zw1

27 weken zwanger: Op het moment dat deze zwangerschapsupdate online komt ben ik alweer 28 weken zwanger, tijd om terug te kijken op afgelopen week. Afgelopen maandag had ik mijn controle weer in het ziekenhuis.  Een carrousel met afspraken achter elkaar bij de diabetesverpleegkundige, internist en daarna de gynaecoloog (met echo), vervolgens even bloed prikken en medicatie ophalen. Na 2,5 uur stond ik buiten, met een dikke glimlach, want het gaat heel goed! Ons meisje is weer helemaal opgemeten (incl. gewicht) , de bloedsuikers gaan redelijk voor het termijn waar ik qua zwangerschap in zit. Dat en meer ga ik in deze update bespreken.

Ik voel mij nu redelijk goed. Vorige week was echter een mindere week, ik had veel hoofdpijn en allerlei vage klachten.  Ik zag soms heel vaag (sterretjes), had een soort migraine gevoelens en heel veel last in mijn bovenbuik. Daarbij veel dorst. Veel symptomen horen er natuurlijk ook gewoon bij maar de combinatie van deze beangstigde mij. Ik werd wel een beetje bang voor mijn bloeddruk (vorige keer ivm. Hellp syndroom en te hoge bloeddruk bevallen) dus ik liet dan ook gelijk mijn bloeddruk checken. Die was helemaal goed, ik voelde me daar dolgelukkig mee. Big thanks voor dat engeltje op mijn schouder.

Buiten dat voel ik ook echt dat het derde trimester begonnen is. Dat merk ik aan de vele vermoeidheid die ik ervaar. In de ochtend heb ik daar veel last van (dan spelen mijn bloedsuikers ook een spelletje met mijn lichaam) en na de lunch voel ik mij ook erg vermoeid. Dan kan ik slapen zoveel als ik zou willen, maar dat doe ik natuurlijk niet, ik heb ook de zorg voor lieve Lana nog. In de namiddag en avond voel ik mij gelukkig heel fit, lukt het me prima om mijn huishouden te runnen, te koken, te wandelen met Lana of samen met haar te spelen. Ik ben blij dat dit allemaal goed gaat.
Gelukkig is mijn agenda vanaf nu een heel stuk rustiger. De komende maanden ben ik veel thuis met Lana, werk ik thuis en plan ik bijna (op een paar na) geen events en meetings buiten de deur meer. Dit maakt dat ik ook helemaal niet mag klagen, ik probeer er op die manier op te letten mijn energie wat beter te verdelen.

Dan de controle en echo bij de gynaecoloog. Ik word in verband met diabetes extra in de gaten gehouden. Door mijn bloedsuikerschommelingen is er kans dat het kindje groter groeit dan ‘normaal’ is. De baby krijgt namelijk via de navelstreng voeding binnen die via de bloedsomloop gaat. Ik weet hier het fijne niet van, maar de suikers in mijn bloed zal zij dus ook op zich nemen. Er wordt dus extra gelet op de groei van dit kindje. Dit meisje werd nu geschat op 28,5 week ( bij de echo was ik 27 weken en 5 dagen, dus ze loopt ongeveer 5 dagen voor, maar dat kan ook gewoon toeval zijn, ze zit nog binnen de curve namelijk) en haar gewicht werd op 1200 gram schoon aan de haak geschat. De gynaecoloog vond dit een hele goede waarde dus ik ben trots, lekker spekken lief meisje;) haha.

Verder zijn we ook lekker druk bezig met het restylen van de babykamer. We hebben weer wat leuke items geshopt, er zal het een en ander geverfd gaan worden op de meubeltjes en alle puntjes op de i gaan gezet worden. De babykamer roomtour en een details artikel houden jullie van me tegoed.
Dit was de update voor deze week, ik voel mij dus redelijk goed. Als die migraine-achtige hoofdpijn verder wegblijft dan mag ik al helemaal niet klagen. Het meisje is lekker druk in mijn buik en dat is gewoon een heerlijk gevoel. Ook groei ik lekker door zoals je op de buikfoto’s wel kunt zien. Op naar de volgende week zou ik zeggen.

