De ene gelooft er niet in, de ander zweert erbij. Dan heb ik het over het detoxen van je lichaam. Dit kan op allerlei manieren wat ik in dit artikel zal uitlichten. Wat bedoelen we dan eigenlijk met een detox? De een ziet een detox als een hele strenge ontgiftingskuur. Ik zie het meer als een soort kuurtje qua voeding/drinken waarbij je een soort reset geeft aan je voedingspatroon en even allerlei toxische stoffen zoals suiker, zout, junkfood, alcohol en andere producten vermijd om even je hele systeem rust te geven en te reinigen. Naast dat dit lichamelijke voordelen biedt zoals een mooiere huid, meer energie, betere slaap en een betere stoelgang, biedt het ook mentale voordelen omdat het je kan helpen om de motivatie te vinden om vervolgens op gezondere toer verder te gaan qua voeding en lifestyle. Ik deel in dit artikel 3 manieren om een (milde) detox te doen om je lijf van binnen te reinigen.

3 manieren om jezelf een milde detox te geven

1: Een sapkuur of soepkuur. Dit is denk ik wel de bekendste vorm van detoxen waarbij je voor zo’n 3-5 dagen enkel soepen en sappen tot je neemt en daarnaast veel water drinkt. Doordat je dan enkel groente en/of fruit binnenkrijgt en vocht in vloeibare vorm krijgen je darmen wat rust van het verteren en krijgen je darmen de mogelijkheid om een diepere reiniging aan te gaan. Doordat je geen suikers, cafeïne, alcohol en andere toxische stoffen binnenkrijgt geef je je lichaam tevens te kans om van binnen te reinigen en daarvan te detoxen. Klinkt dit iets voor jou en wil je sapjes bestellen dan is dit een hele goede plek.

2: Vasten : Je kunt voor een paar dagen even helemaal niet eten en enkel water drinken. Dit is wel een hele zware vorm van detoxen die je ook zeker niet out of the blue kan doen en daarnaar toe kunt werken door af te bouwen. Zelf vind ik intermittent fastig fijn en eet ik gedurende de dag in een eetraam van zo’n 8 uur waarbij ik zo’n 16 uur vast en dit kun je prima als start doen van een vasten detox, en vervolgens eet je gedurende 24 tot 48 uur niet en drink je enkel water. Vervolgens eet je 24 uur enkel gezonde voedingsmiddelen en ga je vervolgens op een gezonde toer verder. Ook dit kan een vorm van detoxen zijn waarbij je je spijsvertering even wat rust geeft en tijd geeft om andere stoffen uit je lichaam te werken en te reinigen.

3: Een teatox kuur met supplementen : Dit is een soort detox kuur waarbij je bepaalde thee soorten mag drinken en door middel van supplementen je lever en lichaam van binnen reinigt. Deze varianten zijn vaak erg duur en dan is het ook van belang dat je goed weet wat je er wel of niet bij mag eten of drinken. Persoonlijk zou dit niet mijn voorkeur hebben en zou ik eerder voor de vorige opties gaan waarbij je wel met gezonde voeding werkt, veel water drinkt en het zelfreinigende vermogen van je lichaam versterkt met bepaalde voeding en timings qua maaltijden.

Heb jij weleens een detox gedaan? Welke heb jij gedaan en hoe heb je dit ervaren?

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

2 gedachten over “3 manieren om jezelf een milde detox te geven”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.