Back in time Tag : Over bloggen, een groot leerproces en meer.

Door collegablogger Marieke werd ik getagd voor de ‘Back in time tag’. Een tag met vragen die terugkijkt op je blogverleden. Mijn eerste blogpost, waarom ik begon met bloggen, wie mijn grote blog voorbeeld is, welke lay-outs ik gehad heb, etc. Een leuke manier om terug te kijken op mijn tijd als blogger. Ik blog nu ruim 2 jaar en ben daarin behoorlijk ontwikkeld! Een ding wat absoluut niet veranderd is, dat ik vanaf de eerste minuut met heel veel plezier en passie met bloggen bezig ben! Laten we eens back in time gaan.

eerste blogpost

Wat was de allereerste blog die je ooit schreef?
De allereerste blogpost die ik schreef zie je hierboven in een afbeelding, dat was: ‘Starten met bloggen Ps. Hoe doe je dat?. Een soort stuntelig brainstorm blog artikel waarin ik ging mededelen dat ik wilde gaan bloggen en de onderwerpen waar ik over wilde schrijven. Ook vroeg ik ‘jullie’ (toen las alleen mijn vader en moeder nog mee volgens mij) of ‘Kellycaresse’ wel een geschikte naam zou zijn voor mijn blog en of ‘jullie’ niet meer suggesties voor namen hadden. Tot de dag van vandaag ben ik trots op deze naam en hoort het bij mij en mijn blog.

Waarom begon je met bloggen?
Omdat ik het leuk vond om te schrijven en omdat ik zoveel ideetjes in mijn hoofd had voor recepten, inspiratie dingen en van alles en nog wat dat ik het met anderen wilde delen. Ik wilde gewoon mijn ei kwijt kunnen en de dingen delen met anderen die ik leuk vond. Mode, food, trends, sport enzovoorts. Ik dacht, ik begin gewoon een blog en ik zie het wel.

Deze foto is gemaakt in de maand dat ik begon met bloggen.

Welke lay-outs heb je gehad?
Kellycaresselayoutt

layout3014

Ik heb hiervoor eigenlijk maar twee lay-outs gehad. De eerste zie je daarboven en die had ik op mijn wordpress.com pagina. Na een maand ging ik over op een .NL site en toen had ik de lay-out die je daaronder ziet. Wel heb ik met lettertype en stijl gevarieerd, maar het logo was zoals je daarboven in de header kunt zien. Het mintgroene kleurtje heb ik doorgevoerd en zie je ongeveer hetzelfde nog terug in de huidige lay-out. Dit is de lay-out waar ik me thuis in voel, wie weet pas ik die nog wel eens aan maar voor nu voelt deze heel vertrouwd.

Wat was het allereerste perspakketje dat je mocht ontvangen?
Een van mijn eerste pakketjes was van Stylight, een pakketje met wat goodies die ik ontving in ruil voor een artikel voor hen. Ook een pakketje van ‘Wat maakt je mooi‘ was een van mijn eerste pakketjes en even later een pakketje van Modemusthaves.

Wat is je favoriete artikel van eigen hand?
Ik denk het artikel waarin ik vertelde dat ik ‘ineens moeder geworden was‘. Het was volgens mij mijn eerste mommy monday artikel, ik was natuurlijk heel abrupt na 34 weken zwangerschap moeder geworden en dat overviel me echt. Ik vond het bijzonder hoe ik toen mijn gevoelens zo op het virtuele papier kon zetten. Sowieso zijn hele persoonlijke artikelen voor mij favoriet om te schrijven omdat ze letterlijk voor mij een reflectie zijn op mijn gevoelens. Het van me afschrijven is voor mij net zoiets als therapie.

Welke blogger is je grote voorbeeld?
Absoluut Mascha van Beautygloss, dat zal voor jullie geen verrassing zijn denk ik. Een blogger die ik al jaren volg en ook persoonlijk ken. Iemand die ondanks haar grote succes toch gewoon zichzelf gebleven is en heel positief en dankbaar in het leven staat. Dat vind ik onwijs inspirerend.

