Bruidstaart of cupcakes? Dat is waar ik het vandaag met jullie over ga hebben. Onze bruiloft komt steeds dichter bij, over iets minder dan 7 maanden gaan Yannick en ik elkaar het Ja-woord geven. Voor trouwbegrippen is dat al redelijk snel want er moet nog veel geregeld worden. Gelukkig hebben we al heel veel plannen op papier staan en krijgen we hulp van weddingplanner Claimy. Ik heb een groot notitieboek van de Hema waarin ik al onze trouwplannen schrijf met een stappenplan. Claimy heeft voor ons in excel een handig overzicht gemaakt met alle stappen die gedaan moeten worden en wanneer welke stap geregeld moet worden en wie welke stap gaat regelen. De trouwlocatie is geboekt, (check!), de catering is geregeld maar op het gebied van catering moet enkel de bruidstaart nog geregeld worden. Hiervoor ben ik al bezig met het zoeken naar inspiratie. Aan de ene kant vinden we zo’n traditionele lagen-taart heel erg mooi, maar aan de andere kant vinden we het ook leuk om cupcakes te serveren. Een taart bij cupcakes vinden we allebei wel leuk omdat we de taart dan samen kunnen aansnijden. Vandaag deel ik met jullie wat bruidstaart inspiratie maar ook alternatieven met cupcakes. Ook stel ik jullie de vraag wat jullie als voorkeur hebben.

Kies je voor een bruidstaart of cupcakes, of liever allebei?

Deze gouden taart met bloemen vind ik erg mooi, en ook anders dan andere taarten.

Deze taart in mijn favoriete kleur vind ik ook erg mooi.

Toen ik deze voorbij zag komen op Pinterest was ik even verkocht, Yannick en ik zijn sinds onze vakantie in Frankrijk helemaal gek geworden op macarons. Deze stapel is erg leuk als extraatje op de tafel waar de taart zal staan. Deze kun je namelijk niet echt ‘aansnijden’.

Deze kwam ik tegen en vond ik stiekem ook erg grappig. De bruid is door de taart heen gezakt.

Cupcakes zijn leuk, maar de gasten zelf hun cupcake laten versieren is eigenlijk veel leuker!

Of deze toren vol cupcakes met daarboven een taart om samen als ritueel aan te snijden vind ik een leuk idee.

Cupcakes zullen we ook zeker in ons achterhoofd halen zodra te op zoek gaan naar een bruidstaart. Dat vind ik er ook zo leuk uitzien!
Inspiratie komt van Pinterest.

Ik vind de combinatie van een bruidstaart en cupcakes erg leuk, Er is ook zoveel keuze en naast dat het mooi is aan de buitenkant is er eindeloos te variëren met heerlijke vullingen, fondant of marsepein, fruitvullingen of meer richting chocolade en vanille enzovoorts. Dat wordt nog een hele klus om de voor ons ‘perfecte’ optie te kiezen. Het is geen straf om dit te gaan uitzoeken en allerlei taarten te mogen proeven om onze keuze te maken haha. Wat voor voorkeur zouden jullie hebben? Zou je liever traditioneel voor zo’n lagentaart gaan of iets heel anders zoals cupcakes, een ijstaart of bijvoorbeeld macarons? Ik ben heel benieuwd wat jullie zouden kiezen. En voor de getrouwde bezoekers onder ons, waar zijn jullie toen voor gegaan en hoe is dat bevallen? Laat je reactie achter in de comments.

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

51 gedachten over “Wedding wednesday : Bruidstaart of cupcakes?”

