Bron

Het was donderdag 18 juni, vandaag zou ik samen met Lana ons nieuwe katertje Patrick ophalen, een spannende dag. Dat was niet de enige reden waarom deze dag spannend was. Al dagen had ik allerlei gekke klachten, last van mijn darmen, vermoeidheid en gevoelige borsten. Van binnen wist ik het eigenlijk al wel maar, misschien houdt mijn lichaam me voor de gek. Ik besloot daarom ook pas na een paar dagen overtijd te zijn, te testen. Yannick merkte (dan wel via FaceTime) al wat typische kenmerken aan me, hij vond het ook tijd voor een zwangerschapstest. Donderdagochtend om 06.15 was het zover, let’s test.

Toen overigens niet zo’n fancy dure ClearBlue test, maar gewoon die goedkope van 2 voor €1,75 van Action. Ik deed wat ik moest doen en ging op van de zenuwen de test met grote ogen aankijken. Nee, ik kan dan niet 2 minuten wegkijken en dan daarna op mijn gemakje een kijkje nemen. Ik staar de test aan tot er wat gebeurt. En er gebeurde vrij snel wat, de dubbele streep verscheen en ik wist niet wat ik moest denken. Huh, het is 06:15 en Kelly, gefeliciteerd, je wordt weer mama. Maar wat nu? Ik kan Yannick niet telefonisch gaan vertellen dat hij weer papa wordt. Ook kon ik het anderen nog niet delen want de papa in spé moest dit natuurlijk als eerst horen. Ik legde het naast me neer, haalde Lana uit haar bedje en vertelde al vol vreugde dat ze grote zus wordt. Natuurlijk begrijpt ze dat nog niet, maar ik kon het in ieder geval even delen.

Het is zo vreemd, je doet een eenvoudige test die dan de uitslag aangeeft en ineens weet je dat je leven weer gaat veranderen. Maar tegelijkertijd weer je niet wat je moet doen, je kunt eigenlijk nog niets. Hoogstens je huisarts op de hoogte brengen, ik in mijn geval mijn medische diabetes team en verder is het wachten tot ongeveer 7 weken tot er een eerste afspraak plaatsvindt. Je leven staat op zijn kop, maar je kunt nog even heel weinig met het nieuws, toch ben je zo blij dat je het eigenlijk van de daken wil schreeuwen.

Die ochtend haalden we Patrick op, wat een feest! Ook dat liet me even vergeten wat voor belangrijk nieuws ik die ochtend gehoord had. Ik vond deze gezinsuitbreiding al een grote stap. Lana genoot ervan en in de middag dacht ik steeds meer na over de uitslag van de test. Ik ben gewoon zwanger, alweer, wat een wonder! Ik belde Yannick op, gewoon om te vragen hoe laat hij zou komen eten. Yannick had namelijk beloofd dat hij zou komen eten zodat hij Patrick al kon zien. Met een stalen gezicht belde ik Yannick per FaceTime op. Hoe kan mijn gezicht niet verraden achter welk nieuws ik zojuist gekomen ben? Yannick gaf aan toch niet te komen eten. Ik dacht, hoe krijg ik hem zover dat hij toch komt eten? Ik verzon de smoes dat ik heel speciaal aan het koken was voor hem en dat hij dus echt moest komen. Hij antwoordde triomfantelijk dat dit ook de dag erna prima kon en dat hij nog wat zaken te doen had die avond. Ik keek hem aan de telefoon streng aan, “Yannick je komt naar huis vanavond, voor iets belangrijks. En met een pokerface hang ik even later op.

Hoe ik Yannick vertelde dat hij weer papa wordt, vertel ik in een volgend artikel, dat vind ik ook een heel leuk verhaal om met jullie te delen. Ik ben benieuwd wat jullie van deze update vonden en of jullie je herkennen in toen jij die zwangerschapstest deed van jou kindje(s)?. Voelde je je ook zo blij, maar gelijk een beetje verward toen je die positieve test zag? Ik ben benieuwd naar jullie reacties bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

71 gedachten over “De zwangerschapstest”

 1. Ik kan me zo voorstellen daf je baalde daf Yannick zei dat die niet thuis kwam eten. Vervelend als de dingen niet willen lopen zoals je wilde gelukkig kwam die wel! Dit nieuws had die niet een dag later willen horen natuurlijk! Ik vind het super leuk om zulke artikeltjes te lezen, ik zeg vooral doorgaan zo genieten wij mee van jou zwangerschap. Door je diabetes word je baby’tje dan weer eerder gehaald? Fijne dag liefs Lisanne
  Lisanne onlangs geplaatst…Nieuwe haaknaaldenMy Profile

