3 Tips om te Groeien in volgers op Instagram

Tips om te groeien in volgers op Instagram, wat krijg ik heel vaak en veel vragen over. En dat begrijp ik heel goed. Je hebt een verhaal te delen, het lijkt je geweldig om veel mensen te mogen inspireren en interactie te krijgen voor de impact die jij maakt op Instagram voor jouw volgers. En dat komt niet aanwaaien. Dat weten we ook allemaal wel. Ik zit inmiddels zo’n 7 jaar op Instagram en het groeien in volgers is niet komen aanwaaien, wel zijn er bepaalde strategieën die voor mij bewezen werken om te zorgen voor groei. Maar dan groeien op een manier die leuk is, waarbij je met veel plezier jouw doelgroep kan inspireren op Instagram. Ik ga vandaag 3 tips delen om te groeien in volgers op Instagram, lees je met me mee?

3 Tips om te Groeien in volgers op Instagram

  1. Ken je doelgroep. En hoe enorm eenvoudig dit klinkt, zie ik veel gebeuren dat men een grote massa probeert te bereiken en alles vrij algemeen houd. Hoe specifieker jij je doelgroep kent, hoe beter jij zijn of haar interesses, wensen, verlangens kent, hoe duidelijker jouw ideale volger zich aangesproken voelt en bij je gaat aanhaken. Het makkelijkste is het om zelf je doelgroep te zijn. Beeld je in wie jouw ideale volger is, wat heb jij deze specifieke persoon te bieden. Waar wil deze persoon inspiratie over lezen? Welke antwoorden op vragen kan jij geven? Waar wil jij als Instagrammer meer over zien online? Specificeer jouw ideale volger en beeld die volger voor als jouw doelgroep en ga daar content over maken. Daarin hoef je niet iedereen te vriend te houden en mag je ook heel duidelijk je eigen visie en mening delen. Wie hierbij past haakt aan, wie er niet bij past gaat je niet volgen of ontvolgt je vanzelf. Ben blij met deze mensen die je niet (meer) volgen, je wil je eigen ‘club’ opbouwen met mensen waarbij jij jezelf mag zijn en die geloven in jou en je uitingen.
  2. Ben consistent zichtbaar. Zorg dat je aanwezig bent op Instagram en je gezicht (en liefst ook stem) laat zien en horen. Niet dan ineens enorm ‘zichtbaar’ en dan ineens van de radar verdwenen. Met zichtbaarheid bedoel ik echt het plaatsen van Instagram foto’s en stories op regelmatige basis. Liefst met filmpjes waarin je zelf tegen de camera praat en bij het praten in de camera, wat erg onwennig kan voelen, beeld je jouw ideale volger in als kijker van dat filmpje. Alsof je tegen een vriendin praat. Werken aan die zichtbaarheid is heel spannend en roept vaak veel onzekerheid en belemmerende overtuigingen over jezelf op maar op het moment dat je die leert aanpakken en je zichtbaarheid verhoogt en jezelf omarmt zul je merken dat mensen graag bij je aanhaken. Dat vele zichtbaar zijn, is ook voor het algoritme een enorm belangrijk punt. Als jij het algoritme van Instagram leert kennen en snapt. helpt dat je enorm in je groei naar meer volgers, maar hoe dat werkt, leg ik in mijn cursus Instagram enorm uitgebreid uit zodat je dit ook leert ownen en het geen struggle meer voor je is, maar een groot feest.3 Tips om de Groeien in volgers op Instagram
  3. Storytelling en kwetsbaarheid: Mensen houden van echte verhalen. Instagram is een sociaal medium, een manier om mensen met elkaar te verbinden. Mensen vinden het fijn om zich te herkennen in anderen en het tonen van je kwetsbaarheid is voor anderen enorm fijn om herkenning te vinden en ook verbinding te voelen. Vertel echte verhalen, gekke anekdotes, dingen die je meemaakt. Dat kan van alles zijn. Ik pas dit regelmatig toe door verhalen te delen uit mijn alledag. De gekke streken van mijn dochters (wie herinnert zich het verhaal van de gestolen bel bij de huisarts nog, of dat ik mijn horloge besloot af te doen voorlopig om controle los te laten op allerlei punten bijv. ) maar ook andere struggles die ik mee maak deel ik in verhaalvorm. Door herkenbaarheid, kwetsbaarheid en echtheid te delen, liefst in de vorm van filmpjes en stories, voelen mensen herkenning, connectie en zijn ze benieuwd naar je volgende verhalen.

Ik kan je nog veel meer leren als het gaat om groeien op Instagram. Ik ken enorm veel strategieën en manieren die je gaan helpen om je eigen stem te leren kennen op Instagram, jouw unieke verhaal en ik kan je helpen om over die onzekerheden heen te komen die je nu nog belemmeren in het durven van het maken van filmpjes, het delen van je kwetsbaarheid online en het vinden van die formulieren die jou gaat helpen naar een groter Instagram bereik. 3 Tips om de Groeien in volgers op Instagram

En ben je meteen overtuigd dat dit jouw kans is om meer te leren over Instagram? Op 11 mei start mijn allerlaatste editie van de Cursus Instagram waarmee ik al 120 mensen heb mogen coachen naar een groter online bereik op Instagram en veel meer plezier hebben met Instagram.

