8 x een gezond ontbijt! inspiratie

Gezond ontbijten
 8 x een gezond ontbijt!

Een gezond ontbijt is een goed begin van de dag, je stofwisseling komt zo goed op gang. Gezond ontbijten is daarom erg belangrijk. Ik vind ontbijt een heerlijk begin van de dag, even op het gemakje opstarten met een lichte maaltijd, een kopje thee en een heerlijk kopje koffie om wakker te worden. Ontbijt is de overgang van je heerlijke warme bed, naar de kou op de fiets naar de bushalte, of je auto op weg naar het werk of school. Ik vind het dan ook leuk en lekker om van mijn ontbijt een feestje te maken!. Zoals jullie vast niet ontgaan is, is mijn favoriete ontbijtje: Griekste yoghurt met kaneel en verse stukjes appel. Heerlijk, dit eet ik dan met een kop groene thee en een kopje koffie. Om wat variatie inspiratie op te doen zocht ik wat leuke , lekkere en vooral ook gezonde ontbijtjes voor jullie op! Ik laat je 8x een gezond ontbijt zien om verantwoord je dag mee te beginnen!

 

8x Gezond ontbijt inspiratie

Wat heb je nodig als basis voor een gezond ontbijt? Bij voorkeur een combinatie van eiwitten, voldoende vocht en een bron van gezonde koolhydraten. Eiwitten kan zijn in de vorm van melk, kwark, yoghurt, een heerlijk eitje of bijvoorbeeld kipfilet op een boterham. Vocht drink je in de vorm van thee, koffie, melk of wat je graag drinkt. En koolhydraten haal je uit wat fruit, een volkoren boterham, muesli, havermout.  Gezonde koolhydraten zoals die in fruit, bruin brood en muesli leveren vezels die goed zijn voor je spijsvertering, ook geven ze veel energie die je vooral in de ochtend nodig hebt om je motortje te laten starten. Eiwitten zijn bouwstoffen voor je spieren en leveren energie, ook geven ze langer een verzadigd gevoel. Als je te weinig drinkt bij je ontbijt dan kun je wat uitdrogen en later in de ochtend hoofdpijn krijgen, dat is niet fijn daarom is een bron van vocht ook belangrijk voor je ontbijt. Genoeg gekletst, op naar wat breakfast inspiratie!

Gezond ontbijten

1: Oatmeal, of ook wel havermout, gemaakt van halfvolle melk of rijstemelk/amandelmelk, daarbij doe je havermout vlokken, Heerlijk om de havermout te vullen met wat stukjes fruit zoals frambozen, appel of sinaasappel. Een gezond en lekker ontbijt.

Gezond ontbijten

2: Ontbijt met Griekse Yoghurt met muesli en een sinaasappel ernaast voor de vitamientjes, mm!

Gezond ontbijten

3. Een  gezonde ontbijt smoothie van roodfruid gemixt met wat yoghurt, en daarbij een schaaltje halfvolle melk, een handje muesli en wat rood fruit. mmm!

Gezond ontbijten

4. Gezond ontbijten met sneetjes volkoren brood met (halva)jam, een glas optimel erbij en een goede mok koffie.

5: Gezond ontbijten met een hartig ontbijt: Een (volkoren) bolletje met een gebakken eitje, een heerlijk anti hangover ontbijtje haha!

6: gezond ontbijt met een heerlijke kom gevuld met banaan, kiwi (koolhydraten), en heerlijke nootjes zoals amandelen en walnoten, lijnzaad (eiwitten). Als je hier een kop thee bij drinkt, heb je een voedzaam ontbijtje met een goede basis en voldoende vocht.

7: Gezond ontbijt met een maaltijd smoothie als ontbijt: In de blender gaat: Een banaan, rood fruit, 2 el lijnzaad, een handje muesli, 150 ml halfvolle melk en eventueel wat honing. Mmm een echte vuller voor in de ochtend, zo gemaakt en ook weer zo opgedronken!

8:Gezond ontbijten met de healthy banana pancakes! Hier heb ik al eens een receptje van geplaats

 

Gezond ontbijten op zondag met een lazy sunday breakfast met croissants en chocoladebroodjes mmm haha!

Bron foto’s: weheartit.com

Wat vonden jullie van deze gezonde ontbijt inspiratie ideetjes? En wat is jullie favoriete ontbijtje, nog lekkere tips voor mij? Laat het me weten in de comments.

Follow my blog with Bloglovin’

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

14 reacties

 • Ilse
  3 april 2013

  Leuke ideetjes, ik eet ‘s ochtends meestal gewoon brood, of een kommetje soep als ik niet veel honger heb, zoals vanochtend.

 • Stephanie
  3 april 2013

  Wat een heerlijke ontbijtjes!

 • gonnatakemychances
  3 april 2013

  Ik ontbijt als ik naar mijn werk ga meestal snel met een boterhammetje of ontbijtkoek. Zoals vandaag,als ik vrij ben, heb ik meer tijd. Dus ik ga zo n yoghurt smoothie maken! En zal er gelijk n blogje over schrijven 😉 thanks voor de tip! Fijne dag!

 • Life of Simone
  3 april 2013

  Jammie! Ik kan niet wachten tot ik weer verse aardbeitjes op brood kan eten! Ik eet als ontbijt eigenlijk altijd magere kwark met honing, kaneel en rozijntjes, vanillekwark of sinaasappel yoghurt!

 • Miranda
  3 april 2013

  Lekkere ideeen, ik ontbijt s,morgens altijd, soms krijg ik geen brood weg en dan pak ik een licht crackertje of schaaltje muesli met yoghurt.

 • Monique
  3 april 2013

  Oeeh. Ik krijg hier honger van!

 • beautytalk
  3 april 2013

  Ik ontbijt tijdens de week nooit.. alleen in het weekend.. niet gezond i know!
  Eefje

 • Jiska
  3 april 2013

  Ik ben weer een beetje aan het letten op wat ik eet, dus ontbijt inspiratie is altijd welkom (: (behalve die croissantjes dan – haha) Leuk artikel!

 • marijedroomt
  3 april 2013

  Superlekkere ontbijttips! Ik vind het altijd leuk om ontbijt inspiratie op te doen, want ik ben mn ontbijt snel beu haha. Nu vind ik yoghurt met muesli en banaan erg lekker!

 • colourpearls
  3 april 2013

  Mijn ontbijt is echt iedere dag anders haha.

  Ik heb een spastische darm dus ik kan helaas niet alles verdragen ='(
  Ik maak er iedere dag wel een feest van haha. Yoghurt met fruit of Cornflakes zijn bij mij de meest voorkomende ontbijtjes maar ik sloof me ook graag uit! En er zitten een paar lekkere ontbijtjes tussen dus ik val aan!

 • Suzanne
  3 april 2013

  Wat een lekkere ideeën! Echt leuke tips zitter ertussen. Ik ontbijt vaak elke dag wat anders. Ligt een beetje aan hoe mn buik aanvoelt (Spastische darm helaas)
  Maar die pannekoekjes ga ik snel een x proberen;)

 • Bianca
  3 april 2013

  leuke inspiratiepost! Ziet er lekker uit allemaal!

 • robin
  4 april 2013

  hmmm aardbei, ik eet meestal een broodje. xx

 • Debbie
  17 april 2013

  Ziet er allemaal lekker uit

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.