015

  Hee!,
  Dat klinkt leuk! Weetje ook welke band dat was?
  Ik ga namelijk ook trouwen!

 • Rianne
  27 februari 2015

  Hee!
  Ik ben ook op zoek naar bands! Kun je miss wat namen doorgeven?
  Groetjes Rianne

 • Rianne
  27 februari 2015

  Leuk! Welke band hadden jullie?

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.