Dochter van een militair en army wife

We beginnen deze blogpost met een throwback foto van heel wat jaartjes geleden. Ik deelde een tijdje geleden een artikel met een soort aankondiging dat Yannick weer zou gaan werken bij defensie en dat ik dus ‘army wife’ word. Ik ben zelf opgegroeid als dochter van een militair en voed nu zelf mijn dochter op die met dezelfde situatie te maken heeft als waar ik vroeger in zat. Een vader die heel veel weg is, waardoor hij bijvoorbeeld momenten als belangrijke ontwikkelingen, verjaardagen of bepaalde feestdagen wel eens moet missen. De angst dat je vader zomaar een half jaar naar een oorlogsgebied moet enzovoorts. Hierdoor ben je erg aangesteld op je moeder. Een vrouw die soms weken achter elkaar volledig de zorg op zich neemt etc. Daar wilde ik vandaag meer over delen, want hoe heb ik dat zelf ervaren vroeger? En hoe denk ik hier nu over nu ik zelf in deze situatie zit?

Dochter van een militair
Mijn vader is militair en werd bij defensie uiteindelijk kapitein. Hij heeft, om dit te bereiken, veel opleidingen gedaan binnen defensie. Opleidingen waarbij hij bijvoorbeeld doordeweeks volledig weg was en in het weekend thuis kwam. Of opleidingen waarbij hij in de avonden wel thuis was maar vooral moest studeren. Mijn vader heeft ook een aantal uitzendingen meegemaakt. Waaronder Afghanistan, ik was ongeveer 15 jaar oud en in datzelfde half jaar ging mijn broer 6 maanden op buitenlandstage. Ik was alleen met mijn moeder. Ook ging mijn vader regelmatig weg voor oefeningen, bijvoorbeeld 4 weken Canada, 2 weken Noorwegen etc. Daarbij hoorde dan dat hij geen contact mocht hebben met ons.

Hoe ik dit ervaren heb? Voor mij was het heel ‘gewoon’, ik wist niet beter en mijn moeder stond altijd als powervrouw voor ons klaar. Natuurlijk vond ik het moeilijk, als mijn vader dan thuiskwam dan had ik daar ook moeite mee, dan was ik niet altijd de makkelijkste tegen hem. Dan kwam er ook een soort weerstand uit. Wel ben ik altijd trots op hem geweest,  hoe hij zo’n belangrijke taak vervulde.
Ik kreeg zo vaak de vraag of ik het niet ‘erg’ vond? , of het niet fijner was als hij een andere baan zou hebben? , maar daar antwoordde ik dan op dat ik niet beter wist en dat mijn vader een geboren militair is. Het hoort bij hem, het hoort bij ons gezin. Mijn moeder stond 24/7 voor ons klaar en ook achter papa, je kunt iemand niet tegenhouden zijn droom in vervulling te laten gaan. Ik zie dat zelf als iets waarin je je partner steunt, in voor en tegenspoed.
Daarbij heeft het er wel voor gezorgd dat de band met mijn moeder heel veel sterker was altijd, in tijden dat mijn vader weg was, dan hadden wij het ook heel gezellig. Dan kookten we alleen maar het eten wat wij graag aten en dan kwam er natuurlijk geen voetbal op tv. Ik heb mijn moeder daardoor ook altijd gezien als mijn moeder, maar ook als een beste vriendin. We maakten er samen altijd het beste van.

 

Dat ik als vrouw hem alleen maar kan steunen daar in. Net zo goed als dat ik mijn dromen achterna mag gaan, steun ik hem hier ook in.

 

Een man die militair is.
Toen ik Yannick leerde kennen en hij mij vertelde dat hij militair was, vond ik dat super interessant. Ik weet niet waarom, maar het voelde vertrouwd en het had ook wat stoers. Ze zeggen wel eens vaker dat een meisje uiteindelijk een man kiest die overeenkomsten heeft met hun eigen vader. Hij heeft toen 7 jaar bij defensie gewerkt dus ook zo’n 2 jaar van onze relatie en dat was niet makkelijk. Hij was heel veel weg, in het begin van onze relatie vooral alleen in de weekenden thuis en dat vond ik erg moeilijk. Hij is uiteindelijk defensie uitgegaan omdat de functie waarin hij toen zat voor hem geen uitdaging meer gaf, maar toen hij defensie uit was heeft hij erge heimwee gekregen. Dat bevestigde voor hem, maar ook voor mij alleen maar meer dat hij een geboren militair is. En dat ik als vrouw hem alleen maar kan steunen daar in. Net zo goed als dat ik mijn dromen achterna mag gaan, steun ik hem hier ook in.

