Bloggen als een pro : Boek recensie

Bloggen als een pro, wie wil dat nu niet? Blogexpert Elja Daae schreef een compact boekje wat je volgens de titel in 60 minuten zou moeten kunnen uitlezen. Dat was me makkelijk gelukt denk ik als ik die tijd ervoor nam, maar met een baby’tje in de buurt lukt dat niet maar toch las het boekje lekker weg. Ik had verschillende verhalen gehoord over dit boekje dus ik was benieuwd. Ik bestelde dit boekje via Bol.com en zodra ik het in huis had begon ik te lezen. Bloggen is een leerproces en ik merk dat ik langzaam meer leer door mijn eigen weg hierin te vinden. Toch leek het me handig om wat meer tips en tricks op te doen. Ik vind het inspirerend om te leren van andere bloggers dus daarom leek me dit boek ideaal voor mij.

Het boek begint met een introductie over wat bloggen inhoudt, wat succesvol bloggen dan precies is en waarom iedereen zou moeten kunnen bloggen. Dan worden de drie ingredienten tot succes besproken:

 1. Authenticiteit
 2. Focus
 3. Toewijding

Authenticiteit

Met authenticiteit wordt persoonlijkheid, uniek zijn en de kracht van expertise bedoelt. Wat maakt jouw blog uniek, anders en waar sta jij voor? Hoe zorg je voor personal branding, om een eigen merk te hebben wat jouw blog uitstraalt. Hier vallen verschillende handige hoofdstukken onder.

Focus

Met Focus wordt de rode draad van je blog bedoelt. Welk thema of niche gebruik je om over te schreven dus waar focus je je op met je blog. In deze hoofdstukken worden handige tips en tricks gegeven hoe je je eigen rode draad kunt vinden voor je blog.

Toewijding

Met toewijding wordt het bloggen zelf bedoelt. Hoe kun je slim bloggen? Hoe vergroot je bijvoorbeeld de vindbaarheid van je blog en zo ook je aantal bezoekers? Waarom is het belangrijk om frequent te bloggen en hoe kun je jezelf verbeteren in het bloggen. Ook worden er ten slotte 8 manieren gegeven om vaker te bloggen om zo je frequentie te verhogen en je blog naar een hoger level te hijsen.

Ik vond het een handig boekje, dat lekker makkelijk leest en handige tips bevat om tools te leren om je blog te verbeteren. Toch denk ik dat het de beste leerschool is om gewoon te beginnen met bloggen en je eigen weg daarin te vinden. Dan loop je vanzelf aan tegen valkuilen en succesfactoren en merk je wat voor jou wel of niet werkt. Als je met passie begint met bloggen dan heb je al zoveel gewonnen, namelijk een fijne hobby voor jezelf om je tijd in te besteden en positiviteit uit te halen. Het boekje bloggen als een pro is te koop voor 12,50 en o.a te bestellen via Bol.com.

Zijn jullie al bekend met dit boekje? Het boekje is al een hele tijd in de omloop en ook al door meerdere bloggers beschreven in een review. Wat vinden jullie van dit boekje? Yay or Nay? Laat het me weten in de comments van dit artikel.

Liefs Kelly

Volg mijn blog via Bloglovin’ 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

30 reacties

 • Kimberley
  4 januari 2014

  Ik kende het boekje nog niet. Aan de ene kant lijkt het me handig om een aantal tips te lezen, maar aan de andere kant vind ik het het fijnste om gewoon te leren door te doen 🙂 Als ik wat tips & tricks zoek dan kijk ik wel eens rond op het internet, haha.
  Kimberley onlangs geplaatst…L’Oréal color riche – Scarlet vampMy Profile

 • iscreambeauty
  4 januari 2014

  Ik had hier al eerder over gelezen inderdaad! Het lijkt me op zich wel interessant, maar ik zou het niet zo snel zelf kopen.
  iscreambeauty onlangs geplaatst…Pickwick Green Tea CoconutMy Profile

