Kelly Caresse test uit: Familieauto Citroën Picasso C4

Of het mogelijk is dat ik voor Kellycaresse.nl een auto wil testen, dan wel een hele mooie familie auto, de CitroënC4 Picasso. Daar dacht ik even over na, wat weet ik van auto’s af, en hoeveel affiniteit heb ik met auto’s?. Toen bedacht ik me, als ik op zoek ben naar een geschikte auto lees ik niet graag de reviews van mannen die autotermen benoemen waar ik nooit van gehoord heb. Hoe leuk is het om een review te lezen van een vrouw die begrijpt wat ik zoek in een auto. Het merk Citroën heb ik nog nooit gereden, ook ben ik er niet bekend mee en daarom was ik extra nieuwsgierig. Mijn vriend vond het ook een hele leuk opdracht dus hij heeft vanuit zijn perspectief mee getest. Vandaag deel ik met jullie wat ik fijn vind aan deze auto, waar ik tegen aan liep en of deze voldoet aan wat ik als vrouw zoek in een auto.

Citroën Picasso C4 familieauto

Wat ik belangrijk vind in een auto is dat ik mij veilig voel, en dat de auto mij van A naar B brengt. Nu ik moeder ben vind ik nog wat meer aspecten belangrijk in een auto, zo vind ik het belangrijk dat de Maxi cosi, kinderwagen, boodschappen en genoeg bagage mee kunnen voor de leukste dagjes weg maar ook voor uitstapjes. Een auto moet ook geschikt zijn voor meer gezinsuitbreiding. In deze Citroën C4 picasso is voldoende zitplaats voor 7 personen. Op zoveel gezinsuitbreiding heb ik niet eens gerekend maar het is wel leuk als je bijvoorbeeld een kinderfeestje geeft en meer kinderen rijden mee, of je past op de kinderen van een vriendin. De twee extra stoelen zijn inklapbaar dus normaliter kunnen er 5 personen in.

Ik rijd zelf een Daihatsu Charade uit 1998. In mijn ogen een topauto want hij brengt me van A naar B. Wat alleen totaal niet praktisch is dat er niet zoveel mensen in mee kunnen reizen en ook niet zo handig werkt met kinderstoeltjes/maxi cosi. Als we dus op pad gaan met Lana en wat meer bagage hebben dan kiezen we standaard voor mijn vriend zijn auto, een Seat Ibiza station.

Wat zo mooi aan deze auto is dat deze heel gebruiksvriendelijk is voor mannen maar vooral ook voor vrouwen. Ik geef toe, ik ben een ramp op het gebied van parkeren. Sta ik in een mooi plekje maar staat de auto iets scheef, dan ben ik tevreden. File parkeren daar begin ik niet aan, en ik loop liever een stukje om als ik daardoor makkelijker kan parkeren. Wat deze auto heeft is parkeerhulp, en waarom heb ik dat niet in mijn auto?. Wat is dat een ideale manier van parkeren, er zit namelijk een camera in en in en vanuit het dashboard kun je achteruit meekijken. In lijnen en met piepjes geeft hij dan aan hoe je moet parkeren. Vind je dat nog te ingewikkeld? De auto heeft ook een automatische parkeerfunctie. Dat betekend, hands off van het stuur, een beetje gas geven en de auto zet zich zelf in de parkeerplek. Hoe geniaal?

Wat ik belangrijk vind bij een familie auto is de laadruimte. De Joolz kinderwagen staat er nu volledig in, en er kan nog veel boodschappen of andere bagage in. Dat vind ik heel fijn. Ik ben zo iemand die dan boodschappen op de fiets doet en bij de kassa bedenkt na veel te veel gekocht te hebben dat het wel lastig wordt met meenemen. In mijn eigen auto gaat dit al makkelijk, maar met deze auto kun je pas echt uitgebreid shoppen haha.

