Let’s do this: 30 day yoga challenge

30day yoga challenge

Ik ben begonnen aan een nieuwe uitdaging en dat is de 30 day yoga challenge. Dit is een challenge van 30 dagen waarbij je iedere dag een bepaalde yoga sessie volgt via een youtube filmpje. Waarom? Omdat yoga voor mij een uitdaging is. Ik ben dol op sporten en ik heb in het verleden vaker periodes gehad dat ik aan yoga deed maar steeds stopte ik ermee omdat ik het ‘zonde van mijn tijd’ vond. Eigenlijk was dit een smoes want ik vind het heel moeilijk om echt te ontspannen en ik zag meer prioriteit in intensieve sportworkouts. Liever een uurtje flink zweten dan allerlei oefeningen doen waar ik rustig van word. Sinds Lana geboren is heb ik veel moeite met concentratie, ik kan me bijvoorbeeld niet een tijdje concentreren om een boek te lezen. Ik ben steeds weer afgeleid en heb dan gedachtes over mijn huishoudplannen of blog plannen. In mijn zwangerschap deed ik ook aan yoga en dat was voor mij echt een uurtje ontspanning. Sinds een paar weken ben ik begonnen met lessen bodybalance in de sportschool en ik merk echt dat ik dan een uur mijn hoofd leeg kan maken en kan ontspannen, daarom is yoga ook zo goed voor mij. Daarbij ben ik totaal niet lenig doordat ik altijd veel aan krachttraining gedaan heb en mijn spieren daarmee verkort heb. Tijd voor deze uitdaging dus: yoga om te leren ontspannen maar ook om te werken aan lenigheid en een verbeterde houding. En jullie zijn mijn stok achter de deur!

De 30 day yoga challenge is een programma van het bekende youtube kanaal : Do you yoga. Zij bieden allerlei fijne yoga workouts aan die je thuis vanuit je eigen yoga matje in je woonkamer kunt volgen. Ik heb eerst ‘echte’ lessen gehad met een instructeur waarbij ik feedback kreeg op mijn houding, bewegingen en hoe je alle poses kunt uitvoeren. Daarom vind ik zo’n thuis yoga les erg geschikt. Ben je nieuw in yoga dan zou ik afraden om gelijk thuis te beginnen. Niemand kan je dan feedback geven op je houding en als je dan verkeerd de oefeningen uitvoert zou je je spieren overmatig kunnen belasten, blessures kunnen krijgen of juist te weinig trainingseffect kunnen bereiken. Heb je al wat lessen gevolgd, dan weet je waar je op moet letten dan kun je makkelijk thuis aan de slag gaan aan de hand van de lessen die zij aanbieden. Er wordt hele fijne uitleg in de video’s gegeven waardoor het makkelijk is om dit thuis uit te oefenen.

De 30-dagen yoga challenge bestaat uit 30 video’s die je in chronologische volgorde volgt. In zo’n 16-20 minuten per dag volg je iedere dag een andere les waarbij de focus ligt op verschillende spiergroepen en verschillende houdingen. Het kanaal Do you yoga biedt ook basis filmpjes aan hoe je de bekende yoga houdingen zoals de plank, downward dog, warrior pose etc. kunt uitoefenen. Deze filmpjes zijn handig om door te nemen voor je begint met de 30-day challenge. Nu ik dit typ heb ik 3 dagen voltooid. Ik doe deze lessen op onze zolderkamer waar we wat sportattributen hebben staan. Het is heel simpel, ik trek wat comfortabele kleding aan, leg mijn yoga matje neer, een flesje water en een handdoek en zet mijn laptop ernaast met het filmpje. Omdat het maximaal 20 minuten per dag is vind ik het goed te doen. Ik kan het zo ook makkelijk combineren met mijn lessen bij de sportschool.

Dit is dag 1 van de 30-day yoga challenge.

Ik vind de filmpjes tot nu toe erg fijn, deze mevrouw legt heel duidelijk uit en het is eenvoudig om haar na te doen. Ik merk dat ik er echt tot rust van kom. Ik sluit de zolderkamer af, laat mijn iphone beneden en focus me op de les. Tot nu toe ben ik erg tevreden en zie ik dit als een leuke uitdaging. Ik ben niet zo lenig en merk dat ik de houdingen wat meer voor beginners doe. Ik ben benieuwd of ik op een gegeven moment verder kan gaan en merk dat ik leniger zal worden. Iedere kleine verandering is meegenomen.

Ik zal jullie binnenkort een update geven van hoe de challenge mij bevalt. Zal ik het 30 dagen gaan volhouden? Vind ik dit na 10 dagen nog steeds leuk? Ik ben benieuwd, i’ll keep u posted! Jullie zijn mijn stok achter de deur om deze uitdaging te volbrengen. Het lijkt me wel heel tof als jullie ook mee gaan doen en we met elkaar ervaringen kunnen uitwisselen. Laat het me weten bijvoorbeeld in de comments, op twitter of instagram dan kunnen we elkaar volgen en motiveren!.
Wat vinden jullie van deze challenge? Hebben jullie deze ook al eens gedaan? Zijn er dames onder mijn publiek die yoga ook erg fijn vinden? Laat je reactie achter in de comments.

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

23 gedachten over “Let’s do this: 30 day yoga challenge”

  1. Yoga lijkt me super om te doen ik zou het dan wel doen in een groep want alleen heb ik er niet genoeg concentratie voor 🙂

  2. Ik heb deze challenge gedaan een paar maanden geleden! Hij is echt heel tof. Ik had eerst mijn twijfels, maar na een twee of drie dagen keek ik echt uit naar mijn 20 minuten yoga! Geen idee of het deze was, maar het zou kunnen zijn dat je ook ergens op je hoofd moet gaan staan. Das mij niet gelukt overigens. Succes!
    Marion onlangs geplaatst…Persoonlijke Update #11My Profile

  3. Om heel eerlijk te zijn trekt yoga mij niet zo. Ik ben meer van de cardio. Ik heb weleens een 30 days challenge gedaan, al was het maar voor korte duur.
    Diana onlangs geplaatst…Wist je dat?My Profile

  4. Challenges zijn per definitie leuk omdat ze je inspiratie geven en motivatie. Soms ben ik gewoon ff helemaal klaar met mijn routine (ook al doe ik 1000 verschillende sporten). Yoga doe ik vaak in de sportschool op mijn rustdag. Klinkt gek, maar door de weeks heb ik wat korte intensieve sportdagen, waardoor yoga een rustmomentje is, lekker de spiertjes stretchen en hartslag laag houden. Het enige stomme aan yoga vind ik het hummen, namasté, buiging, je mind laten floaten door een tuin waarvan je het hek binnen gaat (haha) etc. Dan is een video thuis wel prettiger.
    Angela | Great Body & Skin onlangs geplaatst…Diy: Pumpkin-Inca Berry Granola (gluten & sugar free)My Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.