Confession: Onverwacht bezoek

bezoekkkVandaag ga ik een ‘confession’ doen, ik ga iets toegeven van mezelf. Iets waar ik heel slecht in ben. En dat is het ontvangen van onverwacht bezoek. Dat er ineens iemand aan de deur staat. Ik ben daar helemaal niet goed in, als je onverwacht bij mij op bezoek komt dan kun je een heleboel aantreffen thuis. Een heleboel behalve een net thuis, een dame in de make-up of nog meer taferelen. Ik ben een control-freak en ik vind het fijn als mensen hun bezoekje aankondigen. Ik vind het super gezellig om visite te ontvangen en vrienden zijn altijd welkom. Sterker nog, het liefst heb ik dat je met ons mee eet, dat je een stuk cake proeft dat ik net zelf in elkaar geflanst heb en dat je alles vertelt over je laatste nieuwtjes. Maar dit alles dan wel als je je bezoekje even aankondigt..

Ik ben een goede gastvrouw zodra ik weet dat ik bezoek krijg. Ik zorg ervoor dat het huis netjes is, dat mijn gasten wat te drinken krijgen met wat lekkers erbij en dat ik er zelf ook gewoon verzorgd uitzie. Al kondig je pas een kwartier vooraf aan dat je langskomt, dat is voor mij voldoende om alles ‘in orde’ te maken. Doordat ik thuis woon, slaap, werk, eet enzovoorts merk ik dat dit soms voor wat chaos zorgt. Dat werk en privé door elkaar heen lopen. Ik ben het zelf wel gewend maar ik heb het ook graag weer netjes opgeruimd, zeker wanneer ik bezoek verwacht.  Wat je aantreft als een bezoekje niet is aangekondigd?

 • Chaos en troep: Jep, ik kan echt veel rond laten slingeren en er zijn dagen dat ik zo druk ben met van alles en nog wat dat het opruimen er niet van komt. Dan staat mijn laptop open op tafel met een heleboel papieren er om heen, lijkt ons huis een soort Toys R’ Us XL + Petsplace en hoop ik dat er een plekje vrij is op de bank om op te kunnen zitten (Door alles wat er rondslingert). Maar we noemen dit gewoon ‘In dit huis wordt geleefd‘.
 • Een kleine versie van TNT post: Pakketjes die door het huis slingeren waar ik nog mee bezig was, een kat die in een doos verstopt zit, van alles en nog wat.
 • Chaotische Kelly: Ik loop nog in joggingbroek, was nog bezig met mezelf op te maken maar stopte daar even mee omdat de kat ineens ergens mee bezig is of omdat Lana de aandacht nodig had, mijn haar zit in een eenvoudige rommelstaart en zo kan ik wel even doorgaan.
 • Niet voldoende boodschappen in huis: Als ik weet dat er bezoek komt zorg ik voor voldoende te drinken (wij drinken normaal gesproken vrijwel geen frisdrank), en wat lekkers voor erbij. Soms heb ik het (nog) niet in huis en zul je net zien dat dan de bel gaat.

Ik kan jaloers worden op mensen die gewoon altijd alles spik en span hebben. Die dus heel goed bestand zijn tegen onverwachte bezoekjes, maar zelf ben ik het niet. En dat is niet zo heel erg, zo ben ik gewoon. Ik kan heel goed opruimen en schoonmaken en ik heb daar in principe helemaal geen moeite mee. Ik word blij van een schoon huis, maar dat is hier gewoon niet altijd het geval. Maar vrienden die me echt goed kennen, die me misschien niet eens beter kennen als in de situatie hierboven, die weten niet beter. Die vrienden weten dat ze kunnen aanbellen wanneer ze maar willen haha. Anderen mogen hun bezoekje gewoon aankondigen, en dan zorg ik voor te drinken, eet je gezellig mee en ben je heel erg welkom. Ik hoop dat ik mezelf niet voor schut zet met deze confessie en ik ben heel benieuwd of dit herkenbaar is voor anderen!  (Stiekem hoop ik van wel :P). Laat je reactie achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

