36 weken zwanger update

36weken

36 weken zwanger update, dankbaar dat ik deze update nog gewoon lekker mag typen! We zijn gewoon al 2 weken verder dan ik ooit zwanger mocht zijn van Lana en dat is ook wel gebleken bij de gynaecoloog bij de afspraak, de dame in mijn buik is een kleine dikkertjedap en daar ben ik zo trots op! Iedere week, nee wat zeg ik, iedere dag die erbij mag komen is een feestje. Het gevoel dat mijn lichaam op dit moment nog het beste kan bieden voor haar voelt heel goed. Dus, hoe gaat het met dit kamerolifantje 😉 ? En hoe was de controle bij de gynaecoloog? Ik vertel het je vandaag allemaal.

Ik kan wel zeggen, de laatste loodjes worden zwaar. Dat het met mijn diabetes momenteel heel goed gaat is dan ook echt verrassend fijn. Lichamelijk zijn er allerlei ongemakken. Zo kan ik nog maar korte afstanden lopen, heb ik veel last van harde buiken en zogenaamd ‘gerommel’ en voel ik veel druk onderin. Ook houd ik inmiddels enorm veel vocht vast. Ik kan mijn ringen niet meer dragen en ook mijn horloge begint te knellen. Ik heb een flinke bolle toet en in de avond zwellen mijn voeten helemaal op wat niet zo lekker zit. Dit zijn hele normale symptomen voor het derde trimester dus dat is alleen maar goed. Ik heb wel erg veel last van bovenbuikpijn, gelukkig word ik hier goed voor in de gaten gehouden. Ik kan soms niet normaal zitten van de pijn, het lijkt dan echt alsof ik met een hele strakke tailleriem wordt dichtgesnoerd, toch wisten ze mij te verzekeren van het feit dat dit geen zorgen opwekt zolang mijn bloeddruk en bloedwaarden goed zijn. Ik had maandag een afspraak bij de gynaecoloog waarop bleek dat ons meisje al zo’n 3,5 kilo geschat wordt, bij de vorige echo 2 weken terug, werd ze nog op 2,2 kilo geschat dus ze heeft een enorme groeispurt doorgemaakt en dat heb ik lichamelijk gevoeld. Lana is met 2,5 kilo geboren dus het voelt voor mij bijna onrealistisch om zo’n flinke baby bij me te dragen haha.

De beeb is helemaal ingedaald, ligt dus echt startklaar (wat nog helemaal niets zegt over de aanvang van de bevalling) maar tevens zit mijn buik nog redelijk hoog. Ze heeft wellicht al een vrij lang lichaam en dat zit soms nogal klem in mijn kleinere bovenlichaam. Dat kan ook de bovenbuikpijn verklaren, ze neemt alle ruimte die er is maar dat knelt soms al. Zolang het met haar goed gaat neem ik dat allemaal gewoon voor lief.

Vanaf nu heb ik wekelijkse controles in het ziekenhuis bij de gynaecoloog, diabetesverpleegkundige en internist. Mijn bloedwaarden worden ook iedere week gemeten evenals mijn bloeddruk waardoor ze er op tijd bij kunnen zijn indien er wat gebeurt. Zolang alles goed blijft gaan dan zien we wel waar het schip gaat stranden, ik kan niet wachten om ons meisje in onze armen te krijgen. Hopelijk tot volgende week met een nieuwe update 😉 oehh nu wordt het wel heel spannend haha.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

61 reacties

 • Simpel, met een snufje liefde
  27 januari 2016

  Gefeliciteerd met weer een nieuwe mijlpaal! Elke dag telt! Hopelijk blijft ze nog zeker een weekje zitten. wel lastig van al die ongemakken, het derde trimester blijft gewoon altijd zwaarder.
  Simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…VLOG resultaat zolder/ weg met chaos challenge!My Profile

