Vorige week woensdag kwam mijn Ask me anything blogje online, waarbij ik jullie een oproepje had gedaan om een vraag aan mij te stellen over een onderwerp waar jij meer over wilt weten. Dit mocht een persoonlijke vraag zijn, maar ook gerelateerd zijn aan voeding, lifestyle, beauty, zwangerschap, diabetes etc. Vandaag ga ik de vragen voor jullie beantwoorden! Ik vond het best spannend om zo’n vragenblogje online te zetten omdat ik natuurlijk vooraf niet kon weten wat er gevraagd zou worden, en of ik hier antwoord op zou willen geven hihi. Toch ben ik heel dankbaar voor jullie vragen en leuke reacties! Wil je de vragen en antwoorden lezen? Lees dan verder.

Joyce vroeg mij: Hoe zie jij jezelf over 10 jaar?

Dit vond ik wel een hele interessante vraag, een vraag waarvan ik het goed vind om hier bewust over na te denken, om vooruit te kijken en doelen te maken die je voor jezelf wilt bereiken. Ik zou het iedereen aan kunnen raden om op die manier positief naar je leven te kijken, wat je allemaal nog wilt leren, waar je nog hard aan wilt werken, maar ook om te realiseren hoeveel moois je al hebt, en wat je wilt behouden als je naar jezelf terugkijkt over 10 jaar. Als ik naar mijn toekomst kijk dan hoop ik nog steeds samen met mijn lieve vriend te zijn, in een koophuis van ons samen en met een fijn gezinnetje. Onze eerste dochter is dan bijna 10 jaar (waarschijnlijk roep ik dan: wow wat gaat dat hard zeg), en het lijkt me prachtig als daar nog een of meerdere kindjes aan toegevoegd worden. Het lijkt me mooi om dan een fijne baan als Sociaal pedagogisch hulpverlener te hebben, maar daarnaast ook voor mezelf werk aan mijn blog en misschien wel als gewichtsconsulente met een praktijk aan huis. Het belangrijkste vind ik dat we dan nog steeds gezond mogen zijn en mogen genieten van de mooie dingen in het leven.

Anna vroeg mij: Wat doe je nu zoal overdag nu je rust moet houden?

Dat vond ik een goede vraag, want ik ben een hele bezige bij. Mensen die mij kennen zien mij overal en nergens, is het niet dat ik aan het werk was, dan was ik aan het sporten, voor mijn blog bezig, bij vriendinnen of druk met Beautydream. Momenteel mag ik niet meer werken, niet meer sporten en moet ik zoveel mogelijk rust houden. Ik vond dit verschrikkelijk moeilijk om te accepteren en de eerste weken leken soms echt de muren op mij af te komen maar inmiddels heb ik het leren accepteren (meestal) en heb ik zo mijn draai en dagritme gevonden. Ik werk ongeveer 2 dagen per week aan mijn thuisstudie, en iedere dag doe ik wat dingen voor mijn blog. Daarnaast spreek ik af met vriendinnen. Ik heb een paar vriendinnen die onregelmatig werken waardoor ik met ze kan lunchen bij mij thuis of bij hen, of buiten de deur. Ik heb mijn knutselhobby -scrapbooking- weer opgepakt en ben bezig met het maken van een fotoalbum van onze vakantie naar Turkije. Daarnaast lees ik wat vaker, dus dat is ook een fijne rustige bezigheid. En ik vind het heerlijk om te koken dus neem ik daar wat meer de tijd voor. De huishoudelijke klusjes die ik zelf kan, doe ik graag zelf en zo vul ik mijn dagen.

Dagmar had meerdere vragen waaronder de volgende: waarom ben je begonnen met bloggen en wat heb je eraan gedaan om het zo te laten groeien? Heb je een doel wat je er graag mee wilt bereiken?

Ik ben begonnen met bloggen omdat ik een manier zocht om een rustige hobby uit te oefenen omdat ik minder ging sporten, maar ook omdat ik rust voor mezelf zocht om bewust te zijn van mezelf en om zo mijn ei kwijt te kunnen. Ik deel graag mijn verhalen en passies met anderen en ik vind het heerlijk om te schrijven. Ik heb er geen bepaald doel mee, eigenlijk heb ik mijn doel er al mee bereikt en dat is dat ik er een heerlijke hobby door heb bijgekregen, en leuke meiden en vriendinnetjes erdoor ontmoet heb.