60 reacties

 • amanda
  1 augustus 2015

  Ja hier heb je er ook 1 hoor mijn huis is ook niet altijd spik en span hahha en denk dat vele dit herkennen…als er dan onverwachts iemand komt ruim je toch tussendoor wat op en hoe vaak zeg je dan wel niet sorry maar zoal.mujn moeder altijd zegt ze komen toch voor jouw en niet je huis maar toch hahhah…xx
  amanda onlangs geplaatst…Vakantie musthaves – DuitslandMy Profile

 • Moira
  1 augustus 2015

  Ja mijn huis is altijd netjes ik kan er niet tegen als er troep rondslingerd dus ik ruim alles gelijk op. Ik doe het ook omdat het me rust geeft. Ik krijg er ook commentaar op van vrienden die zeggen jemig zeg jou huis ziet er echt supernetjes uit.

 • Kelly - Pluiskonijn.nl
  1 augustus 2015

  Mijn huis is meestal ook niet perfect, en al helemaal niet als onze dochter wakker is want dan ligt alles echt overal. Helaas is ze nog te klein om spullen op te ruimen na gebruik maar dat komt wel. Ik vind het ook wel fijn om van te voren te weten hoor, ik kan me helemaal in je verhaal terug vinden alleen iets lekkers hebben wij altijd wel in huis omdat ik zelf een behoorlijke zoetekauw ben;)
  Kelly – Pluiskonijn.nl onlangs geplaatst…Het leed dat luiers verwisselen heetMy Profile

 • Marion
  1 augustus 2015

  Lieve Kelly, ik heb niet eens een kind en het is hier echt niet altijd opgeruimd hoor. Lang heb ik altijd gedacht dat mijn huis altijd aan kant moest zijn. Dat was bij mijn ouders namelijk ook zo. Nu denk ik doei, het is mijn huis, mijn leven en ik hou van een huis waar je kan zien dat er geleefd wordt.
  Marion onlangs geplaatst…Share Some Happiness: AugustusMy Profile

 • Dita
  1 augustus 2015

  Er moet geleefd worden in een huis vind ik altijd dus die dingen horen er ook bij. Bij ons is het ook niet altijd opgeruimd. Al hou ik wel van een net huis dus heel veel troep ligt er nooit maar je ziet wel dat er geleefd wordt.
  Dita onlangs geplaatst…Vakantie foto’s VlielandMy Profile

 • Marloes
  1 augustus 2015

  Haha, ah wat herkenbaar Kelly! Ik wil ook altijd alles opgeruimd hebben als er mensen op bezoek komen en lekkere dingen zelf gemaakt hebben. Liever ook aangekondigd van tevoren dus! 🙂
  Marloes onlangs geplaatst…Mallorca Plog #1: Alcudia, Dagje Formentor, Pizza & GenietenMy Profile

 • cil
  1 augustus 2015

  Zo herkenbaar. Het laatste jaar gaat het iets beter betreft de chaos en kan ik het opruimen iets beter. Mijn truc is elke avond 10 minuten opruimen. Dus ik zorg dan in ieder geval dat alle rommel die niet in de woonkamer hoort weg is. Maar met 2 kinderen is dat zo weer aangevuld. Ik vind het meestal het vervelende dat als het wel netjes is niemand komt haha. Ach ik zeg altijd maar als je op bezoek wilt komen ben je welkom, wil je me huis bewonderen maak dan een afspraak voor een bezichtig

 • Marieke
  1 augustus 2015

  Ik denk dat er maar weinig mensen zijn bij wie het huis altijd spik en span is. Ik kan zelf wel redelijk tegen onverwacht bezoek. Vind het vaak dan wel jammer dat ik niet iets in huis heb. Maar ach ik flans altijd zo wat in elkaar en limonade hebben we altijd in huis. Qua huis is het bij mij altijd wel op orde, behalve nu want we zijn de boel aan het restylen.