Ik ben benieuwd of andere zwangeren die overgang naar het derde trimester (vanaf 27 weken is dat) ook zo voelden qua energielevel en kwaaltjes. Laat je reactie op deze zwangerschapsupdate achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

45 gedachten over “27 weken zwanger: Op controle bij de gynaecoloog”

 1. Wat fijn dat je je ondanks je diabetes goed voelt en dat je zo goed in de gaten wordt gehouden. Wat dat betreft mogen we onszelf gelukkig prijzen dat we in Nederland wonen waar de gezondheidszorg zo goed is. Ik volg je blog nog niet zo lang dus ik weet niet hoe je vorige zwangerschap en bevalling zijn verlopen. Maar ik lees nu dat je last had van het Helpp syndroom. Ik ga je blog daarover zeker lezen. Hopelijk gaat bij deze zwangerschap en bevallling alles voorspoedig.
  Danielle@Mamaonderneemt onlangs geplaatst…Wat zijn leuke sinterklaascadeaus voor kinderen?My Profile

 2. Fijn dat alles goed lijkt te gaan. Dat is dan al een zorg minder voor je. Ook goed dat je je agenda er op aan hebt gepast. Dat deed ik ook in het derde trimester. Niet omdat ik dacht voortijdig te bevallen maar voornamelijk om mijn lichaam rust te geven. Je bent toch druk met iets anders heel belangrijks: weer opnieuw moeder worden. De rest kan wel wachten.
  Josan onlangs geplaatst…Verjaardag + winactie Kidzroom Tall Tales rugzakMy Profile

 3. Wat fijn dat het zo goed gaat.
  Ik had ook vanaf 27 weken weer steeds meer last van de vermoeidheid. Heel heftig vond ik dat. Ik had gelukkig nog geen kleine dreumes rondlopen dus kon er aan toegeven door zoveel mogelijk te slapen, haha.
  Succes, hopelijk wordt dat nog weer wat beter!
  Miranda onlangs geplaatst…Een smoothie voor op je boterham!My Profile

 4. Wat fijn om te horen dat alles wel goed is en dat jij je -afgezien van de vermoeidheid- wel goed voelt. Ook goed om te lezen dat je wel weet wanneer je even je energie goed moet verdelen en dan ook voor jezelf kiest. Nog even en dat komt jullie mooie wonder te wereld, gaat echt zo snel zeg haha.
  Deisy onlangs geplaatst…6x waarom ik jou vandaag een grote knuffel geefMy Profile

 5. Wat vervelend dat je je zo slecht voelde. Maar gelukkig waren alle controles goed. En wat gaat het snel zeg! Het lijkt nog maar zo kort geleden dat je je zwangerschap aankondigde en nu ben je al 28 weken zwanger!
  Drie onlangs geplaatst…Een eigen domein: lifeofdrie.nlMy Profile

 6. Fijn dat alles goed gaat op wat kwaaltjes na. Ik zit nu in mijn 30e week. Geen last van kwaaltjes oid. Alleen heel soms wat meer moe, vooral als ik het druk heb gehad met werken (en ik werk met kinderen, dus deze tijd van het jaar zijn kinderen helemaal door het dolle heen). Ik kan niet wachten ons meisje in de armen te mogen sluiten.
  Dita onlangs geplaatst…Spullen geshopt bij Buiten de LijntjesMy Profile

 7. Fijn om te lezen dat alles goed gaat! Ik voelde de overgang naar het derde trimester pas rond 30 weken echt goed. Was nog flink aan het werk en ineens kreeg ik onwijze last van mijn bekken, dat is nu (verlof) gelukkig voorbij. Maar je merkt wel hoe pittig het voor je lijf allemaal wordt.
  Madelaine onlangs geplaatst…LIFE – DecemberMy Profile

 8. Ik merk met 26.5 week al wel meer vermoeidheid. Voor het eerst eigenlijk, want tijdens mijn 1e trimester had ik er helemaal geen last van! Ook merk ik dat het lichamelijk gewoon allemaal wat zwaarder wordt: fietsen, bukken, tillen, lang lopen etc. Ik lig elke avond voor 23.00 in bed en heel soms doe ik een kort dutje overdag als het echt nodig is. Net als jij heb ik ivm met een auto-imuunziekte extra controles in het ziekenhuis. Alleen heb ik niet de kans dat mijn kindje te hard groeit, maar juist niet hard genoeg. Mijn eerste groeiscan staat gepland voor volgende week en ik ben uiteraard erg benieuwd! Hopelijk blijft het voor jou gewoon zo door gaan 🙂

 9. Waarom vind je altijd dat je klaagt als je zegt dat er iets wat minder is tijdens je zwangerschap? Ik denk dat iedere vrouw momenten, periodes en soms de hele zwangerschap veel last heeft van kwaaltjes. Je klaagt helemaal niet joh. Je ziet er echt goed uit, je buik is prachtig en straalt!
  Sheela onlangs geplaatst…TAG: My life in 20 questionsMy Profile

 10. Wat fijn om te lezen dat het goed gaat nog een paar weekjes meid laatste loodjes probeer er extra van te genieten want de tijd gaat zo snel tegenwoordig. Ben benieuwd naar de babykamer fijne avond liefs Lisanne
  Lisanne onlangs geplaatst…Diario #15My Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.