33 weken zwanger update

Vandaag ben ik 33 weken zwanger, het was zoals jullie al wel hadden meegekregen nogal een bewogen week geweest voor mij door de ziekenhuis opname. Ik schrijf dit blogje nu op vrijdagavond, en ik ben inmiddels heerlijk thuis. Na 5 dagen ziekenhuis, was ik er zo aan toe om lekker thuis te zijn. Het is dan nu ook dubbel genieten van de kleine dingen zoals je eigen bed, eigen keuken en spulletjes, en natuurlijk vriendlief die steeds en vooral in de nachten bij me is. Vandaag ben ik 33 weken zwanger, wat een mijlpaal ook weer en ik geef jullie een update van hoe het nu met me gaat. Lezen jullie mee verder?

Inmiddels al 33 weken zwanger, niet te geloven hoe snel dat gaat. Als jullie mijn vorige verslagen gelezen hebben dan weten jullie nog wel dat ik helaas de ziektewet in moest in verband met pijnlijke harde aanhoudende buiken, inmiddels zijn we bijna 9 weken verder en ik dacht dat het thuis zitten een eeuwigheid zou duren, maar eigenlijk valt dat reuze mee. Ik heb mijn ritme gevonden, vermaak me met mijn blog, mijn thuisstudie, met heerlijk en gezond koken (soepjes!) en met bezoekjes van vriendinnen. Dat neemt niet weg dat ik mijn werk mis en ook de structuur die ik daaruit haalde. Naast dat speelde ook mijn diabetes een rol in waarom mijn zwangerschap wat complexer is dan die van een ander. Mijn bloedsuikerwaarden zijn van groot belang om stabiel te houden omdat mijn kindje de suikers uit mijn bloed mee krijgt, wat een probleem in groei kan geven. Vorige week had mijn team van Diabetes specialisten al aangedragen dat ik wel moest gaan denken aan een opname omdat het in dit termijn bijna niet meer mogelijk is om goed ingesteld te zijn op de medicatie. De baby is natuurlijk al erg groot en vergt veel energie van mij en ook mijn stofwisseling is hierdoor volledig aangepast. Insuline is het medicijn dat ik nodig heb om mijn bloedsuikers omlaag te krijgen zodat ik de koolhydraten uit mijn voeding kan gebruiken als energie bron. Op dit termijn van de zwangerschap zijn ook normale zwangere vrouwen wat minder gevoelig voor de opname van insuline, echter maken zij het nog wel zelf aan. Mijn lichaam reageert hierop door nog minder gevoelig te worden voor insuline en dat kan mijn lichaam dan niet zo goed meer bij benen. Afgelopen maandag zagen mijn specialisten nog geen verbetering en besloten ze dat ik opgenomen moest worden.

Na 5 dagen vol structuur, regelmaat en ritme en een heel team medisch specialisten die 24/7 mijn bloedsuikers in de gaten konden houden kan ik nu gelukkig zeggen dat het een stuk beter gaat. De bloedsuikerwaarden gaan een stuk beter en ook is het duidelijker hoe ik mijn insuline toediening moet regelen om de insuline gevoeligheid te maximaliseren.

Hoe gaat het met mij en ons kleine meisje? Buiten de vervelende diabetes om gaat het heel goed. We hebben weer een groeiecho gehad van de kleine meid en ze ligt perfect qua schema op de groeicurve. Het risico bij zwangeren met diabetes is dat de baby te groot zou kunnen groeien door de toename van suikers, dit is nog helemaal niet het geval. Hier ben ik heel trots op. Ons meisje wordt nu op 2000 gram geschat. We hebben een aantal hartfilmpjes (CTG) laten maken en ook deze zagen er goed uit. Wel heb ik nog veel harde buiken maar deze zijn met het houden van rust heel goed te behappen. Doordat ik in het ziekenhuis op een ‘Moeder’ afdeling lag, voor kraamvrouwen, pasgeboren baby’s, en zwangeren voelde voor mij wel heel duidelijk dat het allemaal dichter bij komt. Voor mijn gevoel is het nog allemaal best ver, maar 5 weken is heel erg kort. Doordat ik andere vrouwen zag die bevallen waren, en genoten van hun pasgeboren baby’tjes, realiseerde ik me hoe snel het eigenlijk gaat.

Genieten van de zwangerschap doe ik nog steeds, ondanks de kwaaltjes, de vervelende diabetes, ik draag een prachtig meisje in me die me de hele dag door tekenen van haar aanwezigheid laat merken. Inmiddels is ze al zo groot dat mijn buik soms helemaal op en neer gaat door haar bewegingen, heerlijk is dat. Ze reageert op de stem van vriendlief, en ook bepaalde muziek laat haar ritmisch mee bewegen, iets heel speciaals. Ik ben nog maar 5 weken zwanger en wil nog even optimaal hier van genieten. De laatste spulletjes zullen we de komende weken gaan regelen zoals de babybox, gordijnen voor op de babykamer en de laatste kleine spulletjes. Ik heb al een start gemaakt in het verzamelen van alle adressen voor de geboortekaartjes, en ook hebben we samen al de keuze gemaakt voor het geboortekaartje. Alles komt zo dichtbij hihi.

