Let’s do this: 30 day yoga challenge

30day yoga challenge

Ik ben begonnen aan een nieuwe uitdaging en dat is de 30 day yoga challenge. Dit is een challenge van 30 dagen waarbij je iedere dag een bepaalde yoga sessie volgt via een youtube filmpje. Waarom? Omdat yoga voor mij een uitdaging is. Ik ben dol op sporten en ik heb in het verleden vaker periodes gehad dat ik aan yoga deed maar steeds stopte ik ermee omdat ik het ‘zonde van mijn tijd’ vond. Eigenlijk was dit een smoes want ik vind het heel moeilijk om echt te ontspannen en ik zag meer prioriteit in intensieve sportworkouts. Liever een uurtje flink zweten dan allerlei oefeningen doen waar ik rustig van word. Sinds Lana geboren is heb ik veel moeite met concentratie, ik kan me bijvoorbeeld niet een tijdje concentreren om een boek te lezen. Ik ben steeds weer afgeleid en heb dan gedachtes over mijn huishoudplannen of blog plannen. In mijn zwangerschap deed ik ook aan yoga en dat was voor mij echt een uurtje ontspanning. Sinds een paar weken ben ik begonnen met lessen bodybalance in de sportschool en ik merk echt dat ik dan een uur mijn hoofd leeg kan maken en kan ontspannen, daarom is yoga ook zo goed voor mij. Daarbij ben ik totaal niet lenig doordat ik altijd veel aan krachttraining gedaan heb en mijn spieren daarmee verkort heb. Tijd voor deze uitdaging dus: yoga om te leren ontspannen maar ook om te werken aan lenigheid en een verbeterde houding. En jullie zijn mijn stok achter de deur!

De 30 day yoga challenge is een programma van het bekende youtube kanaal : Do you yoga. Zij bieden allerlei fijne yoga workouts aan die je thuis vanuit je eigen yoga matje in je woonkamer kunt volgen. Ik heb eerst ‘echte’ lessen gehad met een instructeur waarbij ik feedback kreeg op mijn houding, bewegingen en hoe je alle poses kunt uitvoeren. Daarom vind ik zo’n thuis yoga les erg geschikt. Ben je nieuw in yoga dan zou ik afraden om gelijk thuis te beginnen. Niemand kan je dan feedback geven op je houding en als je dan verkeerd de oefeningen uitvoert zou je je spieren overmatig kunnen belasten, blessures kunnen krijgen of juist te weinig trainingseffect kunnen bereiken. Heb je al wat lessen gevolgd, dan weet je waar je op moet letten dan kun je makkelijk thuis aan de slag gaan aan de hand van de lessen die zij aanbieden. Er wordt hele fijne uitleg in de video’s gegeven waardoor het makkelijk is om dit thuis uit te oefenen.

De 30-dagen yoga challenge bestaat uit 30 video’s die je in chronologische volgorde volgt. In zo’n 16-20 minuten per dag volg je iedere dag een andere les waarbij de focus ligt op verschillende spiergroepen en verschillende houdingen. Het kanaal Do you yoga biedt ook basis filmpjes aan hoe je de bekende yoga houdingen zoals de plank, downward dog, warrior pose etc. kunt uitoefenen. Deze filmpjes zijn handig om door te nemen voor je begint met de 30-day challenge. Nu ik dit typ heb ik 3 dagen voltooid. Ik doe deze lessen op onze zolderkamer waar we wat sportattributen hebben staan. Het is heel simpel, ik trek wat comfortabele kleding aan, leg mijn yoga matje neer, een flesje water en een handdoek en zet mijn laptop ernaast met het filmpje. Omdat het maximaal 20 minuten per dag is vind ik het goed te doen. Ik kan het zo ook makkelijk combineren met mijn lessen bij de sportschool.

Dit is dag 1 van de 30-day yoga challenge.

Ik vind de filmpjes tot nu toe erg fijn, deze mevrouw legt heel duidelijk uit en het is eenvoudig om haar na te doen. Ik merk dat ik er echt tot rust van kom. Ik sluit de zolderkamer af, laat mijn iphone beneden en focus me op de les. Tot nu toe ben ik erg tevreden en zie ik dit als een leuke uitdaging. Ik ben niet zo lenig en merk dat ik de houdingen wat meer voor beginners doe. Ik ben benieuwd of ik op een gegeven moment verder kan gaan en merk dat ik leniger zal worden. Iedere kleine verandering is meegenomen.

