Bloggen als een pro, wie wil dat nu niet? Blogexpert Elja Daae schreef een compact boekje wat je volgens de titel in 60 minuten zou moeten kunnen uitlezen. Dat was me makkelijk gelukt denk ik als ik die tijd ervoor nam, maar met een baby’tje in de buurt lukt dat niet maar toch las het boekje lekker weg. Ik had verschillende verhalen gehoord over dit boekje dus ik was benieuwd. Ik bestelde dit boekje via Bol.com en zodra ik het in huis had begon ik te lezen. Bloggen is een leerproces en ik merk dat ik langzaam meer leer door mijn eigen weg hierin te vinden. Toch leek het me handig om wat meer tips en tricks op te doen. Ik vind het inspirerend om te leren van andere bloggers dus daarom leek me dit boek ideaal voor mij.

Het boek begint met een introductie over wat bloggen inhoudt, wat succesvol bloggen dan precies is en waarom iedereen zou moeten kunnen bloggen. Dan worden de drie ingredienten tot succes besproken:

 1. Authenticiteit
 2. Focus
 3. Toewijding

Authenticiteit

Met authenticiteit wordt persoonlijkheid, uniek zijn en de kracht van expertise bedoelt. Wat maakt jouw blog uniek, anders en waar sta jij voor? Hoe zorg je voor personal branding, om een eigen merk te hebben wat jouw blog uitstraalt. Hier vallen verschillende handige hoofdstukken onder.

Focus

Met Focus wordt de rode draad van je blog bedoelt. Welk thema of niche gebruik je om over te schreven dus waar focus je je op met je blog. In deze hoofdstukken worden handige tips en tricks gegeven hoe je je eigen rode draad kunt vinden voor je blog.

Toewijding

Met toewijding wordt het bloggen zelf bedoelt. Hoe kun je slim bloggen? Hoe vergroot je bijvoorbeeld de vindbaarheid van je blog en zo ook je aantal bezoekers? Waarom is het belangrijk om frequent te bloggen en hoe kun je jezelf verbeteren in het bloggen. Ook worden er ten slotte 8 manieren gegeven om vaker te bloggen om zo je frequentie te verhogen en je blog naar een hoger level te hijsen.

Ik vond het een handig boekje, dat lekker makkelijk leest en handige tips bevat om tools te leren om je blog te verbeteren. Toch denk ik dat het de beste leerschool is om gewoon te beginnen met bloggen en je eigen weg daarin te vinden. Dan loop je vanzelf aan tegen valkuilen en succesfactoren en merk je wat voor jou wel of niet werkt. Als je met passie begint met bloggen dan heb je al zoveel gewonnen, namelijk een fijne hobby voor jezelf om je tijd in te besteden en positiviteit uit te halen. Het boekje bloggen als een pro is te koop voor 12,50 en o.a te bestellen via Bol.com.

Zijn jullie al bekend met dit boekje? Het boekje is al een hele tijd in de omloop en ook al door meerdere bloggers beschreven in een review. Wat vinden jullie van dit boekje? Yay or Nay? Laat het me weten in de comments van dit artikel.

Liefs Kelly

Volg mijn blog via Bloglovin’ 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

30 gedachten over “Bloggen als een pro : Boek recensie”

 1. Ik kende het boekje nog niet. Aan de ene kant lijkt het me handig om een aantal tips te lezen, maar aan de andere kant vind ik het het fijnste om gewoon te leren door te doen 🙂 Als ik wat tips & tricks zoek dan kijk ik wel eens rond op het internet, haha.
  Kimberley onlangs geplaatst…L’Oréal color riche – Scarlet vampMy Profile

 2. Ik heb het ook gelezen en vind het een Yay om gewoon even te lezen. Het leest lekker weg en staan echt wel nuttige dingen in. Maar het is een Nay als je me vraagt of je er echt wat aan hebt. Door zelf te beginnen met bloggen kom je vaak zelf ook wel achter de feiten die in dit boek staan.
  Geertje onlangs geplaatst…De Magische Kracht Van Kleur…My Profile

 3. Het boekje is nieuw voor mij! Wellicht een goed tip, als ik nog wat leesvoer ga bestellen. Ben net gestart met bloggen en heb tot nu toe veel zelf geleerd. Toch bijzonder hoe ver je met internet komt! Maar af en toe ook lekker om zo een boek met tips te lezen, dan steeds achter je computer te zitten!
  Sanne onlangs geplaatst…Terugblik 2013My Profile

 4. Wat een mooie review heb je erover geschreven! Ik denk zelf ook dat je vooral leert door te vallen en op te staan en als je begint loop je zelf aan tegen momenten die lukken en goed gaan. Als je deze laatste weet te verbeteren en je ontdekt wat succes en bloggen voor jou betekent, dan is dat een heel mooi punt om te bereiken.
  Dagmar onlangs geplaatst…PERSONAL / B-day cadeautjesMy Profile

 5. Ik kende het boekje van horen zeggen en vaar haar persoonlijke blog maar heb het nog niet gelezen. Ik denk dat het laatste waar is wat je zegt. Als je begint met passie heb je al zoveel gewonnen. Toch wil ik het wel graag lezen maar is het er nog niet van gekomen. Wie weet binnenkort 🙂
  Maai onlangs geplaatst…Mama Maai geeft tips: beter slapen kleintjeMy Profile

 6. Super leuke review, ik ben echt wel heel erg benieuwd geworden naar dit boekje:) Ik heb je benoemd in mijn linkparty vandaag bij mijn favorieten 😀 hope you like it! Liefs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.