Wedding wednesday : Bruidstaart of cupcakes?

Bruidstaart of cupcakes? Dat is waar ik het vandaag met jullie over ga hebben. Onze bruiloft komt steeds dichter bij, over iets minder dan 7 maanden gaan Yannick en ik elkaar het Ja-woord geven. Voor trouwbegrippen is dat al redelijk snel want er moet nog veel geregeld worden. Gelukkig hebben we al heel veel plannen op papier staan en krijgen we hulp van weddingplanner Claimy. Ik heb een groot notitieboek van de Hema waarin ik al onze trouwplannen schrijf met een stappenplan. Claimy heeft voor ons in excel een handig overzicht gemaakt met alle stappen die gedaan moeten worden en wanneer welke stap geregeld moet worden en wie welke stap gaat regelen. De trouwlocatie is geboekt, (check!), de catering is geregeld maar op het gebied van catering moet enkel de bruidstaart nog geregeld worden. Hiervoor ben ik al bezig met het zoeken naar inspiratie. Aan de ene kant vinden we zo’n traditionele lagen-taart heel erg mooi, maar aan de andere kant vinden we het ook leuk om cupcakes te serveren. Een taart bij cupcakes vinden we allebei wel leuk omdat we de taart dan samen kunnen aansnijden. Vandaag deel ik met jullie wat bruidstaart inspiratie maar ook alternatieven met cupcakes. Ook stel ik jullie de vraag wat jullie als voorkeur hebben.

Kies je voor een bruidstaart of cupcakes, of liever allebei?

Deze gouden taart met bloemen vind ik erg mooi, en ook anders dan andere taarten.

Deze taart in mijn favoriete kleur vind ik ook erg mooi.

Toen ik deze voorbij zag komen op Pinterest was ik even verkocht, Yannick en ik zijn sinds onze vakantie in Frankrijk helemaal gek geworden op macarons. Deze stapel is erg leuk als extraatje op de tafel waar de taart zal staan. Deze kun je namelijk niet echt ‘aansnijden’.

Deze kwam ik tegen en vond ik stiekem ook erg grappig. De bruid is door de taart heen gezakt.

Cupcakes zijn leuk, maar de gasten zelf hun cupcake laten versieren is eigenlijk veel leuker!

Of deze toren vol cupcakes met daarboven een taart om samen als ritueel aan te snijden vind ik een leuk idee.

Cupcakes zullen we ook zeker in ons achterhoofd halen zodra te op zoek gaan naar een bruidstaart. Dat vind ik er ook zo leuk uitzien!
Inspiratie komt van Pinterest.

Ik vind de combinatie van een bruidstaart en cupcakes erg leuk, Er is ook zoveel keuze en naast dat het mooi is aan de buitenkant is er eindeloos te variëren met heerlijke vullingen, fondant of marsepein, fruitvullingen of meer richting chocolade en vanille enzovoorts. Dat wordt nog een hele klus om de voor ons ‘perfecte’ optie te kiezen. Het is geen straf om dit te gaan uitzoeken en allerlei taarten te mogen proeven om onze keuze te maken haha. Wat voor voorkeur zouden jullie hebben? Zou je liever traditioneel voor zo’n lagentaart gaan of iets heel anders zoals cupcakes, een ijstaart of bijvoorbeeld macarons? Ik ben heel benieuwd wat jullie zouden kiezen. En voor de getrouwde bezoekers onder ons, waar zijn jullie toen voor gegaan en hoe is dat bevallen? Laat je reactie achter in de comments.

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

51 reacties

 • Manon
  22 oktober 2014

  Ik vind zo’n toren met cupcakes en daarbovenop een taartje om aan te snijden wel een leuk idee! En inderdaad zo’n macaron toren voor erbij haha, omdat die gewoon mega lekker zijn. Ik was vorige week op een bruiloft en die hadden een prachtige mega grote taart, maar daarbij ook een toetjesbuffet. Uiteindelijk at bijna niemand van de taart, maar alleen van de andere toetjes. Dus dat was een beetje zonde..
  Manon onlangs geplaatst…Personal update: heb ik m’n ritme gevonden?My Profile