 • Geertje
  4 januari 2014

  Ik heb het ook gelezen en vind het een Yay om gewoon even te lezen. Het leest lekker weg en staan echt wel nuttige dingen in. Maar het is een Nay als je me vraagt of je er echt wat aan hebt. Door zelf te beginnen met bloggen kom je vaak zelf ook wel achter de feiten die in dit boek staan.
  Geertje onlangs geplaatst…De Magische Kracht Van Kleur…My Profile

 • Sanne
  4 januari 2014

  Het boekje is nieuw voor mij! Wellicht een goed tip, als ik nog wat leesvoer ga bestellen. Ben net gestart met bloggen en heb tot nu toe veel zelf geleerd. Toch bijzonder hoe ver je met internet komt! Maar af en toe ook lekker om zo een boek met tips te lezen, dan steeds achter je computer te zitten!
  Sanne onlangs geplaatst…Terugblik 2013My Profile

 • Susanne
  4 januari 2014

  Ik heb er al wel eens meer over gelezen. Lijkt me leuk om eens gebundeld tips en tricks etc te lezen maar ik denk dat je het pas echt leert door zelf te onderzoeken. Leuk als cadeautje, maar zelf kopen zou ik niet doen.
  Susanne onlangs geplaatst…TIP: De Ruijter mini’s automaatMy Profile

 • Anouk
  4 januari 2014

  Ik denk dat dit wel een handig boekje voor mij is. Ik ben pas begonnen met bloggen en heb nog veel te leren!
  Anouk onlangs geplaatst…Sneak peek #5My Profile

 • WeHeartFit
  4 januari 2014

  Ik heb er ook wel eens aan gedacht om hem te bestellen, misschien binnenkort eens!
  WeHeartFit onlangs geplaatst…Wie ben jij?My Profile

 • Sanne Marlijn
  4 januari 2014

  Wat een goede tip zeg! Er valt voor mij ook nog een hoop te leren, en ik vind het altijd leuk om dit soort dingen te lezen dus ik ga ‘m sowieso scoren!
  Sanne Marlijn onlangs geplaatst…Dingen die je gedaan moet hebben #1: backpackenMy Profile

 • Saskia
  4 januari 2014

  Klinkt goed en leerzaam. Toch zou ik denk ik voor een ander boek kiezen over bloggen.
  Saskia onlangs geplaatst…Weleda Baby Sensitive Witte MalvaMy Profile

 • Patricia
  4 januari 2014

  Ik heb het boekje toevallig gisteren binnen gekregen en ga het vanmiddag lekker lezen. Ik wil er vooral wat tips uit halen, verder gewoon leren door te doen.
  Patricia onlangs geplaatst…Welkom op mijn siteMy Profile

 • Femke
  4 januari 2014

  Het boekje is ook nieuw voor mij! Ik ben namelijk maar net begonnen met bloggen en ik moet natuurlijk nog heel veel leren.
  Femke onlangs geplaatst…NEW IN – BagMy Profile

 • Sylvia Kuijsten
  4 januari 2014

  Ik heb van het boekje gehoord, maar denk eigenlijk dat er voornamelijk open deuren in staan. Het is net wat je zegt: gewoon beginnen aan een blog en al doende leren 😉
  Sylvia Kuijsten onlangs geplaatst…Challenge: ModifastenMy Profile

 • Manon
  4 januari 2014

  Ik ken het boekje ook nog niet. Maar wat jij ook al zegt: ik denk dat je toch met meeste leert van het zelf te doen, met vallen en opstaan:)
  Manon onlangs geplaatst…Vakantie herinneringen hartMy Profile

 • Dagmar
  4 januari 2014

  Wat een mooie review heb je erover geschreven! Ik denk zelf ook dat je vooral leert door te vallen en op te staan en als je begint loop je zelf aan tegen momenten die lukken en goed gaan. Als je deze laatste weet te verbeteren en je ontdekt wat succes en bloggen voor jou betekent, dan is dat een heel mooi punt om te bereiken.
  Dagmar onlangs geplaatst…PERSONAL / B-day cadeautjesMy Profile