Nu we een dochter hebben is het extra moeilijk. Aan de ene kant hebben Lana en ik steun aan elkaar, maar aan de andere kant is het ook dubbel zo moeilijk. Toch weet ik dat het goed komt, ik ben zelf ook goed terecht gekomen en waardeer mijn ouders alleen maar meer nu ik zelf ook een kindje heb. Nu Yannick de komende tijd veel weg zal zijn voor opleidingen ben ik wel blij dat ik nog ‘maar’ één kindje heb en dat de wens voor een tweede kindje daardoor even opzij gelegd is. Mijn broer en ik hebben een leeftijdsverschil van 5 jaar en dat begrijp ik nu heel goed. Het is fijn dat ik nu even alle aandacht voor Lana heb.

Wat de toekomst ons zal brengen zullen we vanzelf zien. Ik heb er alle vertrouwen in en ik denk dat het ons alleen maar sterker en hechter kan maken. Dit verhaal kan overigens net zo herkenbaar zijn voor mensen waarvan hun vader/moeder werkt bij de Marine, op een booreiland, als piloot enzovoorts. Ik ben benieuwd naar jullie reacties hierop. En natuurlijk ook naar de ervaringen van jullie als je dit herkent. Laat je reactie achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

56 reacties

 • Lisanne
  11 mei 2015

  Ik heb geen ervaring hiermee. Wel denk ik dat ik het super moeilijk zal vinden als mijn vriend veel van huis zal zijn. Ik vind je echt een powervrouw. Knap hoor dat je dat allemaal ziet zitten doordeweeks in je eentje met de zorg voor Lana. Als je er even doorheen zit moet je gewoon de comments van dit artikel lezen dat zal je vast weer power geven.
  Lisanne onlangs geplaatst…Project XXLMy Profile

 • Manon
  11 mei 2015

  Lijkt me zo lastig om alleen je kind op te voeden… Ik kijk altijd uit naar het moment dat mijn vriend weer thuis komt van z’n werk ‘s avonds, dat we weer samen zijn en het samen kunnen doen. Ik kan me dus voorstellen hoe niet leuk het is als hij langer van huis is! Toch een beetje de rots in de branding he, die mannen 😉
  Manon onlangs geplaatst…IT’S A …My Profile

 • Dita
  11 mei 2015

  Ik kan me het ook totaal niet voorstellen maat vind het super goed dat jullie elkaar je droom gunt waar te maken. Mijn vriend werkt 4 dagen en is vaak rond half 6 weer thuis. Weekends doen we veel samen maar ook door de week zien we elkaar vaak. Ik.vind het heerlijk! Als hij zo’n droom.zou hebbem zou ik hem hierin ook niet tegenhouden hoor maar ik vind het fijn dat hij er vaak is, zelfs nu er nog geen kinderen zijn.
  Dita onlangs geplaatst…Home is where you can be youMy Profile

 • Marion
  11 mei 2015

  Mooi en oprecht geschreven, Kelly. Het zou gek zijn als je het allemaal prima zou vinden, dus ik vind het mooi dat je ook de moeilijke kant laat zien. Zo mooi om te lezen dat je Yannick ondanks alles onvoorwaardelijk steunt. Ik denk ook dat jij er op een hele goede manier voor Lana kan zijn, omdat je dit zelf als kind ook meegemaakt hebt. Prachtig artikel! X
  Marion onlangs geplaatst…Plogweek: Zondag 10 MeiMy Profile

 • Benella
  11 mei 2015

  History repeats! Het vergt veel van je relatie als je het kan doorstaan om zo lang zonder elkaar te zijn, maar “absence makes the heart grow fonder”!
  Benella onlangs geplaatst…Review: de Bondolino babydragerMy Profile

 • Simone
  11 mei 2015

  Wat een lieve foto’s, je kunt echt heel goed zien dat jij het bent. Ik vind ook dat je het heel mooi hebt geschreven, het zal heel lastig zijn maar als het iemands droom is, dan moet diegene daar inderdaad voor gaan!
  Simone onlangs geplaatst…Diary – verdrietige dagen, studeren & sushiMy Profile