 1. Ik vind zo’n toren met cupcakes en daarbovenop een taartje om aan te snijden wel een leuk idee! En inderdaad zo’n macaron toren voor erbij haha, omdat die gewoon mega lekker zijn. Ik was vorige week op een bruiloft en die hadden een prachtige mega grote taart, maar daarbij ook een toetjesbuffet. Uiteindelijk at bijna niemand van de taart, maar alleen van de andere toetjes. Dus dat was een beetje zonde..
  Manon onlangs geplaatst…Personal update: heb ik m’n ritme gevonden?My Profile

 2. Ah wat heerlijk allemaal! Een bruidstaart lijkt me zo leuk om uit te zoeken. Mocht je iemand nodig hebben om mee te proeven, dan hoor ik het wel hoor, haha! 🙂
  Ik vind de cupcakes, met bovenop een taart ook wel erg leuk. Dit is ook een stuk makkelijker lijkt me. Al hoewel ik kwa creaties de lagen taart weer mooier vind. Lastige keuze! Succes in ieder geval!
  Marloes onlangs geplaatst…Skip Die Winterdip!My Profile

 3. Wij zijn zes weken geleden getrouwd hebben gekozen voor een traditionele taart, maar wel op onze manier. Hij was gedecoreerd met veldbloemen (het thema van de dag) en had een heerlijke vulling met stukjes framboos en pistache. Bruidstaarten zijn vaak mierzoet en met een kleffe vulling, dus kies vooral iemand die zich toelegt op deze taarten en waar je kunt gaan proeven vooraf. Wij hebben denk ik wel anderhalf uur vullingen zitten proeven! Onze taart kwam van de Keukenprinses in Rotterdam. Ze doet trouwens ook geweldige dessert tables.

  Foto:
  http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/1a/63/41/1a6341f6f332f9bacc826377837e75ce.jpg

 4. Wij hadden een etagère van 3 lagen met 3 taarten er op. Versierd met bloemen van marsepein in wit en paars. De kleuren van de dag. Mijn ouders hebben de taart geregeld. Het was voor ons dus een verrassing maar was heel mooi en paste goed bij het thema.

 5. Ik vind de macarons taart echt geweldig! Wij hadden zowel een taart als cupcakes, ik vond het gewoon leuk om de taart samen met mijn man aan te snijden. Leuk om te zien wat jij voor ideeën jij hebt!
  Diana onlangs geplaatst…DIY: Freaky pineappleMy Profile

 6. Ik vind de laatste foto wel erg mooi, de cupcakes en de blaadjes er omheen. Toch zou ik zelf voor een lagentaart gaan.

 7. wij zijn voor een taart met meerdere lagen gegaan. wij hebben gekozen voor http://www.hettaartmoment.nl (zit in vlijmen), daar ontwerpen ze een taart special voor jou. wij hadden foto’s met wat we mooi vonden en de trouwkaart. op deze manier hadden we echt een unieke taart. wij hadden een taart met ‘losse’ lagen en konden kiezen voor twee smaken (ik wilde graag citroen en manlief aardbei). als je cupcakes wilt zou ik voor de taart gaan die je aan de bovenkant kunt aansnijden, lijkt me de perfecte mix! 😉

 8. Wij deden geen bruidstaart. Ik hou totaal niet van dat soort taarten en mijn man eigenlijk ook niet. Bij ons is een appeltaartje echt een ding.. En nee dat is geen eten haha maar een borreltje. Iedereen weet dat het bij ons past en dus was dat ook hetgeen wat we dronken samen met onze daggasten in plaats van het aansnijden van een taart!

  Omdat mijn ouders het toch leuk vonden dat we iets zouden aansnijden kregen we van te voren bij de high tea (die zij regelden als verrassing) toch een taartje die we konden aansnijden 🙂
  Nicole onlangs geplaatst…Inspiratie Cake SmashMy Profile

 9. Allemaal erg mooi! Ik zou sowieso gaan voor een heel dessertenbuffet, maar zoiets traditioneel erbij vind ik ook wel leuk! Die cupcaketorens vind ik echt een heel leuk idee! En dat kan je ook zo mooi versieren! En die taart waarbij de bruid er zogezegd daargezakt is, hahaha!
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Home Inspiration: de slaapkamerMy Profile

 10. Ik vind een bruidstaart het allerleukst maar dat komt ook omdat ik zelf ook taarten decoreer. Nu even niet meer, maar wel veel gedaan, en ook een aantal bruidstaarten gemaakt. Dat is zo leuk om te doen!