Dit is de cursus waarvan ik had gewild dat die bestond toen ik 7 jaar geleden begon op Instagram. Ik vond het soms ook zo spannend om mezelf online zichtbaar te maken en ik heb enorm veel geklungeld tot ik Instagram en de regels ervan ging snappen. Toen het Instagram algoritme is ingevoerd begon dit opnieuw en leerde ik weer alle kneepjes van het vak om toch mijn doelen te kunnen halen. Ik leerde mijn onzekerheid opzij zetten en van klungelige stories, maak ik nu professionele stories die tienduizenden kijkers elke dag bekijken.

En als ik het kan, geloof me dan kan jij het ook. Instagram is voor mij een medium dat mijn bedrijf enorm heeft laten groeien. Ik heb dankzij Instagram zoveel dromen waargemaakt! Inmiddels haal ik mijn inkomen mede uit Instagram en geniet ik iedere dag van de interactie die ik heb met mijn volgers. Elke reactie, like en DM maakt me trots en blij en ik vind het geweldig zoveel vrouwen te mogen inspireren. Je hebt misschien het gevoel dat je maar wat doet, en dat snap ik, maar hoe fijn zou het zijn als je zou leren hoe het werkt op een hele makkelijke manier, zonder de hele dag aan je telefoon vastgeketend te hoeven zitten. Ik wens voor jou ook dat je met Instagram je doelen en dromen kunt waarmaken want hoe tof zou het zijn als je veel meer volgers bereikt met jouw verhaal!

In deze 4-weekse online cursus Instagram krijg je elke week een nieuwe videoles in je mailbox en een e-book en werkboek. Wanneer je deze cursus volgt weet je over 4 weken precies hoe je je succes verder kunt uitbouwen zodat je alle tools en know-how hebt om te gaan groeien met je Instagram account. 

Wat ga je leren in de online cursus Instagram?

– Les 1: De Basics van de Instagram game. Je waarom en je droomdoel bepalen en een strategie opstellen deze te behalen. Hoe je mooie stories en posts kunt maken, mooie Instagram foto’s en feed kunt opstellen en hoogtepunten zodat je meteen aan de slag kunt en gaat doorpakken.

– Les 2:  Belemmerende overtuigingen: We gaan je onzekerheden en belemmerende overtuigingen onderzoeken en aanpakken. Jezelf online zichtbaar maken kan enorm spannend zijn. Je vergelijkt jezelf steeds met grote accounts en denkt niet dat jij het verschil kan maken. De drempel jezelf te filmen is er ook. We zijn soms zo bang voor de mening van anderen. Die gaan we allemaal tackelen zodat die je niet meer tegenhouden om te groeien.

– Les 3: Doelgroep bepalen: Welke doelgroep ga jij aanspreken? Hoe ga je deze aanspreken en hoe ga je van je volgers fans maken? Hoe zorg je voor de juiste branding Hoe schrijf je die ideale Instagram bio waardoor men direct op volgen drukt? En ik deel je geweldige apps die het verschil maken in jouw contentstrategie!

Les 4: Hoe ga je gigantisch groeien op Instagram? Wat ga je posten en wanneer? Hoe maak je nou je posts en stories zo interessant? De geheimen om een groot bereik op te bouwen en alle geheimen van het algoritme van Instagram, zodat je alle knowhow hebt om van jouw Instagram account een groot succes te maken.

Extra

Bonus 1: LIVE Gaan: Hoe je de kracht van Livesessies kunt inzetten voor jouw account, om binnen no time een heleboel volgers aan te spreken!

Bonus 2: IGTV: Hoe je IGTV kunt inzetten om zo next level te gaan met storytelling en je doelgroep kunt entertainen, informeren en meer.

Bonus 3: Worth it: Wat kun je het beste wanneer posten op Instagram en hoe voeg je echt waarde toe waardoor volgers je met veel plezier volgen.

Bonus 4: Hoe kun je efficiënt en slim posten zodat je niet de hele dag op je telefoon zit maar je wel top of mind blijft van je volgers en kunt groeien!

 

Je leert hoe je Instagram als business model kunt inzetten om je bedrijf te boosten of er een verdienmodel op zich van te maken en zodat je precies weet wat je wanneer moet posten om al je doelen te bereiken met Instagram. Hoe werkt de cursus? Na betaling krijg je bij aanvang van de cursus elke week toegang tot de nieuwe les. Je krijgt een mailtje met de link naar de Kellycaresse Acadamy waar de les voor je klaarstaat.

Elke les bevat een videoles en een werkboek waar je mee aan de slag gaat. Ook krijg je tijdens de cursus toegang tot een geheim Instagram account waar ik nog meer tips ga delen om je Instagram strategie nog beter aan te pakken. Ik laat er behind the scenes stories zien met hoe ik alles aanpak en deel je er mijn geheime kneepjes van het vak.

Het wordt een life changing cursus waarin jij eindelijk die diepgekoesterde droom achterna gaat. 

Jouw eenmalige investering in deze droom? € 49,– .
Je krijgt lifetime toegang tot de cursus materialen en hierna wordt deze cursus niet meer aangeboden! Doe jij op 11 mei mee met de de groep die in zichzelf durft te investeren en een grote verandering voor zichzelf durft waar te maken? Ik heb er zoveel zin in om je te helpen je droom waar te maken!

Meld je aan via deze link om verzekerd te zijn van jouw plekje in de cursus! 

Meer lezen over de cursus Instagram? Dat kan hier.

Ik heb er super veel zin in!

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

2 gedachten over “3 Tips om te Groeien in volgers op Instagram”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.