Ik kan niet anders zeggen, dit is een hele comfortabele familie auto. De auto heeft een boardcomputer met navigatie systeem, een goede handsfree set en je kunt via bluetooth muziek luisteren vanaf je mobiele telefoon. De meters die je snelheid en toeren aangeeft worden electronisch weergeven in een mooi scherm. Je kunt 7 personen met gemak meenemen in deze auto, en daarbij is deze Diesel uitvoering nog eens hartstikke zuinig. Ik denk dat ik deze auto op mijn verlanglijstje zet. Deze auto Citroën C4 picasso heb je in Benzine uitvoering vanaf 26,990 euro onder je kont rijden en dan ben je verzekerd van een kwalitatief goede en veilige auto. Gezinsuitbreiding is geen probleem, maar ook een autovakantie (met alle benodigde bagage) kun je wel heel goed aanpakken met deze auto.

Ik vond het een hele leuke ervaring om deze auto te testen en als kleine vrouw (1.64m lang) voelde ik me een grote dame achter het stuur van deze Citroën C4 picasso. Een eyeopener om het merk Citroën niet te vergeten wanneer we gaan nadenken over een volgende auto. Mijn vriend Yannick vond het ook een leuke ervaring en ook hij heeft zijn ogen geopend voor Citroën. Hij was natuurlijk dol op alle technische snufjes, die het rijcomfort verbeteren.

Wat voor auto rijdt jij graag en ben je bekend met de auto’s van Citroën? Ik ben benieuwd naar jullie reacties in de comments.

Liefs Kelly

Volg mijn blog via Bloglovin’ 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

31 reacties

 • xhannahs
  4 februari 2014

  Ik vind het nog steeds supergaaf dat je hem mocht testen haha! Ik ben zelf niet echt bekend met citroen, maar ik vind hun ds3 model wel echt heel mooi! Een familieauto verwacht ik voorlopig nog niet nodig te hebben, haha
  xhannahs onlangs geplaatst…Tag | The friendship bookletMy Profile

 • Marloes
  4 februari 2014

  Wat gaaf dat je hem mocht testen. Ideaal als familie auto! En parkeersensor helemaal, wow. Ik heb zelfs weleens in de Citroen C3 van mijn zus gereden. Super fijne auto’s ook. Ik rij zelf een Kia Picanto. Ook fijne auto’s. Maar wel wat weinig laadruimte helaas.
  Marloes onlangs geplaatst…Beauty Favorieten van JanuariMy Profile

 • Carina
  4 februari 2014

  Heb zelf geen ervaring met Citroen maar ben echt dol op auto’s waarin je hoog zit. Zorgt toch voor meer overzicht.
  Carina onlangs geplaatst…New project!My Profile

 • Barbara
  4 februari 2014

  Lekker dat de Joolz er zo makkelijk inpast. Ik ben een Twingo 🙂 dus dat wordt straks wel even passen en meten, maar ach komt vast goed!
  Barbara onlangs geplaatst…22 weken zwanger: hallo, buikje!My Profile

 • Jess
  4 februari 2014

  Jij denkt precies hetzelfde over auto’s als ik haha. Mooie wagen hoor, deze Citroën. Klinkt inderdaad ideaal als gezinswagen. En die parkeerhulp lijkt me een perfecte uitvinding.
  Jess onlangs geplaatst…Instagram diary #13My Profile

 • Bibian
  4 februari 2014

  Lijkt me een fijne auto, en die ruimte! Ideaal. Liefs
  Bibian onlangs geplaatst…Een dag in het leven van… een katMy Profile

 • Anne
  4 februari 2014

  Mooi auto! Ik rij zelf een Citroën C3, ook heel fijn!