 2. Haha leuk! Ik deed hem ook ‘s morgens vroeg en Patrick stond te wachten in de woonkamer. Van tevoren zei ik ‘ik doen dan wel die test, maar ik weet toch al dat ik zwanger ben’. Ik voelde het gewoon. Maar toen ik de test zag werd ik toch wel erg zenuwachtig. Maar oh, wat waren we blij! Logisch dat je het Yannick gewoon face to face wilde vertellen. Ben benieuwd hoe hij reageerde.
  Mamablogger onlangs geplaatst…What about Mamablogger| hoe gaat het met de blog?My Profile

 3. Ik krijg gewoon helemaal (zwangerschaps-)kriebels van je verhaal! Vind het zo leuk voor jullie. En besef me nu dat ik na je bruiloft een vraag gesteld heb over dat je niet liever had gewild dat allebei je kinderen erbij geweest zouden zijn, maar deze baby (ik gok op weer een meisje) kwam sneller dan gepland na je bruiloft! Liefdesbaby!!

 4. Wat leuk om te lezen! Wij verwachten ons eerste kindje. Toen ik de test deed vond ik het zo spannend en kon ik het niet geloven toen er twee streepjes stonden. Ik heb gegild en een rondje door het huis gerend;-). Zo bizar hoe je leven op dat moment veranderd! Een fantastisch gevoel. Geniet ervan!

  Liefs,
  Celine
  Celine onlangs geplaatst…WANNAHAVE: Make-up stashes om van te watertanden!My Profile

 5. Ja ook hier veel verwarring..ik werk in de kinderopvang en had diezelfde avond ouder gesprekken en toeval of niet werd er een paar keer gevraagd wil je zelf kinderen..en dan het moment zelf heb ik wel gehuild vroeg mijn vriend ben je niet blij ik ja heel erg blij…ben benieuwd hoe yannick heeft gereageerd…xx
  amanda onlangs geplaatst…Hoe ik piet heb leren kennen!!??? deel 1My Profile

 6. Ik had zelf ook die van de action (bij een nachtwinkel gehaald omg!) en toen in de avond maar een test gedaan, was 1 dag overtijd en had echt geen flauw benul. Toen ineens heel licht een tweede streep kwam, nu 22 weken zwanger van onze dochter. Zo bizar hoe een zo’n staafje (en een wilde nacht ;)) je leven kunnen veranderen. Ik was in shock, heb wel zes testen gedaan en zelfs zo’n dure clearblue haha. Had namelijk het gevoel dat het niet over mij ging! Mijn vriend was zo ontzettend blij, ik ben erg benieuwd naar Yannick z’n reactie.
  Madelaine onlangs geplaatst…CARS – Stel je voor #2My Profile

 7. Haha, lijkt me zo lastig dat Yannick niet wilde komen en dat je dan hem met een smoes toch moest overhalen! Ik ben nog nooit zwnager geweest maar lijkt me wel een apart moment ja, dat besef dat je zwanger bent maar alles is nog zo abstract dan!

 8. Aaaah dat Yannick dan in eerste instantie niet meer thuis komt eten!! Leuk om te lezen Kelly! Mijn test was een beetje gek, want ik had in de ochtend al een negatieve test in m’n handen gehad en twee dagen ervoor ook. Toen nog naar de winkel gereden voor een ander merk testen. Omdat die anderen negatief waren, zelfs eerder die dag, durfde ik er niet op te rekenen… Toen ik toch nog even als formaliteit de uitslag bekeek barste ik in tranen uit, toch hartstikke zwanger!!! Zoooo blij 🙂
  Martina onlangs geplaatst…18 Augustus 2015 – Foodfestival, Ameland en babyvoetjesMy Profile

 9. Ik was doodsbang op het moment van de test… En toen ik zwanger bleek wist ik echt even niet wat ik moest doen. Het was zo welkom en zo onverwacht…

  Stiekem hoop ik nog een keer een test te mogen doen als het niet zo onverwacht is. Ik ben benieuwd hoeveel anders ik daarop zou reageren.

