Confession: Twee linkerhanden (en dan x2)

confession

Vandaag ga ik een confessie met jullie delen. Eentje waar ik niet heel trots op ben, maar ook wel zeker weet dat ik niet de enige ben die ‘dit heeft’. Ik ben linkshandig maar dat heeft er niets mee te maken. De confessie gaat over het hebben van twee linkerhanden, maar ik ben niet de enige met twee linkerhanden in ons huis.

Ik ben opgegroeid met twee hele handige ouders. Mijn moeder is een ster in het huishouden en heeft overal wel een oplossing voor als het gaat om het wegkrijgen van bepaalde vlekken en andere huis, tuin en keuken tips. Mijn vader is de handyman zelve als het gaat om klussen, verbouwen etc. Je hoeft mijn vader maar een spijker en een plak te geven of hij maakt er een kast van. Mijn broer heeft dit ook helemaal overgenomen, hij is vooral heel technisch. Geef hem een oude random draad en een ijzeren plank en even later heeft hij een radio gemaakt (bij wijze van spreken). Helden zijn het!

Maar ik, ik heb dat allemaal niet. Ik ben wel creatief enzo, maar als het om klussen, verbouwen, verven of DIY’en gaat, dan ben ik een grote kluns. Ik heb ook maar weinig pogingen gedaan om het wel onder de knie te krijgen. Ik kan er jaloers op zijn wanneer ik een vriendin helemaal creabea zie zijn met 1 plank en een spijker en vervolgens allemaal leuke meubeltjes in elkaar flanst. Of mensen die oude meubeltjes als ‘project’ gaan opknappen en voor een prikkie hele nieuwe hippe meubelen in hun kamer hebben staan. Ik ben het type dat al moeite kan hebben met Ikea meubelen in elkaar zetten.

Maar als je elkaar toch aanvult, is er niets aan de hand, maar zonder mijn lieve man af te vallen in dit artikeltje, zijn we zeg maar allebei niet gezegend met handige Harrie handen. Hij is wel wat beter met het in elkaar zetten van meubelen (zelfs Pietje precies) en zo zijn er meer klusjes aan hem besteed, maar de meeste dingen in huis kunnen wij niet zelf. Het lijkt ook alsof wij regelmatig pech hebben, ik hoef maar naar een lamp te kijken of hij gaat kapot. En ik denk toch echt wel dat we zuinig zijn met spullen, de meubelen die we hebben die gebruiken we inmiddels al bijna 4 jaar. Maar als het om repareren, het ophangen van planken (waterpas :P), verven of hele DIY projecten gaat, dan ben je bij ons aan het verkeerde adres.

En dan ben ik gezegend met een hele lieve vader die me altijd graag wil helpen, daar ben ik erg blij mee. Het is wat het is en je kunt niet overal goed in zijn, grap ik dan altijd. Zijn jullie wel heel handig of krijg je ook regelmatig hulp van anderen? Ik ben benieuwd of je je herkent in deze ‘confessie’ 😉

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

45 reacties

 • Elisabeth
  30 augustus 2016

  Oh joh dat is toch helemaal niet erg? Dan laat je t lekker doen. 😉 Wij zitten er n btje tussen in. We kunnen wat, maar lang niet alles.
  Elisabeth onlangs geplaatst…Hallo! Overenthousiaste trotse moeder hier…My Profile

 • Mama Lifestyle Blog
  30 augustus 2016

  Ik ben opgegroeid bij een vader die heel handig was en altijd alles voor me deed. Ik heb nog nooit een fietsband hoeven plakken. Best jammer dat ik dat nooit heb hoeven doen. Schilderen en behangen heb ik de laatste jaren mezelf eigen gemaakt. Ik wilde ons huis opknappen, maar mijn vriend had er geen tijd voor. Boren of zagen zijn beide dingen die ik nog nooit heb gedaan. Dat heb ik altijd overgelaten aan mijn handige vriend. Ik zit eraan te denken een keer op kluscursus te gaan. Daar leer je alles en het is nog gezellig ook. Deze cursussen worden georganiseerd voor meerdere personen dus je leert er nog mensen kennen ook.
  Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Healthy lifestyle/killerbody project: eetdagboek #1My Profile

 • Carlijn
  30 augustus 2016

  Geeft toch niets? Je kunt niet alles hebben. Jij de creativiteit, je vader om het uit te voeren allemaal 😉 Ik heb ook best wel twee linkerhanden en om eerlijk te zijn, maakt me dat weinig uit. Heb dan weer andere kwaliteiten, denk ik maar zo.
  Carlijn onlangs geplaatst…Twins Tuesday: hoe bepaal je wie welke naam krijgt?My Profile

