Mommy monday : Lana 17 maanden: Een lopende dreumes

lana17maandenWauw, mijn dochtertje Lana is inmiddels al 17 maanden oud! Super cliché wat ik nu ga zeggen, maar wat is de tijd ontzettend hard gegaan. Van een mini baby is ze veranderd in een mini dametje! Een meisje met een eigen willetje, een tikkeltje eigenwijs maar tegelijkertijd ook heel lief en gevoelig. Een meisje waar ik super trots op ben. Ik vind het echt steeds leuker worden, ik vond de baby leeftijd ook heel erg leuk maar dit vind ik toch ook wel heel speciaal. En een heel leuk nieuwtje, Lana kan lopen!

Glunderend van oor tot oor, zit ik dit artikeltje te typen. Ik ben gewoon super trots! Ze is de wereld aan het verkennen en ze heeft daar zoveel plezier in. Ik noem Lana soms een typisch madammetje : Ze roept de hele dag ‘koken’ en is de hele dag heel erg druk bezig met van alles en nog wat. Ze loopt ook graag achter haar poppenwagentje aan en rond te sjouwen met haar pop. Ze wil alles openmaken, van alles in kastjes, doosjes, bakjes stoppen en overal mee rondlopen. Ze komt echt uren op een  dag te kort lijkt het soms wel. Als ik mijn schoenen wil aantrekken en ik tref daar een lego poppetje in dan sta ik daar niet meer van te kijken. Ze heeft een eigen keukentje om in te spelen maar het liefst sluipt ze onze keuken in om uit een kastje waar ze bij kan allemaal doosjes en bakjes te pakken. Of ik vind mijn schoenen ineens in een keukenkastje terug, het kan allemaal haha.

Lana kan sinds een kleine 2 weken lopen en dat heeft echt een wereld voor haar geopend. Het liefst ‘huppelt’ ze rond, ze waggelt dan met een flinke snelvaart door de kamer heen. Ook voor mij was het even wennen, van een meisje dat ik overal mee naar toe kon tillen, wil ze het nu zelf doen en is ze daardoor een heel stuk zelfstandiger. Ook kletst Lana soms de oren van mijn kop af in haar eigen taal. Ik vind het alleen maar gezellig hoor, ze imiteert soms gewoon mijn geklets denk ik, haha.

Met het eten gaat het ook wat beter ten opzichte van de vorige 15 maanden update. Soms wil ze nog wel eens haar avondeten laten staan maar over het algemeen eet ze netjes haar brood, ontbijtpap en avondeten op. Soms is ze nog wel eigenwijs en wil ze haar avondeten niet eten, maar ik heb mezelf maar aangeleerd dat te laten gaan. Dat ze het op een ander moment wel inhaalt en dat ze verder voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. In het begin had ik het er moeilijker mee en kon ik ook gefrustreerd raken, maar ik heb ook wel gemerkt dat dit helemaal niet helpt en dat het vanzelf wel oplost.

De dreumes-puber momenten (hoe ik ze even noem) waarop ze heel koppig en opstandig doet zijn weleens zwaar en vermoeiend, maar ik heb wel geleerd dat het loslaten daarvan helpt om haar te ondersteunen. Dat het voor haar zwaarder is op zo’n moment dat ze overal om protesteert, dan dat dit voor mij is. Dat ze dingen wil kunnen die op dat moment niet lukken. Dan kan ik daar heel moeilijk om doen maar eigenlijk kan ik er beter op dat moment gewoon voor haar zijn. Met haar wat leuks gaan doen om afleiding te zoeken bijvoorbeeld. Sinds kort zijn we wat meer buiten te vinden nu het weer wat mooier wordt en gaan we samen fietstochtjes maken, wat heel gezellig is.

Dit was de personal update van Lana nu ze een mini dame van 17 maanden oud is!. Ik ben benieuwd of jullie dingen hierin herkennen van jullie kinderen toen ze deze leeftijd hadden. Laat je reactie achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

31 reacties

 • Marion
  16 maart 2015

  Dit vind ik zelf de leukste leeftijd. Ook al heb ik zelf geen kinderen, met baby’s heb ik nooit echt iets gehad. Ik vind dit echt geweldig. Hoe ze alles gaan ontdekken, hoe ze nog zo spontaan en op zijn, hoe verwonderd ze kunnen reageren op de dingen in de wereld. Prachtig. Geniet ervan meis! Super dat ze nu letterlijk haar stappen gaat zetten in de wereld.
  Marion onlangs geplaatst…Zwemmen Op ZondagMy Profile

 • Martina
  16 maart 2015

  Wat gaat het toch ontzettend snel! Ik vind het zo lief dat ze zo’n bos haren heeft!
  Martina onlangs geplaatst…16 Maart 2015 – Wat moet ik regelen voor de kleine?My Profile

 • Manon
  16 maart 2015

  Wat leuk om te lezen. Dat ze kan lopen nu lijkt me echt een grote stap! 🙂
  Manon onlangs geplaatst…3 redenen waarom maandagen wél leuk zijnMy Profile

 • Dita
  16 maart 2015

  Super leuk om je updates te lezen.
  Dita onlangs geplaatst…Recept – Suikervrije kokosmakronenMy Profile

 • Sylvia
  16 maart 2015

  Jemig, alweer bijna 1,5 jaar, dat gaat inderdaad snel! Ik speelde vroeger ook graag met potten, pannen en bakjes uit de ‘echte’ keuken 😉 Ik had ook zo’n mini strijkplank waar ik poppenkleertjes mee kon strijken en die ik blijkbaar heel veel gebruikt heb, dat is misschien voor Lana ook wel leuk 🙂
  Sylvia onlangs geplaatst…Sunday’s Finest #11My Profile

 • Nesrin | Daily Cup of Bla Bla Bla
  16 maart 2015

  Super dat ze loopt! Er is een nieuw tijdperk begonnen.