Wanneer je alles over zou mogen doen, wat zou je dan anders doen?
Niets, ik heb namelijk heel veel geleerd door gewoon te doen, door te vallen en daarna weer op te staan. Dat maakt mij tot de persoon en blogger die ik nu ben. Het bloggen heeft mij heel veel geleerd, over schrijven, over het starten van een bedrijf, het onderhouden van contacten met bedrijven, het leren omgaan met kritiek. Ik ben dankbaar voor iedere les die ik hiervan heb geleerd. Ik ben dankbaar voor iedere lieve bezoeker, ieder fijn puntje van feedback waar ik mezelf door kon ontwikkelen maar ook ben ik dankbaar voor iedere ‘hater’ want zij hebben mij ook sterker gemaakt. In het begin vond ik het moeilijker om om te gaan met feedback maar gaandeweg leerde ik hier meer van. Zo ging ik de confrontatie met mezelf aan om mijn spelling te verbeteren bijvoorbeeld. Ik heb nog zoveel te leren maar ik vind dat ik in 2 jaar tijd al veel geleerd heb. Als ik het opnieuw mocht doen dan zou ik net zo goed weer begonnen zijn met een .wordpress.com blog en alles from the bottom to the top willen ontdekken.

Dit waren mijn antwoorden op de Back in time tag! De tag is ontwikkeld door Marlous.
Neem de tag vooral over als je zelf ook een blog hebt en je het leuk vind om terug te kijken in je blogtijd! Wat vonden jullie van mijn antwoorden? Kunnen sommigen van jullie mijn vorige lay-out nog herinneren en hoelang volg jij mijn blog al? Laat het me weten bij de reacties.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

53 reacties

 • Marion
  29 maart 2015

  Dat is super! Als je nu na twee jaar bloggen terugkijkt en zegt: Nee, ik zou het exact weer op deze manier doen. Dan zit je goed. Dan heb je echt je hart gevolgd, geluisterd naar jezelf en de keuzes gemaakt waar je achter staat. Je hebt het ook echt goed gedaan, Kelly. Van een we-zien-het-wel-blog, naar een eigen bedrijf. Respect meis. Super goed gedaan. Liefs.
  Marion onlangs geplaatst…Happy Stuff #2My Profile

 • Anniek
  29 maart 2015

  Wat is dit een leuke tag, net wat dieper dan ‘hoe lang ben je’ 😀 Supertof om te lezen hoe je op dit punt bent gekomen qua blog, wat je allemaal geleerd bent, en hoe je gestart bent. Die layout die jij in het begin had heb ik ook gehad vroeger, echt zo’n standaard beginnerslayout, haha! X

 • Sophie
  29 maart 2015

  Wat heb je de antwoorden mooi ingevuld! Ik vind je lay-out er ook echt uitzien zoals je het bedenkt bij het logo! Wat een leuk eerste artikel trouwens haha. Grappig om terug te lezen.
  Sophie onlangs geplaatst…Things that made me happy in… Maart!My Profile

 • Nicole
  29 maart 2015

  Geinig om te lezen.. Ik zou niet eens een eerste blogpost terug kunnen halen geloof ik haha!
  Nicole onlangs geplaatst…Smile Sunday #6 drankjes, newborn en spontaniteitMy Profile

 • simone
  29 maart 2015

  Fijne tag is dit! Je eerste layout ken ik nog wel!

 • Henny
  29 maart 2015

  Wat leuk om te lezen. Mooi om te lezen hoe je begonnen bent en waar je nu staat.
  Henny onlangs geplaatst…Leuke apps voor jonge kinderen.My Profile

 • Koalabeautymama
  29 maart 2015

  Mascha is inderdaad een grote bloginspiratie. 🙂 Ze is bovendien altijd heel vriendelijk als ik haar tegenkom haha.
  Koalabeautymama onlangs geplaatst…Lalaloopsy unboxing met AyumiMy Profile

 • Dagmar
  29 maart 2015

  Wauw superleuk om je eerdere lay-outs te zien en mooie antwoorden heb je gegeven <3 Ik zou je blog voor geen goud willen missen!
  Dagmar onlangs geplaatst…Win je eigen (blog)shirt van FLMNGMy Profile

 • amanda
  29 maart 2015

  Leuke tag en antwoorden…ik volg je sinds dat je bij mascha in de vlogs kwam en sacht he dat is wel een blogger wat me locht en lees en kijk elke keer weer uit naar je artikels,vlogs erc xx
  amanda onlangs geplaatst…Wat voor positief effect heeft citroen op ons lichaam?My Profile