 • Liset
  30 augustus 2016

  Ach, iedereen heeft zo zijn talenten! Ik hou wel enorm van oude dingetjes opknappen en zelf kleding vermaken, maar dat is omdat ik het ook leuk vind omgeving doen! Een auto repareren heeft gewoon niet zo mijn interesse, dus heb ik het ook niet eigen gemaakt haha.
  Liset onlangs geplaatst…Nieuwe Essence Matt Matt Matt lipsticks najaar 2016My Profile

 • Ellen
  30 augustus 2016

  Wij hebben inmiddels een goede band met een aannemer, met een oud huis en niemand in huis die echt kan klussen geen overbodige luxe ?
  Ellen onlangs geplaatst…Fabulous Books: Erling Jepsen – Vreselijk gelukkigMy Profile

 • Marije
  30 augustus 2016

  Haha ik heb ook twee linkerhanden en mijn meneer is ook niet heel handig! Doe je niks aan. We hebben overal onze mannetjes voor 🙂
  Marije onlangs geplaatst…Luiertassen van EtsyMy Profile

 • Femke
  30 augustus 2016

  Maakt toch helemaal niets uit :-). Zelf ben ik niet zo handig en totaal niet creatief. Mijn vriend daarentegen is wel erg handig. Ik heb ook nog een familie die erg handig is, dus als er iets moet gebeuren wat we toch niet helemaal zelf kunnen, is my daddy to the rescue! Heel fijn :-).
  Femke onlangs geplaatst…Tuesday Tag Day: De jeugdsentiment tagMy Profile

 • Minke - mamaminke.nl
  30 augustus 2016

  We kunnen wel het een en ander, maar niet alles. En soms met hulp. Als iemand komt helpen dan helpen we zelf meestal wel mee. Fijn dat je vader jullie helpt. Ideaal toch ?
  Minke – mamaminke.nl onlangs geplaatst…Ik maak posters!My Profile

 • Minke - mamaminke.nl
  30 augustus 2016

  We kunnen wel het een en ander, maar niet alles. En soms met hulp. Als iemand komt helpen dan helpen we zelf meestal wel mee. Fijn dat je vader jullie helpt. Ideaal toch ?
  Minke – mamaminke.nl onlangs geplaatst…Ik maak posters!My Profile

 • Dita
  30 augustus 2016

  Met dat soort dingen ben ik ook niet heel handig. Mijn vriend wel gelukkig en vader en schoonvader ook.
  Dita onlangs geplaatst…Genieten met het mooie weerMy Profile

 • Nicole
  30 augustus 2016

  Oh ja ik heb daar ook nul komma nul talent voor! En ik wil het soms zo graag want de ideeën zijn er wel, alleen de uitvoering niet!
  Nicole onlangs geplaatst…Winactie | Metoo DollsMy Profile

 • Channa
  30 augustus 2016

  Ach hier denk ik dingen te kunnen en dan wordt het uiteindelijk nooit zoals gepland, soms kan je het gewoon veel beter uitbesteden 😉
  Channa onlangs geplaatst…Neemt onze 4-jarige ons nou in de zeik?My Profile

 • Charlotte
  30 augustus 2016

  Haha ach, als dat alles is 😉
  Charlotte onlangs geplaatst…Een heerlijk dagje!My Profile

 • Ilse
  30 augustus 2016

  Ik ben ook niet super handig helaas.
  Ilse onlangs geplaatst…Gezondheidsupdate: eind augustus 2016: Normix + kleine verbeteringMy Profile

 • Marijke
  30 augustus 2016

  Haha wat een grappige confession. Zelf niet zo handig maar mijn vriend gelukkig wel!
  Marijke onlangs geplaatst…Hoe vinden mensen mijn blog in google?My Profile

 • Vanessa
  30 augustus 2016

  Fijn dat je een vader hebt die je kan helpen. Mijn vriend en ik zijn ook niet zo handig helaas. Ach, we zijn dan vast wel goed in andere dingen. Niemand is perfect, toch? 🙂
  Vanessa onlangs geplaatst…Dove Nourishing Care & OilMy Profile

 • Sandra
  30 augustus 2016

  Dat maakt toch helemaal niet uit? Ik ben zelf ook echt totaal niet handig en zelfs een beetje klunzig te noemen…
  Sandra onlangs geplaatst…KONAD NAILART – ROZE RUITJESMy Profile

 • Marije
  30 augustus 2016

  Oooh same here hoor! En ik vind klussen in huis ook nog eens ontzettend stom en krijg er de zenuwen van. Waar mijn ouders in een hand omdraai even wat veranderen in huis, krijg ik er de zenuwen van en doe het liever niet.
  Marije onlangs geplaatst…Inner Soul Tuesday: To journal or not to journalMy Profile