 • Simone
  27 januari 2016

  Wat ben je mooi zwanger Kelly! Ik vind het zo fijn voor je dat je het nu zo lang vol houdt in vergelijking met Lana.
  Simone onlangs geplaatst…Free printable: love you foreverMy Profile

 • Channa
  27 januari 2016

  Ahhh super fijn! Wat goed dat het zo goed gaat, minder van de ongemakken maar dat hoort er jammer genoeg bij.
  Channa onlangs geplaatst…Week in foto’s #1 – Dierentuin, ziekenhuis & Vrienden van Amstel!My Profile

 • MamaOnderneemt
  27 januari 2016

  Hoi kamerolifantje 🙂 Jee, 36 weken! En wat een mooi gewicht, 3,5 kilo! Wat fijn Kelly dat het zo goed gaat met je diabetes en je bloedwaarden. Deze lijn vooral voortzetten! Ik had vooral bij mijn tweede dat ik het af en toe benauwd had, omdat hij zo hoog zat. Toen mijn buik een stuk lager zat, kreeg ik weer wat meer lucht. Geniet nog maar even van dikkertje dap in je buik!
  MamaOnderneemt onlangs geplaatst…Voorlezen & de leukste kinderboekenMy Profile

 • Mendy
  27 januari 2016

  Yeah!!! Wat leuk…ik ben serieus elke week weer blij dat je een weekje verder bent. Wat goed dat de kleine dame een groeispeurt gemaakt heeft zeg! Go kleintje! Volgende week zit ze dan vast helemaal klem in je buik.

 • Josan
  27 januari 2016

  Fijn dat het nog steeds zo goed gaat. Ik ben heel benieuwd hoe zwaar je kindje uiteindelijk worst. Hopelijk haal je ook de volgende week. Wel vervelend dat je af en toe zo’n pijn hebt.
  Josan onlangs geplaatst…6 Voordelen van een alleenstaande moeder zijnMy Profile

 • Sophie
  27 januari 2016

  Ah ik wordt met de week trotser. Ik hoop zo dat jullie een pracht meeid mogen krijgen!
  Sophie onlangs geplaatst…Nieuwe periode, nieuwe doelenMy Profile

 • Marieke
  27 januari 2016

  Wat ontzettend fijn dat je alweer in de 36 weken zit Kelly! En wat goed dat ze zo goed groeit. Ik hoop dat de laatste loodjes niet te zwaar zullen zijn voor je.
  Marieke onlangs geplaatst…Etsy FavoritesMy Profile

 • Alicia
  27 januari 2016

  Wat fijn nieuws allemaal! Herkenbaar dat de laatste loodjes zwaar worden – maar dat betekent ook dat ze er bijna is, zo leuk!
  Alicia onlangs geplaatst…The surprise of our baby’s sexMy Profile

 • Marion
  27 januari 2016

  Echt heel spannend wordt het nu! Wat fijn dat het allemaal zo goed gaat, behalve dat het natuurlijk ontzettend zwaar aan het worden is. Doe maar vooral heel rustig aan. Goed naar je lichaam luisteren. ♥
  Marion onlangs geplaatst…De valkuil van de extreme aanpassing #2My Profile

 • Manon
  27 januari 2016

  Bijna bijna!!! Je hebt zo’n mooie buik <3 en vooral heel fijn dat alles gezond en wel gaat. Nog even Kel!!!
  Manon onlangs geplaatst…FILMPJE: 30 seconds met Manon & BibianMy Profile

 • Dorien
  27 januari 2016

  Spannend Kel! Het zijn nu echt de laatste loodjes!
  Dorien onlangs geplaatst…HAIR: 5X GEHEIMEN VOOR HET PERFECTE HAAR!My Profile

 • Marije
  27 januari 2016

  Die laatste weken lijken me zo spannend! Wat goed dat je deze meid al zo lang bij je mag dragen. Succes de komende weken! Of dagen 🙂
  Marije onlangs geplaatst…Picknicken met IKEA SUMMAR 2016My Profile

