De scholen zijn weer begonnen, waarom dit zo fijn is!

Het is 19 augustus, dat betekent dat hier in het zuiden van het land de scholen weer beginnen. Lana heeft wat langer vakantie gehad in verband met onze prachtige reis door Afrika en nu 7,5 week later kan ik wel zeggen dat we toe zijn aan het normale ritme van het schoolleven. Ik ben inmiddels alweer 2 jaar een mama met een schoolgaand kind en waar ik er eerst als een berg tegenop zag dat mijn kind voortaan de hele week buiten de deur zou zijn, merk ik nu hoe fijn deze fase is en dat het mijn dochter zo goed doet. Het ritme doet ook veel goeds hier in huis.

De scholen zijn weer begonnen, waarom dit zo fijn is!

Ik ben dol op de zomervakantie, het is een periode waarin ik veel minder werk, waarin we op vakantie gaan en vooral heel veel leuke dingen doen. En daar hebben we volop van genoten. We bezochten de Efteling met regelmaat, zijn ook naar andere parken geweest (zoals Phantasialand en Beekse Bergen), deden onze reis door Afrika en bezochten onze familie in Frankrijk. Ik ben me ervan bewust hoe luxe dit is en dat dit niet voor iedereen mogelijk is. We hebben hier dan ook intens van genoten en zien het als iets heel speciaals dat dit allemaal kan.

We hebben er dan ook enorm van genoten en vonden het ook fijn om even zonder de ochtendspits te kunnen leven. Niet op tijd op school hoeven zijn, geen lunchbox klaarmaken en op tijd weer op school staan om haar op te halen. Maar na al die weken vol gezelligheid, zomerpret en leuke dingen, kijk ik er zo naar uit! En dat zie ik alleen maar als iets positiefs. Want ook van het ‘simpele dagelijkse leven’ kan ik zo intens genieten.

Ik merk dat Lana er heel erg aan toe is om weer naar school te gaan. Zoveel weken zonder vaste dagbesteding doordeweeks is enorm wennen als je daarvoor de hele week op school doorbrengt. Ik merkte dat Lana haar vriendinnetjes miste en dat ze zich wat sneller verveelt.

De uitdaging die school hun biedt is dan even weg. Ook is het thuis een stuk drukker met drie kinderen de hele week in plaats van met twee, wanneer Lana op school was. Ook maken de meiden veel meer ruzie met elkaar, ook wel een teken dat ze wel weer wat ritme kunnen gebruiken en dat het goed is dat de grote zus weer lekker op school zit. Kortom, we zijn er weer aan toe en kijken er naar uit. Ritme en regelmaat doet de mens gewoon goed.

Dus, hoppa die wekker weer zetten. Me voornemen om de kleding voor de meiden weer de dag ervoor klaar te leggen, evenals alle ontbijtspullen, de lunchbox enzovoorts en weer gaan met die banaan. En ook ga ik mijn eigen agenda weer effectief gebruiken en weer productief aan de slag om weer mooie content de maken voor de Kellycaresse kanalen, want ook ik kan ff die schop onder mijn kont wel gebruiken ;).

Kijk jij er ook zo naar uit dat de scholen weer beginnen? Of juist helemaal niet? Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

6 gedachten over “De scholen zijn weer begonnen, waarom dit zo fijn is!”

  1. Hoi Kelly, ik ben een Vlaamse die in Nederland woont en maar moeilijk kan wennen aan 6 weken vakantie voor mijn zoontje van 5. We zijn gisteren terug gekomen van drie weken vakantie in Zuid Frankrijk en vandaag moet mijn man gaan werken en onze oudste zoon naar school. Maar in mijn hoofd hoor je naar school te gaan op 1 september. Gelukkig gaat hij graag en doet de regelmaat hem ook goed. Maar het is toch echt wel wennen om niet te weten wanneer de grote vakantie valt. Groetjes Caroline

  2. Hoi Kelly, ik vroeg mij af hoe jullie buiten de schoolvakanties om, op vakantie gaan? Lana is al leerplichtig toch? Krijgen jullie hier hier toestemming voor? Bij onze kinderen op school zijn ze hier heel streng in.

    Liefss

  3. kan niet wachten hahah aah nee het is heerlijk idd die vakantie maar ik mis gewoon het normale ritme 😉 hier beginnen ze 9 september pas weer dus we hebben nog even te gaan 😉

  4. Hier vandaag ook weer de eerste schooldag. Van mij had de vakantie nog wel een aantal weken mogen duren, heb er zoooooo van genoten!

  5. ja hier ook mijn twee oudste dochtertjes van bijna 9 en 10 hebben ook echt bijna elke dag ruzie dus ook ik ben weer blij als ze naar school gaan:) verder is het zo dat ze uitslapen en daardoor pas weer veel later moe zijn pff mijn jongste dochtertje Jasmijn van 3 en ons knulletje van haast 2 zaterdag wordt hij 2 die gaan wel gewoon de maandag en dinsdag naar het kinderdagverblijf van half 8 tot 6 uur
    hier nog 2 weken voor de school weer gaat beginnen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.