27 weken zwanger: Op controle bij de gynaecoloog

zw1

27 weken zwanger: Op het moment dat deze zwangerschapsupdate online komt ben ik alweer 28 weken zwanger, tijd om terug te kijken op afgelopen week. Afgelopen maandag had ik mijn controle weer in het ziekenhuis.  Een carrousel met afspraken achter elkaar bij de diabetesverpleegkundige, internist en daarna de gynaecoloog (met echo), vervolgens even bloed prikken en medicatie ophalen. Na 2,5 uur stond ik buiten, met een dikke glimlach, want het gaat heel goed! Ons meisje is weer helemaal opgemeten (incl. gewicht) , de bloedsuikers gaan redelijk voor het termijn waar ik qua zwangerschap in zit. Dat en meer ga ik in deze update bespreken.

Ik voel mij nu redelijk goed. Vorige week was echter een mindere week, ik had veel hoofdpijn en allerlei vage klachten.  Ik zag soms heel vaag (sterretjes), had een soort migraine gevoelens en heel veel last in mijn bovenbuik. Daarbij veel dorst. Veel symptomen horen er natuurlijk ook gewoon bij maar de combinatie van deze beangstigde mij. Ik werd wel een beetje bang voor mijn bloeddruk (vorige keer ivm. Hellp syndroom en te hoge bloeddruk bevallen) dus ik liet dan ook gelijk mijn bloeddruk checken. Die was helemaal goed, ik voelde me daar dolgelukkig mee. Big thanks voor dat engeltje op mijn schouder.

Buiten dat voel ik ook echt dat het derde trimester begonnen is. Dat merk ik aan de vele vermoeidheid die ik ervaar. In de ochtend heb ik daar veel last van (dan spelen mijn bloedsuikers ook een spelletje met mijn lichaam) en na de lunch voel ik mij ook erg vermoeid. Dan kan ik slapen zoveel als ik zou willen, maar dat doe ik natuurlijk niet, ik heb ook de zorg voor lieve Lana nog. In de namiddag en avond voel ik mij gelukkig heel fit, lukt het me prima om mijn huishouden te runnen, te koken, te wandelen met Lana of samen met haar te spelen. Ik ben blij dat dit allemaal goed gaat.
Gelukkig is mijn agenda vanaf nu een heel stuk rustiger. De komende maanden ben ik veel thuis met Lana, werk ik thuis en plan ik bijna (op een paar na) geen events en meetings buiten de deur meer. Dit maakt dat ik ook helemaal niet mag klagen, ik probeer er op die manier op te letten mijn energie wat beter te verdelen.

Dan de controle en echo bij de gynaecoloog. Ik word in verband met diabetes extra in de gaten gehouden. Door mijn bloedsuikerschommelingen is er kans dat het kindje groter groeit dan ‘normaal’ is. De baby krijgt namelijk via de navelstreng voeding binnen die via de bloedsomloop gaat. Ik weet hier het fijne niet van, maar de suikers in mijn bloed zal zij dus ook op zich nemen. Er wordt dus extra gelet op de groei van dit kindje. Dit meisje werd nu geschat op 28,5 week ( bij de echo was ik 27 weken en 5 dagen, dus ze loopt ongeveer 5 dagen voor, maar dat kan ook gewoon toeval zijn, ze zit nog binnen de curve namelijk) en haar gewicht werd op 1200 gram schoon aan de haak geschat. De gynaecoloog vond dit een hele goede waarde dus ik ben trots, lekker spekken lief meisje;) haha.

Verder zijn we ook lekker druk bezig met het restylen van de babykamer. We hebben weer wat leuke items geshopt, er zal het een en ander geverfd gaan worden op de meubeltjes en alle puntjes op de i gaan gezet worden. De babykamer roomtour en een details artikel houden jullie van me tegoed.
Dit was de update voor deze week, ik voel mij dus redelijk goed. Als die migraine-achtige hoofdpijn verder wegblijft dan mag ik al helemaal niet klagen. Het meisje is lekker druk in mijn buik en dat is gewoon een heerlijk gevoel. Ook groei ik lekker door zoals je op de buikfoto’s wel kunt zien. Op naar de volgende week zou ik zeggen.

