36 weken zwanger update

36weken

36 weken zwanger update, dankbaar dat ik deze update nog gewoon lekker mag typen! We zijn gewoon al 2 weken verder dan ik ooit zwanger mocht zijn van Lana en dat is ook wel gebleken bij de gynaecoloog bij de afspraak, de dame in mijn buik is een kleine dikkertjedap en daar ben ik zo trots op! Iedere week, nee wat zeg ik, iedere dag die erbij mag komen is een feestje. Het gevoel dat mijn lichaam op dit moment nog het beste kan bieden voor haar voelt heel goed. Dus, hoe gaat het met dit kamerolifantje 😉 ? En hoe was de controle bij de gynaecoloog? Ik vertel het je vandaag allemaal.

Ik kan wel zeggen, de laatste loodjes worden zwaar. Dat het met mijn diabetes momenteel heel goed gaat is dan ook echt verrassend fijn. Lichamelijk zijn er allerlei ongemakken. Zo kan ik nog maar korte afstanden lopen, heb ik veel last van harde buiken en zogenaamd ‘gerommel’ en voel ik veel druk onderin. Ook houd ik inmiddels enorm veel vocht vast. Ik kan mijn ringen niet meer dragen en ook mijn horloge begint te knellen. Ik heb een flinke bolle toet en in de avond zwellen mijn voeten helemaal op wat niet zo lekker zit. Dit zijn hele normale symptomen voor het derde trimester dus dat is alleen maar goed. Ik heb wel erg veel last van bovenbuikpijn, gelukkig word ik hier goed voor in de gaten gehouden. Ik kan soms niet normaal zitten van de pijn, het lijkt dan echt alsof ik met een hele strakke tailleriem wordt dichtgesnoerd, toch wisten ze mij te verzekeren van het feit dat dit geen zorgen opwekt zolang mijn bloeddruk en bloedwaarden goed zijn. Ik had maandag een afspraak bij de gynaecoloog waarop bleek dat ons meisje al zo’n 3,5 kilo geschat wordt, bij de vorige echo 2 weken terug, werd ze nog op 2,2 kilo geschat dus ze heeft een enorme groeispurt doorgemaakt en dat heb ik lichamelijk gevoeld. Lana is met 2,5 kilo geboren dus het voelt voor mij bijna onrealistisch om zo’n flinke baby bij me te dragen haha.

De beeb is helemaal ingedaald, ligt dus echt startklaar (wat nog helemaal niets zegt over de aanvang van de bevalling) maar tevens zit mijn buik nog redelijk hoog. Ze heeft wellicht al een vrij lang lichaam en dat zit soms nogal klem in mijn kleinere bovenlichaam. Dat kan ook de bovenbuikpijn verklaren, ze neemt alle ruimte die er is maar dat knelt soms al. Zolang het met haar goed gaat neem ik dat allemaal gewoon voor lief.

Vanaf nu heb ik wekelijkse controles in het ziekenhuis bij de gynaecoloog, diabetesverpleegkundige en internist. Mijn bloedwaarden worden ook iedere week gemeten evenals mijn bloeddruk waardoor ze er op tijd bij kunnen zijn indien er wat gebeurt. Zolang alles goed blijft gaan dan zien we wel waar het schip gaat stranden, ik kan niet wachten om ons meisje in onze armen te krijgen. Hopelijk tot volgende week met een nieuwe update 😉 oehh nu wordt het wel heel spannend haha.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

61 gedachten over “36 weken zwanger update”

 1. Hoi kamerolifantje 🙂 Jee, 36 weken! En wat een mooi gewicht, 3,5 kilo! Wat fijn Kelly dat het zo goed gaat met je diabetes en je bloedwaarden. Deze lijn vooral voortzetten! Ik had vooral bij mijn tweede dat ik het af en toe benauwd had, omdat hij zo hoog zat. Toen mijn buik een stuk lager zat, kreeg ik weer wat meer lucht. Geniet nog maar even van dikkertje dap in je buik!
  MamaOnderneemt onlangs geplaatst…Voorlezen & de leukste kinderboekenMy Profile

 2. Yeah!!! Wat leuk…ik ben serieus elke week weer blij dat je een weekje verder bent. Wat goed dat de kleine dame een groeispeurt gemaakt heeft zeg! Go kleintje! Volgende week zit ze dan vast helemaal klem in je buik.

 3. Wat ontzettend fijn dat je alweer in de 36 weken zit Kelly! En wat goed dat ze zo goed groeit. Ik hoop dat de laatste loodjes niet te zwaar zullen zijn voor je.
  Marieke onlangs geplaatst…Etsy FavoritesMy Profile

 4. Prachtige mijlpaal! Gewoon nog twee hele weken verder dan bij Lana, wat fantastisch mooi liefje! <3. Fijn te horen dat het met je diabetes zo goed gaat, zeker in vergelijking met de vorige keer. Ik spreek je bijna dagelijks maar vind je update kijken/lezen toch altijd leuk, haha. De laatste weekjes mop.. Spannend! Ik hoop dat jij eerder bevalt, kan je mij coachen!
  Elise Joanne onlangs geplaatst…Essence Winter? Wonderful! Trend Edition ReviewMy Profile