Ik zal jullie binnenkort een update geven van hoe de challenge mij bevalt. Zal ik het 30 dagen gaan volhouden? Vind ik dit na 10 dagen nog steeds leuk? Ik ben benieuwd, i’ll keep u posted! Jullie zijn mijn stok achter de deur om deze uitdaging te volbrengen. Het lijkt me wel heel tof als jullie ook mee gaan doen en we met elkaar ervaringen kunnen uitwisselen. Laat het me weten bijvoorbeeld in de comments, op twitter of instagram dan kunnen we elkaar volgen en motiveren!.
Wat vinden jullie van deze challenge? Hebben jullie deze ook al eens gedaan? Zijn er dames onder mijn publiek die yoga ook erg fijn vinden? Laat je reactie achter in de comments.

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

23 reacties

 • Hannah
  8 oktober 2014

  Het lijkt me wel een leuke challenge maar ik ben inderdaad ook meer van de krachttraining en cardio dingen haha!
  Hannah onlangs geplaatst…SUMMER GOAL | I did it!My Profile

 • Manon
  8 oktober 2014

  Yoga lijkt me super om te doen ik zou het dan wel doen in een groep want alleen heb ik er niet genoeg concentratie voor 🙂

 • Angela
  8 oktober 2014

  Leuke challenge! Juist omdat het een keer helemaal wat anders is. Wellicht dat ik hem ook ga doen als ik eenmaal bevallen ben en herstelt.
  Angela onlangs geplaatst…Review: Cameron Diaz’s Body Book. Echt een aanrader!My Profile

 • Marieke
  8 oktober 2014

  Ik ben al bezig met de challenge, al doe ik ‘m niet elke dag, omdat ik ook nog andere sporten doe. Ik vind ‘m erg fijn tot nu toe!
  Marieke onlangs geplaatst…O ja, hardlopen is LEUK!My Profile

 • Marion
  8 oktober 2014

  Ik heb deze challenge gedaan een paar maanden geleden! Hij is echt heel tof. Ik had eerst mijn twijfels, maar na een twee of drie dagen keek ik echt uit naar mijn 20 minuten yoga! Geen idee of het deze was, maar het zou kunnen zijn dat je ook ergens op je hoofd moet gaan staan. Das mij niet gelukt overigens. Succes!
  Marion onlangs geplaatst…Persoonlijke Update #11My Profile

 • Nicole
  8 oktober 2014

  Yoga en Pilates vind ik erg fijn… Alleen weet ik inderdaad niet of ik qua Yoga de juiste dingen doe. Goede tip dus om het eerst met instructeur een paar keer te doen!
  Nicole onlangs geplaatst…Woordeloze woensdag: herfstMy Profile

 • Dita
  8 oktober 2014

  Heel leuk! Ik doe sinds deze week oook aan yoga en vind het heel fijn!
  Dita onlangs geplaatst…Hotspot: Picknickers TerherneMy Profile

 • Anneleen
  8 oktober 2014

  Lijkt me heel fijn! Ik wil deze challenge ook graag aan gaan!
  Anneleen onlangs geplaatst…Babbelmomentje: ik ben terugMy Profile

 • Suzanne
  8 oktober 2014

  Ik ga hier ook mee beginnen, ik hoop dat ik er ook iets meer ontspannen van wordt! Lijkt me heerlijk!
  Suzanne onlangs geplaatst…Herfstsferen met Yankee Candle + kortingscodeMy Profile

 • Diana
  8 oktober 2014

  Om heel eerlijk te zijn trekt yoga mij niet zo. Ik ben meer van de cardio. Ik heb weleens een 30 days challenge gedaan, al was het maar voor korte duur.
  Diana onlangs geplaatst…Wist je dat?My Profile

 • Manon
  8 oktober 2014

  Leuk, ben benieuwd hoe hetbevalt! Ik heb eens een x een proefles poweryoga gedaan en dat was toch wel leuk. Misschien toch maar eens naar een lesje bij mn sportschool gaan..
  Manon onlangs geplaatst…Vegetarische lasagne met spinazie en champignonsMy Profile