Ik ben benieuwd of andere zwangeren die overgang naar het derde trimester (vanaf 27 weken is dat) ook zo voelden qua energielevel en kwaaltjes. Laat je reactie op deze zwangerschapsupdate achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

45 reacties

 • Simpel, met een snufje liefde
  2 december 2015

  Fijn dat het zo goed gaat! Lijkt me een hele geruststelling voor je. Mooie buik, geniet er lekker van.
  Simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…DIY: vaas vergrijzenMy Profile

 • Nicole
  2 december 2015

  Wat goed van je bloeddruk! En hopelijk blijft dat vervelende migraine-achtige weg!
  Nicole onlangs geplaatst…Hoe vier je een eerste verjaardag?My Profile

 • Danielle@Mamaonderneemt
  2 december 2015

  Wat fijn dat je je ondanks je diabetes goed voelt en dat je zo goed in de gaten wordt gehouden. Wat dat betreft mogen we onszelf gelukkig prijzen dat we in Nederland wonen waar de gezondheidszorg zo goed is. Ik volg je blog nog niet zo lang dus ik weet niet hoe je vorige zwangerschap en bevalling zijn verlopen. Maar ik lees nu dat je last had van het Helpp syndroom. Ik ga je blog daarover zeker lezen. Hopelijk gaat bij deze zwangerschap en bevallling alles voorspoedig.
  Danielle@Mamaonderneemt onlangs geplaatst…Wat zijn leuke sinterklaascadeaus voor kinderen?My Profile

 • Charlotte
  2 december 2015

  Super fijn dat het goed gaat met de baby! Hopelijk worden jouw kwaaltjes ook wat minder en kan je het laatste trimester nog heerlijk genieten!
  Charlotte onlangs geplaatst…Wat als je kind iets van iemand anders kapot maakt?My Profile

 • Josan
  2 december 2015

  Fijn dat alles goed lijkt te gaan. Dat is dan al een zorg minder voor je. Ook goed dat je je agenda er op aan hebt gepast. Dat deed ik ook in het derde trimester. Niet omdat ik dacht voortijdig te bevallen maar voornamelijk om mijn lichaam rust te geven. Je bent toch druk met iets anders heel belangrijks: weer opnieuw moeder worden. De rest kan wel wachten.
  Josan onlangs geplaatst…Verjaardag + winactie Kidzroom Tall Tales rugzakMy Profile

 • Channa
  2 december 2015

  Fijn dat jullie meisje het zo goed doet!! Vervelend van de kwaaltjes 🙁
  Channa onlangs geplaatst…November – Top 5! #meestgelezenMy Profile

 • Femke
  2 december 2015

  Wat fijn om te lezen dat het zo goed gaat. Nu maar hopen dat die migraine hoofdpijn weg blijft en lekker blijven genieten!
  Femke onlangs geplaatst…Review: Starter Set eyes kwasten van Real TechniquesMy Profile

 • Sophie
  2 december 2015

  Ah Kelly, superfijn dat je met zulk fijn nieuws weer naar huis kan gaan. De tijd vliegt nog even en jullie zijn met zn 4en!
  Sophie onlangs geplaatst…En toen ging de knop omMy Profile

 • Miranda
  2 december 2015

  Wat fijn dat het zo goed gaat.
  Ik had ook vanaf 27 weken weer steeds meer last van de vermoeidheid. Heel heftig vond ik dat. Ik had gelukkig nog geen kleine dreumes rondlopen dus kon er aan toegeven door zoveel mogelijk te slapen, haha.
  Succes, hopelijk wordt dat nog weer wat beter!
  Miranda onlangs geplaatst…Een smoothie voor op je boterham!My Profile

 • Kelly
  2 december 2015

  Dat is goed nieuws! Fijn dat het zo lekker gaat met jullie, hopelijk blijft het migraine gevoel weg
  Kelly onlangs geplaatst…365 days of Kelly| #62My Profile

 • Paola
  2 december 2015

  Goed om te lezen dat alles goed gaat! Lekker je rust pakken en genieten zou ik zeggen.
  Paola onlangs geplaatst…Beauty favorieten november 2015My Profile

 • Saskia
  2 december 2015

  Fijn om te lezen dat alles goed gaat en dat de baby goed groeit. Ik hoop dat je een fijn derde trimester hebt met niet al te veel last van je bloedsuikers.
  Saskia onlangs geplaatst…Favoriete series #1My Profile

 • Marieke
  2 december 2015

  Wat fijn dat alles goed is met jullie meisje. Je ziet er ook mooi stralend uit op de foto’s
  Marieke onlangs geplaatst…DIY kerstdecoratie houtMy Profile

 • Saskia
  2 december 2015

  Wat heerlijk dat het zo goed ging in het ziekenhuis! Fijn dat jullie meisje het zo goed doet.
  Saskia onlangs geplaatst…Mijn droom is om vrouwen zelfvertrouwen te gevenMy Profile

 • Fenna
  2 december 2015

  Fijn om te lezen dat alles goed gaat! En wat zie je er mooi uit 🙂
  Fenna onlangs geplaatst…Last minute cadeautipsMy Profile

 • Marion
  2 december 2015

  Fijn dat je het vanaf nu wat rustiger hebt. Kan je even wat gas terug nemen. Blij ook dat de controles allemaal in orde waren. Het gaat alweer snel zeg!
  Marion onlangs geplaatst…Share Some Happiness: DecemberMy Profile

 • lieke
  2 december 2015

  Het derde trimester vond ik het fijnst! Het word allemaal zo echt maar inderdaad je bent wel mooier en kan minder. Wat fijn dat de controles zo goed waren!