 • Sandra
  1 augustus 2015

  Bij ons thuis is het altijd spik en span, dat komt door mijn moeder die alles persé altijd netjes wil hebben. Al is dat ook niet alles, want soms wordt je er een beetje gek van. In huis moet ook gewoon geleefd kunnen worden en dat mag best een beetje zichtbaar zijn 🙂
  Sandra onlangs geplaatst…ANNA IS CLEAR: Voorkomt Puistjes en Mee-etersMy Profile

 • Eva
  1 augustus 2015

  Oh ik heb dat ook! Bij ons in het dorp is het ook nog de gewoonte om binnen te stappen via de achterdeur dus soms schrik ik mezelf rot. En vaak heb ik er geen zin in (onaangekondigd). Heb een drukke baan en dan ben ik blij dat ik thuis even iets voor mezelf kan doen.

 • Geertje - Stay At Home Mama
  1 augustus 2015

  Oh heel herkenbaar! Van mijn ouders vind ik het niet zo erg, maar van anderen: verschrikkelijk!!
  Geertje – Stay At Home Mama onlangs geplaatst…Guusje & Laura Favorieten: Bad Tijd!My Profile

 • Eva
  1 augustus 2015

  Oh dit is zoooo herkenbaar!! Maar wij hebben heel vaal onverwacht bezoek. Ik moet me dus echt aanleren om alles instant te kunnen omgooien hoewel ik daar helemaal niet tegen kan. En soms vooral in de vakantie treffen mensen me dan ook gewoon aan in jogging bh lose outfit.. Of ik ‘vlucht’ naar boven omdat ik net de kleine in moest doen en dan neemt mijn man het over :-)) liefs!! Eva
  Eva onlangs geplaatst…tip: plannen in je vakantieMy Profile

 • Rosanne
  1 augustus 2015

  Ondanks dat ik nog bij mijn ouders woon herken ik wel wat je vertelt. De standaard zin is dan ook ‘let alsjeblieft niet op de troep’ haha.
  Gelukkig weten mijn vriendinnen het dat ik daar niet zo van hou en zijn zij zelf ook wat meer van van te voren afspreken 🙂
  Rosanne onlangs geplaatst…Mijn favoriete beautyproducten!My Profile

 • Benella
  1 augustus 2015

  Ja hoor, guilty! Als iemand dan wel belt een kwartiertje van tevoren sta ik altijd versteld van hoeveel werk ik kan verzetten in dat kwartiertje. Als een soort Tazmanian Devil raas ik door het huis, haha!
  Benella onlangs geplaatst…Koortslip tip (over Lysine en Arginine)My Profile

 • Saskia
  1 augustus 2015

  Haha natuurlijk ben je niet de enige 🙂 ik denk dat met kinderen je gewoon niet onder een rommelig huis uitkomt.
  Saskia onlangs geplaatst…Waarom ik kies voor borstvoeding (wereld borstvoedingsweek)My Profile

 • Beautydiarynl
  1 augustus 2015

  Ik woon nog bij mijn ouders, maar hier wordt ook “geleefd”. Soms staat er nog afwas, dekens op de bank, niks om aan te bieden, etc. Vreselijk, onverwacht bezoek.
  Een appje van te voren is dan ook gewenst, al is het maar 5 minuutjes van te voren.
  Beautydiarynl onlangs geplaatst…The Body Shop Colour Crush Nails – 120 Relish The MomentMy Profile

 • Lifesabout
  1 augustus 2015

  Story of my life….meer hoef ik niet te zeggen hahaha.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Photodiary. Memory Lane 26 juli – 1 augustusMy Profile

