DIY: 3x Eieren schilderen voor Pasen met kinderen

DIY: 3x Eieren schilderen voor Pasen met kinderen
Zoek je nog naar een leuke activiteit om te doen tijdens Pasen met de kinderen? Deze super simpele DIY leert je 3 manieren om zelf eieren te schilderen op een creatieve manier. Gastblogger Roxanne vertelt je hoe.
Door Roxanne:
Als ik terug denk aan hoe wij vroeger Pasen vierden dan denk ik vooral aan hoe mijn moeder voetstapjes op de grond maakte, Paaseieren verstopte en aan de mooie tafel die gedekt werd. Rondom Pasen begint de lente, worden de lammetjes geboren en de temperatuur wordt aangenamer. Kortom; ik ben blij dat het bijna Pasen is!

Pasen vierden wij altijd met een uitgebreid Paasontbijt of -brunch. De tafel werd mooi gedekt en wij mochten hierbij helpen. De tafel werd gezellig gemaakt met mooie servetten, een tafelkleed en een Paastak. De gekookte eieren waren eigenlijk altijd gewoon gekookte eieren. Wij versierden deze nooit, terwijl je met mooi gekleurde eieren de tafel nog net even gezelliger kunt maken! Naast dat het er super gaaf uit ziet is dit ook nog eens de perfecte zaterdagmiddag activiteit met de kids.

Vandaag laat ik jullie drie manieren zien om je eieren op een veilige manier te kleuren zodat je de eitjes daarna gewoon nog kunt opeten. Ik laat je zien hoe je de eieren kunt kleuren met slagroom, rijst en azijn. Voor een extra leuk effect kun je de eieren van tevoren beplakken met tape of elastiek. Na de kleuring haal je dit er weer vanaf.

DIY: 3x Eieren schilderen voor Pasen met kinderen

Eieren verven met slagroom

Wat heb je nodig?
– voedingskleurstof in kleuren naar keuze
– hardgekookte eieren (het liefst witte eieren)
– slagroom
– satéprikker

Wat moet je doen?
Doe de slagroom in een platte schaal, zoals bijvoorbeeld een glazen ovenschaal. Zorg ervoor dat je een laag slagroom van ongeveer 1cm hoog hebt. Druppel vervolgens wat kleurstof op de slagroom en maak een ‘gemarmerd’ patroon door met de satéprikker krulletjes te tekenen. Rol de eieren door het slagroom mengsel. Laat de eieren vervolgens circa 20 minuten drogen voordat je ze schoonmaakt met een keukenpapiertje.


Eieren verven met azijn

Wat heb je nodig?
– voedingskleurstof in kleuren naar keuze
– hardgekookte eieren (het liefst witte eieren)
– azijn
– water
optioneel: elastiekjes of tape

Wat moet je doen?
Vul een beker of schaal voor ¾ met water en ¼ met azijn. Voeg hier vervolgens ongeveer 15 tot 20 druppeltjes kleurstof aan toe. Leg de eieren in de beker of schaal en wacht tot de kleurstof is ingetrokken. Hoe langer je het ei laat liggen, hoe donkerder hij wordt. Zodra het ei de gewenste kleur heeft haal je hem er uit en laat je hem drogen in de eierdoos of op een keukenpapiertje.

Tip: wanneer je een gemarmerd effect wilt krijgen kun je nog een extra verfbeker of -schaal maken waar je wat olijfolie aan toevoegt. Vervolgens roer je met een vork door het water zodat de oliedruppels zich verspreiden. Rol het ei door het water en haal hem na een paar seconden weer uit het water.

Eieren verven met rijst

Wat heb je nodig?
– voedingskleurstof in kleuren naar keuze
– hardgekookte eieren (het liefst witte eieren)
– witte rijst

Wat moet je doen?
Je doet wat rijst in een bakje met deksel. Hier voeg je de kleurstof aan toe. De rijst moet volledig de kleur van de kleurstof aannemen, anders heb je te weinig kleurstof gebruikt. Schud de rijst een beetje door elkaar zodat alle rijstkorrel gekleurd zijn. Leg vervolgens je ei in het bakje en schud het bakje heen en weer. Laat de eieren drogen in de eierdoos of op een keukenpapiertje.

 Ik ben benieuwd naar jullie creaties! Vrolijk Pasen allemaal!
 Hoe vieren jullie Pasen?

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

2 reacties

  • Lieke
    31 maart 2018

    Wel leuk maar mijn kids gaan het leuker vinden een ei met stift of verf te kleuren. En dan gelijk erna lekker warm op te eten?

  • rachel
    31 maart 2018

    wat een leuke ideetjes 😀 en hier doen we niet meer aan pasen hihi meiden komen pas smiddags hun nest uit rollen en de oudste is dit weekend bij haar vriend dus gewoon chill 😉 fijne dagen lieverd

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.