bevallingsverhaal vanuit de vader

Bevallingsverhaal verteld vanuit de vader: geboorte Aimy door Yannick Iets meer als 2,5 jaar geleden klom Yannick al in de pen om het bevallingsverhaal van Lana vanuit zijn perspectief te vertellen en ook dit keer heeft hij dit gedaan over de bevalling van Aimy. Een zware bevalling die op ons beiden veel impact gemaakt heeft. Laat ik Yannick aan het woord laten.
Zaterdag 6 Februari: Nog een klein week en Kelly wordt ingeleid. De afgelopen week heeft Kelly steeds meer last gehad van ‘kleine krampen’ en vandaag is het ook niet anders. In de ochtend word ik al wakker van Kelly omdat ze last heeft van wat heftigere krampen in steeds kortere periode. Kelly zei mij: ‘’Je wordt binnen 24 uur opnieuw papa denk ik’’.

Het bevallingsverhaal vanuit de vader
En weer pakt Kelly haar weeëntimer app erbij die zou moeten meten om de hoeveel minuten zij de krampen heeft. Ik kan aan Kelly merken dat ze hoopt dat de bevalling begint. De pijn wordt sterker dus na overleg met het ziekenhuis mogen we komen. Er wordt 1 centimeter ontsluiting gemeten, het is afwachten of het wel of niet doorzet. Na een paar uur gaat er weer meer tijd tussen de krampen zitten dus mochten we weer naar uit. Stiekem hoopte ik erop dat we toch mochten blijven om Kelly vervolgens in te laten leiden. In de avond wordt de pijn weer heftiger toen wij thuis waren waardoor we vervolgens weer terug naar het ziekenhuis moesten. Kelly’s vliezen bleken gescheurd te zijn wat Kelly nog niet opgevallen was omdat ze maar kleine beetjes vocht per keer verloor en haar bloeddruk was erg hoog. Ze werd opgenomen in het ziekenhuis en zou, als het niet eerder op gang zou komen, de ochtend erop worden ingeleid. We sliepen samen in het ziekenhuis terwijl Lana bij de ouders van Kelly sliep.

Zondag 7 Februari: Om 07.30 werd het infuus voor inleiding aangesloten. Langzamerhand werd de pijn heviger en sterker bij Kelly! Nu besefte ik echt dat de bevalling was begonnen. De verpleegkundige vertelde dat de pijn die Kelly had, de weeën waren. Wat er nu allemaal zou gaan komen was onbekend voor mij omdat we dit bij de vorige bevalling niet hebben meegemaakt. Dat bracht wat extra spanning met zich mee.

Het was inmiddels middag en de tijd schoot maar niet op. Kelly was haar weeën op aan het vangen met twee zuchtjes per wee. Een techniek die Kelly heeft meegekregen bij de zwangerschapsyoga. Hoe meer zuchtjes ze nodig had, hoe heftiger her was om met de pijn om te gaan, leerden ze mij bij de partnerles van Yoga. Rond 13.00 uur, kwam de verloskundige meten hoeveel ontsluiting Kelly had. Het was 5 centimeter. Mooi dacht ik zo halen wij de 10 centimeter binnen een paar uur. Een uur later zouden ze weer controleren. De pijn werd weer heviger en Kelly deed er een pufje bij om de weeën op te vangen. Ik hielp Kelly met de ademhalingstechniek. Ook kon ik op een beeldscherm mee kijken wanneer de weeën op kwamen. Ik vertelde tegen Kelly dat er weer eentje op kwam, zo kon Kelly de wee op tijd met voldoende ademhaling opvangen. Een aantal uren later rond 18.00 controleerde ze weer en had Kelly tussen de 8 en 9 centimeter ontsluiting. Ik zag dat Kelly het steeds moeilijker had om de weeën op te vangen. Het enige wat ik op dat moment kon doen, was haar te helpen met de ademhalingstechnieken en haar moed in spreken. Een uur later dacht ik dat de volledige ontsluiting zou zijn bereikt.

Helaas was dit niet het geval.  9,5 centimeter. Nog een uur later werd er weer gecontroleerd en was er nog geen volledige ontsluiting. Nu ging de tijd ontzettend langzaam. Het was 20.30 uur geworden en nog steeds had Kelly geen volledige ontsluiting. Ik keek naar de klok en besefte mij dat Kelly ruim 13 uur lang weeën op aan het opvangen was. Ook had ik Kelly helemaal niet horen klagen of schelden. Dit geeft aan hoe sterk Kelly als persoon is en daar heb ik zoveel respect voor gekregen.

bevallingsverhaal vanuit de vader

Het is 21.00 uur en Kelly bleef op 9,5 centimeter ontsluiting hangen dus wilde de verloskundige toch proberen of persen wat meer vordering zou geven. Na een tijdje persen komt er geen enkele vordering. Kelly heeft geen persdrang of persweeën en de baby blijkt niet diep genoeg in het geboortekanaal te liggen. Het is onduidelijk of de baby nog dieper gaat liggen en ook was het moeilijk te meten of de baby het nog naar haar zin had.