 • Dionne
  1 augustus 2015

  Hahaha! Dit is echt zo ontzettend herkenbaar! Ik wil altijd alles schoon en goed in orde hebben. Alleen soms slingert er rommel en laat ik het schoonmaken even voor wat het is. Tot iemand onverwachts komt. Au! :p
  Dionne onlangs geplaatst…Ik heb een enkele reis Barcelona geboekt!My Profile

 • Anouk
  1 augustus 2015

  Haha ik herken dat wel! Ik schaam me altijd een beetje als er iemand mega onverwacht voor de deur staat en ik geen tijd heb om mijn rommeltjes op te ruimen
  Anouk onlangs geplaatst…Fashion item: Cut out bootsMy Profile

 • Vanessa
  1 augustus 2015

  Dit is zo herkenbaar! Bij ons word er ook echt geleefd in huis en dat zie je. Als ik opruim en schoonmaak, dan blijft alles één dag mooi liggen en nadien ligt alles weer overal. Ik kan dus ook niet goed tegen onverwachtse bezoekjes. Heb veel liever dat mensen dat op voorhand laten weten. Blij dat ik niet de enige ben, haha! 😀
  Vanessa onlangs geplaatst…Spam je blog!My Profile

 • Miron
  1 augustus 2015

  Zeeer herkenbaar. Ik vind onverwachts bezoek vreselijk omdat er altijd wel wat rondslingert. Ik kan in 5 minuten mn huis aan de kant hebben dus graag een belletje haha.

 • Femke
  1 augustus 2015

  Mijn huis is echt altijd best wel netjes, maar toch vind ik het vaak een zooitje als er bij mij ook iemand onaangekondigd op de stoep staat. Ik vind het wel altijd super leuk als iemand zomaar even langskomt, alleen als ik ene appje of belletje krijgt van “hoi, ik ben onderweg naar jou..ben er over 5 min.” geeft me dat op de één of andere manier wel rust..Dus ik begrijp je punt helemaal :-)!
  Femke onlangs geplaatst…Recept: Marokkaanse Kip Pastilla (Bastilla)My Profile

 • José
  1 augustus 2015

  Als er nu onverwachts bezoek voor de deur zou staan zou ik ook niet weten wat ik zou moeten. Ik heb wel thee en koffie in huis, maar frisdrank dus niet, en niets lekkers voor bij de thee/koffie én het is een grote puinzooi. The same here dus!

 • malou
  1 augustus 2015

  Erg herkenbaar, ik kan daar ook niet zo goed tegen!
  malou onlangs geplaatst…DE LOEDERMOEDER TAGMy Profile

 • Annemijn
  1 augustus 2015

  Bestaan er mensen die alles altijd spik en span hebben? Dan heb ik ze nog niet vaak ontmoet :p ik kom zelf veel liever in een huis waar je kan zien dat er iemand woont. Maar natuurlijk herken ik jou gevoel zelf ook!
  Annemijn onlangs geplaatst…Waarom ik mijn reis naar Rome annuleerde door mijn gevoel te volgen…My Profile

 • Mariëlle
  1 augustus 2015

  veeel te herkenbaar, vooral als er dan ineens iemand op de stoep staat waarbij het in huis wel áltijd spik en span is. het liefst verstop ik me dan haha.. hoe krijgen sommigen het toch voor elkaar om het altijd netjes opgeruimd te hebben?

 • Jessica
  1 augustus 2015

  Wat fijn dat ik niet de enige ben want bij mij gaat het precies zo

 • Sandra
  1 augustus 2015

  is dit vrouweigen ofzo? Haha. Ik vind het niet erg als er onverwachts bezoek komt maar ik zeg dan wel altijd, let net op de rommel hoor!. Maar ja, aan de andere kant, met 2 kinderen in huis moeten ze het maar zo nemen toch?
  Sandra onlangs geplaatst…Jeugsentiment: Back to the 90’s! (die stiekem geweldig waren!)My Profile