Ondanks de kwaaltjes en diabetes problemen gaat het met mij mentaal heel goed, ik geniet volop van het zwanger zijn en ik ben er heel bewust mee bezig. Ook de papa in spe ervaart dit op deze manier en we genieten en fantaseren erg over de komst van onze dochter. Ik hoop op deze manier weer een update gegeven te hebben met hoe het nu met mij en de zwangerschap gaat. Zijn jullie ook zo benieuwd hoe onze dochter eruit zal zien? Ik ben benieuwd naar jullie reacties in de comments.

Liefs Kelly.

Follow my blog with Bloglovin’ 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

20 reacties

 • joyce
  5 oktober 2013

  Bijna lieverd, bijna!♥

 • Sophie
  5 oktober 2013

  Wat leuk om te lezen, heel veel succes en inderdaad geniet er zo hard van als je kunt!

 • denise
  5 oktober 2013

  fijn dat je weer lekker thuis bent,
  geniet ervan he!
  liefs,
  denise

 • kelly
  5 oktober 2013

  ❤️❤️ bijna inderdaad ❤️

 • Emma
  5 oktober 2013

  Wat goed dat je ondanks alles zo positief blijft, ik denk dat veel vrouwen dit niet zouden kunnen. Nog even een paar weken doorzetten en dan kun je genieten van jullie kleine wondertje.

 • Sas
  5 oktober 2013

  Fijn om te horen dat het beter en goed gaat!

 • Lisa
  5 oktober 2013

  Wat gaat de tijd toch snel Kel! Ik kan me nog goed herinneren dag je het grote nieuws op Instagram postte. Geniet nog van het zwanger zijn en ik weet zeker dat je een prachtig poppetje zult krijgen!

 • Jess
  5 oktober 2013

  Wat fijn dat je weer thuis bent en dat de diabetes beter onder controle is. Het gaat echt hard nu. Ik ben ook heel benieuwd naar jullie meisje.

  Ps Er is een gave winactie op mijn blog 😉

 • xPucex
  5 oktober 2013

  Een bewogen weekje inderdaad lijkt me, gelukkig dat alles goed gaat met jullie beide. Je mag trots op jezelf zijn! Ga lekker genieten van de laatste 5 weken, met de laatste spulletjes aanschaffen en gewoon nog even lekker genieten van het feit dat jullie met zijn 2-tjes zijn.. Ik wens je hele mooie laatste weken toe, in goede gezondheid uiteraard.

 • Suzanne
  5 oktober 2013

  Ik kan niet meer wachten!!!

 • iscreambeauty
  5 oktober 2013

  Gelukkig dat je weer thuis bent! Leuk om te lezen dat je er zo van geniet !

 • annouska
  5 oktober 2013

  Wat fijn om te lezen dat je weer thuis bent. Want hoe fijn al die zorg door specialisten ook is, thuis zijn is toch het fijnste. Ik hoop dat de komende vijf weken alleen maar gaan bestaan uit genieten en zo min mogelijk complicaties. 🙂

 • Kimberly
  5 oktober 2013

  Ik ben zo blij dat je weer thuis bent meissie! Thuis zit je toch een stuk lekkerder. En het is al bijna zo ver, SPANNEND!

 • Jos Snels
  5 oktober 2013

  Dat komt helemaal goed met jullie 3tjes. Groetjes van ons en sterkte met de laatste loodjes.

 • martinaa89
  5 oktober 2013

  Spannend!!!

 • Whitney
  5 oktober 2013

  Fijn dat je weer thuis bent. Geniet nog van de laatste weekjes, het gaat echt zo snel voorbij!

 • Céline
  5 oktober 2013

  Jeetje wat gaat de tijd snel zeg! Fijn dat je weer lekker thuis bent. Een eigen bedje slaapt toch altijd een stuk fijner.

 • La Bella Fleur (@Labellafleur)
  5 oktober 2013

  Wat fijn om te lezen dat het nu weer goed gaat!
  Geniet nog maar flink van het zwanger zijjn!

 • Dagmar
  6 oktober 2013

  Je doet het super! Heerlijke update en wat doe je het goed. Nog eventjes en dan kan je je prinsesje vasthouden, zo spannend!

 • Sharp Ben
  8 oktober 2013

  De bovenste foto van deze post is erg leuk!

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.