  Geniet van je laatste deel Kelly!
  lieke onlangs geplaatst…-Prepare for 1th B’day!- | Baby, Feest & InspiratieMy Profile

 • Deisy
  2 december 2015

  Wat fijn om te horen dat alles wel goed is en dat jij je -afgezien van de vermoeidheid- wel goed voelt. Ook goed om te lezen dat je wel weet wanneer je even je energie goed moet verdelen en dan ook voor jezelf kiest. Nog even en dat komt jullie mooie wonder te wereld, gaat echt zo snel zeg haha.
  Deisy onlangs geplaatst…6x waarom ik jou vandaag een grote knuffel geefMy Profile

 • Drie
  2 december 2015

  Wat vervelend dat je je zo slecht voelde. Maar gelukkig waren alle controles goed. En wat gaat het snel zeg! Het lijkt nog maar zo kort geleden dat je je zwangerschap aankondigde en nu ben je al 28 weken zwanger!
  Drie onlangs geplaatst…Een eigen domein: lifeofdrie.nlMy Profile

 • Dorien
  2 december 2015

  Wat vliegt de tijd en dat alles goed met je gaat! Knap dat je voor jezelf kiest, dat is ook de juiste keuze! Jurkje staat je heel goed trouwens!
  Dorien onlangs geplaatst…MIJN LEVEN IN FOTO’S #2My Profile

 • Kim | Kimsbloglife
  2 december 2015

  Fijn om te lezen dat alles goed gaat Kelly! De tijd vliegt zeg! Wat is je buik al groot zeg, en het kindje moet nog bijna 3x zo zwaar worden :-p
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Veroordeeld worden op basis van je blogMy Profile

 • Wilma
  2 december 2015

  Fijn dat het wat beter mag gaan! Die jurk staat heel leuk!
  Wilma onlangs geplaatst…Doelen voor DecemberMy Profile

 • Annemijn
  2 december 2015

  Wat zie je er toch prachtig uit met je zwangere buik! Top! Hopen dat je vage kwaaltjes afnemen. Succes!
  Annemijn onlangs geplaatst…VIDEO: Mijn verjaardagscadeautjes 2015My Profile

 • Cindy
  2 december 2015

  Welkom in je derde trimester! Wat een leuk jurkje heb je trouwens aan, ik heb ook zoiets gekocht. Fijn dat alles goed gaat, op je kwaaltjes na. Succes!
  Cindy onlangs geplaatst…Sunshine Snapshots – december #1My Profile

 • Leonie
  2 december 2015

  Super fijn dat t allemaal zo goed gaat! Op wat kwaaltjes na dan! Je ziet er prachtig uit. Wat een mooie ronde buik heb je… En dat jurkje staat je super.
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Blijmakertjes #1My Profile

 • Dita
  2 december 2015

  Fijn dat alles goed gaat op wat kwaaltjes na. Ik zit nu in mijn 30e week. Geen last van kwaaltjes oid. Alleen heel soms wat meer moe, vooral als ik het druk heb gehad met werken (en ik werk met kinderen, dus deze tijd van het jaar zijn kinderen helemaal door het dolle heen). Ik kan niet wachten ons meisje in de armen te mogen sluiten.
  Dita onlangs geplaatst…Spullen geshopt bij Buiten de LijntjesMy Profile

 • Lifesabout
  2 december 2015

  Jeetje wat moet jij geschrokken zijn…Gelukkig gaat het goed en ik blijf duimen voor jou en je meisje.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Dag nieuw jaar, wat breng jij mij?My Profile

 • Marjon
  2 december 2015

  Fijn dat het zo goed gaat! Succes!
  Liefs xx
  Marjon onlangs geplaatst…Verjaardag vieren van MAMA to the maxMy Profile

 • Malou
  2 december 2015

  Wat fijn dat het verder goed gaat, en mooie buik heb je 🙂
  Malou onlangs geplaatst…11 dingen die je beter niet tegen een thuisblijfmoeder kunt zeggenMy Profile

 • Dionne
  2 december 2015

  Wat een fijn nieuws! En je buik, die groeit hard zeg!
  Dionne onlangs geplaatst…De leukste Sinterklaas of Kerst cadeautjes voor de hele familieMy Profile

 • Anneleen
  2 december 2015

  Wat fijn om te horen dat alles goed gaat met jou en jullie meisje! Lijkt me telkens een opluchting! 🙂
  Anneleen onlangs geplaatst…Wanneer het even niet zo lekker gaat…My Profile