 • Marloes
  11 mei 2015

  Ontzettend knap van je Kelly, en leuk hoe je hier over schrijft! Ik ben hier zelf ook benieuwd naar hoe dit voor mij gaat zijn straks als we evt. kinderen zouden krijgen. Mijn vriend werkt ook bij defensie en is veel van huis. Straks gaat ie weer voor 2 maanden weg. Altijd even lastig, maar ik weet id ook niet beter!
  Marloes onlangs geplaatst…GOSH Xtreme & No Limit Lash MascaraMy Profile

 • Dagmar Valerie
  11 mei 2015

  Wauw wat een indrukwekkend artikel, zo mooi geschreven! En wat mag je trots zijn op jezelf hoe je alles oppakt en doet! Ik weet zeker dat Lana dit ook zodra ze het je kan vertellen met je deelt <3
  Dagmar Valerie onlangs geplaatst…7 x Nieuwe meubels voor onze woningMy Profile

 • Japke
  11 mei 2015

  Heel mooi geschreven, Kelly! Ik heb er zelf helemaal geen ervaring mee. Het lijkt me iets heel bijzonders. Ik begrijp heel goed dat je hem steunt in het najagen van zijn dromen, want wat kun je anders? Ben benieuwd hoe het straks allemaal gaat, ook wanneer Lana watbouder wordt.
  Japke onlangs geplaatst…Keuzes makenMy Profile

 • Sandra - Beautybysandra
  11 mei 2015

  Wat knap zeg. Het lijkt me erg lastig, maar als iemand het graag wil kan je ze inderdaad niet tegen houden….
  Sandra – Beautybysandra onlangs geplaatst…BUDGETTIP: Sportkleding ActionMy Profile

 • Thea van Galen
  11 mei 2015

  Ik denk ook wel dat het lastig is, vooral het gemis van de persoon en niet zo zeer op praktisch gebied.
  Mooi dat je er zo naar kijkt/mee omgaat
  Thea van Galen onlangs geplaatst…8x binnenkort op BampraatMy Profile

 • Lauriëtte
  11 mei 2015

  Heel erg mooi geschreven Kelly! Het lijkt me zwaar, maar denk dat het anders is als je het gewend bent en er zo mee opgegroeid bent. Het lijkt mij maar niks als mijn vriend zoveel weg is, vind het knap hoe je er zo volwassen mee omgaat! 🙂
  Lauriëtte onlangs geplaatst…Goede dag; Eerste keer met mooie waarden!My Profile

 • Eva
  11 mei 2015

  Ook geen ervaring met een man met zo een baan. Of met een vader. Wel zijn mijn ouders gescheiden toen ik een half jaar oud was. En daardoor heb ik nooit mijn vader 24/7 bij mij gehad… Mijn man is een workaholic. En hij werkt vaak meer dan 40 uur per week. Dit kan soms heel lastig zijn.. En als hij een nachtje of een weekend weg gaat vind ik dat elke keer weer moeilijk. Maar ook raak ik eraan gewend dat ik veel van de opvoeding alleen doe. En vind ik het eigenlijk wel lekker dat ik hierdoor ook dingen echt op mijn manier kan doen… Voors en tegens. maar ik herken me wel heel erg in jou verhaal dat je hem ook alles gunt om gelukkig te zijn. Dat is hier precies hetzelfde. Liefs! Eva
  Eva onlangs geplaatst…Structuur, structuur.. STRUCTUUR!My Profile

 • Lifesabout
  11 mei 2015

  Wat een lieve foto’s van jou en je vader! Hier geen army dochter, wel een army wife. Nu niet meer, maar tot twee jaar terug zat mijn man bij Defensie. Blij dat hij er nu uit is.
  Knap hoe jij ermee omgaat en hem hierin steunt, het is toch een droom van hem!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Gevolgen van te zout etenMy Profile

 • Nicetobeout
  11 mei 2015

  Lijkt mij absoluut niet fijn. En al helemaal niet nu je een kind hebt samen en alles op jouw schouders neerkomt. Zoiets deel je samen toch. Zo zou ik het voelen.
  Nicetobeout onlangs geplaatst…Tulpenroute NoordoostpolderMy Profile

 • Sanne
  11 mei 2015

  Hoi Kelly!

