Het duurt niet lang meer en de winter begint. Dat betekent vaak dat je meer binnen doorbrengt en je tuin misschien wat links laat liggen. Eigenlijk heel zonde want je tuin is een mooi verlengstuk van je huis en kun je ook in de winter heel gezellig en sfeervol aankleden. In deze blog ga ik je 4 praktische tips delen om je tuin winter in te richten zodat ook jouw tuin er weer sfeervol bijstaat dit seizoen. Lees je gezellig met me mee?

4 praktische tips om je tuin winters in te richten

1. Zorg voor voldoende groen in de tuin

In de zomer geniet je natuurlijk juist van kleurrijke bloemen, maar zodra de bladeren gaan vallen vergeten velen om de tuin bij te houden tot de lente weer in aantocht is. Die kale takken zien er saai uit en fleuren je tuin niet bepaald meer op. Door te gaan voor wat meer wintergroene planten zoals een buxus (jaarrond groen), kerstroos, de skikkia, coniferen, sierkers of hulst geef je toch wat kleur in je tuin in de winter periode.

2. Zorg voor winterproof tuinmeubilair

Veel mensen hebben tuinmeubels die ze in de winter wel moeten wegzetten of afdekken om de koude winter door te komen. Ik adviseer daarom om juist voor winterproof tuinmeubels te gaan. Het ziet er veel sfeervoller uit als je tuinmeubels gewoon wel in de tuin staan en je hebt tevens kans om er ook gebruik van te maken. Zet een tuinkachel neer of een gezellige vuurtje, ga erbij zitten met wat dekens, een dikke trui en warme chocomel of thee en je geniet ook in de winter van je tuinmeubels. Doe bijvoorbeeld bij Keessmit.nl inspiratie op voor mooie tuintafels.

3. Zorg voor warmte in de tuin

Ik zei het al even in de vorige tip, ik wil je aanmoedigen voor niet te schrikken van de kou. Ook in de winter kan je tuin een heerlijke plek zijn. Door een vuurtafel neer te zetten of een gezellige vuurkorf met haardvuur kun je heel makkelijk de kou verdrijven en nog langer genieten van de gezelligheid van je tuin. Lees hier meer voor tips over veilig vuur maken in de tuin.

4. Decoratie is the key!

Je gezellige wintertuin maak je natuurlijk af met decoratie. Mooie gekleurde potten zorgen voor meer kleur in je tuin. Ook pompoenen gevenkleur en gaan vaak makkelijk een winter mee. Heb je een overkapping, dan kun je daar manden en leuke sfeervolle lantaarns zetten voor wat extra sfeer. Met lampjes in je tuin of balkon verleng je je woonkamer en breng je gezelligheid ook als het donker is naar binnen. Zo wordt je tuin een enorme gezellige plek vol met sfeer!

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.