 • Dineke
  1 augustus 2015

  Oh zo herkenbaar! Ik dacht altijd dat ik de enige was die haar huis nooit helemaal 100% op orde heeft. Het valt mij wel op dat mensen die onverwacht op bezoek komen zelf wel heel gestructureerd en netjes zijn.. tenminste hier kan ik 3 personen bedenken die vaak onaangekondigd langs komen en zij hebben zelf altijd hun huis op orde. Misschien verwachten ze dat dan automatisch ook bij iemand anders..
  Dineke onlangs geplaatst…Vlechten met NadiehMy Profile

 • Tamara
  1 augustus 2015

  Zo herkenbaar! Ik heb een bloedhekel aan onaangekondigd bezoek. Altijd als get huis supernetjes is komt er niemand en is het een chaos komt iedereen ! Zucht
  Tamara onlangs geplaatst…Loedermoeder tag!My Profile

 • Joy
  1 augustus 2015

  Wow dit is zo herkenbaar!:$
  Ik hou er absoluut niet van als mensem oververwachts langs komen, tuurlijk zijn ze welkom maar ik vind het een heel stuk fijner als ik dit van te voren weet en hier rekening mee kan houden. Ik ben echt een controlefreak/plan freak, mijn vriend wijst me hier heel vaak op. Misschien leuk om hier een keer over te schrijven haha.
  Joy onlangs geplaatst…Nieuwe baanMy Profile

 • Stien
  1 augustus 2015

  Amen. Eén en al herkenbaarheid! 🙂

 • Thuis bij | Milou
  1 augustus 2015

  Oh dit is zéker heel erg herkenbaar!!! En dat ligt absoluut niet aan de mensen die dan langskomen, maar echt aan mijzelf. Ik vind het vreselijk om mensen te ontvangen als ik en mijn huis er niet spic en span uit zien! En dat is nogal vaak t geval, aangezien ik als ik thuis ben gewoon lekker in mijn joggingbroek loop enzo.

  Het ergste is nog… Die jongen die op mijn middelbare school dé leukste en populairste jongen was, woont naast mij en belt te pas en te onpas aan om gereedschap te lenen van mijn vriend. Daar kan ik dan dus echt super chagrijnig van worden! Word ik zo onzeker van…
  Thuis bij | Milou onlangs geplaatst…Jezelf accepteren zoals je bent, wanneer anderen dat niet doen.My Profile

 • beautifulday4makeup
  1 augustus 2015

  Dit is zo herkenbaar. Ik haat het eigenlijk wanneer er onverwacht langsgekomen wordt. Stel dat ik egoist wou zijn en mij boek wou uitlezen. Of als het huis één grote bende is met was die gestreken moet worden. Nee, afspraken maken mij blij
  beautifulday4makeup onlangs geplaatst…Opgemaakt Juli 2015My Profile

 • Nicole
  1 augustus 2015

  Haha ja ik vind t wel altijd irritant als ik weinig in huis heb ofzo. Dat ik niet veel kan aanbieden, voor de rest boeit het me niet dat ik niet spik en span ben en mn huis ook niet..
  Mensen weten dat van mij 😉
  Nicole onlangs geplaatst…Ik ben een loedermoederMy Profile

 • Joyce
  1 augustus 2015

  Het is hier vaker niet opgeruimd dan wel. Maar ik vind ook dat mensen langskomen voor ons en niet voor hoe ons huis eruit ziet. Het maakt me dus niet heel veel uit. Ik ruim het op wanneer het mij uitkomt. Al helemaal omdat ik ook thuis werk. Soms gaat werk even voor het huishouden 🙂
  Joyce onlangs geplaatst…The Sound of Music musicalMy Profile

 • Tamara
  1 augustus 2015

  Zo onwaarschijnlijk herkenbaar! Ik ben ook geen rommelig type, maar soms te druk bezig en laat nu net op die momenten altijd het onverwachtse bezoek toekomen.