Ook vroeg Dagmar: Maar eigenlijk had ik voordat ik je artikel doorlas een vraag of je het idee niet ontzettend spannend vindt dat je straks moeder wordt. Er groeit een wondertje in jou en straks heb je haar vast, hoe voelt dat? Ben benieuwd!

Ik vind het zeker heel erg spannend, ik ga een heel ander en nieuw leven krijgen en ik zal een hele andere rol aan gaan nemen omdat er een meisje zal komen die afhankelijk is van mijn liefde en verzorging en ik ook bezorgd om haar ben en zal zijn. Ik vind het een bijzonder idee dat het meisje in mijn buik, die ik nu veel voel trappelen, schoppen en bewegen, straks heerlijk in mijn armen zal liggen. Het voelt als een wonder dat ik dit mag meemaken en ik geniet er met volle teugen van.

Marleen vroeg: Wat zou jij jouw ongeboren kindje willen meegeven voor wijze raad voor de toekomst?

Ik denk dat het belangrijkste wat ik zou willen doorgeven, is dat het belangrijk is om te genieten van het hier en nu, en te waarderen wat je hebt om zo het positieve uit het leven te halen en te waarderen wat je hebt. Het leven is een cadeautje, en er zijn dieptemomenten maar er zijn ook zoveel hoogtepunten die ons de kracht geeft om te genieten en gelukkig te zijn. Juist het genieten van de kleine mooie dingen in het leven maakt het leven zo mooi, en dat wil ik graag doorgeven aan mijn dochter.

Kimberley vroeg: Ik zou wel graag willen weten op wat voor manier jullie denken jullie kindje te gaan opvoeden! Ik bedoel, je hoeft niet een hele verantwoording af te leggen natuurlijk (haha) maar ben je meer van het vrije opvoeden? Of denk je dat je een strenge mama word?

Dat vind ik een hele goede vraag, ik kan daar nu een heel mooi verhaal bij vertellen, vanuit mijn achtergrond als sociaal pedagogisch hulpverlener, en mijn ervaringen in het werken op de kinderafdeling als pedagogisch hulpverlener, maar hoe het gaat zijn als ik zelf moeder ben, en een kindje heb uit mijn vlees en bloed kan ik nog niet voorspellen. Wel vind ik het belangrijk om mijn kindje consequent op te voeden, met duidelijke regels en eerlijkheid. Duidelijk zijn betekend veiligheid meegeven aan een kindje, en op die manier kom je als ouder betrouwbaar over omdat je zo je afspraken nakomt. Dat kan soms streng klinken maar ik denk dat dit het beste is om een kindje zo te laten waarderen wat het heeft. De wereld is niet maakbaar, en onze wensen liggen niet in onze macht. Door dat met duidelijkheid en consequentheid door te geven denk ik een in mijn visie goed te kunnen opvoeden.

Miranda vroeg mij: Leuk! Ik ben benieuwd naar hoe je het straks gaat combineren met een kindje, je eigen bedrijfje Beautydream, je blog, je thuisstudie, werk in de horeca en dan het huishouden natuurlijk nog. Gaat je minder werken, gaat de kleine naar een kinderdagverblijf? Of heb je andere opvang geregeld?

Dat weet ik nog niet zo goed, het hangt er een beetje vanaf hoe alles gaat lopen en of ik een vaste baan ga vinden als sociaal pedagogisch hulpverlener, na mijn verlof. Ik denk dat ik 3 dagen per week wil gaan werken en daarnaast zo veel mogelijk thuis wil zijn voor de kleine meid. Mijn thuisstudie plan ik daar om heen wanneer zij bijvoorbeeld naar bed is, en mijn blog zal ook op die momenten worden onderhouden. Wat ik met Beautydream doe durf ik nog niet te zeggen. Qua opvang weet ik het ook nog niet zo goed omdat ik nog niet weet wat voor diensten ik zal werken, en hoe ik dit kan afwisselen met de diensten van mijn vriend, maar een kinderdagverblijf zal zeker aan de orde komen.

Dit waren de antwoorden op de vragen die gesteld zijn, ik vond het leuke en interessante vragen en daar wil ik jullie dan ook zeker voor bedanken. Wat vonden jullie van dit persoonlijke blogje? Laat het me weten in de comments van dit artikel.

Follow my blog with Bloglovin’ 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

10 gedachten over “Ask me anything: de antwoorden!”

  1. Leuke antwoorden! Ben benieuwd hoe het uiteindelijk over een jaartje ongeveer echt zal gaan en wat je dan aan doen bent, maar eerst lekker genieten van de kleine als ze er is hoor.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.