Uit veiligheid is er toen gekozen om over te gaan op een keizersnee. Van binnen baalde ik. Kelly heeft zo lang pijn geleden en gehoopt op een natuurlijke bevalling, zeker na de vorige ervaring. Ik gunde Kelly het enorm om de wens voor een natuurlijke bevalling uit te laten komen. Ondanks dit alles, was het wel een opluchting, omdat wij snel ons tweede meisje zouden gaan zien en er nu ook eindelijk duidelijkheid was. Het belangrijkste is dat ze veilig op de wereld zou komen. Kelly werd naar de OK gebracht en ik kon de bekende blauwe overkleding aan doen. Ik was rustig en kalm. Misschien omdat ik dit wel eerder had meegemaakt of misschien omdat er een einde aan deze dag lange kwam.

Ik ging weer bij het hoofd van Kelly zitten en hield haar hand vast. Ondertussen keek ik mee naar de operatie. Kelly vroeg mij nog om te beschrijven wat er gebeurde. Dat kun je beter niet zien of horen, zei ik tegen Kelly.

En opeens hoor je : ’Ik zie het hoofdje, met heel veel donkere haartjes’. Ik moest lachen. Ik had nog geen idee hoe ze eruit zou zien. Misschien een kopie van Lana. Uiteindelijk haalde ze een klein lichaampje eruit en hoorde wij haar licht huilen. Kelly moest huilen en wilde onze meid meteen bij haar hebben. Dat mocht nog niet. Het OK personeel controleerde of alles goed was. Ze weegt 4125 gram, een flinke dame! Eindelijk kon ik haar vastpakken (tussendoor heb ik de navelstreng doorgeknipt) en haar naar Kelly brengen. Wat een prachtig geluk!

Kijk eens Kelly hier is ze ’Aimy Maria’, geboren om 22.40 uur. Ik was zo trots op Aimy, maar vooral op Kelly. Wat een geweldige vrouw is zij voor mij en mijn dames. Beter heb ik het niet getroffen. De bevalling was een bijzondere, heftige en euforische ervaring. Het was bijzonder om Kelly hier zo bij te ondersteunen en om vervolgens samen je kindje in de armen te krijgen. Wat een rijkdom, drie dames in mijn leven. Ik had niet meer geluk kunnen hebben.

Kelly: Dankjewel voor het delen van het bevallingsverhaal vanuit de vader perspectief, Yannick, mooi om het op deze manier ook vanuit jouw kant te lezen. We hebben er vaak over nagepraat maar op ‘papier’ is dat toch anders, komt het ineens dichterbij.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

65 gedachten over “Het bevallingsverhaal vanuit de vader: Geboorte Aimy”

 1. Wat mooi dat Yannick zijn ervaring weer heeft weggeschreven. Ik kan me goed voorstellen dat hij baalde voor jou, dat je al heel wat uren flink wat pijn te verduren had en je een keizersnede kreeg. Mooi om te lezen, hoe trots hij op je is :-)!
  Femke onlangs geplaatst…Review: Makeup Geek Eyeshadow PansMy Profile

 2. Wat mooi geschreven Yannick. Super om te lezen hoe jij het hebt ervaren en zo trots bent op je meisjes. Het lijkt me ook enorm fijn dat je echt iets hebt kunnen doen tijdens te bevalling en jullie het echt samen hebben gedaan! Mooi hoe je erover schrijft, geniet ervan !
  Lonneke onlangs geplaatst…1 April grap uitgehaald! – LonnekefilmtMy Profile

 3. Prachtig dat je dit met ons wilt delen. De man wordt vaak vergeten maar ook voor hem is het een magisch, overweldigend en moeilijk moment. Een zware bevalling maar zo te lezen hebben jullie het echt samen gedaan!
  demallemolenmoeder onlangs geplaatst…Eet je vruchtbaarMy Profile

 4. Wat mooi dat jij dit met ons wilt delen. Vaak wordt de man vergeten. Terwijl het voor een man ook magisch, wonderlijk en zeker niet gemakkelijk is. Zo te lezen hebben jullie het echt samen gedaan.
  demallemolenmoeder onlangs geplaatst…Eet je vruchtbaarMy Profile

 5. Nu ik dit zo lees besef ik me dat onze bevallingen veel op elkaar leken. Vanaf het moment van de weeënopwekkers in ieder geval. Alleen bleef het bij mij na 18 uur weeën steken op 6 cm, maar verder veel overeenkomsten.
  Mooi hoe Yannick dit opgeschreven heeft, lijkt me ook heel waardevol voor Aimy over een tijdje.
  Nicole onlangs geplaatst…De leukste kinderdekbedovertrekkenMy Profile