  Ik begrijp je helemaal. Ik ben zelf ook een army wife.. Mijn man werkte al bij defensie toen ik hem leerde kennen (11 jaar geleden) en werkt er nu nog steeds. Hij is ondertussen 2 keer naar Afghanistan geweest en meerdere oefeningen gehad in Duitsland, Noorwegen enz. enz. Wij zijn er helemaal aan gewend.
  Wij hebben samen 2 jonge kinderen (1,5 jaar en 3,5 jaar) en zij weten niet beter dat papa af en toe weg is. Voor ons werkt het prima en de kinderen komen niks te kort. Ik ben wel van mening dat je als vrouw er goed tegen moet kunnen om er af en toe “alleen” voor te staan. De zorg voor de kinderen en alles daar omheen doe je vrijwel alleen als hij weg is.
  Bij jullie komt het vast wel goed! Jij bent al een hoop gewend door je vader. Mocht je er ooit over willen kletsen…neem voor al contact met mij op… Het is soms moeilijk om er met anderen over te hebben die er geen ervaring mee hebben, vaak begrijpen ze het niet..
  Heel veel succes en liefde gewenst met jullie nieuwe avontuur! 😉
  Liefs Sanne

 • Heleen
  11 mei 2015

  Aaah Kelly, dit is best wel herkenbaar om te lezen! Ik ben geen ‘dochter van’, maar wel een beetje een ‘vrouw van’. Mijn vriend (en verloofde) werkt bij een baggerbedrijf en is telkens 6 weken aan het werk. Het voordeel daarvan is dan wel dat hij daarna ook 6 weken thuis is, wat echt héél leuk is. Voorlopig heb ik enkel een hond om voor te zorgen, maar we hopen dat daar ook wel nog een kindje bijkomt in de toekomst. Hoe dat gaat verlopen, zijn we beide héél benieuwd naar, maar ‘we zien wel wat de toekomst brengt’. Liefs!
  Heleen onlangs geplaatst…Ik heb iets op te biechten… 10 dingen zelfs!My Profile

 • Saskia
  11 mei 2015

  Ik vind het onwijs knap hoe je hier mee omgaat. Het lijkt me best moeilijk om dat een groot deel van de opvoeding op jou neer komt. Fijn dat je hier over schrijft en meer over vertelt.
  Saskia onlangs geplaatst…Persoonlijk: Welcome To My Life! (week 19) Clarisonic, Bloemen & LuiertasMy Profile

 • Kim | Kimsbloglife
  11 mei 2015

  Wat leuk die foto’s, je herkent je er nog heel goed op hihi 🙂 Je hebt dit heel mooi geschreven Kelly. Ik zou het er heel moeilijk mee hebben als m’n vriend vaak weg zou zijn, en ik ben daar eigenlijk een beetje egoïstisch in. Ik wil hem zo graag bij mij houden! Mijn vriend is nu niet vaak weg maar als hij eens een paar weekends na elkaar weg is voor zijn hobby ben ik al aan het klagen. Ik vind het heel mooi, hoe jij Yannick zo steunt in zijn droom ondanks dat het niet makkelijk voor je is. Ik zou dat ook wat meer willen kunnen!

 • Saskia
  11 mei 2015

  Ik heb zelf bij Defensie gezeten en heb er nog steeds heimwee naar (moest stoppen vanwege chronische blessure). Lijkt me voor Yannick dan ook heel fijn om een vrouw te hebben die hem hierin steunt en snapt dat je niet zomaar iets anders gaat doen. Wel lijkt het me heel zwaar voor jou om hele periodes alleen te zijn, zeker nu Lana nog zo klein is!

 • Tamara
  11 mei 2015

  Het is voor mij ook heel herkenbaar. Mijn vader heeft een baan waarbij ik hem om de 3 weken of om de 3 maanden zag, afhankelijk van waar hij in het buitenland zat.

  Toch lijkt het me zeker met meerdere kinderen best wel heel zwaar om alles alleen te moeten doen. En vooral een beetje aanspraak op de bank s’avonds bijvoorbeeld!

  Maar het gaat je vast helemaal lukken!!
  Tamara onlangs geplaatst…Help! Mijn vrouw slaapt met voedingskussen!My Profile

 • Celine
  11 mei 2015

  Heel mooi geschreven en knap hoe je het allemaal doet!

