Plog: Dag uit het leven van een weddingplanner

PicMonkey Collage

In deze wedding wednesday heeft weddingplanner Claimy een ontzettend leuk verslag voor jullie gemaakt. Heel veel meiden dromen er denk ik van, de mooiste bruiloften plannen. Onderdeel zijn van de mooiste dag van het leven van een liefdeskoppel en de mooiste versieringen, kleding, accessoires, locaties en dat soort zaken regelen voor het bruidspaar. Claimy heeft hiervan haar beroep gemaakt en deelt een dag uit haar werk als weddingplanner. Het is een beroep dat erg hard werken is en Claimy maakt soms hele lange dagen (meer dan 12 uur op een dag). Het plezier in haar werk straalt ervan af. Speciaal voor de bezoekers van Kellycaresse.nl heeft ze een plog, oftewel foto blog gemaakt waarin ze een dag uit haar leven heeft bijgehouden. Benieuwd wat een weddingplanner zoal doet? Kijk dan mee in dit verslag.


Goodmorning! Vandaag is het weer tijd voor een bruiloft, ditmaal van P&M die gekozen hebben voor veel styling. Als weddingplanner ziet je auto er dus al snel zo uit. Het bruidspaar heeft ervoor gekozen om in een landelijke omgeving te trouwen, super mooi! Nadeel? De Tomtom die het adres niet herkent en je zo’n 3 kilometer op onverharde wegen door de bossen stuurt.


Yes! We zijn (een halfuur later dan gepland) toch gearriveerd op de plek van bestemming. Eerst maar eens alle styling spullen uitladen, zodat we daarna meteen aan de slag kunnen.Als weddingplanner kweek je ook echt wel spierballen hoor! Hier is mijn collega weddingplanner aan het sjouwen met stukken van een parasol omdat deze onder de notenboom stond waar de ceremonie zou plaatsvinden. Dit is natuurlijk niet mooi voor op de foto’s, dus weg ermee!


Zoals jullie in mijn vorig artikel hebben kunnen lezen, wordt er veel gebruik gemaakt van mooie bloemen tijdens de bruiloft. Een beetje kunnen bloemschikken als weddingplanner is dan ook zeker niet mis.

Zoals ik al zei wilde het bruidspaar graag een natuurlijke bruiloft. Om de locatie extra goed tot zijn recht te laten komen hebben we gebruik gemaakt van hooibalen, houten boomschijven, gietijzeren emmers en kanten stoffen om het geheel romantischer te maken. Hier zijn we nog druk bezig met de aankleding.


Nadat alle styling gedaan is en de locatie prachtig aangekleed is voor het bruidspaar, is het tijd om in te checken en op te frissen. Omdat dit dus een bruiloft met heel veel styling was, bleven Brenda en ik slapen op dezelfde locatie als het bruidspaar en een deel van de gasten. Op die manier hadden wij de mogelijkheid om alles op te ruimen voor het bruidspaar de volgende ochtend.

Na het opfrissen was het tijd voor het diner met de crew. Ik heb bewust niet iedereen op de foto gezet, maar onder de crew valt dit keer de locatie, de fotografen, een band die er de gehele dag bij was en natuurlijk Brenda en ik.


Dit was het uitzicht vanaf de ceremonie, de natuurlijk als decor is zó mooi! Daarna was het tijd om de leveranciers voor de avond te ontvangen (waaronder de DJ en de photobooth) en de feestlocatie klaar te maken. Kijk deze prachtige sweet table!


De fotograaf was ook erg onder de indruk van de sweet table en dat moet natuurlijk vastgelegd worden. Ondertussen proost ik samen met het bruidspaar mee op deze prachtige dag. Op zo’n dag drink je verder natuurlijk niet, omdat je aan het werk bent en rekening moet houden met onvoorziene gebeurtenissen, maar één toast op het bruidspaar gebeurt vaak wel.


Voor de avond gasten wilde we de locatie graag versieren met candlebags. Prachtig als ze aankomen en ze weten meteen waar ze moeten zijn. Echter is een combinatie van candlebags, harde wind, een aansteker die niet werkt en het pikkedonker niet echt een handige combinatie. Zoals je kan zien ga ik (letterlijk) door het vuur voor mijn bruidsparen. Au!


De laatste puntjes op de i zetten voor het feest wat vervolgens los barst. Tijdens het feest ineens een enorme bos haar tegenkomen en Angel (sommige kennen haar misschien van Beautylab)  waarna we een heel lang gesprek hebben gevoerd over evenementen, de liefde, bruiloften, beauty en bloggen. Dat laatste heeft bij mij overigens nog een vervolg… Dan komt Angel op het “geweldige” idee om een selfie te maken. Als je als weddingplanner heel de dag rond rent, zorgt dat alles voor iedereen naar wens verloopt, de details in orde maken, zorgt dat leveranciers zich aan de afspraken houden en een lach op het gezicht van iedereen wil toveren, dan zie je er dus zo uit..

Na het feest nog met het bruidspaar en een aantal gasten gezeten om na te praten over de dag, om 03.00 uur naar de hotel kamer gaan en om 08.00 uur de volgende morgen paraat staan om alles op te ruimen en het ontbijt voor te bereiden. Het zijn zware dagen, maar wat hou ik van mijn werk!

Opmerking: Ik heb bewust het bruidspaar en veel leveranciers/gasten niet op de foto gezet. Het idee om te ploggen ontstond spontaan en tijdens een bruiloft ben je daar natuurlijk niet constant mee bezig. Ik heb daardoor aan veel mensen geen toestemming kunnen vragen, waardoor ik ze ook niet online zet. Het bruidspaar is nu op huwelijksreis en ik ga hen daar natuurlijk niet mee belasten. Het is mijn alle eerste plog ooit, dus ik heb ook niet overal foto’s van gemaakt. Hopelijk begrijpen jullie dat en vonden jullie het alsnog leuk!

Kelly: Dankjewel Claimy voor het delen van deze interessante plog, zo tof om te zien wat je zoal doet voor een bruiloft. Het ziet er allemaal werkelijk prachtig uit! Zo te zien is het de hele dag veel sjouwen, verplaatsen en voorbereiden maar dat ziet er heel gaaf uit. Ik kijk hierdoor nog meer uit naar onze bruiloft! Wat vonden jullie van deze plog? Vonden jullie het ook zo interessant om mee te kijken in een dag uit het leven van een weddingplanner? Laat je reactie achter in de comments.

Benieuwd wat een weddingplanner kan doen voor je bruiloft? Lees het hier.

Liefs Kelly en Claimy

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

25 reacties

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.