 • Hannah
  22 oktober 2014

  Ik denk dat ik toch voor een lagentaart zou gaan, ik vind dat er altijd zo mooi uitzien! En inderdaad het aansnijden van de taart lijkt me ook een heel mooi moment dat ik niet zou willen missen!
  Hannah onlangs geplaatst…Shoppings| Primark, oktober 2014My Profile

 • Dita
  22 oktober 2014

  Cupcakes zijn idd ook een leuk idee. Er is zoveel moois 🙂
  Dita onlangs geplaatst…Fall Favorites TagMy Profile

 • Martina
  22 oktober 2014

  Dit ziet er ZO ontzettend lekker uit!!!
  Martina onlangs geplaatst…22 Oktober 2014 – Review Viseart paletteMy Profile

 • Marloes
  22 oktober 2014

  Ah wat heerlijk allemaal! Een bruidstaart lijkt me zo leuk om uit te zoeken. Mocht je iemand nodig hebben om mee te proeven, dan hoor ik het wel hoor, haha! 🙂
  Ik vind de cupcakes, met bovenop een taart ook wel erg leuk. Dit is ook een stuk makkelijker lijkt me. Al hoewel ik kwa creaties de lagen taart weer mooier vind. Lastige keuze! Succes in ieder geval!
  Marloes onlangs geplaatst…Skip Die Winterdip!My Profile

 • Marion
  22 oktober 2014

  Het moment van aansnijden zou ik er wel in willen houden. Als ik het zo zie … Ik zou voor de cupcakes gaan met een taart bovenop. Dat ziet er prachtig uit en je hebt het aansnijmoment. Succes met kiezen!
  Marion onlangs geplaatst…Eetstoornis~Herstel: Long Time No SeeMy Profile

 • joyce
  22 oktober 2014

  Wij hadden een drie lagen taartje met daarbij cupcakes en voor de kinderen cakepops.
  joyce onlangs geplaatst…Project Positief tagMy Profile

 • Arlette
  22 oktober 2014

  Wij zijn zes weken geleden getrouwd hebben gekozen voor een traditionele taart, maar wel op onze manier. Hij was gedecoreerd met veldbloemen (het thema van de dag) en had een heerlijke vulling met stukjes framboos en pistache. Bruidstaarten zijn vaak mierzoet en met een kleffe vulling, dus kies vooral iemand die zich toelegt op deze taarten en waar je kunt gaan proeven vooraf. Wij hebben denk ik wel anderhalf uur vullingen zitten proeven! Onze taart kwam van de Keukenprinses in Rotterdam. Ze doet trouwens ook geweldige dessert tables.

  Foto:
  http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/1a/63/41/1a6341f6f332f9bacc826377837e75ce.jpg

 • Annelieke
  22 oktober 2014

  Wij hadden een etagère van 3 lagen met 3 taarten er op. Versierd met bloemen van marsepein in wit en paars. De kleuren van de dag. Mijn ouders hebben de taart geregeld. Het was voor ons dus een verrassing maar was heel mooi en paste goed bij het thema.

 • Petra
  22 oktober 2014

  Wij hadden gekozen voor een traditionele lagen taart. Het aansnij-moment moest er in blijven. Ik vind een taart in een geheel ook mooier.
  Petra onlangs geplaatst…Project Positief TagMy Profile

 • Dagmar
  22 oktober 2014

  Wauw wat komt er toch veel bij kijken! Heerlijke inspiratie, ik vond de combinatie van taart bovenin (voor de traditie 🙂 ) met cupcakes ook heel leuk. Zo kan je beiden serveren. Superleuk om te zien!
  Dagmar onlangs geplaatst…Winactie – Ketting en ‘Make a wish’ armbandMy Profile

 • Diana
  22 oktober 2014

  Ik vind de macarons taart echt geweldig! Wij hadden zowel een taart als cupcakes, ik vond het gewoon leuk om de taart samen met mijn man aan te snijden. Leuk om te zien wat jij voor ideeën jij hebt!
  Diana onlangs geplaatst…DIY: Freaky pineappleMy Profile

 • Nadia
  22 oktober 2014

  Ik vind de laatste foto wel erg mooi, de cupcakes en de blaadjes er omheen. Toch zou ik zelf voor een lagentaart gaan.