 • Kelly
  27 januari 2016

  Ahh ik ben zoo blij voor je!! Geniet er nog lekker even van, de tijd vliegt 🙂
  Kelly onlangs geplaatst…365 days| te persoonlijkMy Profile

 • Tamara
  27 januari 2016

  Ohhhh nu is het echt aftellen! Die kwaaltjes aan het einde herken ik ik wel! Nog heeel even volhouden!
  Tamara onlangs geplaatst…Je oudste naar school en een Baby, hoe doe je dat?My Profile

 • Patricia Schmitz-Heres
  27 januari 2016

  Wat ontzettend fijn dat het zo goed gaat met jou en de baby! En wat is ze enorm hard gegroeid zeg! Bjarne was met 37 weken bij de geboorte 3600 gram haha
  Patricia Schmitz-Heres onlangs geplaatst…Blogmutsen & Co | Mag een kind nog kind zijn?My Profile

 • Marlotte
  27 januari 2016

  Aaah, wat een fijne update! Nog even volhouden, we kunnen gaan aftellen 🙂
  Marlotte onlangs geplaatst…Hoe vind ik mijn passie?My Profile

 • Dionne
  27 januari 2016

  Oeeeh! Spannend! Het einde komt steeds dichterbij!
  Dionne onlangs geplaatst…Outfit of the day | Business CasualMy Profile

 • Liset - Beautydagboek
  27 januari 2016

  Jeetje was is ze goed gegroeid de afgelopen tijd! Fijn dat het zo goed gaat met je meisje. Deze laatste weekjes zijn lichamelijk inderdaad het zwaarste, nog eventjes en dan is ze er. Succes de komende tijd!
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…MAC Viva Glam Ariana Grande lipstickMy Profile

 • Elise Joanne
  27 januari 2016

  Prachtige mijlpaal! Gewoon nog twee hele weken verder dan bij Lana, wat fantastisch mooi liefje! <3. Fijn te horen dat het met je diabetes zo goed gaat, zeker in vergelijking met de vorige keer. Ik spreek je bijna dagelijks maar vind je update kijken/lezen toch altijd leuk, haha. De laatste weekjes mop.. Spannend! Ik hoop dat jij eerder bevalt, kan je mij coachen!
  Elise Joanne onlangs geplaatst…Essence Winter? Wonderful! Trend Edition ReviewMy Profile

 • Wilma
  27 januari 2016

  Je hebt echt een prachtige buik, ik ben zo benieuwd naar alles na de bevalling 🙂
  Wilma onlangs geplaatst…Spulletjes waar je blij van wordt #1My Profile

 • Wendy
  27 januari 2016

  Super fijn dat je al 36 weken bent! Word nu wel spannend! Succes met de laatste loodjes!

 • Femke
  27 januari 2016

  Wat ‘grappig’ dat ze al helemaal is ingedaald want bij de eerste foto dacht ik ‘wat zit ze nog hoog’! Je bent echt prachtig zwanger zeg en wat fijn dat het op de pijntjes en ongemakken na, zo goed gaat! Super dat je diabetes ook zo goed gaat nu.
  Femke onlangs geplaatst…Blogmutsen & Co #4: A Little RantMy Profile

 • Miranda
  27 januari 2016

  Oh wat fijn! Weer een mooie mijlpaal. Wat kun je dan trots zijn op je lichaam he. Dat die het maar gewoon mooi allemaal doet:)
  Op naar de 37 weken!
  Miranda onlangs geplaatst…Combinatierecept; (baby)risottoMy Profile

 • Nicole
  27 januari 2016

  Wat een mooie buik heb je! Je ziet er echt prachtig uit! Ons zoontje is met 36,5 geboren en woog 3245 gram. Dus flinke meid heb je al!
  Nicole onlangs geplaatst…Winactie! Win een poster naar keuze bij Hebbers!My Profile