 • naomi
  1 augustus 2015

  Ik denk dat menig mens zich hierin herkent! Zelf wil ik mijn huis wel altijd netjes hebben, hoewel ik nog bij mijn ouders woon. Bij mijn ouders lukt het mij niet altijd omdat er nog vier mensen en een grote hond wonen. Maar bij mijn vriend (waarmee ik na m’n studie ga samenwonen) lukt dit wel. Eten en drinken inderdaad, als je wilt dat ik jouw drinken in huis heb of je wat te eten kan aanbieden (wat ik met liefde doe), dan moet ik het vooraf even weten.
  naomi onlangs geplaatst…Wees je eigen BFFMy Profile

 • Tamara
  1 augustus 2015

  Aah ik geloof echt niet dat je de enige bent en je je zelf voorschut zet. Totaal niet!
  Tamara onlangs geplaatst…Update: vakantie KosMy Profile

 • Ellen
  1 augustus 2015

  Zo herkenbaar! Ik lijk net te lezen over mezelf…. 😀
  Ellen onlangs geplaatst…WIP-WoensdagMy Profile

 • My Creative Life - Marìs
  1 augustus 2015

  Yes hier nog zo een, niet omdat het persé chaos is in huis, maar wel zo fijn als mensen zich van tevoren aankondigen, al is het maar van hey ik ben in de buurt, ben je thuis? Ik ben er over 5 minuten. Dat vind ik al prima, dan heb ik nog even de tijd om te bedenken in hoeverre ik mn schema moet aanpassen, wat ik dan wanneer kan doen, want ik heb er een hekel aan als mn schema in de war geschopt wordt. Maar al heb ik maar heel even de tijd om te bedenken wanneer ik alles dan kan doen, dan vind ik bezoek helemaal super gezellig en mogen ze wat mij betreft ook lekker lang blijven!
  My Creative Life – Marìs onlangs geplaatst…Positiviteit op Social MediaMy Profile

 • Godelieve
  1 augustus 2015

  Onverwacht bezoek vind ik meestal heel gezellig. Als mensen onverwacht op bezoek komen verwachten ze geen perfectie.
  Godelieve onlangs geplaatst…Sharing is Caring TagMy Profile

 • Coco
  1 augustus 2015

  Hahaha, heeel er herkenbaar dit! Ik heb hier best wel vaak ruzie over met mijn vriend omdat hij het juist heel erg gezellig vindt als mensen spontaan langskomen. Ik kan daar echt helemaal niet tegen. Wij hebben bijvoorbeeld twee vrienden die wij echt maar zelden zien (2 x per jaar). Soms staan zij dan compleet onverwachts voor de deur. Ik merk dat ik daar best wel veel moeite mee heb. Als ik mensen echt maar zo zelden zie, wil ik juist dat alles goed voorbereid is. Dan kan ik er niet tegen als ik met vettig haar rondloop en het huis er niet uit ziet.

  Ik heb er simpelweg de tijd niet voor om ervoor te zorgen dat het huis er altijd schoon uit ziet, daarom is het voor mij heel belangrijk dat mensen hun bezoek van tevoren aankondigen. Net zoals jij vind ik het daarnaast ook belangrijk dat ik lekkere dingen in huis heb wanneer ik visite heb. Uit zelfbescherming haal ik echter alleen maar koekjes en frisdrank in huis als ik weet dat mensen op bezoek komen. Als iemand spontaan langskomt zal ik dan ook nooit lekkere dingen in huis hebben. Daar voel ik mij dan schuldig over… Kortom, je spreekt recht uit mijn hart 😉

 • Romy
  1 augustus 2015

  Ook ik begrijp je volkomen. Ik hou sowieso niet van onverwacht bezoek en heb liever dat mensen even bellen of het uitkomt. En wat betreft de rotzooi…alleen stofzuigen kunnen we hier al 2x per dag door een ‘zelf etende’ dochter en een zandbak in de achtertuin. Laat staan de rest…;)
  Romy onlangs geplaatst…Working mom #4: juni en juli 2015My Profile