 • Manon
  29 maart 2015

  Wat leuk om dit te lezen! En ook echt fijn dat je voor jezelf weet dat je alles op deze manier over zou doen. Je leert natuurlijk heel veel in 2 jaar tijd 🙂
  Manon onlangs geplaatst…Something about food tagMy Profile

 • Tamara
  29 maart 2015

  Leuke tag! En grappig om te zien dat eigenlijk iedereen begint met bloggen om zijn of haar ei kwijt te kunnen! Ik neem hem maar niet over, ik blog nog maar een maand en om dan mijn eerste blog ( die heel saai ‘themommydiaries under construction’ met huishoudelijke mededeling als inhoud had ) meteen al weer te posten! Hahah
  Tamara onlangs geplaatst…Wij doen ook mee!My Profile

 • Lifesabout
  29 maart 2015

  Geweldig om terug de tijd in te gaan! Het is ook goed om je af en toe te bedenken waarom je bent gaan bloggen. Dat houdt het dichtbij jezelf.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Julia Challenge. Mediterraanse hartige taart met kabeljauw.My Profile

 • Saskia
  29 maart 2015

  Wat leuk zeg om te lezen over hoe je begonnen bent en over je eerste post 🙂
  Saskia onlangs geplaatst…Ask Me Anything!My Profile

 • Bente
  29 maart 2015

  Leuk om te lezen! Ik volg je ondertussen alweer bijna twee jaar, dus vrijwel je hele blogcarriere ;), wat vliegt de tijd!
  Bente onlangs geplaatst…Mijn vijf droombestemmingen!My Profile

 • Dionne
  29 maart 2015

  Ik vind deze tag zo leuk om te lezen! Super grappig!
  Dionne onlangs geplaatst…Happy Moments | Dublin, Hoelahoepen, Nationale Glamourday & Weekendje AmersfoortMy Profile

 • Miranda
  29 maart 2015

  Heel leuk om te lezen deze tag. Ik ga hem even onthouden.
  Ik volg je nog niet zó lang, nu een jaar ongeveer, gok ik. Ik vind het dus erg leuk om je eerste blogpost en eerdere layouts eens te zien:)
  Fijne zondag!
  Miranda onlangs geplaatst…Pasen; recept PavlovaMy Profile

 • Dita
  29 maart 2015

  Wat leuk om te lezen. Deze tag kende ik.nog niet.
  Dita onlangs geplaatst…Nieuwe spulletjes van de Sissy Boy, Hema en IkeaMy Profile

 • Malou
  29 maart 2015

  Heel leuk om te lezen!
  Malou onlangs geplaatst…SPAM JE BLOG!My Profile

 • Noraly
  29 maart 2015

  Twee jaar nog maar? Waiw ik dacht dat je al veel langer blogde! Superprestatie!

 • Jenn
  29 maart 2015

  Deze tag blijft leuk!
  Jenn onlangs geplaatst…Sharing Saturday #34My Profile

 • Marloes
  29 maart 2015

  Wat leuk om te lezen. Gaaf om even terug in de tijd te gaan op deze manier!
  Marloes onlangs geplaatst…In the Picture #52 Food, Open Huizen Dag & Printables!My Profile

 • Britt * TevredenStudentenleven
  29 maart 2015

  Erg leuk om te lezen! In twee jaar tijd verandert er natuurlijk veel in je leven en het lijkt me erg leuk om dat terug te kunnen zien op je blog.
  Ik heb een blog nooit lang vol kunnen houden, maar hoop nu eindelijk in de flow te zitten dat het me lukt om het tussen mijn dagelijkse bezigheden (vooral mijn studie) in te plannen.
  Britt * TevredenStudentenleven onlangs geplaatst…Wishlist: Sandqvist HegeMy Profile

 • Kelly Caresse
  29 maart 2015

  Ahh dankjewel wat een mooi compliment Marion!

 • Kelly Caresse
  29 maart 2015

  Ah wat lief, thanks!

 • Kelly Caresse
  29 maart 2015

  Ah zo leuk en een jaar vind ik ook al lang hoor!

 • Kelly Caresse
  29 maart 2015

  Ah ik hoop het ook voor jou Britt! Veel plezier en succes 🙂

 • Kelly Caresse
  29 maart 2015

  Wat een mooi compliment, wauw! Thanks 🙂

 • Kelly Caresse
  29 maart 2015

  Wauw al 2 jaar wat gaaf, en wat een groot compliment! Dankje 🙂

 • Kelly Caresse
  29 maart 2015

  Jeej wat leuk!