 • saskia
  27 januari 2016

  36 weken wauw! Wat moet dat een fijn gevoel geven, en dat ze het ook zo goed doet is natuurlijk ontzettend fijn. Nu aftellen naar het einde, succes met de laatste loodjes!
  saskia onlangs geplaatst…Outfit Sophia & kletsenMy Profile

 • Drie
  27 januari 2016

  Wat ontzettend fijn dat je al zover bent in je zwangerschap. En dat alles goed gaat met jullie meisje natuurlijk! Wie weet is ze er volgende week al.. Ik ben zeer benieuwd! Het lijkt net gisteren dat je het bekend maakte en nu is het gewoon al bijna zover…
  Drie onlangs geplaatst…Hooked on InstagramMy Profile

 • Charlotte
  27 januari 2016

  Echt zo super fijn voor je dat je nu alweer zover bent! En die kwaaltjes zijn wel herkenbaar inderdaad. Nog eventjes!
  Charlotte onlangs geplaatst…Plog 25-01: een dagje naar de EftelingMy Profile

 • Amy
  27 januari 2016

  Vervelend natuurlijk dat het allemaal wat zwaarder is, lekker je rust nemen! Goed om te horen dat het met haar goed gaat 🙂 Je hebt nog steeds een mooie buik!
  Amy onlangs geplaatst…Wat heb ik uiteindelijk gemist?My Profile

 • Leonie
  27 januari 2016

  Super fijn dat t zo goed gaat met je diabetes!! Ik vind je nog steeds prachtig zwanger! Succes met de laatste loodjes!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: De combinatietest, wel of niet?!My Profile

 • Milou
  27 januari 2016

  Ahhh nog eventjes blijven zitten hoor baby! Maar niet te veel meer groeien anders maak je het mama zo lastig tijdens haar bevalling, lol. Fijn dat je goed in de gaten wordt gehouden door de gyn, want die bovenbuikpijn zou mij ook wel zorgen maken! Ik kan mijn ring en horloge ook al niet meer om hahaha, zit niet meer lekker! Maar gelukkig blijven mijn voeten (nog) slank – afkloppen. 😛 Op naar de volgende update!
  Milou onlangs geplaatst…De lekkerste koffieMy Profile

 • Lifesabout
  27 januari 2016

  Ja het wordt nu zeker spannend of je de volgende update nog gaat schrijven. Maar wat super dat je bloedsuikers zo goed gaan! En dat je meisje zo is gegroeid. Ik had ook heel veel pijn boven in mijn buik dat ik helemaal scheef moest zitten. Sterkte met je laatste weken en natuurlijk ook genieten, maar dat doe je wel!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Jeugdsentiment en jeugdherinneringen. Dit mis ik absoluut niet.My Profile

 • Dita
  27 januari 2016

  Wat zie je er mooi uit Kelly! Spannend allemaal, ben zo benieuwd wanneer jullie meisje komt. Wij hebben al een datum (houden we nog even voor ons zelf) dus ik ga nu de dagen aftellen.
  Dita onlangs geplaatst…Een baby en bloggenMy Profile

 • Karlien
  27 januari 2016

  Heerlijk dat je al zover bent. Hoop dat de baby nog heel even blijft zitten 🙂
  Karlien onlangs geplaatst…Kindvriendelijke restaurants CuraçaoMy Profile

 • Sofie
  27 januari 2016

  oh zalig dat je nu verder mag zijn
  ik wens je alvast heel veel succes voor het moment supreme!
  Sofie onlangs geplaatst…Aan mijn tweede kind, bedankt!My Profile

 • Nicole
  27 januari 2016

  Lijkt me zo gek als je bij een vorige zwangerschap niet zo ver bent gekomen! Nu op naar die 37 weken, al kost het nogal veel kruim… Gaat goed komen!
  Nicole onlangs geplaatst…De kilo’s eraf: eetdagboekMy Profile