  Toen wij gingen trouwen hebben we ons kaartje en een stofje van mijn jurk aan degene gegeven die onze taart ging decoreren en hebben haar de vrije hand gegeven. Zij heeft er iets moois van gemaakt wat helemaal bij onze stijl paste.
  We hadden natuurlijk wel van tevoren een aantal inspiratie plaatjes gedeeld en ik een proefsessie gehouden. Zij heeft goed opgelet wat bij ons zou passen en had dat ook echt goed gedaan!

  Ik zou dus gewoon iemand gaan zoeken die de taart mag gaan maken. Zij (of hij haha) zal een proeverij voorstellen en inspiratieplaatjes vragen enzo en je dan heel erg op weg helpen! Je hoeft het wiel niet helemaal zelf uit te vinden door alles al helemaal te bedenken;)

  Oh enne die macaroontoren!! Wauw! Die wil ik haha!
  Miranda onlangs geplaatst…Halloween; cupcakes eenvoudig decorerenMy Profile

 11. Leuke post. De taart vonden wij eerst niet zo bijzonder, maar bleek uiteindelijk toch inderdaad wel één van de belangrijkste ‘keuzes’ te wezen. Wij hebben uiteindelijk een taart én cupcakes laten maken door mijn schoonzusje. Taart voor de volwassenen, cupcakes voor de kids. En natuurlijk het bovenste stukje van de taart ingevoren om na een jaar samen op te eten! 🙂 Succes, je inspiratie is al prachtig!
  Lisanne onlangs geplaatst…Primark | PS Love… Feather Manicure SetMy Profile

 12. Ik zou voor een hele taart gaan, hou niet zo van cupcakes op een bruiloft. Al kun je er natuurlijk wel iets leuks van maken.

  Ik zou graag mijn eigen taart willen maken. In plaats van veel geld in een taart te stoppen, stop ik dat geld liever in workshops waarbij ik het zelf leer. Voor mij persoonlijker en ik ben gek op bakken, dus het past ook echt bij mij.
  Mirne onlangs geplaatst…Risotto met mais en kipMy Profile

 13. Hoi Kelly, toffe inspiratie! Zou vooral gaan voor iets wat jullie willen en niet wat “hoort”. Ik hou zelf helemaal niet van zoete taarten met marsepein lagen etc. Dus ik zou voor tafel met verschillende taarten gaan. Maar dat is persoonlijk. Arnhemsmeisje is zn fijne website met inspiratie van koppels die het soms een beetje anders doen en gewoon lekker doen wat goed voelt (van donuts tot cupcakes en tompoezen). Want het belangrijkste is; het is jullie dag!

 14. Wij twijfelden ook heel erg, omdat ik een taart erg mooi vond en een taart aansnijden ook. Wij hebben toen gekozen voor een ijstaart als dessert en cupcakes toen onze daggasten gingen verzamelen en daar nog wat koffie kregen en ons voor het eerst zagen.
  Was erg leuk en we hebben vooral veel complimenten gekregen voor onze ijstaart, die was ontzettend lekker en mooi!

 15. Zo hadden we allebei iets. Om 2 uur cupcakes en om 6 uur het aansnijden van de taart. De cupcakes hadden we in een standaard gezet en de tafel leuk aangekleed met andere lekkere dingen zoals chocolaatjes, bosjes bloemen enzo. Erg mooi en leuk om te zien!