 • Kim
  4 januari 2014

  Ik kende het nog niet, maar toch lijkt het me niets wat ik zelf zou aanschaffen..
  Kim onlangs geplaatst…MIjn 5 meest gelezen artikels in 2013My Profile

 • Marieke
  4 januari 2014

  Ik heb er al verschillende verhalen over gelezen maar om eerlijk te zijn vind ik ze niet positief genoeg om het boekje te bestellen.
  Marieke onlangs geplaatst…MOVIE REVIEW | SoofMy Profile

 • Maaike
  4 januari 2014

  Ik kende het boekje al wel, heb er al veel recensies van gelezen en ik heb het een keer van de bieb geleend! Nog niet helemaal uitgelezen, heb het dan ook op mijn wishlist staan!
  Maaike onlangs geplaatst…Recept: “Musharella”My Profile

 • Barbara
  4 januari 2014

  Leuke review!
  Barbara onlangs geplaatst…Style inspiration: pregnant fashion bloggersMy Profile

 • Hester
  4 januari 2014

  Ik wil dit boekje al een tijdje dus ik ga hem zeker eens aanschaffen!
  Hester onlangs geplaatst…Leuke sites voor boek- en filmliefhebbersMy Profile

 • Dionne
  4 januari 2014

  Wat een fijne tip! Het lijkt mij een handig boek!
  Dionne onlangs geplaatst…Winterjas!My Profile

 • Josanne
  4 januari 2014

  Klinkt super, wil ‘m wel een keer lezen!
  Josanne onlangs geplaatst…Maxfactor Facefinity All day Flawless foundationMy Profile

 • Anita
  4 januari 2014

  Klinkt goed, heb hem zelf nog niet maar lijkt me een handig boekje!
  Anita onlangs geplaatst…Kruidvat Hair Repair OilMy Profile

 • Beautytalk
  4 januari 2014

  Handige tip! Misschien koop ik het wel!
  Eefje
  Beautytalk onlangs geplaatst…My Life in Pictures – DecemberMy Profile

 • Joyce
  4 januari 2014

  Het lijkt me wel een interessant boekje! Maar wat je zegt klopt denk ik ook, dat je leert door te doen.
  Joyce onlangs geplaatst…Food Diary #6My Profile

 • Bibian
  4 januari 2014

  Ziet er heel interessant uit, maar denk dat ik hem niet snel zou kopen. Je leert idd beter door het allemaal te doen! Liefs
  Bibian onlangs geplaatst…RECEPT: Cashew-banaanmuffinsMy Profile

 • Maai
  5 januari 2014

  Ik kende het boekje van horen zeggen en vaar haar persoonlijke blog maar heb het nog niet gelezen. Ik denk dat het laatste waar is wat je zegt. Als je begint met passie heb je al zoveel gewonnen. Toch wil ik het wel graag lezen maar is het er nog niet van gekomen. Wie weet binnenkort 🙂
  Maai onlangs geplaatst…Mama Maai geeft tips: beter slapen kleintjeMy Profile

 • Rosie
  5 januari 2014

  Super leuke review, ik ben echt wel heel erg benieuwd geworden naar dit boekje:) Ik heb je benoemd in mijn linkparty vandaag bij mijn favorieten 😀 hope you like it! Liefs!

 • Nikkitha
  5 januari 2014

  OOh dit ga ik wel eens kopen 🙂

 • Annebelle
  5 januari 2014

  Klinkt als een erg goed boek!

 • Whitney
  7 januari 2014

  Helemaal gelijk in, gewoon beginnen en zelf ontdekken. Toch ben ik ook benieuwd naar dit boekje.
  Whitney onlangs geplaatst…Hello 2014My Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.