 • Anneleen
  22 oktober 2014

  Mooie inspiratie! Ziet er allemaal heel lekker uit! Die taart van macarons vind ik ook heel erg tof uit zien!
  Anneleen onlangs geplaatst…Babbelmomentje: ik ben terugMy Profile

 • nienke
  22 oktober 2014

  wij zijn voor een taart met meerdere lagen gegaan. wij hebben gekozen voor http://www.hettaartmoment.nl (zit in vlijmen), daar ontwerpen ze een taart special voor jou. wij hadden foto’s met wat we mooi vonden en de trouwkaart. op deze manier hadden we echt een unieke taart. wij hadden een taart met ‘losse’ lagen en konden kiezen voor twee smaken (ik wilde graag citroen en manlief aardbei). als je cupcakes wilt zou ik voor de taart gaan die je aan de bovenkant kunt aansnijden, lijkt me de perfecte mix! 😉

 • Malou
  22 oktober 2014

  Ik vind cupcakes een beetje kinderlijk en ook niet handig om te eten. Doe mij maar zo’n mooie lagen taart die je mooi kan aansnijden en met een vorkje op kan eten!
  Malou onlangs geplaatst…Personal: photodiary week 42My Profile

 • Manon
  22 oktober 2014

  Mooi hè, al die bruidstaarten! Ik vind die cupcaketoren met taartje bovenop echt leuk omdat je dan ook nog dat samen snijden momentje kunt hebben!
  Manon onlangs geplaatst…Echte liefde is…My Profile

 • Saskia
  22 oktober 2014

  Ik vind de cupcakes met daarboven de taart erg leuk! Mooie inspiratie.
  Saskia onlangs geplaatst…Winkels die ik mis!My Profile

 • Nicole
  22 oktober 2014

  Wij deden geen bruidstaart. Ik hou totaal niet van dat soort taarten en mijn man eigenlijk ook niet. Bij ons is een appeltaartje echt een ding.. En nee dat is geen eten haha maar een borreltje. Iedereen weet dat het bij ons past en dus was dat ook hetgeen wat we dronken samen met onze daggasten in plaats van het aansnijden van een taart!

  Omdat mijn ouders het toch leuk vonden dat we iets zouden aansnijden kregen we van te voren bij de high tea (die zij regelden als verrassing) toch een taartje die we konden aansnijden 🙂
  Nicole onlangs geplaatst…Inspiratie Cake SmashMy Profile

 • Yudeska
  22 oktober 2014

  Een taart geen twijfel mogelijk alhoewel de macrons er ook top uitzien! <3
  Yudeska onlangs geplaatst…FAB smartphone walletMy Profile

 • Vanessa
  22 oktober 2014

  Ik vind een bruidstaart echt bij een trouw horen, maar er zijn natuurlijk zoveel verschillende soorten. Moeilijk!
  Vanessa onlangs geplaatst…Budget tip: reinigingsdoekjes van Iseree (Lidl)My Profile

 • Kim | Kimsbloglife
  22 oktober 2014

  Allemaal erg mooi! Ik zou sowieso gaan voor een heel dessertenbuffet, maar zoiets traditioneel erbij vind ik ook wel leuk! Die cupcaketorens vind ik echt een heel leuk idee! En dat kan je ook zo mooi versieren! En die taart waarbij de bruid er zogezegd daargezakt is, hahaha!
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Home Inspiration: de slaapkamerMy Profile

 • Vicky
  22 oktober 2014

  Ikzelf zou ook voor de klassieke taart gaan maar ik ben ook gek op cupcakes dus ik zou toch zorgen dat deze er ook zijn als extraatje dan.
  Vicky onlangs geplaatst…NOTD: PN 324 Waiting for TonightMy Profile

 • simone
  22 oktober 2014

  Ik vind een echte bruidstaart het allerleukst , lijkt me zo leuk ook om te mogen proeven en kiezen haha!
  simone onlangs geplaatst…Hotspot: Waarom ik zo van De Drie Graefjes houMy Profile

 • Miranda
  22 oktober 2014

  Ik vind een bruidstaart het allerleukst maar dat komt ook omdat ik zelf ook taarten decoreer. Nu even niet meer, maar wel veel gedaan, en ook een aantal bruidstaarten gemaakt. Dat is zo leuk om te doen!

