De Domestic Goddess Tag

domestic goddess tag

Door Manon en Bibian werd ik getagd voor de super leuke Domestic Goddess Tag die zij zelf bedacht hebben. Deze tag staat helemaal in het teken van een favoriet onderwerp voor mij om over te kletsen namelijk: Het huishouden! Ik zal dus allerlei vragen beantwoorden die te maken hebben met ons huishouden. Hoe de rolverdeling bij ons is, of ik mijn kleding strijk, of ik culinair kook, of ik van het kant-en-klare schoonmaken met doekjes ben, enzovoorts! Benieuwd naar mijn antwoorden? Lees dan verder.

Zelf Zwitsal wasmiddel maken doe je zo!

De was

Droger/aan de waslijn
Wij hebben geen droger dus die optie valt al af, wij hangen onze was op zolder aan waslijnen op. In de zomer of lente hang ik het liefst, als het weer het toelaat, mijn was buiten op, dan is het zo droog! 

Sorteren/alles bij elkaar
We sorteren witte was en gekleurde was. Verder sorteren we de was niet.

Een soort wasmiddel/verschillende soorten wasmiddel
Ik kijk altijd welk wasmiddel in de aanbieding is en meestal koop ik die, vaak eindig ik gewoon vertrouwd met wasmiddel van de Lidl maar wanneer er een heerlijke wasverzachter (bijvoorbeeld Robijntje) in de aanbieding is dan vind ik het heerlijk om die aan te schaffen.

Een wasdag/elke dag een wasje
We doen bijna elke dag wel een wasje, we hebben zoveel wasgoed dat dit ook wel nodig is.

Kleding strijken: ja/nee
Nee, sorry, daar begin ik echt niet aan. Voor mij helpt het netjes ophangen van kleding en een vleugje wasverzachter al voldoende voor kleding die prima te dragen is. Ik heb echt een hekel aan strijken.

Penne Spinazarella, Budget voor maar €3,00 per 3 porties

Koken

Makkelijk/culinair
Een combinatie, doordeweeks ga ik het liefst voor makkelijk, van die recepten waarbij je met een paar ingrediënten al klaar bent, in het weekend vind ik het leuk om me meer uit te sloven in de keuken en wat culinairs op tafel te zetten.

Weekboodschappen/meerdere keren per week
Ik doe eens per week de weekboodschappen en meestal ga ik dan nog een keer tussendoor naar de supermarkt of markt om vers fruit en groente bij te halen.

Vaak hetzelfde per week/veel nieuwe dingen proberen
Ik betrap mezelf er regelmatig op om vaak vertrouwde maaltijden te koken zoals dezelfde pasta, stampotjes en Aardappel-groente-vlees gerechten, hier zou ik wat meer variatie in mogen brengen. Ik vind het namelijk wel heel leuk om nieuwe dingen te proberen, ik kom er alleen niet altijd op om iets nieuws te bedenken.

Eten bewaren/weggooien
Ik bewaar best veel gerechten zoals pasta, chinese gerechten, stamppotjes zodat als een van ons alleen eet die dat dan kan opeten of bijvoorbeeld voor Lana op onze frietdag. Onze diepvries zit altijd vol met eten, maaltijden en ingrediënten om mee te koken. Als de oorlog zou uitbreken dan kan ik nog een maand eten zeg ik altijd voor de grap.

Aan tafel eten/op de bank eten
Wij eten altijd standaard aan tafel, zonder televisie erbij, gewoon met z’n allen lekker uitgebreid eten. Wij hebben zo’n heerlijke ‘plof’ bank, als je erin gaat zitten dan zak je al in lounge houding weg haha, daarom is het geen optie om met bord op schoot te eten, dan is eten aan tafel net zo makkelijk en ook veel gezelliger.

Poetsen

Stofzuiger/swiffer
Dan kies ik stofzuigen, dit vind ik namelijk het meest effectief om alles stofvrij mee te maken. Bij een Swiffer heb ik alsnog het gevoel alsof er nog een hoop stof rond blijft zweven.