 • Madelaine
  2 december 2015

  Fijn om te lezen dat alles goed gaat! Ik voelde de overgang naar het derde trimester pas rond 30 weken echt goed. Was nog flink aan het werk en ineens kreeg ik onwijze last van mijn bekken, dat is nu (verlof) gelukkig voorbij. Maar je merkt wel hoe pittig het voor je lijf allemaal wordt.
  Madelaine onlangs geplaatst…LIFE – DecemberMy Profile

 • Tamara
  2 december 2015

  Fijn dat je je zo goed voelt! Je ziet er ook goed uit! Het lijkt me toch wel eng hoor l, het is toch een extra risico als je diabetes hebt. Gelukkig word je goed in de gaten gehouden.
  Tamara onlangs geplaatst…De grote ‘Bevallingspijn is fijn!’ discussie.My Profile

 • Roos
  2 december 2015

  Ik merk met 26.5 week al wel meer vermoeidheid. Voor het eerst eigenlijk, want tijdens mijn 1e trimester had ik er helemaal geen last van! Ook merk ik dat het lichamelijk gewoon allemaal wat zwaarder wordt: fietsen, bukken, tillen, lang lopen etc. Ik lig elke avond voor 23.00 in bed en heel soms doe ik een kort dutje overdag als het echt nodig is. Net als jij heb ik ivm met een auto-imuunziekte extra controles in het ziekenhuis. Alleen heb ik niet de kans dat mijn kindje te hard groeit, maar juist niet hard genoeg. Mijn eerste groeiscan staat gepland voor volgende week en ik ben uiteraard erg benieuwd! Hopelijk blijft het voor jou gewoon zo door gaan 🙂

 • Linda
  2 december 2015

  Je bent echt mooi zwanger! Ik was zag d’r zelf een stuk minder stralend uit in die tijd, haha
  Linda onlangs geplaatst…Sintspiratie – Boek Sinterklaas voor grote kinderenMy Profile

 • eenbezigbijtje.nl
  2 december 2015

  Ik ben benieuwd naar de babyroomtour en gelukkig dat je bloeddruk goed is!
  eenbezigbijtje.nl onlangs geplaatst…Woensdag gehaktdag – Walnoot-kaneelcakeMy Profile

 • Martina
  2 december 2015

  Wauw wat gaat dit toch snel!!
  Martina onlangs geplaatst…21 November 2015 – Outfit met laagjesMy Profile

 • Sheela
  2 december 2015

  Waarom vind je altijd dat je klaagt als je zegt dat er iets wat minder is tijdens je zwangerschap? Ik denk dat iedere vrouw momenten, periodes en soms de hele zwangerschap veel last heeft van kwaaltjes. Je klaagt helemaal niet joh. Je ziet er echt goed uit, je buik is prachtig en straalt!
  Sheela onlangs geplaatst…TAG: My life in 20 questionsMy Profile

 • Anneke
  2 december 2015

  Hihi, nagelstreng…
  Fijn dat het goed gaat. Je ziet er mooi uit en wat gaat het snel ook eigenlijk. Voor je het weet is ze er. 🙂
  Anneke onlangs geplaatst…Boekrecensie: De fixer (J.L. Barnes)My Profile

 • Debby
  2 december 2015

  Spannende periode! Vermoeidheid hoort er bij, is ook niet zo gek toch!!! Geef er soms aan toe en neem wat extra rust. Verwen jezelf! Wat straal je toch mooi.
  Debby onlangs geplaatst…6 articles on living clean and soberMy Profile

 • Kelly Caresse
  2 december 2015

  Thanks voor je tip! Heb het even aangepast 🙂 Liefs

 • Lisanne
  2 december 2015

  Wat fijn om te lezen dat het goed gaat nog een paar weekjes meid laatste loodjes probeer er extra van te genieten want de tijd gaat zo snel tegenwoordig. Ben benieuwd naar de babykamer fijne avond liefs Lisanne
  Lisanne onlangs geplaatst…Diario #15My Profile

 • Jennifer
  2 december 2015

  Och, als ik die buik van je zie .. zo mooi .. dan mis ik de mijne! Nu al bijna een jaar geleden! :O
  Jennifer onlangs geplaatst…Hallo December 2015My Profile

 • Juudith
  2 december 2015

  Fijn dat het zo goed gaat! en wat een prachtige buik heb je! Ben benieuwd naar de baby kamer!
  Juudith onlangs geplaatst…Beauty – Sleek Bad Girl LookMy Profile

 • IJlien
  4 december 2015

  Oeh migraine niet leuk 🙁 hopelijk verdwijnt dat weer. Goed nieuws van je bloeddruk en wat fijn dat je meisje zo lekker groeit 🙂 en wat ben je mooi zwanger! Geniet er nog maar lekker van!
  IJlien onlangs geplaatst…Vrijdag Video: DIY chocolademelkblokjes makenMy Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.