  Toen wij gingen trouwen hebben we ons kaartje en een stofje van mijn jurk aan degene gegeven die onze taart ging decoreren en hebben haar de vrije hand gegeven. Zij heeft er iets moois van gemaakt wat helemaal bij onze stijl paste.
  We hadden natuurlijk wel van tevoren een aantal inspiratie plaatjes gedeeld en ik een proefsessie gehouden. Zij heeft goed opgelet wat bij ons zou passen en had dat ook echt goed gedaan!

  Ik zou dus gewoon iemand gaan zoeken die de taart mag gaan maken. Zij (of hij haha) zal een proeverij voorstellen en inspiratieplaatjes vragen enzo en je dan heel erg op weg helpen! Je hoeft het wiel niet helemaal zelf uit te vinden door alles al helemaal te bedenken;)

  Oh enne die macaroontoren!! Wauw! Die wil ik haha!
  Miranda onlangs geplaatst…Halloween; cupcakes eenvoudig decorerenMy Profile

 • Shirley
  22 oktober 2014

  Ik zou zeker weten voor de taart gaan omdat ik dat mooier vind, het handiger eten is en gewoon meer traditie is, haha. De macarons voor erbij is wel gaaf!
  Shirley onlangs geplaatst…Tumble ‘n Dry wintercollectieMy Profile

 • Ilse
  22 oktober 2014

  Ik zou voor een mooi versierde, traditionele lagentaart gaan, zeker weten. Tradities horen bij een bruiloft! 🙂 En dat vind ik ook gewoon het allermooiste. 😉
  Ilse onlangs geplaatst…Recensie: Mijn zus woont op de schoorsteenmantelMy Profile

 • Angelique
  22 oktober 2014

  Oh zo lekker! Ik zou denk ik lekker ouderwets voor een grote taart gaan.
  Angelique onlangs geplaatst…Review | Hema stiften vs Stabilo stiftenMy Profile

 • Lisanne
  22 oktober 2014

  Leuke post. De taart vonden wij eerst niet zo bijzonder, maar bleek uiteindelijk toch inderdaad wel één van de belangrijkste ‘keuzes’ te wezen. Wij hebben uiteindelijk een taart én cupcakes laten maken door mijn schoonzusje. Taart voor de volwassenen, cupcakes voor de kids. En natuurlijk het bovenste stukje van de taart ingevoren om na een jaar samen op te eten! 🙂 Succes, je inspiratie is al prachtig!
  Lisanne onlangs geplaatst…Primark | PS Love… Feather Manicure SetMy Profile

 • Mirne
  22 oktober 2014

  Ik zou voor een hele taart gaan, hou niet zo van cupcakes op een bruiloft. Al kun je er natuurlijk wel iets leuks van maken.

  Ik zou graag mijn eigen taart willen maken. In plaats van veel geld in een taart te stoppen, stop ik dat geld liever in workshops waarbij ik het zelf leer. Voor mij persoonlijker en ik ben gek op bakken, dus het past ook echt bij mij.
  Mirne onlangs geplaatst…Risotto met mais en kipMy Profile

 • Marieke
  22 oktober 2014

  Hoi Kelly, toffe inspiratie! Zou vooral gaan voor iets wat jullie willen en niet wat “hoort”. Ik hou zelf helemaal niet van zoete taarten met marsepein lagen etc. Dus ik zou voor tafel met verschillende taarten gaan. Maar dat is persoonlijk. Arnhemsmeisje is zn fijne website met inspiratie van koppels die het soms een beetje anders doen en gewoon lekker doen wat goed voelt (van donuts tot cupcakes en tompoezen). Want het belangrijkste is; het is jullie dag!