 5. Super fijn dat je al 36 weken bent! Word nu wel spannend! Succes met de laatste loodjes!

 6. Wat ‘grappig’ dat ze al helemaal is ingedaald want bij de eerste foto dacht ik ‘wat zit ze nog hoog’! Je bent echt prachtig zwanger zeg en wat fijn dat het op de pijntjes en ongemakken na, zo goed gaat! Super dat je diabetes ook zo goed gaat nu.
  Femke onlangs geplaatst…Blogmutsen & Co #4: A Little RantMy Profile

 7. Wat ontzettend fijn dat je al zover bent in je zwangerschap. En dat alles goed gaat met jullie meisje natuurlijk! Wie weet is ze er volgende week al.. Ik ben zeer benieuwd! Het lijkt net gisteren dat je het bekend maakte en nu is het gewoon al bijna zover…
  Drie onlangs geplaatst…Hooked on InstagramMy Profile

 8. Ahhh nog eventjes blijven zitten hoor baby! Maar niet te veel meer groeien anders maak je het mama zo lastig tijdens haar bevalling, lol. Fijn dat je goed in de gaten wordt gehouden door de gyn, want die bovenbuikpijn zou mij ook wel zorgen maken! Ik kan mijn ring en horloge ook al niet meer om hahaha, zit niet meer lekker! Maar gelukkig blijven mijn voeten (nog) slank – afkloppen. 😛 Op naar de volgende update!
  Milou onlangs geplaatst…De lekkerste koffieMy Profile

 9. Wat zie je er mooi uit Kelly! Spannend allemaal, ben zo benieuwd wanneer jullie meisje komt. Wij hebben al een datum (houden we nog even voor ons zelf) dus ik ga nu de dagen aftellen.
  Dita onlangs geplaatst…Een baby en bloggenMy Profile

 10. Ohh wat vind ik toch zo fijn voor je dat je nog lekker door aan het zwangeren bent. Ik snap de angst namelijk heel erg goed ben zelf ook bevallen met 34 weken van een zoontje. Ik hoop dat ik bij hopelijk een tweede zwangerschap het ook wat langer mag uitzingen. Succes met de laatste loodjes!!

 11. Wat is het toch fijn dat ze het zo goed doet daarbinnen! En 3,5 kilo al, wat een verschil met Lana toen zij geboren werd! Kan me voorstellen dat je daar heel erg blij van wordt. Super om te horen dat het met je diabetes zo goed gaat! Dat lijkt me een hele geruststelling. Geniet er nog even van Kelly, je bent práchtig zwanger!
  Michelle onlangs geplaatst…PERSOONLIJKE UPDATEMy Profile

 12. Ben echt heel blij voor je dat je deze mijnpaal ook weer gehaald hebt! Nog even en de 37 weken zijn ook een feit. Ga je vast wel halen! (: En dan word het wachten tot de kleine éindelijk komt ;p

 13. Wat fijn dat alles zo goed gaat en het is nu extra bijzonder omdat je Lana veel eerder kwam. Die pijn boven in je buik herken ik ook inderdaad maar je kunt niet voorzichtig genoeg zijn! Ik ben zo benieuwd!!
  Lonneke onlangs geplaatst…De ziekte Elhers Danlon?!My Profile

 14. Wat fijn dat alles zo goed gaat en het is nu extra bijzonder omdat je Lana veel eerder kwam. Die pijn boven in je buik herken ik ook inderdaad maar je kunt niet voorzichtig genoeg zijn! Ik ben zo benieuwd!!
  Lonneke onlangs geplaatst…De ziekte Elhers Danlon?!My Profile

 15. Leuk om zo allemaal te lezen! Ik ben precies 2 dagen eerder uitgerekend 🙂 Ben dus benieuwd wie er van ons eerder gaat bevallen!

 16. Stiekem duim ik met je mee. Iedere update denk ik yes, ze heeft het weer een week gehaald. Top
  Ik had precies dezelfde kwalen. Dat vocht werd nog drie keer zo erg tot standje walrus bij 40 + 4 weer kon gaan afnemen omdat onze spruit toen geboren was.
  Jodi onlangs geplaatst…De grap van onze vluchttas…My Profile

 17. Ooh wat spannend zeg! En heel mooi dat je weer een volle week erbij mag tellen 🙂 Je ziet er prachtig uit trouwens, ondanks alle ongemakken en zware laatste loodjes straal je wel echt op de foto’s!

 18. Ik vind het zo mooi om te lezen hoeveel waardering je hebt voor het feit dat jullie meisje nog even blijft zitten waar ze zit. Dat, ondanks de pijn en de klachten. Ik heb zelf nog geen ervaring, maar van andere moeders lees je in de laatste weken eigenlijk alleen maar dat ze er genoeg van hebben en dat ze hopen dat ze er snel uit komt. Ik snap heel goed waarom juist jij wel deze waardering hebt, maar ik vind het echt goed dat je dat ook op je blog deelt. Succes deze laatste dagen Kelly!
  Céline onlangs geplaatst…Onderzetters van BolletjesKleedMy Profile

 19. Wauw 36 weken! Heel fijn dat alles nog goed gaat! Ze zeggen niet voor niets dat de latste loodjes “het zwaarst” wegen…;-) Laat je maar lekker verwennen en geniet! 🙂
  Susanne onlangs geplaatst…Oei ik groei!My Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.