 16. Ik zou voor de traditionele lagentaart gaan, en ik denk puur om de reden dat ik taart makkelijker te eten vind dan cupcakes. Wel zo handig met zo’n mooie jurk aan en zo. Hihi. Maar ja, je weet wie het zegt hè. Zij met de twee linkerhanden. 😉
  Corine onlangs geplaatst…(Voor)Leestip: willewete – SeizoenenMy Profile

 17. Toen ik trouwde zijn we voor cupcakes gegaan bij de feestavond. Bij de lunch met familie hebben we een mooie lagentaart gehad. Dus hebben een combinatie van beide gehad.

 18. Wij hadden ‘s middags bij onze receptie gewoon een assortiment van verschillende taarten met zelfbediening. Mijn man en ik houden allebei niet zo van marsepein etc. maar wilden toch wel graag het ‘aansnijden moment’, dus zijn toen voor een ijstaart gegaan.
  Wij kwamen vanuit de grond naar boven(een plateau die vanuit de grond omhoog kon komen), John Legend – All of me aan, bellenblaas machine en vuurfakkeltjes en toen kwamen we opeens naar boven met de ijstaart. Echt een onvergetelijk moment en de taart was héérlijk!
  Ben benieuwd waar jullie voor gaan!! Succes met kiezen

 19. Bruidstaarten kunnen behoorlijk prijzig zijn via een bakker of cateraar dus wij waren eigenlijk niet van plan om het te doen, maar om kennissen cupcakes te laten bakken (dat had een vriendin ook gedaan en dat was ook heel leuk!) maar toen kwamen we via internet iemand tegen die als hobby taarten en cupcakes verkoopt, tegen een goede prijs. Toen scheelde het maar weinig geld tussen een echte taart of cupcakes, en een echte taart vonden we toch wel leuker dus dat hebben we gedaan. Ik had zelf een heel mooi rekje gekocht met 3 lagen en allemaal witte krullen eraan. De taart was wit fondant (dat wordt mooier wit dan marsepein en ik vind het ook lekkerder) met lichtroze rozen en bovenop onze trouwringen nagemaakt. En hij was lekker!

 20. Ik heb zelf onze bruidstaart zelf gemaakt tijdens een workshop bij verleidelijke taarten. Hij staat ook op haar site ( http://www.verleidelijketaarten.nl/taarten/bruidstaarten/ ) Ik heb gekozen voor een 3 laagse witte taart. Met pastel zalm / oranje kleurige roosjes en witte parelranden. Bovenop 2 3D harten. In 2 van de 3 lagen een reliëf. Hij was super mooi geworden! (En lekker!) Succes ermee!

 21. Wij hadden een grote cupcake en allemaal identieke kleine cupcakes erbij. Inderdaad omdat we iets wilden aansnijden, maar ook omdat we de cupcakes zo leuk vonden. Heb er nog wel een foto van, dus als je hem graag wil zien dan hoor ik het wel 😉
  Laura onlangs geplaatst…De zorg in NederlandMy Profile

 22. Anita te Gussinklo

  Leuk deze ideeen.
  Wij trouwden op een hele warme dag en Hadden in plaats van een bruidstaart een ijstaart als dessert.

 23. Ik hielp van de zomer met het plannen van de bruiloft van mijn vriendin, zij deed ook cupcakes. Chocoladecupcakes van hem, vanille van haar. Vrij simpel verder met een beetje van dat room erop. Een vriendin maakte ze zelfs! Mijn broer is bruidsfilmograaf en zijn vriendin bruidsfotograaf. Beide beamen dat de leukste bruiloften die zij meemaken de simpelste zijn, dat daar geen stress is, veel wordt gelachen en iedereen een onwijs toffe dag heeft. Ik kan het beamen, want vond een low budget trouwefeest waarbij we pannenkoeken vraten in een shabby barn met slechte DJ het allerleukst (of was het de drank, haha). Dat is dan ook wat ik mensen die gaan trouwen meegeef.
  Angela | Great Body & Skin onlangs geplaatst…Healthy & Beautiful Skin Series Part 1: Vitamin CMy Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.