  Liefs,

  Celine
  Celine onlangs geplaatst…INSPIRATIE: Festival haarMy Profile

 • Dionne
  11 mei 2015

  Ik herken mijzelf hier wel een beetje in. Niet omdat mijn vriend een militair is, maar omdat mijn vriend en ik een lange afstandsrelatie hebben. We wonen en studeren zo’n beetje aan de andere kant van Nederland, terwijl we elkaar al kennen van de middelbare school. Hij heeft zijn leven daar en ik mijn leven hier, waardoor het regelmatig voorkomt dat we door de drukte elkaar 1,5 week of twee weken niet zien. Lang niet altijd makkelijk, maar ondertussen is dit al ruim 4 jaar ‘onze’ situatie en weet ik niet beter.
  Dionne onlangs geplaatst…Happy Moments | Zes jaar samen, Nieuw contract & Festival FestivoortMy Profile

 • beautifulday4makeup
  11 mei 2015

  Wat heb je dit mooi beschreven
  beautifulday4makeup onlangs geplaatst…Zondag – Spellendag: AmerigoMy Profile

 • Jennifer
  11 mei 2015

  Ik heb er geen ervaring mee, maar heel mooi geschreven!

 • Joyce
  11 mei 2015

  Zelf heb ik ooit een relatie gehad met een militair. Maar dit werkte voor geen meter. Ik ben er niet voor gemaakt om een relatie te hebben waarbij de man veel weg is 😉

  Ik denk dat het anders is als je het gewend bent van huis uit. En leuk ook om te zien dat je inderdaad een type net als je vader hebt uitgekozen als je man en de vader van je kind(eren).
  Joyce onlangs geplaatst…Blote mama buik van SandraMy Profile

 • Levy
  11 mei 2015

  Hey,

  Hier ook een armywife,
  Ik ben zelf 23 en heb al ruim 8 jaar een relatie met mijn vriend. we hebben twee prachtige dochtertjes ( 4jaar & 5weken )
  mijn vriend is heel vaak weg de kinderarts, juffen en verloskundige noem maar op hebben manlief nog nooit ( of bijna nooit ) gezien. Wij hebben altijd al gezegd dat we een groot gezin willen. ik krijg vaak de vragen zoals ‘ is het niet zwaar? Hoe hou je et vol? Ect ect.

  Z’n carrière heeft onze relatie alleen maar sterker gemaakt. onze dochtertje Snapt en weet dat papa op z’n werk is. het is soms ook leuk m’n dochtertje noemt bijvoorbeeld een helikopter een apache.
  ook hebben wij al haar verjaardagen via skype en facetime doorgebracht.

  Achja ups and downs maar hier een proud armywife

 • Vanessa
  11 mei 2015

  Dat heb je mooi en oprecht geschreven. Ik begrijp heel goed dat je het moeilijk vind, maar wel heel mooi dat je Yannick zijn droom laat volgen. Ik denk dat je er goed voor Lana zal zijn aangezien je als kind hetzelfde hebt meegemaakt.
  Vanessa onlangs geplaatst…Plog: MoederdagMy Profile

 • Marieska
  11 mei 2015

  herkenbaar. Zelf ben ik de ex-wife van een militair. Als arts ging mijn ex het leger in tijdens ons huwelijk. Nu zijn we beste vriendjes met de zorg voor 2 mooie kindjes. Ik vind de uitzendingen het moeilijkst om dat je dan te maken hebt met emoties van kinderen die niet altijd kunnen vertellen wat ze voelen of denken. De laatste uitzending was naar Mali waar de helicopter neerkwam. Dit had binnen ons – samengestelde – gezin een heel erge impact. Gelukkig zijn tijdens zulke missies school, familie en vrienden op de hoogte
  Marieska onlangs geplaatst…Mommy Monday | Jessica Simpson & Maxwell DrewMy Profile

 • Kaboutertuin
  11 mei 2015

  Wat fijn om jouw ervaringen van vroeger te lezen. Dat het gewoon “normaal” was voor je. En dat de band met je moeder heel sterk is.

  Van huis uit weet ik niet hoe het is om militairs dochter te zijn. Mijn vader was al bij de Marine weg voordat ik werd geboren. Mijn man zit wel bij de Marine en we hebben drie kindjes. Ik merk dat het voor hen ook “gewoon” is als papa weggaat. Alleen de langere reizen zijn wel wat pittiger vind ik, en soms wat uitzichtloos voor ze.