 • Lisanne
  27 januari 2016

  Wat is de kleine gegroeid zeg in zo een korte tijd. Het einde komt nu wel heel dichtbij, ik hoop dat je nog lekker eventjes kan genieten van je zwangerschap liefs lisanne
  Lisanne onlangs geplaatst…Zalm in bladerdeeg uit de ovenMy Profile

 • Joyce
  27 januari 2016

  Aah Kelly wat zal dit bijzonder zijn, de 36 weken gewoon al 2 weken verder. Geniet nog maar even lekker van het zwanger zijn X
  Joyce onlangs geplaatst…Milan test de 4moms BounceRooMy Profile

 • Elise | From My Suitcase
  27 januari 2016

  Je ziet er prachtig uit!
  Elise | From My Suitcase onlangs geplaatst…MAC FAST PLAY & CRAVING LIPSTICK | REVIEWMy Profile

 • Ilse
  27 januari 2016

  Echt prachtige buik heb je!
  Ilse onlangs geplaatst…De slaapkamer van mijn domenMy Profile

 • lifestyle-boutique
  27 januari 2016

  Wauw je ziet er prachtig uit en je straalt helemaal! Wat spannend zeg het word nu echt aftellen voor jullie!
  lifestyle-boutique onlangs geplaatst…In oosterse sferenMy Profile

 • Annika
  27 januari 2016

  Wat spannend! Fijn om te horen dat het goed met je gaat! Succes en geniet ervan!

 • Melissa
  27 januari 2016

  Ohh wat vind ik toch zo fijn voor je dat je nog lekker door aan het zwangeren bent. Ik snap de angst namelijk heel erg goed ben zelf ook bevallen met 34 weken van een zoontje. Ik hoop dat ik bij hopelijk een tweede zwangerschap het ook wat langer mag uitzingen. Succes met de laatste loodjes!!

 • Michelle
  27 januari 2016

  Wat is het toch fijn dat ze het zo goed doet daarbinnen! En 3,5 kilo al, wat een verschil met Lana toen zij geboren werd! Kan me voorstellen dat je daar heel erg blij van wordt. Super om te horen dat het met je diabetes zo goed gaat! Dat lijkt me een hele geruststelling. Geniet er nog even van Kelly, je bent práchtig zwanger!
  Michelle onlangs geplaatst…PERSOONLIJKE UPDATEMy Profile

 • sandra
  27 januari 2016

  Wat fijn om te lezen dat het allemaal goed gaat! En je ziet er fantasctisch uit hoor! Ik ben benieuwd of er nog een voglende update komt! En geniet nog van je verlof!
  sandra onlangs geplaatst…“Mint Peace”KettingMy Profile

 • Janneke
  27 januari 2016

  Wat leuk om mee te mogen kijken bij zoiets persoonlijks, ik wens je nog hele mooie zwangere dagen toe en wens jullie alle goeds!
  Ciao, Janneke
  Janneke onlangs geplaatst…Personal Diary # 1 Cappuccino’s, bubbels en een verdwaalde champagne kurk.My Profile

 • Mariëlle
  27 januari 2016

  Ben echt heel blij voor je dat je deze mijnpaal ook weer gehaald hebt! Nog even en de 37 weken zijn ook een feit. Ga je vast wel halen! (: En dan word het wachten tot de kleine éindelijk komt ;p

 • Elisabeth
  27 januari 2016

  Jeetje, nog één week en dan ben je echt over de officiële voldragen grens heen! Kan me voorstellen dat de lichamelijke ongemakken nu wel vervelend beginnen te worden, maar tis voor een goed doel 🙂
  Elisabeth onlangs geplaatst…Organix Goodies Squeezy (Knijpzakjes)My Profile

 • Jessica
  27 januari 2016

  Wauw hoe mooi dat je dit mag halen! Geniet ervan ondanks dat de laatste loodjes wat zwaarder woren.
  Jessica onlangs geplaatst…Review – Gezichtsmasker HemaMy Profile

