5x Tips voor het leukste kinderfeestje bij je thuis ga ik vandaag met je delen. Als mama van 3 meisjes van 8 jaar, 6 jaar en 4 jaar (en baby nummer 4 onderweg) heb ik al heel wat toffe kinderfeestjes meegemaakt. Maar ook voor ik mama was, had ik hier al ervaring mee. Voor wie mij langer volgt, weet dat nog wel denk ik. Ik had vanaf mijn 18e namelijk een eigen bedrijf waarmee ik Beauty feestjes en workshops verzorgde bij mensen thuis. Feestjes voor meisjes dus en ik had visagie cursussen gevolgd en vanuit die expertise, en mijn pedagogische expertise vanuit mijn hbo opleiding, ben ik dit dus gaan doen. Dit bedrijf stopte ik toen ik mama werd en met Kellycaresse.nl verder ging en toen begon de wondere wereld van de kinderfeestjes in eigen huis. Daarom vandaag de 5 beste tips voor een leuk kinderfeestje bij je thuis, voor alle leeftijden.

1: De leukste taart mag natuurlijk niet ontbreken op een geslaagd kinderfeestje.
Als er iets is wat niet mag ontbreken op een geslaagd kinderfeest, dan is het wel de leukste taart. Een vrolijke taart die gelijk glimlachjes tevoorschijn zal toveren zodat de taart tevoorschijn komt en het liefst bak ik die taarten zelf. Inmiddels hebben mijn kinderen ook de leeftijd dat ze het geweldig vinden om mij hierbij te helpen. Ik struin Pinterest af voor toffe taart ideetjes en samen kiezen we de taart die we gaan bakken voor het kinderfeestje van de jarige dochter. Bij de leukste taartenshop bestel ik mijn materialen en decoreergereedschappen zoals spuitmondjes, bakgereedschap, ovenschalen en decoratie materialen. Vervolgens duiken we samen de keuken in en met het bakken van een mooie taart zijn we zo een dagje zoet, dus doe dit dan ook ruim op tijd ;).

Bij de leukste taartenshop bestel je naast materialen om de leukste taarten mee te bakken, ook feestversiering, ballonnen en andere benodigdheden voor het leukste kinderfeestje.

2. Bedenk een leuk thema voor het kinderfeestje
Een thema bedenken voor het feest maakt het nog leuker voor het kind om een eigen feestje te plannen. Het ene kind wil een prinsessenthema, de ander gaat voor stoere dino’s en dranken, en weer een ander kind gaat voor Disney. Bedenk een leuk thema en stem hier de uitnodigingen, versiering en decoratie, de taart en alle andere items op af.

3: Betrek het jarige kind in het gehele feest proces.
Betrek het jarige kind bij de gehele organisatie van het feest. Wat begint bij het bedenken van een thema, het inkopen van de materialen, het schrijven van de uitnodigingen tot de invulling van het feestje zelf. Door je kind mee te laten helpen, leert het veel van dit proces en is het ook heel leuk voor je kindje zelf want alleen de voorpret is al een groot feest dan.

4: Verzin leuke activiteiten om op het feestje te doen.
Naast cadeautjes uitpakken, taart eten, lekkere hapjes eten en drankjes drinken, kun je ook leuke activiteiten bedenken om het feestprogramma in te vullen en dit stem je af op het aantal kinderen, de leeftijd en behoeften van de kinderen en de wensen van de jarige job. Oudhollandse spelletjes zoals koekhappen, spijkerkoppen, klossen lopen en zaklopen doen het altijd goed. Met meisjes is het leuk om een beauty middag te organiseren met maskertjes, crème, make-uppen en het lakken van de nagels maar met jongens ga je bijvoorbeeld een speurtocht uitzetten en uitvoeren, voetballen of dino’s knutselen. Op Pinterest vind je eindeloze inspiratie voor leuke activiteiten.

5. Keep calm: Het is maar een feestje en gezellig wordt het toch wel!
Keep calm, maak je niet teveel zorgen over het verloop van het kinderfeestje. Je kunt vooraf nog zo’n helder draaiboek en planning hebben, in de praktijk pakt het altijd anders uit dus laat het eindresultaat dan ook los. Het enige wat er toe doet is dat je plezier hebt met elkaar. Dat de jarige plezier heeft in het feestje en dat je glimlachjes ziet verschijnen op die snoetjes. En wordt er eens gehuild, of valt er iets in de soep?  Geen zorgen, ook dat is helemaal prima en mag er net zo goed ook zijn. Geniet vooral van de hele beleving!

Wat zijn jouw beste tips voor een geslaagd kinderfeestje? Ik ben benieuwd!

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.