 • Ann
  1 augustus 2015

  Ik heb nog geen kind, maar alsnog: héél/heerlijk herkenbaar. Ik houd van vriendenbezoekjes en ga vaak helemaal los met hapjes/drankjes/decoratie, maar met onverwacht langskomen maak je mij niet blij… Ik voel me gewoon zoveel minder in mijn sas als mijn haar in een slordige knot omhoog zit (laat staan dat ik make-up draag) en ik hoop en al het laatste koekje uit de doos kan aanbieden. Ook al wéét ik dat het de vrienden in kwestie niets uitmaakt. Blij dat ik niet de enige ben, voel me op zo’n momenten stiekem zo asociaal :’).

 • Charlotte
  1 augustus 2015

  Haha heel herkenbaar artikel! En elke keer neem ik me weer opnieuw voor om het “vanaf nu” echt altijd netjes bij te houden… Maar ja…
  Charlotte onlangs geplaatst…Wat als je kindje een voedselallergie heeft?My Profile

 • Linda
  1 augustus 2015

  Jup herkenbaar! Soms denk ik: ‘het is maar goed dat er vandaag visite komt’. Dat geeft dan extra drive om op te gaan ruimen haha.
  Ik hou ook niet zo van die onverwachte bezoekjes..
  Linda onlangs geplaatst…Win 25 euro shoptegoed van TelefoonhoesjestoreMy Profile

 • Kelly
  2 augustus 2015

  Jup dat is ook heel herkenbaar bij mij en bij mijn schoonouders thuis! Alleen bij mij thuis komen ze alsnog onaangekondigd, en met een gezin van 5 is het nou eenmaal een rommelige boel. En bij mijn schoonouders komt iedereen aangekondigd en is t toch altijd wel netjes. Dus heel normaal haha!
  Kelly onlangs geplaatst…We gaan naar een pretpark en nemen mee..My Profile

 • Barbara
  2 augustus 2015

  Je blog had van mij kunnen zijn! Ik hou ook echt niet van onaangekondigde gasten! Hier is het altijd erg levendig in huis en als ik bezoek krijg wil ik die graag in een redelijk ordelijk huis ontvangen, met in ieder geval de zithoek speelgoed en rommelvrij haha
  Barbara onlangs geplaatst…Bezinning over de maand Juli 2015My Profile

 • angelique
  2 augustus 2015

  Ik haat onverwachts bezoek! Ik kan daar echt niet tegen. Gelukkig belt iedereen een half uur van te voren
  angelique onlangs geplaatst…Persoonlijk | 4 misverstanden rondom mijMy Profile

 • Dorien
  2 augustus 2015

  Haha jap, heel herkenbaar! :’D
  Ik kreeg zelfs eens van mijn vriend zijn halfzus (13) de opmerking ‘amai jullie koelkast is zelfs bijna leeg!!’ Ik heb toen maar geantwoord ‘ja dat komt omdat we nog naar de winkel moeten’ :’D Maar wij drinken nu eenmaal ook helemaal geen frisdrank, alleen mijn vriend drinkt cola en ik water.. Aangezien we maar met twee zijn (zij met drie) is dit toch normaal dat de koelkast niet even vol zit 😀 Echt erg!