  Mijn man is net een maand weggeweest, had afgelopen een week vakantie en is nu weer voor een paar dagen weg. De kinderen vinden het normaal. Geven een kus en tot over een paar dagen dan maar weer.

  Het leven gaat thuis wel gewoon door zonder papa, hoe vervelend soms ook. Mijn oudste zoon mocht een paar weken terug afzwemmen voor zijn A diploma. Een vette mijlpaal en heel speciaal natuurlijk. Maar helaas, papa was er niet! Over een paar weken is er afzwemmen voor het B diploma en ook dan zal papa er niet zijn… Dat vind ik dan wel heel sneu!

  Ik probeer het wel allemaal heel leuk en speciaal voor de kinderen te maken. In principe is hier niets te gek. Ik hoop dat ze dan later net zo zullen terug denken aan de fijne tijd met hun mama als jij dat doet!
  Kaboutertuin onlangs geplaatst…Hoe het nu met mij gaatMy Profile

 • Iris
  11 mei 2015

  Super mooi geschreven Kelly! Mijn vader is vrachtwagenchauffeur en ik wist ook niet beter dan dat hij door de weeks altijd weg was en nog steeds trouwens. En ook ben ik ‘army wife’ mijn vriend werkt al sinds ik hem ken bij defensie en we hebben samen al vanalles meegemaakt. Oefeningen, uitzendingen, overstap van landmacht naar luchtmacht. Ook willen we in de toekomst kinderen en zal ik er dus ook veel alleen voor komen te staan. Ik vind het echt super hoe jij hiermee omgaat!

 • Nicole
  11 mei 2015

  Mijn vader had ook een baan waardoor hij veel weg is geweest. Nu heeft hij daar zelf spijt van en wil hij het goedmaken door er nu veel voor ons te zijn..
  Nicole onlangs geplaatst…Vreemde eetgewoontes tijdens de zwangerschapMy Profile

 • Kimberley
  11 mei 2015

  Mijn vader werkte op kantoor bij defensie (hij heeft ooit tegelijkertijd zijn enkels gebroken toen hij in militaire opleiding was, dus kreeg hij een kantoorbaan daar). Eigenlijk was mijn vader vaker thuis dan mijn moeder, haha. Mijn moeder was bedrijfsleidster en die zag ik helemaal amper, ma t/m za werkte zij. Mijn vader was woensdagmiddag en het weekend vrij, dat was ideaal. Yilmaz is nu in de sollicitatieprocedure bij de defensie 🙂
  Kimberley onlangs geplaatst…Jong bevallen (vervolg)My Profile

 • Eline
  11 mei 2015

  Wat knap dat je je man zo steunt om zijn droom achterna te gaan. Ik hoop dat het voor Lana net zo normaal wordt als het voor jouw ooit was.
  Eline onlangs geplaatst…Mijlpaal bereiktMy Profile

 • Ilse
  11 mei 2015

  Wat mooi hoe je je ervaringen deelt

 • Marjon
  11 mei 2015

  Wat heb je dit mooi geschreven! Ik heb zelf geen ervaring met een man die militair is, wel heb ik iets gehad met iemand die voor stage een half jaar naar het buitenland vertrok. Niet hetzelfde, maar qua afstand/elkaar weinig zien kan ik me het dus wel een beetje voorstellen.
  Marjon onlangs geplaatst…Countdown! #only6monthsleftMy Profile

 • Patricia
  11 mei 2015

  Heel herkenbaar maar dan op een ander beroep.
  Mijn vader is internationaal vrachtwagenchauffeur en was altijd 3 weken weg dan 2 dagen thuis en dan weer 3 weken weg, soms zelfs 4 weken.
  Ik weet ook niet beter of het hoort zo. Mijn moeder zorgde perfect voor mij en mijn broertje.
  Ik ben daardoor ook heel zelfstandig opgevoed en daar pluk ik nu de vruchten van.
  Vriendinnen snappen niet hoe ik daar zo makkelijk over kan denken, maar het is voor mij gewoon heel normaal. Ik zeg altijd “ik zou spastisch worden als mijn partner altijd thuis zou zijn”. Dan lachen ze me altijd uit…. Ik ben nu single maar ik weet gewoon dat m’n toekomstige partner ook een flexibele beroep zal hebben en dat dit prima gaat werken.
  Patricia onlangs geplaatst…10 Foodconfessions tagMy Profile