 • Chantal
  4 februari 2014

  Leuke auto, ik vraag me af of ik mijn rolstoel er goed in zou krijgen…
  Chantal onlangs geplaatst…Leuk projectMy Profile

 • Manon
  4 februari 2014

  Gave auto, en wat een achterbak zeg! Daar kun je wel drie kinderwagens plus boodschappen in kwijt haha.
  Manon onlangs geplaatst…Een dag in het leven van… een katMy Profile

 • Martina
  4 februari 2014

  Ik rij zelf Peugeot…. Ik vind de ruimte wel super! En de parkeerfunctie is handiiiiig!
  Martina onlangs geplaatst…4 Februari 2014 – Look vol highlighterMy Profile

 • Susanne
  4 februari 2014

  Het eerste wat ik dacht was: Wow mega grote auto! Echt bizar veel ruimte. Wel heel fijn natuurlijk, ook als je een keer met vakantie gaat! Van het parkeerhulpje met piepjes en het scherm had ik wel van gehoord, maar handsfree?! Wat een uitvinding. Ik moet eerst mijn rijbewijs halen en ga dan eerst even een paar jaar met een koektrommel op de weg crossen 😉
  Susanne onlangs geplaatst…Recept: ChocoladerozijnenMy Profile

 • Linda
  4 februari 2014

  Zo leuk dat je deze auto mocht testen! Zeker handig als je een gezinnetje hebt! Mijn vriend rijdt een Fiat Panda (met open dak voor en achter, heerlijk!), hele fijne auto met aardig wat ruimte maar niet heel veel (we zijn ook maar met z’n tweeën dus kan prima) en ik rijd in een Peugeot 106 (uit 1996 haha), oud dingetje maar hij rijdt heerlijk!
  Linda onlangs geplaatst…Nieuw: Flow (1 – 2014) 🙂My Profile

 • Hester
  4 februari 2014

  Ik vraag me echt af hoe zo’n automatische parkeerfunctie werkt, ik kan me niet voorstellen hoe dat automatisch gaat. Verder kan ik sowieso niet autorijden dus dat verklaart ook een hoop!
  Hester onlangs geplaatst…Reizen als toerist of local?My Profile

 • Deirdre
  4 februari 2014

  Ik heb de Renault variant hier van en ik kan niet meer zonder! Maar toch mis ik het een en ander aan je review. Welke uitvoering is dit? Ik neem aan dat je voor die 26.000 niet de parkeer opties enz hebt? Een foto van het dashboard vind ik ook wel erg fijn, hier kijk je toch wel erg vaak naar. En wat voor stof zijn de stoelen? Vat dit aub als positieve kritiek op, ik bedoel het niet slecht 🙂 Ik ben meer mannen reviews gewend 😉

 • Linda
  4 februari 2014

  Wat onwijs tof en leuk dat je een auto mocht testen! Ik snap wel dat je vriend daar ook heel blij van werd haha
  Erg leuk om te lezen en wat een fijne luxe aan boord. Klink als een hele fijne gezinsauto. Ik heb zelf nog geen gezin dus mijn kleine Peugeot functioneert nog prima, maar dit is wel fijn om te weten voor later 😉
  Linda onlangs geplaatst…Sexy Amber | Michael Kors reviewMy Profile

 • Anouk
  4 februari 2014

  Super leuke review!! Je let echt op typische vrouwen dingen zoals het parkeren (heel herkenbaar) maar dat maakt het juist heel goed.
  Anouk onlangs geplaatst…Films: Gezien in januari en must see in februariMy Profile

 • MijnNotitieboek
  4 februari 2014

  Wat onwijs leuk dat je deze auto mocht proberen. Wij zijn ook opzoek naar een nieuwe grotere auto maar de prijs blijft toch altijd een lastige.. Leuk om eens een review vanuit een vrouw te lezen over en auto!
  MijnNotitieboek onlangs geplaatst…Tip: AdressenboekjeMy Profile

 • Tamarah
  4 februari 2014

  Wat onwijs leuk dat je deze auto mocht testen zeg! Inderdaad handig dat je er zoveel in kwijt kunt dat kan je als gezinnetje goed gebruiken.
  Tamarah onlangs geplaatst…Change: kledingkast reorganisatie!My Profile

 • Rosalie
  4 februari 2014

  Mooie auto!
  Rosalie onlangs geplaatst…De leukste van… januari!My Profile

 • Saskia
  4 februari 2014

  Klinkt goed en klinkt praktisch. Wij hebben een Audi a6 en willen nooit meer iets anders 🙂
  Saskia onlangs geplaatst…Review: Essence Love Letters HighlighterMy Profile