 • Marina
  2 augustus 2015

  Ik ben ook zo. Wil graag mensen ontvangen in een schoon huis en ben daar dan net te perfectionistisch in. Ik weet dat andere mensen er niks om geven maar ik wel. Ik zit ook niet altijd lekker in m’n vel als ik dan weet dat mensen langs komen dan zet ik de knop om. Als mensen onverwachts komen krijg ik effe zo’n ocd aanval. Het is niet tegenover de ander maar tegenover mijzelf. Ik wil graag een goede huisvrouw zijn en idd lekkere dingetjes in huis hebben er effe fris uit zien bedden opgemaakt dan kan ik lekker ontspannen. Ik ben blij dit te lezen want mensen in mijn omgeving zinn allemaal van Oh kom maar lekker binnen vallen en ik niet 🙁

 • Aline
  3 augustus 2015

  En waarom zou je ook eigenlijk?
  Ik kan er ook niet tegen en vind het eigenlijk vaker onbeleefd als mensen onaangekondigd op bezoek komen en zeg ook vaak genoeg als het gebeurt dat het niet uitkomt.
  Ik heb toch mijn eigen leven en plan dat ook op een bepaalde manier, dus als ik net iets anders heb, moet men niet verwachten dat ik dingen spik en span heb, trouwens als mensen zo graag onverwachts langskomen hoop ik toch dat ze voor mij komen en niet voor mijn huis.
  Ik weet wel dat het in andere culturen heel normaal is om zomaar langs te komen en dat vind ik prima,maar in Nederland zijn we er toch meer aangewend het even te melden als we willen komen om te kijken of het uitkomt voor de ander en dat is wel zo fijn 🙂
  Misschien een onpopulaire mening but that’s what I think about it.
  Ik denk dat je het dus zeker niet als een zwak punt hoeft te zien. Is het echt niet, gewoon Nederlands fatsoen om even te melden als jekomt.

 • Aline
  3 augustus 2015

  Dat betekent natuurlijk niet dat bepaalde mensen niet onaangekondigd mogen komen, maar omdat die vrienden het meestal ook fijner vinden om te weten dat je komt is het nooit een probleem 🙂 En de rest zal nooit een big deal maken van m’n huis. Daar zijn het dan ook echte vrienden voor, die komen voor mij en niet voor hoe mijn huis er uitziet 😉

 • Nicoline
  4 augustus 2015

  Zo herkenbaar!! Als ik niet weet dat er iemand komt, heb ik vaak nog niet gestofzuigd. Loop ik in een huispak (lees joggingbroek, of legging). Zit mijn haar in een knot, niet opgemaakt. En er ligt overal rommel hahaha. Ik kan er niet goed tegen als mensen onverwacht komen. Meestal geven ze even een belletje en dan ga ik als een gek toch nog even door het huis 🙂
  Nicoline onlangs geplaatst…De loedermoeder TAGMy Profile

 • Liess
  12 januari 2016

  Helemaal mee eens… niet alleen omdat mn huis een bende is meestal lol.
  Ik wil mezelf graag mentaal voor kunnen bereiden, dat is erg belangrijk voor me.
  Ik ben dan ook niet heel gezellig als je spontaan aan komt.
  Liess onlangs geplaatst…Na de Bevalling : De eerste weekMy Profile

 • Erin
  12 januari 2016

  Oh heel herkenbaar! Ik dacht dat ik de enige was?

 • laura
  13 januari 2016

  Ik vind het ook helemaal niet erg om bezoek te krijgen maar ik kan er ook niet tegen als mensen onverwachts op bezoek komen.

 • Esther
  24 oktober 2019

  Ik snap je helemaal! Ik houd ook niet van onverwachts bezoek, maar niet eens om het schoonmaken/opruimen.. Soms ben ik bijvoorbeeld aan het studeren of een film aan het kijken en dan komt bezoek gewoon niet uit. Gelukkig gebeurt het zelden bij mij. Als het niet uitkomt zeg ik dat wel gewoon eerlijk, of ik ontvang iemand wel, maar niet te lang. Da’s ook een tip trouwens, zeggen dat je het leuk vind dat iemand er is, maar na het eerste kopje thee zeggen ‘nou, ik ga weer verder met studeren/een film kijken/iets anders doen’ 🙂

 • Bart
  21 december 2020

  Heel herkenbaar hoor haha. Leuk artikel geschreven. Tot ooit!

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.