 • Mamablogger
  11 mei 2015

  Ik heb er geen ervaring mee, maar het lijkt mij best lastig als je man zo vaak weg is. De andere kant is dat het ook weer zal wennen en het voor jou niet geheel nieuw is. Je zult je weg wel vinden!
  Mamablogger onlangs geplaatst…Mini shoplog!My Profile

 • San
  11 mei 2015

  Mijn vriend zit ook bij defensie en is momenteel uitgezonden. ‘Normaal’ is hij altijd doordeweeks weg en in het weekend thuis. Vanaf het begin van onze relatie gaat dit al zo en weet ik niet anders.

  Ook veel mensen vragen aan mij of ik het niet vervelend vind en dat zij het zelf niet aan zouden kunnen. Maar ik wist toen ik hem leerde kennen dat hij doordeweeks weg zou zijn en dat er mogelijke uitzendingen zouden komen. Natuurlijk zou ik het leuker vinden als mijn vriend elke avond thuis zou zijn, maar als ik dit niet had gewild had ik geen relatie moeten beginnen met een militair.

  Wel heb ik gezegd dat ik als we aan kinderen gaan beginnen (nog niet op de planning) ik dan liever niet de kinderen ‘alleen’ zou willen opvoeden. Maar dat zien we dan wel weer. Ben benieuwd hoe het je gaat bevallen.

 • Mommy Angela
  11 mei 2015

  Heel mooi hoe je aangeeft dat je in voor en tegenspoed er voor je partner bent en hem steunt, ben benieuwd naar je artikelen hierover

 • Sylvie
  11 mei 2015

  Er spreekt heel veel liefde uit dit stukje! Je (toekomstige) man mag blij zijn met jou aan het thuisfront!

 • Iris
  11 mei 2015

  Mijn vader is piloot en is ook vaak weg. Zoals je vertelde vragen mensen vaak hoe ik het vind om een vader te hebben die piloot is en of ik het niet vervelend vind dat hij zo vaak weg is. Maar dan reageer ik vaak ook dat ik het zo gewend ben en dat ik niet anders weet. Natuurlijk zijn er vervelende kanten van het werk, zoals dat mijn vader er met bepaalde feestdagen er niet is. Maar daar in tegen zijn de verhalen en foto’s waarmee hij vaak thuis komt echt geweldig en daar kijk en luister ik dan ook graag naar.

 • Anouk
  11 mei 2015

  Ik vind het heel mooi en goed dat je Yannick zijn droom achterna laat gaan. Toen ik mijn vriend leerde kennen zat hij ook in het leger maar is gestopt omdat hij niet steeds weg wilde zijn van mij. Onwijs lief maar als hij wel door had gezet had ik 100% achter hem gestaan.
  Anouk onlangs geplaatst…Face of the dayMy Profile

 • Anneleen
  11 mei 2015

  Hihi wat een schattige foto’s van jou vroeger! Je doet dat goed, Kelly!
  Anneleen onlangs geplaatst…No Words TagMy Profile

 • Claartje
  11 mei 2015

  Mijn man zat bij de koopvaardij en was regelmatig van huis, vaak 4+ maanden achtereen (hoewel 3 maanden in zn contract stond). ik kon me prima redden zonder hem, eerlijk gezegd vind ik het nog steeds wel lekker als hij eens van huis is. maar ik vind het ook lekker dat we toen nog geen kinderen hadden, zowel voor hem als voor de kinderen. ze zullen er ongetwijfeld zullen ze er in dat geval aan gewend zijn, maar toch is het fijn dat hij thuis is als ze naar bed gaan (ff voorlezen) en met verjaardagen enzo. en het is ook makkelijker om vakanties te plannen. zijn schema wijzigde zo vaak dat ik vaak pas kon gaan boeken als hij weer thuis was

 • Cindy
  11 mei 2015

  Mijn vader zat in dienst, maar was er al weg voordat ik geboren werd. Wel hoor ik graag zijn verhalen over zijn diensttijd in Duitsland, gelukkig is hij nooit op uitzending geweest. Lief dat je Yannick zijn droom laat uitkomen.
  Cindy onlangs geplaatst…Wishlist: BirthdayMy Profile

 • jamilee
  11 mei 2015

  Leuk artikel ik kom zelf ook uit een militaire familie.
  En ik hoop zelf als alles goed gaat volgend haar in mijn ooms en neven hun voetsporen te treden.