 • Nicole
  30 augustus 2016

  Mijn vader zegt altijd: wat mijn ogen zien, maken mijn handen stuk. Helaas heb ik dat talent geërfd van hem 😉
  Nicole onlangs geplaatst…Mijn wishlist voor baby #2My Profile

 • Monique
  30 augustus 2016

  Michiel en ik zijn beide ook niet extreem handig. We kozen ervoor Lise’s nieuwe bed en kast zelf in elkaar te zetten en dat kostte behoorlijk wat moeite. Ik heb meestal wel het inzicht, maar kan het vervolgens niet zelf uitvoeren. Mijn vader is trouwens ook zo’n handige Harry, dus dat komt vaak heel goed uit 😉
  Monique onlangs geplaatst…Wat zit er in een kraampakket?My Profile

 • karlien
  30 augustus 2016

  Hihi ik ben een kluns en houd helemaal niet van klussen. Gelukkig mijn man wel dus sinds ik hem ken heb ik amper nog wat gedaan 🙂
  karlien onlangs geplaatst…Zeeland met kinderenMy Profile

 • Lilian
  30 augustus 2016

  Haha leuk geschreven! Helemaal niks mis mee toch? Zo heeft iedereen wel wat wat die niet goed kan. Ik probeer er altijd het beste van te maken maar achteraf ziet het er dan ook niet uit en ben ik er al snel klaar mee.
  Lilian onlangs geplaatst…Wat voor producten echt niet kunnen ontbreken in de keukenMy Profile

 • Tamara
  30 augustus 2016

  Jep! Hier nog eentje die totaal niet creatief of handig is! Voordeel ervan is, dat wanneer iets me dan een keer wel lukt, ik daar dagen trots op kan zijn! Hahahahs
  Tamara onlangs geplaatst…Onze vakantie! Binnen een uur geboekt en vertrokken.My Profile

 • Jamaila
  30 augustus 2016

  Herkenbaar haha! Ik vind het wel leuk om soms iets te verfen of een diy projectje te doen. Maar heel handig ben ik niet en mijn vriend al helemaal niet. zo heeft mijn schoonvader ons hele huis geverft toen we gingen verbouwen en als er iets moet gebeuren om op te hangen bel ik hem gewoon op en komt hij het even doen voor ons. Niks mis mee toch:)
  Jamaila onlangs geplaatst…Hoe zie ik mijn leven over 10 jaar?My Profile

 • Sabine
  30 augustus 2016

  Ik ben ook total niet handig en ik begrijp ook echt niet dat mensen klussen voor hun ontspanning. Gelukkig heb ik wel een handige vader. Als iets stuk gaat zegt mijn dochter van bijna 2: oh oh opa maken. Dat is eigenlijk best wel erg.

 • Leonie
  30 augustus 2016

  Haha, wij zijn allebei ook niet zo handig. Gelukkig met stiefpa en pa wel!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Starten met borstvoedingMy Profile

 • Malou
  30 augustus 2016

  Ik ben zelf echt totaal niet handig, maar Bart gelukkig wel.
  Malou onlangs geplaatst…TandemvoedenMy Profile

 • Jodi - liefthuis
  30 augustus 2016

  Oefening baart kunst. Echt. Vele moet je gewoon wel doen. Je zult zien dat het meevalt
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Roadtrip Amerika met dreumes #1; Vliegreis, LA, Grand Canyon, Hiken….My Profile

 • Nathalie
  30 augustus 2016

  Ik ben handig en creatief maar erg ongeduldig en daarom mislukt het soms bij mij. Ik wil steeds heel snel resultaat… te snel.
  Nathalie onlangs geplaatst…Mijn verhuistips en enkele sneekpeaks…My Profile

 • Kimberly
  30 augustus 2016

  Als het dat maar is. Jij hebt een veel groter talent : mensen bewegen en ontroeren met je blog, is dat niet belangrijker dat waterpas planken omhoog hangen?
  Kimberly onlangs geplaatst…Mijn favoriete quotes #30DayBlogChallengeNLMy Profile

 • Stefanie
  30 augustus 2016

  Herkenbaar, ik ben zelf ook totaal niet handig! En ik zie zovaak gave dingen voorbij komen die mensen zelf maken maar mij lukt het niet haha. Mijn man is wel erg handig!
  Stefanie onlangs geplaatst…Amandeloperatie van JenniferMy Profile

 • chantal
  30 augustus 2016

  Mijn vader kan wel wat, maar zal nooit toegeven dat ie nog moeite heeft met lampen ophangen, zeker omdat zijn familie wel heel handig is. Ikzelf heb vooral geen kracht dus mijn broertje heeft mijn nieuwe kledingkast in elkaar gezet. Hij is 16 maar ondertussen heel erg handig geworden (hij maakt zijn eigen handboog en kruisboog) tegenwoordig is het dus vraag Rik maar!