  Wel een mooi verhaal zeg. Dat je zo’n stalen gezicht kunt houden. Daar heb ik echt bewondering voor. Maar ja, ik ben dan ook een immense flapuit wat betreft emoties die hoog oplopen… Ik kan me dan gewoon niet stilhouden, haha.
  Janneke onlangs geplaatst…Bange roze wolk – week 25.My Profile

 10. Oh wat moest dat spannend voor je zijn met stalen gezicht Yannick overhalen om te komen eten.

  Het lijkt me zo bijzonder, het moment dat je test positief is. Ik kan niet wachten het ook eindelijk af te mogen lezen. Helaas na 1,5 jaar is het hier nog steeds niet gelukt en ik hoop dat het toch binnenkort wel een keertje gaat lukken. Kan ik dan mooi je blogs lezen om me voor te bereiden op alles.

  Ik wens je een fijne zwangerschap Kelly!

 11. Ik ben erg benieuwd naar het verhaal hoe je het Yannick vertelde!
  Grappig jouw buikbaby is 13 weken en mijn babyboy is morgen 13 weken geleden geboren!
  Hopelijk heb je een fijne zwangerschap
  Linda onlangs geplaatst…Er rust een vloek op meMy Profile

 12. Hihi heel leuk dat je dit allemaal met ons gaat delen! Moet inderdaad vreemd zijn, je doet zo’n test en blijkt dat je zwanger bent… En dan gaat je leven eigenlijk gewoon verder zonder dat je veel verschil merkt! Moet vooral heel vervelend zijn het met niemand te kunnen delen, of toch niet meteen! Gelukkig kon je Yannick toch nog overhalen om naar huis te komen, haha! Ben heel benieuwd hoe je het hem verteld hebt!
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Nieuwe spiegelreflexcamera: Canon EOS 700D (+ 50 mm lens)!My Profile

 13. Bij mijn eerste zwangerschap wilde ik het natuurlijk ook graag aan mijn ouders vertellen. Maar die zaten op dat moment ergens in de jungle van Suriname. Er was wel een contact in Paramaribo voor noodgevallen maar ja, daar viel die zwangerschap ook weer niet onder. Dus tanden op elkaar en nog een maand wachten. Toen ze thuis waren meteen gebeld en eerst hun vakantie verhaal aanhoren… Pffft. En toen mocht ik los, haha!
  Claartje onlangs geplaatst…December 2014 – Matching mini’sMy Profile

 14. Aah leuk om te lezen! Bij mijn dochter was ik echt in een soort shock omdat ik echt dacht dat ik die maand niet zwanger zou zijn! Wauw wat een bijzonder gevoel! Dit x was ik ook erg verbaasd omdat we 2 weken van te voren hadden besloten dat we voor een 2e gingen en 2 weken later al een positieve test had! Duurde ook echt weer even voordat ik geloofde dat het echt zo was hihi! Inmiddels bijna 21 weken zwanger van een druk schoppend jongentje dus geloof het nu echt haha! Ben benieuwd naar je volgende blog!! Leuk!

 15. Haha, leuk verhaal 🙂
  Ik had een duopak gekocht die meteen 2 strepen liet zien en ben naar drogist gerend voor een ander merk test, omdat ik niet kon geloven dat het echt 2 strepen waren (op beide testen dus). Ik móest gewoon het woordje “zwanger” zien. En toen drong het nog eigenlijk niet tot me door en vond ik het wachten en niet kunnen delen met iedereen best lastig.
  Maris Maria Renne onlangs geplaatst…Salade met kipburger en mangoMy Profile

 16. Nogmaals, gefeliciteerd! Vind het onwijs leuk voor jullie. Ik had bij de zwangerschap van Djaïro al heel vroeg symptomen, maar ik had dit niet echt door. Toen heb ik uiteindelijk toch een test gedaan en heb het wel telefonisch aan mijn vriend verteld haha. Hij was positief in shock, net als ik. En toen hij thuis kwam van zijn werk, gaf hij gelijk een kus op mijn buik. Zo lief!