 • Evelien
  8 oktober 2014

  Ik heb een aantal dagen van de challenge gedaan, maar toen schoot het wegens tijdgebrek er bij in. Ik zou het weer op moeten pakken, ik vind yoga namelijk wel heel fijn en wil eigenlijk lessen gaan volgen.
  Evelien onlangs geplaatst…Recept: easy homemade hot chocolateMy Profile

 • Nesrin | Daily Cup of Bla Bla Bla
  8 oktober 2014

  Ik heb altijd al een yoga matje willen hebben. Helaas nooit van gekomen.
  Ik herken het comcentratieprobleem, same here. Met 2 kids in huis kan ik niet rustig zitten ook al liggen ze bed.
  Heel hinderlijk…
  Nesrin | Daily Cup of Bla Bla Bla onlangs geplaatst…Rebel Sells: H&M en de Koerdische vrouwMy Profile

 • Cindy
  8 oktober 2014

  Toffe challenge, maar niet haalbaar voor mij. Ik heb vorige week een proefles yoga gehad en ik ga vanaf volgende week één keer per week yoga volgen, naast 3x per week hardlopen.
  Cindy onlangs geplaatst…Sunshine Snapshots – oktober #2My Profile

 • Anouk
  8 oktober 2014

  Heerlijk! Vond het altijd erg prettig toen ik nog bij de sportschool kwam. Ideaal om het nu gewoon thuis te kunnen doen. Ben benieuwd hoe het bevalt!
  Anouk onlangs geplaatst…15 don’ts voor vrouwen op TinderMy Profile

 • Corine
  8 oktober 2014

  Wat goed dat je dit doet! Ik ben benieuwd hoe het je bevalt! Ik heb ook ooit aan yoga gedaan, maar dat is alweer jaren geleden.
  Corine onlangs geplaatst…Speelgoed tip – Kinetic SandMy Profile

 • Jessica
  8 oktober 2014

  Aaah toch fijn dat je een mooie outfit hebt voor yoga! 😉 Succes babe!
  Jessica onlangs geplaatst…Zij is Fantastic: Marjolijn!My Profile

 • Eilish
  8 oktober 2014

  Heel veel succes!
  Eilish onlangs geplaatst…Beauty ♥ MAC lipstick | dilemma?!?My Profile

 • Angela | Great Body & Skin
  8 oktober 2014

  Challenges zijn per definitie leuk omdat ze je inspiratie geven en motivatie. Soms ben ik gewoon ff helemaal klaar met mijn routine (ook al doe ik 1000 verschillende sporten). Yoga doe ik vaak in de sportschool op mijn rustdag. Klinkt gek, maar door de weeks heb ik wat korte intensieve sportdagen, waardoor yoga een rustmomentje is, lekker de spiertjes stretchen en hartslag laag houden. Het enige stomme aan yoga vind ik het hummen, namasté, buiging, je mind laten floaten door een tuin waarvan je het hek binnen gaat (haha) etc. Dan is een video thuis wel prettiger.
  Angela | Great Body & Skin onlangs geplaatst…Diy: Pumpkin-Inca Berry Granola (gluten & sugar free)My Profile

 • Vicky
  8 oktober 2014

  Lijkt me heel erg leuk. Voor dat ik zwanger was zocht ik zo iets, ik ga dit zeker onthouden voor na mn zwangerschap. Veel succes met de challenge!
  Vicky onlangs geplaatst…Opgemaakt september 2014My Profile

 • Jenn
  8 oktober 2014

  Succes! Ik heb hem ook gedaan, erg fijn!
  Jenn onlangs geplaatst…Persoonlijk: over mijn ongezonde relatie met eten #1My Profile

 • Simone
  9 oktober 2014

  Leuke challenge! Maar ik ga iedere week al naar yoga les 😀
  Simone onlangs geplaatst…Review: Canvas bij Pixum!My Profile

 • Lisa's Beautybabbels
  9 oktober 2014

  Wat een toffe challenge! Succes ermee!
  Lisa’s Beautybabbels onlangs geplaatst…Waarom Ik Van De Herfst HouMy Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.