 • Xaviera
  12 mei 2015

  Wat mooi dat je hier zo open over schrijft, met de positieve en minder positieve kanten ervan. Dat je Yannick steunt om ook zijn hart te volgen vind ik prachtig om te lezen! Ik heb hier zelf geen ervaring mee maar het lijkt mij heel moeilijk als je partner langere tijd van huis weg is, zeker met een kindje erbij.
  Xaviera onlangs geplaatst…Listen to your heartMy Profile

 • Esther Marieke
  12 mei 2015

  Wauw, jij bent nu eigenlijk de powervrouw die je moeder altijd voor jou is geweest! Yannick, Lana, maar ook je ouders boffen met jou!

 • Elodie
  12 mei 2015

  Mijn vriend zit ook bij de marine. Zit daar ook helemaal in de familie, begon bij zijn opa, zijn vader en nu hij en zijn broertje. We hebben nog geen kinderen of wat dan ook, maar het is zeker lastig om elkaar alleen in de weekenden te zien en elkaar af en toe maandenlang te missen. Ik haat het om dan af te wachten tot het moment dat hij weer bereik heeft en ik zijn stem weer even kan horen of überhaupt met hem kan Whatsappen. Maar zoals iemand ooit heeft gezegd ‘echte liefde overwint alles’. Daar hou ik me altijd maar aan vast. En tot nu toe slagen we steeds weer voor de test 🙂 Het maakt het ook weer extra speciaal als je dan wél samen bent. Sleur in een relatie met een militair heb je niet gauw.

 • Rieneke
  14 mei 2015

  Ik ben ook een vrouw van !;) al 9 jaar..We hebben twee geweldige kinderen en al ontzettend ontzettend veel uitzendingen achter de rug.
  aan de ene kant is het soms erg lastig om alleen te zijn, het maakt je ontzettend sterk al vrouw !!
  Mijn man is nu weer op uitzending en gaat zo’n 3keer per jaar 2maanden (daarbij de oefenperiodes van 2 weken buitenland niet meegerekend)
  Het is pittig, maar het is meer dan goed te doen hoor…..vooral als je er samen goede afspraken over maakt, elkaars verdriet respecteert en hij jou keuzes (hoe moeilijk ze soms ook zijn)als hij weg is 100% respecteert omdat het JOU de beste keuzen leek (bijv: nieuwe wasmachine, banden auto vervangen, grote dingen die echt nodig zijn)….komt het echt goed !!!!

 • Evelien
  18 mei 2015

  Een heel herkenbaar verhaal! Mijn man is militair en tijdens onze relatie naar Afghanistan en Mali geweest. Wij hebben samen een zoontje van net 4 jaar, die zijn papa heel vaak moet missen. Ondanks dat is de band tussen ons drietjes supersterk en worden we elke oefening of uitzending nog sterker!
  Vrouwen of kinderen van militairen worden helaas niet altijd begrepen en ook geen rekening mee gehouden. Daar zou best wat meer respect voor mogen komen!

 • whitney
  25 mei 2015

  Ben zelf mama van een tweeling en een man bij defensie.
  Vind het soms ook zwaar maar ben er ook gewoon aan gewend.
  Herken mezelf wel echt in je verhaal!

 • Inge
  25 augustus 2015

  Goedemorgen,
  Ik ben bezig met een artikel over stellen van wie er eentje veel van huis is. Zou je me er wat meer over willen vertellen? Je kunt me mailen op ingevanderschee@gmail.com
  Groet Inge

 • Inge
  25 augustus 2015

  Goedemorgen,
  Ik ben bezig met een artikel over stellen van wie er eentje veel van huis is. Je vertelt dat je vader piloot is. Zou hij (en zijn vrouw) er misschien iets over willen vertellen? Je kunt me mailen op ingevanderschee@gmail.com
  Groet Inge, freelance journalist

 • Lisanne
  1 juni 2017

  Hoi Kelly,
  Toevallig kwam ik op deze blogpost weer! Wat mooi omschreven, mijn vriend zit bij de marine en is zo 8 maanden per jaar weg, nu met een kleine van 8 maanden vind ik t toch wel zwaarder hoor

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.