 • Frédérique
  27 januari 2016

  Wauw erg ver al! Einde komt in zicht 😉

 • Lonneke
  27 januari 2016

  Wat fijn dat alles zo goed gaat en het is nu extra bijzonder omdat je Lana veel eerder kwam. Die pijn boven in je buik herken ik ook inderdaad maar je kunt niet voorzichtig genoeg zijn! Ik ben zo benieuwd!!
  Lonneke onlangs geplaatst…De ziekte Elhers Danlon?!My Profile

 • Lonneke
  27 januari 2016

  Wat fijn dat alles zo goed gaat en het is nu extra bijzonder omdat je Lana veel eerder kwam. Die pijn boven in je buik herken ik ook inderdaad maar je kunt niet voorzichtig genoeg zijn! Ik ben zo benieuwd!!
  Lonneke onlangs geplaatst…De ziekte Elhers Danlon?!My Profile

 • Daniëlle
  27 januari 2016

  Wat ben je toch mooi zwanger en wat ongelooflijk fijn dat het allemaal goed gaat! Succes met de laatste loodjes!
  Daniëlle onlangs geplaatst…Smoothie met havermout, sinaasappel en framboosMy Profile

 • Marije
  27 januari 2016

  Leuk om zo allemaal te lezen! Ik ben precies 2 dagen eerder uitgerekend 🙂 Ben dus benieuwd wie er van ons eerder gaat bevallen!

 • Jodi
  27 januari 2016

  Stiekem duim ik met je mee. Iedere update denk ik yes, ze heeft het weer een week gehaald. Top
  Ik had precies dezelfde kwalen. Dat vocht werd nog drie keer zo erg tot standje walrus bij 40 + 4 weer kon gaan afnemen omdat onze spruit toen geboren was.
  Jodi onlangs geplaatst…De grap van onze vluchttas…My Profile

 • Elke
  28 januari 2016

  Ooh wat spannend zeg! En heel mooi dat je weer een volle week erbij mag tellen 🙂 Je ziet er prachtig uit trouwens, ondanks alle ongemakken en zware laatste loodjes straal je wel echt op de foto’s!

 • Céline
  28 januari 2016

  Ik vind het zo mooi om te lezen hoeveel waardering je hebt voor het feit dat jullie meisje nog even blijft zitten waar ze zit. Dat, ondanks de pijn en de klachten. Ik heb zelf nog geen ervaring, maar van andere moeders lees je in de laatste weken eigenlijk alleen maar dat ze er genoeg van hebben en dat ze hopen dat ze er snel uit komt. Ik snap heel goed waarom juist jij wel deze waardering hebt, maar ik vind het echt goed dat je dat ook op je blog deelt. Succes deze laatste dagen Kelly!
  Céline onlangs geplaatst…Onderzetters van BolletjesKleedMy Profile

 • Joyce
  28 januari 2016

  Wat ben jij toch ongelooflijk mooi zwanger!!

 • Susanne
  28 januari 2016

  Wauw 36 weken! Heel fijn dat alles nog goed gaat! Ze zeggen niet voor niets dat de latste loodjes “het zwaarst” wegen…;-) Laat je maar lekker verwennen en geniet! 🙂
  Susanne onlangs geplaatst…Oei ik groei!My Profile

 • Frederique
  29 januari 2016

  WOW! Wat gaat dat ontzettend snel! Je bent prachtig zwanger ook 🙂 xx Frederique
  http://fablefrique.com
  Frederique onlangs geplaatst…Red roses & flared jeansMy Profile

 • Cindy
  29 januari 2016

  Wat zie je er mooi uit en wat draag je deze buik met trots, dat is echt te zien! En ja, ringen knellen en horlogebandjes, hier begint de ellende ook. 3,5 kg, nu al? En je mag nog eventjes. Zet m op!
  Cindy onlangs geplaatst…10 tips voor meer zelfrespectMy Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.