Kant-en-klare natte doekjes/zelf sopje maken
Ik gebruik beiden, het sopje voor de hardnekkige plekjes, bijvoorbeeld de keuken, het gasfornuis, de toilet en badkamer etc. De kant-en-klare doekjes voor snelle schoonmaak klusjes zoals de tafel afdoen, speelgoed van Lana even afdoen, dat soort dingen.

Zelf ramen lappen/door de glazenwasser
Dan doe ik het liever zelf, vooral bij de ramen beneden, behalve de ramen boven, die worden heel af en toe meegenomen door de glazenwasser.

Overig

Iedere ochtend je bed opmaken/laten voor wat het is
Het doel is om iedere ochtend direct mijn bed op te maken, dit lukt zeg maar 7 van de 10 keer, soms ben ik te gehaast in de ochtend en dan komt het er niet altijd gelijk van, dan doe ik het later op de ochtend. Ik vind het fijn om in een opgemaakt bed te stappen in de avond.

Met de hand afwassen/vaatwasser
Ik ben echt dol op onze vaatwasser en ik zou echt niet zonder willen. Toen we in dit huurhuis kwamen wonen was er nog geen aansluiting aanwezig voor onze vaatwasser. Die hebben we er gelijk de eerste week nog in laten zetten, met de hand wassen vind ik persoonlijk echt niet leuk. Dan was ik nog liever mijn kleding met de hand dan de vaat haha.

Opgeruimd huis/rommelig huis
Het liefst zeg ik : Opgeruimd huis, maar ik ken mezelf te goed om te weten dat het regelmatig ‘gezellig rommelig’ is, zoals ik dat dan maar mooi noem. In ons huis wordt geleefd en ik ben ook geen echte poetsmiep. Wel voelt het heerlijk wanneer ik mijn huis weer helemaal opgeruimd en netjes gemaakt heb.

Wie doet het huishouden: jij/partner
Momenteel doen we veel samen, we hebben wel allebei onze eigen taken. Zo ben ik het meest verantwoordelijk voor het koken, boodschappen doen, schoonmaken zoals stofzuigen, poetsen, opruimen, bedden opmaken en is Yannick de man van de was (ja echt, hij is daar heel Pietje precies in) en het vuilnis buiten zetten. Ook doen we eens per week tegelijkertijd wat klusjes om zo snel het huis weer helemaal netjes te krijgen.

Dit waren mijn antwoorden op de Domestic Goddes tag! Hierbij tag ik:  Jessica en Martine, Sanne en Geertje!  om de tag ook te beantwoorden!
Vraag: Hoe is jullie rolverdeling in het huishouden? Laat het me weten bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

27 gedachten over “De Domestic Goddess Tag”

 1. Leuk om te lezen! Mijn vriend en ik hebben toevallig deze week een lijst gemaakt van alle huishoudelijke taken en ze daarna verdeeld. Voorheen deed mijn vriend het meeste omdat ik 6 dagen werkte en hij maar 5, dus dan deed hij al veel op zaterdag qua boodschappen en poetsen.
  Manon onlangs geplaatst…Lunchsalade met kikkererwten en fetaMy Profile

 2. Leuke tag is dat toch. Grappig om jouw antwoorden te lezen.
  Hier was het altijd redelijk 50/50 qua verdeling, maar nu ik ziek thuis ben en zwanger ben doet Martijn het grootste deel. Ik doe wat ik kan en dat is de ene dag meer dan de andere:)
  Ik hoop straks na de bevalling langzaam weer steeds meer zelf te kunnen doen!
  Fijne paasdagen!
  Miranda onlangs geplaatst…Maart in foto’sMy Profile

 3. Leuk om hem nu ook bij jou te lezen. Zelf heb ik hem ook ingevuld. Bij ons thuis ben eigenlijk ik degene die het meeste doet qua huishouden. Ik denk een soort 90% – 10% verhouding.
  Joy onlangs geplaatst…Zondagse wandelingMy Profile

 4. Leuke tag! Ik heb hem ook ingevuld! Ik doe eigenlijk al het huishouden in mijn eentje. Heb zelf ook geen droger maar wil eigenlijk wel weer 1 hebben binnenkort. Lijkt me heel handig met zijn vijfjes! Haha
  Tamara onlangs geplaatst…Vrolijk pasen!My Profile

 5. Wat een superleuke tag! Ik strijk ook nooit, tenzij het echt een kreukding is die niet vanzelf glad valt. Wasmiddel van de Lidl gebruik ik ook altijd, fijne prijs, ruikt lekker en is goedkoop! Echt een aanrader :).