 • Nicole
  30 augustus 2016

  Balen is dat ja! Mijn vriend is mega handig en technisch. Hij doet alles in huis, maar kan ook auto’s/motors en brommers volledig opknappen 🙂 Ben er wel super blij mee, want ik heb geen vader in mijn leven die handig is haha. Dus bij ons thuis was het vroeger nooit af, altijd gedoe daarmee.
  Nicole onlangs geplaatst…Shoplog | Only, Kruidvat, Etos. Action, TweezermanMy Profile

 • Inge
  30 augustus 2016

  Jaaa d

 • Inge
  30 augustus 2016

  Jaaa dat probleem heb ik ook: ik moet nog maar ergens naar kijken en het is al kapot, terwijl mijn vriend dan precies hetzelfde doet en het werkt. Frustrerend haha.
  Zelf zijn wij ook niet zo handig, maar met een huis te kopen, begin je toch zelf aan bepaalde klussen en da lukt dat wel. Grote dingen zoals elektriciteit enzo hebben we wel laten doen!

 • Mama van Dijk
  30 augustus 2016

  aaah wat maakt dat uit! Zo hebben we allemaal onze eigen gaven! En jij bent bijzonder en goed in dat wat je doet.
  Mama van Dijk onlangs geplaatst…” De leukste er op uitjes.. Maisdoolhof Voorthuizen “My Profile

 • Kelly Caresse
  30 augustus 2016

  Wat een super leuk en lief compliment, echt heel lief! Makes my day, liefs xx

 • Kelly
  30 augustus 2016

  Haha ik ken t! Tenminste ik zelf ben niet zo handig en m’n man dan weer wel! Ik zeg altijd maar; ik heb andere kwaliteiten ? xxx

 • Cindy
  30 augustus 2016

  Wij zijn ook allebei echt niet handig in huis, maar gelukkig hebben we ook handige ouders om op terug te vallen!
  Cindy onlangs geplaatst…Fotoverslag | Mini break ZeelandMy Profile

 • Marieke
  31 augustus 2016

  Zo heeft iedereen zijn/haar eigen talenten!
  Ik ben zelf ook totaal niet handig, maar ik heb een man die echt alles kan! We hebben een paar jaar geleden een heel oud huis gekocht en dat heeft hij helemaal van boven tot beneden opgeknapt.. alleen de muren bleven staan.. en daarna heeft hij de hele tuin nog gedaan! Ideaal zo’n man ?
  Maar zoals ik al zei, ieder zn ding, en fijn dat je handige mensen om je heen hebt!

 • rachel
  31 augustus 2016

  ach meid maak je niet druk hihih ik ben niet links maar wel een kluns maar ook weer handig, niomi is wel linkshandig!! en ik heb een bouwvakker als vent en een broer die alles maar dan ook echt alles kan maken 😀 van meubels tot mega gave kinderbedden ect dus altijd iemand die handig is hierzo 😀
  rachel onlangs geplaatst…#Vlog 28 augustus ’16My Profile

 • Jessica
  31 augustus 2016

  Zo heeft iedereen wel wat toch. Als je maar wilt helpen, dat vind ik veel belangrijker dan dat je het echt kan! Gelukkig heb je je handige paps!

 • Roxanne
  1 september 2016

  Onhandig, stuntel, kluns, jep that’s me!
  Mijn vriend is ook niet super handig, maar mijn vader en zijn vader wel! Daar wil hij het graag van leren, dus hij wordt steeds ietsje handiger 😉
  Roxanne onlangs geplaatst…Mini vakantie: 3 dagen BergenMy Profile

 • felicia
  6 september 2016

  ik ben zelf ook totaal niet handig kan ook niet koken doet mijn man ook altijd hier
  maar ik vind dat geen ramp hoor laat de klusjes gewoon lekker aan hem over
  hij is dat al helemaal gewend haha
  en hij doet het graag en is gelukkkig wel handig

 • Dees
  5 november 2016

  Ik zou wel wat creatiever willen zijn maar kan best wel verven en wat klussen. Ben nu oud speel keukentje van me werk aan het opknappen voor Robinn althans schuren en verven dan 😉
  Dees onlangs geplaatst…Online shop tips voor jezelf (vrouw) incl kortingscode + leuke weetjesMy Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.