Do it yourself cadeautip

Dit geweldige cadeautje ontvingen ik en mijn vriend van een super lief vriendinnetje die dit zelfgemaakt heeft. Het is een weckpotje, wat ze prachtig versierd heeft met lintjes, een leuk stukje stof, een toffe sleutelhanger, en in het potje zitten scherven servies. Erbij zit een briefje met: “Scherven brengen geluk, en dat is wat ik jullie toewens” Ik vind het gebaar geweldig, en dat ze dit helemaal zelfgemaakt heeft vind ik ook super. Ik vroeg haar dan ook of ik er een blogje over mocht schrijven, natuurlijk met credits naar haar, Lisa bij deze, dankjewel! Ze wilden mij mede delen hoe ze dit gemaakt heeft.

Wat heb je nodig?

 • een glazen potje (weckpot, of bijvoorbeeld een potje waar ooit groente in zat).
 • Oude kopjes/schoteltje, die je kapot kunt maken om scherven te hebben voor in het glazen potje, want die brengen geluk.
 • een stoffen doekje, om het potje mee af te sluiten.
 • Een lint, om het doekje om het potje mee te omwikkelen.
 • Allerlei leuke frutsels zoals een toffe sleutelhanger, gelukspoppetje, etc. Om het lint en het potje te versieren.
 • Een kaartje, die je met een lint aan het potje hangt om een geluksboodschap op te schrijven.

Hoe maak je dit geweldige cadeautje?

 • Allereerst zorg je ervoor dat je het glazen potje gereed hebt, je kunt ervoor kiezen deze nog met glasverf te beschilderen, dan worden de scherven echter wel onduidelijker.
 • Je zorgt voor scherven door servies te breken, doe dit natuurlijk voorzichtig. Door bijvoorbeeld het bordje in een theedoek te verpakken, en dan kapot te slaan, zo komen er geen scherpe onderdelen in je ogen, of bij die van omstanders.
 • De scherven gaan in het potje.
 • Dan mag het stukje stof op het potje om het af te sluiten, wikkel dit dicht met een mooi lint die je in een strikje strikt.
 • Het versieren kan beginnen, hang er een leuke steutelhanger (eventueel homemade met kraaltjes) aan, een gelukspoppetje, een ander leuke herinnering, dat wat leuk is voor de persoon die het cadeautje gaat ontvangen.
 • Dan maak je het af met een mooi kaartje dat je met een lint om het potje hangt, met een boodschap naar wens.

Dan komt het leuke moment dat je het cadeautje mag geven, dat vind ik altijd super leuk om te doen, de ontvanger zal er ongetwijfeld heel blij mee zijn. Dat was ik ook met dit geweldig lieve en leuke cadeau, het idee dat er zoveel tijd en aandacht in zit vind ik prachtig! Echt een aanrader!

Wat vinden jullie van zelfgemaakte cadeautjes en wat zijn jullie herinneringen hieraan? Laat het me weten in de comments.

Follow my blog with Bloglovin’

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

7 gedachten over “Do it yourself cadeautip”

 1. Zelfgemaakte cadeautjes zijn heel leuk om te krijgen en te maken! Het is met zorg gemaakt en dat maakt het toch wel speciaal vind ik.

 2. Wauw wat een super leuk idee!!! En wat heb je een lieve vriendin die zoiets voor jullie maakt!
  Dit ga ik snel maken voor mijn beste vriendinnetje 🙂 die kan wel wat geluk gebruiken!

  x Juis (ja die ja 😉 )

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.