 • Jessica
  22 oktober 2014

  Hmm voor als ik zou gaan trouwen, weet ik eigenlijk nog niet waar ik voor zou gaan. Denk een combinatie van beide.
  Jessica onlangs geplaatst…Boekreview – De waarheid over de zaak Harry QuebertMy Profile

 • mar
  22 oktober 2014

  Wij twijfelden ook heel erg, omdat ik een taart erg mooi vond en een taart aansnijden ook. Wij hebben toen gekozen voor een ijstaart als dessert en cupcakes toen onze daggasten gingen verzamelen en daar nog wat koffie kregen en ons voor het eerst zagen.
  Was erg leuk en we hebben vooral veel complimenten gekregen voor onze ijstaart, die was ontzettend lekker en mooi!

 • mar
  22 oktober 2014

  Zo hadden we allebei iets. Om 2 uur cupcakes en om 6 uur het aansnijden van de taart. De cupcakes hadden we in een standaard gezet en de tafel leuk aangekleed met andere lekkere dingen zoals chocolaatjes, bosjes bloemen enzo. Erg mooi en leuk om te zien!

 • Seline
  22 oktober 2014

  ik zou sowieso een taart doen, en daarbij kun je altijd nog cupcakes serveren. Ik vind de taart in je favoriete kleur trouwens onwijs mooi!
  Seline onlangs geplaatst…Mijn kokende vriendjeMy Profile

 • Elise | The Beauty Suitcase
  22 oktober 2014

  Ik zou denk ik voor zowel een kleine traditionele taart (denk aan maximaal twee lagen) en cupcakes gaan! En zo’n macarontaartje erbij is ook wel heel leuk! Maar het ligt natuurlijk helemaal aan jullie thema, kleur en budget!
  Elise | The Beauty Suitcase onlangs geplaatst…[OUTFIT] – Black & White AztecMy Profile

 • Corine
  22 oktober 2014

  Ik zou voor de traditionele lagentaart gaan, en ik denk puur om de reden dat ik taart makkelijker te eten vind dan cupcakes. Wel zo handig met zo’n mooie jurk aan en zo. Hihi. Maar ja, je weet wie het zegt hè. Zij met de twee linkerhanden. 😉
  Corine onlangs geplaatst…(Voor)Leestip: willewete – SeizoenenMy Profile

 • Roxanne
  22 oktober 2014

  Die macaron toren is erg leuk! En de cupcake toren met een klein taartje bovenop is ook erg leuk. Vaak is bruidstaart toch wel een flinke machtige suikerbom. Cupcakes zijn wat minder machtig. Voor de gasten misschien wel fijner? Gezien er vaak ook nog later op de dag eten wordt geserveerd (en zo is er ook nog wat plek over voor een macaron 😉 )
  Roxanne onlangs geplaatst…Opgeruimd staat netjes #6 juli, augustus, september (+vakantie) 2014My Profile

 • Paola
  22 oktober 2014

  Ik ben op 9 mei dit jaar getrouwd en wij hadden een witte lagentaart met rode bloemetjes bovenop grijze vogeltjes die ook op de trouwkaart stonden.
  Paola onlangs geplaatst…Essence Rock out blush 01 Global iconMy Profile

 • Patty
  22 oktober 2014

  Toen ik trouwde zijn we voor cupcakes gegaan bij de feestavond. Bij de lunch met familie hebben we een mooie lagentaart gehad. Dus hebben een combinatie van beide gehad.

 • JustxMe
  22 oktober 2014

  Wij hadden ‘s middags bij onze receptie gewoon een assortiment van verschillende taarten met zelfbediening. Mijn man en ik houden allebei niet zo van marsepein etc. maar wilden toch wel graag het ‘aansnijden moment’, dus zijn toen voor een ijstaart gegaan.
  Wij kwamen vanuit de grond naar boven(een plateau die vanuit de grond omhoog kon komen), John Legend – All of me aan, bellenblaas machine en vuurfakkeltjes en toen kwamen we opeens naar boven met de ijstaart. Echt een onvergetelijk moment en de taart was héérlijk!
  Ben benieuwd waar jullie voor gaan!! Succes met kiezen

 • Lotje
  22 oktober 2014

  Ik zou echt voor een taart gaan! XOXO
  Lotje onlangs geplaatst…Wishlist: Om van te dromen..My Profile