 6. Haha, leuke tag! Gelukkig woon ik nog thuis en moet ik nog niet zo heel veel in het huishouden doen 🙂 Ik kijk er wel heel hard naar uit om te gaan samenwonen met m’n vriend, helaas zal het huishouden er dan ook bij komen… Ik ben heel benieuwd hoe de rolverdeling bij ons gaat zijn en of hij veel gaat doen! Hij zal wel moeten, haha!
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Mijn lentewishlist: pastelrozeMy Profile

 7. Goed bedachte tag, hier doen we ook veel dingen samen. We hebben dan ook niet echt vaste taken wat de een doet of de ander. Het is maar net hoe het uitkomt, vaak doen we ook even snel samen opruimen, was opvouwen etc. En de badkamer doet jeroen meestal 🙂
  Colinda onlangs geplaatst…Kindertube het youtube voor kinderenMy Profile

 8. Leuk zeg! Wij hebben ook geen droger, wel 3 wasrekjes haha. Sinds mijn zwangerschap vind ik strijken echt ontzettend leuk. Erg hé haha. Maar ik zit nu ook nog thuis en heb dus veel tijd over, maar als ik binnenkort weer ga werken dan zal ik het allemaal minder leuk vinden denk ik.

 9. Wij hebben ook geen droger en eigenlijk vind ik dat helemaal niet erg, wasrek functioneert prima 🙂 Leuke tag dit!

 10. Hier is de rolverdeling helemaal anders, mijn man is huisman en ik werk fulltime dus hij doet bijna het hele huishouden 🙂

 11. Kelly Caresse

  Ja ik ben ook weg van het Lidl wasmiddel 🙂 En ideaal grote flessen, kan je wat langer mee vooruit 🙂

 12. Leuk om te lezen! Ik ben jaloers op alle mensen die een vaatwasser hebben, haha. In ons appartement is er geen plaats voor dus moeten we alles met de hand afwassen. Ik haat het! Ik gebruik trouwens ook was producten van de Lidl, al vind ik het wel fijn om een wasverzachter van Lenor te gebruiken, die geuren zijn heerlijk!
  Vanessa onlangs geplaatst…Lush Moederdag 2015My Profile

 13. Hele leuke tag dit! Ik doe hier alles in het huishouden 🙂 Ik ben huisvrouw of thuisblijfmoeder, hoe je het wil noemen en ik heb mijn huis het liefst helemaal spik en span

 14. Wat een leuke tag. Mijn vriend en ik hebben toen we gingen samenwonen afgesproken dat ik het binnen schoon houd en hij doet het buiten. Maar sinds onze zoon geboren is met keizersnee (half jaar geleden) stofzuigt en dweilt mijn vriend. Als ik namelijk alles afstof en met een sopje rond ga, kan ik nog wel stofzuigen maar word het dweilen mij te zwaar.
  En koken doet degene die het eerst thuis is. Boodschappen doen we samen.

 15. Leuk zeg, ik heb hem ook voor morgen ingeplant. Ik doe eigenlijk alles in huis omdat ik nu geen werk heb en toch de tijd heb. Mn vriend werkt 70uur in de week hij doet alleen de kattenbak en het hok van het konijn en heel af en toe de was wisselen
  PatriciaKleijn onlangs geplaatst…Weekendplog #1 (4 & 5 april 2015)My Profile

 16. Ik snap echt niet hoe je niet kan strijken? Wij hebben ook geen droger, en als ik dingen netjes ophang aan het rek, zijn ze sowieso nog steeds niet netjes genoeg om zomaar terug aan te doen. Er zitten toch altijd vouwtjes / plooien in? IK strijk in elk geval alles behalve ondergoed, sokkken, onderhemdjes, lakens, handdoeken,.. Blijft over: tshirts, overhemden, jeans, andere broeken/rokken, jurkjes, topjes…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.