 • alexa
  29 maart 2015

  heel mooi om te lezen en wat een mooie woorden voor mascha
  alexa onlangs geplaatst…Bekeren tot de islam #3My Profile

 • Sofie
  29 maart 2015

  Leuk om te lezen! Wist niet dat je nog maar twee jaar blogde, dan heb je wel veel opgebouwd in korte tijd!
  Sofie onlangs geplaatst…Waarom hier altijd troep in huis ligtMy Profile

 • Eilish
  29 maart 2015

  Leuk om te lezen! Ik volg je denk ik zo’n 1,5 jaar nu & dat doe ik echt met heel veel plezier!
  Eilish onlangs geplaatst…Personal ♥ Q&A a Day | Dag 22 t/m 28 | Maart 2015My Profile

 • Kim | Kimsbloglife
  29 maart 2015

  Dit vind ik echt een superleuke tag, ik las hem al bij verschillende bloggers maar ben blij dat jij hem nu ook ingevuld hebt 🙂 Jij bent ten slotte één van mijn grote voorbeelden. Ik vind dat je echt heel erg toegankelijk en eenvoudig bent en blijft ondanks je succes en ik kijk echt naar je op hoe je op zo’n korte tijd zo goed gegroeid bent en nu fulltime van het bloggen kan leven! Jij bent mijn grootste inspiratie daartoe. Ik hoop stiekem dat ik die droom op een dag ook kan waar maken, of toch tenminste als halftijdse baan. Ga lekker zo door, Kelly!
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…DIY: zelfgemaakte fotomagneetjesMy Profile

 • Eline
  29 maart 2015

  Ik vind die eerste post echt heel erg schattig! En wat leuk dat je ouders je blog lezen zeg!
  Eline onlangs geplaatst…Het perfecte paasontbijtMy Profile

 • Het Sushimeisje
  29 maart 2015

  Wow, twee jaar bloggen en dan toch nog steeds verschillende artikelen schrijven elke week. Ik weet echt niet of ik dan nog zo veel inspiratie zou hebben! Gefeliciteerd, vind ik heel knap.
  Het Sushimeisje onlangs geplaatst…Modieuze Sailor Moon kledingMy Profile

 • Kelly Caresse
  29 maart 2015

  Wauw Kim wat een super groot compliment! Echt waar! Ik word er helemaal emotioneel van, vind het zo lief dat je me dagelijks volgt en de woorden die je zegt, kan niet geloven dat ik dit voor jullie kan betekenen! Ik gun jou dit ook van harte!

 • Kelly Caresse
  29 maart 2015

  Ah dankjewel wat een groot compliment!

 • Milou
  29 maart 2015

  Ja, heel erg gaaf! Ik ben altijd al ontzettend benieuwd naar hoe jij het nou allemaal hebt gedaan, want zoals Masha voor jou een voorbeeld is, zo ben jij voor mij mijn grote voorbeeld! Ik vind het heel bijzonder en mooi hoe het bij jou allemaal is ontstaan en is verlopen. Het feit dat je nog zo gewoon bent gebleven, dat vind ik echt het allermooiste.
  Milou onlangs geplaatst…Geluksmomentjes! The voice kids, lieve familie en vriendinnen…My Profile

 • Laura - Dagelijkse hap
  29 maart 2015

  Ik denk dat Masha wel een inspiratie voor ons allemaal is. Doen wat je leuk vind en het kan zomaar goed uitpakken!
  En dat vind ik ook aan jou zo fijn, lekker gewoon gebleven 🙂
  Laura – Dagelijkse hap onlangs geplaatst…Grappige en rare dilemma’sMy Profile

 • beautifulday4makeup
  29 maart 2015

  Wat een mooie tag!
  beautifulday4makeup onlangs geplaatst…Zondag – Spellendag: Blue MoonMy Profile

 • Rose
  29 maart 2015

  Wat leuk om te zien! Cool om je eerste lay outs te zien!