 17. NOGMAALS GEFELICITEERD !!!! 😀
  Ik heb 3 verschillende verhalen haha want heb 3 kindjes!!!!
  (Dochter 3,5 jaar) Op een zondag een test gedaan bij mijn schoonouders op de wc haha… woonde nog niet samen met mijn vriend en logeerde bij hem thuis… Meteen een dikke streep!!! Was enorm gelukkig maar ook heel zenuwachtig omdat ik nog niet samenwoonde… dat is kort na de test allemaal wel gebeurt!! Ik was echt ENORM gelukkig.
  (Zoon 1,5 jaar) Daarna kwam onze tweede… Hier was ik enorm mee bezig, want ik wilde heel graag een tweede.. Heb wel 4 testen gedaan omdat er maar geen streep kwam, maar voelde me wel op en top zwanger. Bij de 4e test kwam een lichte streep! Meteen de verloskundige ingelicht en kon komen voor een inwendige echo om te controleren of er wel echt een vruchtje zat of dat de test me voor de gek hield! En ja, er zat een STIP haha. Was net 4 weekjes zwanger.
  (Zoon 6 weekjes oud!!) Oke, dit was niet helemaal de bedoeling maar wat was ik gelukkig toen ik opnieuw zwanger was! We wilde eigenlijk maar twee kinderen, maar toen ik zwanger werd van onze derde veranderde meteen mijn gevoel!! YES! Dacht ik haha. 1 test gedaan.. midden op de dag omdat ik niet kon wachten tot de volgende ochtend.. en meteen raak, dikke streep! Geloofde het niet haha dus heb een uur later opnieuw getest. Weer raak! En omdat ik het nog steeds niet geloofde heb ik een duurdere test gekocht om er echt zeker van te zijn en ja hoor, duidelijk!!!! En de jongste is nu net 6 weekjes oud! Een prachtige zoon!

 18. Mag ik even zeggen dat ik stiekem een beetje jaloers ben. Mijn kinderwens komt nu steeds meer naar boven alleen denk ik niet dat het er snel van gaat komen…. Zwanger zijn en studeren is niet echt iets wat makkelijk te combineren valt helaas. Maar voor jullie natuurlijk van harte gefeliciteerd en hopelijk heb je een fijne zwangerschap want dat is je gegund! 🙂
  Nicky onlangs geplaatst…Vakantie PLOG ♥ Augustus 2015My Profile

 19. Nou maak je ons nieuwsgierig natuurlijk naar het volgende verhaal 😉
  De zwangerschapstest van Saar heb ik nog steeds, maar het testen zelf was niet heel bijzonder. Ik had in de jaren daarvoor 3 positieve testen in handen gehad met steeds een miskraam. Ik had er dus gemengde gevoelens bij en het was vooral meer een zakelijk gevoel dan heel veel vreugde. Gelukkig ging het dit keer met medicatie wel goed.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Zoutbeperkte risotto met kipgehaktballetjesMy Profile

 20. Haha leuk zeg dat je zwanger bent hihi ik had al het gevoel toen ik je in het Ziekenhuis zag richting het d gebouw lopen met Yannick

 21. Ik heb de test gedaan op de dag dat ik ongesteld zou moeten worden. We waren nog maar net ‘bezig’, de eerste ronde. Dat weekend zouden we een paar feestjes hebben dus ik wou toch voor de zekerheid testen. Je wilt toch niet alcohol gaan drinken als je misschien zwanger bent. Dus ik die test gedaan… zwanger! Er ging van alles door mij heen. Ik stond eigenlijk vooral perplex. Dat werd veel smoesjes verzinnen dat weekend 😉 haha.

  Leuk jouw verhalen te lezen. Ik kijk uit naar de rest van je zwangerschaps-artikelen.
  Nicky onlangs geplaatst…SlaapritueelMy Profile

 22. Heel leuk Kelly ! Ik vind het nog leuker om te lezen omdat ik zelf de zwangere hier nu ook ben en meer dan alles begrijp hoe je omschrijft dat je ineens weet dat je leven (weer) gaat veranderen en aan de andere kant weet je totaal niet wat je moet doen. En wat kunnen mannen heerlijk typisch zijn he , we kunnen nog zoveel ‘hints’ geven, ze zien het toch niet;) dat ze dan in jouw geval dus zo gezellig zeggen dat of je nou wel of niet speciaal aan het koken bent voor ze, dat het de volgende dag ook gewoon kan haha! Ben benieuwd hoe Yannick reageerde dus houd ons op de hoogte ! xx
  annelot onlangs geplaatst…Aanbiedingen op een rijtjeMy Profile

 23. Ik vind dit zo bijzonder en mooi om te lezen! Lijkt me inderdaad best gek, je bent beide dolgelukkig maar toch kan je het de eerste 3 maand tegen niemand (of toch voor de veiligheid tegen niet al te veel mensen) vertellen… Gelukkig kon je het dan al wel delen met Yannick en Lana!
  Anneleen onlangs geplaatst…Reisverslag WalesMy Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.