 • Eilish
  22 oktober 2014

  Zo leuk he, inspiratie opdoen! Ik krijg nu ook kriebels hoor!
  Eilish onlangs geplaatst…Beauty ♥ (Mijn eerste) MAC lipstick | RebelMy Profile

 • Suus
  22 oktober 2014

  Bruidstaarten kunnen behoorlijk prijzig zijn via een bakker of cateraar dus wij waren eigenlijk niet van plan om het te doen, maar om kennissen cupcakes te laten bakken (dat had een vriendin ook gedaan en dat was ook heel leuk!) maar toen kwamen we via internet iemand tegen die als hobby taarten en cupcakes verkoopt, tegen een goede prijs. Toen scheelde het maar weinig geld tussen een echte taart of cupcakes, en een echte taart vonden we toch wel leuker dus dat hebben we gedaan. Ik had zelf een heel mooi rekje gekocht met 3 lagen en allemaal witte krullen eraan. De taart was wit fondant (dat wordt mooier wit dan marsepein en ik vind het ook lekkerder) met lichtroze rozen en bovenop onze trouwringen nagemaakt. En hij was lekker!

 • Charlotte
  22 oktober 2014

  Ik heb zelf onze bruidstaart zelf gemaakt tijdens een workshop bij verleidelijke taarten. Hij staat ook op haar site ( http://www.verleidelijketaarten.nl/taarten/bruidstaarten/ ) Ik heb gekozen voor een 3 laagse witte taart. Met pastel zalm / oranje kleurige roosjes en witte parelranden. Bovenop 2 3D harten. In 2 van de 3 lagen een reliëf. Hij was super mooi geworden! (En lekker!) Succes ermee!

 • Laura
  22 oktober 2014

  Wij hadden een grote cupcake en allemaal identieke kleine cupcakes erbij. Inderdaad omdat we iets wilden aansnijden, maar ook omdat we de cupcakes zo leuk vonden. Heb er nog wel een foto van, dus als je hem graag wil zien dan hoor ik het wel 😉
  Laura onlangs geplaatst…De zorg in NederlandMy Profile

 • Milou
  22 oktober 2014

  Taaaaaart!<3
  Milou onlangs geplaatst…Quotes, geluk & lachbuien – Project Positief TAGMy Profile

 • Anita te Gussinklo
  22 oktober 2014

  Leuk deze ideeen.
  Wij trouwden op een hele warme dag en Hadden in plaats van een bruidstaart een ijstaart als dessert.

 • Whitney
  22 oktober 2014

  Ik denk wij voor een lagentaart zouden gaan. Maar de combinatie is ook mooi met cupcakes erbij. Aansnijden hoort erbij idd
  Whitney onlangs geplaatst…Stilte..My Profile

 • Angela | Great Body & Skin
  23 oktober 2014

  Ik hielp van de zomer met het plannen van de bruiloft van mijn vriendin, zij deed ook cupcakes. Chocoladecupcakes van hem, vanille van haar. Vrij simpel verder met een beetje van dat room erop. Een vriendin maakte ze zelfs! Mijn broer is bruidsfilmograaf en zijn vriendin bruidsfotograaf. Beide beamen dat de leukste bruiloften die zij meemaken de simpelste zijn, dat daar geen stress is, veel wordt gelachen en iedereen een onwijs toffe dag heeft. Ik kan het beamen, want vond een low budget trouwefeest waarbij we pannenkoeken vraten in een shabby barn met slechte DJ het allerleukst (of was het de drank, haha). Dat is dan ook wat ik mensen die gaan trouwen meegeef.
  Angela | Great Body & Skin onlangs geplaatst…Healthy & Beautiful Skin Series Part 1: Vitamin CMy Profile

 • Lisanneleeft
  25 oktober 2014

  Hahaha, die taart waar de bruid doorheen gezakt is vind ik leuk! Super grappig 🙂

  Lijkt me lastig om te kiezen tussen cupcakes en ‘gewone’ taart, cupcakes zien er zo schattig uit altijd!
  Lisanneleeft onlangs geplaatst…DIARY: Kipnuggets, kerstverlichting & budget aankoopjesMy Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.