 6. Wat knap jouw Yannick! Ik vraag al twee jaar aan mijn man om dit neer te schrijven. Hij zegt steeds: moet dat nu? Nou ja…

 7. Wat een prachtig verhaal! Zo bijzonder hoe hij dit heeft opgeschreven.. En hoe duidelijk Yannick laat merken hoe trots hij op je is en op de 2 kleine meisjes!
  Prachtig!
  Marieke onlangs geplaatst…Outfit of the day #10My Profile

 8. Heftig om te lezen, het lijkt zo op mijn bevalling. Ik heb er weinig over gepraat daarna met mijn vriend, het blijft iets gevoeligs. Zo mooi om te lezen hoe Yannick hier open over is en wat goed dat jullie hierover praten

 9. De teleurstelling van weer een keizersnee na al die weeën, maar ook het gevoel van opluchting omdat duidelijk is dat je kindje nu echt gaat komen is zo herkenbaar. Is tegen jullie trouwens ook gezegd dat bij een eventuele derde kindje je niet meer mag kiezen, maar meteen een geplande keizersnee krijg?
  Mary-Lou onlangs geplaatst…Ik lees voor uit: Bij de neus genomenMy Profile

 10. Yannick, lieverd, je vrouwtje maakte me al aan het huilen bij haar verhaal en zit nu weer met door gelopen masacara op me smoel 😉 mooi verteld en ook respect voor jou dat je zoon heerlijke vent bent die zijn vrouwtje door dik en dun steunt, topper (s) jullie en nogmaals geniet van je prachtige vrouwen 😀
  rachel onlangs geplaatst…NotdMy Profile

 11. Leuk om de andere kant te horen, moet ook moeilijk zijn voor die mannen. Mijn man zat 9 weken geleden ook voor de 2e keer naast mij in de ok. En het is toch ook wel heftig om te zien hoe je vrouw open gesneden wordt. Ik was vooral ook trots dat manlief zo kalm bleef 🙂
  Ellen onlangs geplaatst…Wat is zwangerschapsdiabetesMy Profile

 12. Ik vind het altijd heel bijzonder om te lezen/horen hoe mannen een bevalling meemaken. Het is zo anders dan voor de vrouw.

  Mooi om het zo op papier te zien staan. En wat knap dat je je zo sterk hebt gehouden!

  Liefs, Charlotte
  Charlotte onlangs geplaatst…Lovely Charlotte bestaat 1 jaar!My Profile

 13. Heel mooi verhaal! Leuk om te lezen hoe een andere vader het mee maakt. Omdat het vaderschap ook heel bijzonder is is dat voor mij de reden geweest om mijn ervaringen als vader te gaan delen op mijn blog.
  Frank onlangs geplaatst…Project DienbladMy Profile

 14. Wat lief van Yannick hoe die dit omschrijft en dat jij zijn super vrouw bent. Moet voor jou ook heel speciaal zijn om dit zo terug te lezen. Zo zie je maar dat het voor een man ook allemaal heel bijzonder en speciaal is. Fijn weekend liefs Lisanne
  Lisanne onlangs geplaatst…Receptje kaasstengelsMy Profile

 15. Wat een mooi verteld verhaal, hoe je dit met zoveel liefde beschrijft is prachtig, kelly mag heel trots zijn op zo’n man

 16. Mooi verteld, de liefde spat er van af! En knap hoe je het omschrijft vanuit jouw gevoel en hoe je er was voor Kelly.

 17. Wat bijzonder om zoiets eens te lezen vanuit het perspectief van de man! De liefde spat er vanaf! 😀
  Margriet onlangs geplaatst…KimMy Profile

 18. Wat heeft Yannick dat liefdevol op papier gezet zeg! En wat lijkt me dat een teleurstelling als je dan zo lang weeën opvangt en dan alsnog een keizersnede moet. Maar hij heeft gelijk, veiligheid voor alles.
  Simone onlangs geplaatst…Mirthe op het kinderdagverblijfMy Profile

 19. Wat een mooi verhaal, brengt flashbacks naar mijn eigen bevalling van 5 jaar geleden, wat beschrijf je dit mooi en liefdevol Yannick

 20. Wauw! Wat bijzonder mooi om hierover te lezen. Wat lijkt het mij ook fijn voor jou Kelly om het vanuit zijn oogpunt te lezen hoe hij alles ervaart.

  Mooi geschreven!
  Elyse onlangs geplaatst…Unboxing BunnyboxMy Profile

 21. Wat mooi geschreven en hoe lief hoeveel respect hij heeft voor je en de trots lees je gewoon heel mooi. Elke man zou eigenlijk eens moeten schrijven hoe hij het heeft ervaren
  Dees onlangs geplaatst…Tips voor ParijsMy Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.