 • Eline
  4 februari 2014

  Klinkt heel erg goed, ik heb een Twingo, voor mij nu ideaal maar ooit wil ik wel een wat grotere auto! Dit is dan ideaal 🙂
  Eline onlangs geplaatst…Lush – Aqua MarinaMy Profile

 • Dagmar
  4 februari 2014

  Wauw zo gaaf dat je deze auto mocht testen! Hij klinkt echt heel goed en fijn, ideaal 😀
  Dagmar onlangs geplaatst…PERSONAL / January Anne Solveig Photo ChallengeMy Profile

 • Nem
  4 februari 2014

  Gaaf ding!
  Ik heb zelf een Ford en daar past bijzonder veel in (rolstoel bijvoorbeeld tilt mijn vriend zo in de auto), en heb geluk gehad met de opties (achteruitrijcamera, parkeersensoren, airco, etc) toen ik hem kocht.

  Nog wel een tipje voor de dames die reageren “wil ook wel zon grote, maar de prijs” een fiat stilo (wagon, station of abarth) heeft veel van deze opties ook incl de ruimte en de computeropties. Ook zit daar een lamellendak in. Deze auto kost rond de 5000,- tweedehands mét dit soort dingen.
  Nem onlangs geplaatst…Mijn theeswap avontuurMy Profile

 • Anita
  4 februari 2014

  Mooie auto. Ik rijd zelf in een oude Peugeot, achja als hij mij ook maar van A naar B brengt vind ik het goed!

 • Bianca
  4 februari 2014

  Wat leuk dat je een auto mocht testen en inderdaad, als je zit te twijfelen om zo’n auto te kopen als vrouw zijnde is het ook fijner om een review van een vrouw te lezen aangezien die toch op hele andere dingen letten. (zoals boodschappen)
  Bianca onlangs geplaatst…Rituals Good Luck scrubMy Profile

 • Nicole
  4 februari 2014

  Vroeger hadden mijn ouders een Citroen, maar waren ze niet zo tevreden over.. Zelf hebben we nu ook een auto met parkeersensoren, alleen die vind ik dus echt irritant! Als het regent dan werken ze niet goed want dan zien ze de druppels op de auto aan voor iets en zo durf ik er dus nooit op te vertrouwen!

  Wel gaaf dat je hem uit mocht testen!
  Nicole onlangs geplaatst…A little poem..My Profile

 • Dionne
  4 februari 2014

  Wat super gaaf dat je dat mocht testrn

 • Nadia
  4 februari 2014

  Hij klinkt superhandig en fijn!

 • HealthyMommy
  4 februari 2014

  Wat een enorme auto! Het is dat ik/wij echt geen Citroen fan zijn anders zou het een goede auto zijn voor als we een groot gezin zouden hebben. Voor nu volstaat onze vrij nieuwe Volvo V50 helemaal voor ons en ons dochtertje straks.. Al moeten we nog maar zien of het ook daadwerkelijk past in de zomervakantie naar Spanje. Haha!
  HealthyMommy onlangs geplaatst…Plog: Try Out!My Profile

 • Jennn
  7 februari 2014

  Woah, automatische parkeerhulp! Dat wil ik ook! Ik ben ook zo’n parkeerheld 😛 Mijn ouders hebben vroeger de xsara picasso gehad, daar heb ik heel veel in gereden toen ik net mijn rijbewijs had, heerlijke auto.
  Jennn onlangs geplaatst…Een beetje ziekjesMy Profile

 • Whitney
  7 februari 2014

  Gaaf zeg. Vergeet niet het overzicht wat je hebt door het voorruit. Citroen rijdt fijn. zelf hebben wij nu een Mercedes coupe niet handig! Met een maxi cosi dus Hij staat te Koop.
  Whitney onlangs geplaatst…Happy Challenge week #3: Maak je dromen visueelMy Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.