 • Cindy
  29 maart 2015

  Ik kan me alleen de lay-out hiervoor nog herinneren. Wat een leuke tag!
  Cindy onlangs geplaatst…What to wear at a wedding?My Profile

 • Maaike
  29 maart 2015

  Hoi Kelly!
  Dit is de eerste keer dat ik dat ik reageer op je blog! Ik lees jouw blog elke dag met plezier en vandaag begonnen met mijn eigen blog.
  mijn grootste vraag is: hoe krijg je naamsbekendheid? Dat merken en mensen je gaan benaderen? Hoe heb jij dit bijvoorbeeld gedaan?

  Alvast bedankt!
  Groetjes Maaike!

 • Kelly Caresse
  29 maart 2015

  Hoi Maaike,

  Dankjewel voor je berichtje en het volgen van mijn blog met veel plezier, wat een super tof compliment!
  Ik begon gewoon te doen wat ik heel leuk vond en toen ging het balletje vanzelf lopen. Mijn grootste tip is om nooit te gaan
  bloggen met als doel om er geld mee te verdienen, groot mee te worden of veel naamsbekendheid bij merken te krijgen, heb plezier, volg je passie en wie weet volgt de rest vanzelf 🙂
  Ik wil je heel veel plezier wensen,
  Liefs Kelly

 • Marlous
  29 maart 2015

  Hoi Kelly, wat leuk om jouw antwoorden te lezen! Thanks voor het vermelden van credit, dat waardeer ik! 🙂
  Marlous onlangs geplaatst…Recept: appeltaart havermout ontbijtMy Profile

 • rachel
  30 maart 2015

  volgens mij volgde wij elkaar zelfs voor je ging bloggen hihih en heb je zien groeien van meisje met het poppen gezichtje tot vrouw en moeder 😀
  rachel onlangs geplaatst…Super simpel, snel en lekkerMy Profile

 • Eline
  30 maart 2015

  Hele leuke tag! 😀
  Eline onlangs geplaatst…Help, ik moet weer solliciteren! MotivatiebriefMy Profile

 • Anneleen
  31 maart 2015

  Wat leuk om te lezen! Ik vind je een heel fijne blogger om te volgen, jij bent er ook eentje die volledig zichzelf blijft vind ik 🙂
  Anneleen onlangs geplaatst…YourDailyPhoto maart #1My Profile

 • Maaike
  31 maart 2015

  Hoi Kelly!

  Ik loop al een tijdje wat te prutsen met wordpress. Ik heb mijn eigen domeinnaam inmiddels. Maar ik krijg het niet voor elkaar om mijn lay- out op orde te krijgen. Ik zou ook graag mijn instagramfoto’s willen laten zien etc ( wat jij ook hebt ) in de sidebar. Kan jij mij daarmee helpen!

  Groetjes

 • Kim | Kimsbloglife
  22 oktober 2015

  Hihi ik lees toevallig deze tag nog eens terug en zie nu pas je antwoord op mijn reactie. Wat lief! 🙂 Ik vind het altijd zo jammer dat antwoorden op reacties op een blog vaak ‘verloren’ gaan omdat veel mensen niet meer terug gaan kijken of iemand hun reactie beantwoord heeft… Ik heb daarom de plugin ‘comment email reply’ (zie hier: http://wordpress.org/plugins/comment-email-reply/) geïnstalleerd, zo krijgen mijn lezeressen een mailtje als ik (of iemand anders) hun reactie beantwoord heeft en kunnen ze het antwoord meteen in de mail lezen, vind ik super handig. Want het is zonde als ik mensen hun reactie beantwoord en ze het dan nooit te lezen krijgen… Dus ik wilde je het maar even laten weten, misschien vind jij het ook wel fijn om deze plugin te gebruiken 😉
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Mijn zelfgemaakte blogplannerMy Profile

 • Marleen
  7 mei 2016

  Trots op jou ??

 • Yneke
  7 mei 2016

  Prachtig hoe jij je hart hebt gevolgd, fouten hebt durven maken en nu zo’n succesvolle blog hebt. Je bent gewoon begonnen, omdat JIJ dat leuk vond en kijk waar je nu bent! Ik geloof dat alles wat aandacht krijgt groeit, positief of negatief. In jouw geval dus positief :). Vooral zo doorgaan en je intuïtie blijven volgen. Dat gaat je nog veel meer moois brengen, dat weet ik zeker!

 • Maris Maria Renne
  8 mei 2016

  Wat een leuke tag (en antwoorden)! Die sla ik op 🙂
  Maris Maria Renne onlangs geplaatst…Mijn wens voor Moederdag 2036My Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.