  Van 18 maanden tot 3 jaar vind een speciale periode. Ze zijn nog zo ” kneedbaar”. Geniet ervan=cliché maar zo waar want voor je het weet loop je naar de kleuterklas (ja echt),
  Nesrin | Daily Cup of Bla Bla Bla onlangs geplaatst…Photodiary – Keeping up with NesrinMy Profile

 • simone
  16 maart 2015

  Ook als lezer zijnde gaat het heel snel, het is echt al een heel meisje!
  simone onlangs geplaatst…Mijn week – (uit)eten, new in en Londen!My Profile

 • Patricia Schmitz-Heres
  16 maart 2015

  Fijn dat het zo goed gaat! En wat leuk dat ze nu loopt. Hier hebben we een jongetje die nu gelag en toe op goed geluk naar voren weet te komen met kruipen. Lopen doet hij enkel aan de handen maar hij doet het nog niet los. Maar dat kletsen herken ik ja. Heerlijk is dat.
  Patricia Schmitz-Heres onlangs geplaatst…Tag | The questions of lifeMy Profile

 • Saskia
  16 maart 2015

  Wat super leuk dat ze kan lopen! Zo leuk is dat!
  Saskia onlangs geplaatst…Persoonlijk: Welcome To My Life! (week 11) Kinderkamer, Ikea & EamesMy Profile

 • Lifesabout
  16 maart 2015

  Wat een leuk dametje! Ik kan niet wachten tot Sarah kan lopen en in haar keukentje staat. Maar tegelijkertijd koester ik alle momenten want het gaat zo hard!
  Knap van je dat je het nu kan laten voor wat het is als ze niet wil eten. Dat is denk ik ook het beste, maar makkelijker gezegd dan gedaan.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Wist je dat? Interessante weetjes over het hart.My Profile

 • Nadia
  16 maart 2015

  Leuk, zo’n update! Wat is ze opeens groot dan he, als ze gaat lopen.

 • Jess
  16 maart 2015

  Ik vond dit zo’n leuke fase bij Sam. Ze zijn echt op rooftocht en dat waggelloopje is zo schattig <3
  Jess onlangs geplaatst…Ons Cinderella-avontuurMy Profile

 • Manon
  16 maart 2015

  Wat leuk dat ze kan lopen! Het lijkt me zoals je het beschrijft een gezellige fase (met minder gezellige momenten)!
  Manon onlangs geplaatst…Diary: week 13. Eerste zon!My Profile

 • Seline
  16 maart 2015

  Wat wordt ze groot zeg! En wat een heerlijke bos haar heeft ze. Fijn dat het allemaal zo goed gaat 🙂
  Seline onlangs geplaatst…Dingen die ik aan mannen niet begrijpMy Profile

 • Vanessa
  16 maart 2015

  Wat een mooie update. Leuk om te lezen. Super dat Lana kan lopen!
  Vanessa onlangs geplaatst…Mijn week in foto’s: nieuwe spulletjesMy Profile

 • Anja
  16 maart 2015

  Ah super leuk om weer een update van Lana te lezen, wat groeit ze hard! Mijn zoontje is nu 6 maanden en dat ging al zo hard, kan me niet voorstellen dat hij straks rondloopt

 • Merel B
  16 maart 2015

  Ik ben nu zwanger van mijn eerste maar ik krijg zo leuke kriebels van dit soort artikeltjes, kan echt niet wachten om zelf mama te zijn, eerst maar eens even deze kleine uitbroeden ghehe

 • Lisa
  16 maart 2015

  Jaa die dreumes puber momenten, vond ik zo zwaar bij mijn dochter!

 • Kelly Caresse
  16 maart 2015

  hahah het is echt zo’n wagelloopje inderdaad 😛

 • Kelly Caresse
  16 maart 2015

  Ah leuk! Ja dat is wel een leuk idee om voor haar te kopen, zo’n huishoud setje met strijkplank, stofzuiger en mini wasmachine 😛 denk dat ze dat echt heel leuk vind, ze doet me nu al steeds na 😛

 • Kristel
  16 maart 2015

  Leuke update! Wat geweldig dat ze kan lopen. Kunnen jullie lekker achter haar aan rennen;)
  Kristel onlangs geplaatst…Sharing Saturday #1My Profile

 • Milou
  16 maart 2015

  Wat leuk om te lezen zeg! Fijn dat je het avond eten een beetje hebt kunnen loslaten. Ik denk dat dat het enige is wat je nu kunt doen. Leuk om het dametje te zien veranderen!
  Milou onlangs geplaatst…Dank je wel zeggen…My Profile

 • marjon
  16 maart 2015

  Een mooie update waar je zeker trots op mag zijn. Heerlijk als ze opeens kunnen lopen he. Al moet je dan natuurlijk ook weer goed opletten. Onze kleine man, 14 maanden, loopt ook sinds 2 weken en waggelt nog, maar zo leuk.
  Eten is hier op het moment iets minder, maar ook dat komt goed.

 • Ilse B
  16 maart 2015

  Ah zo schattig! Hele nieuwe wereld gaat er voor die kleintjes open zodra ze kunnen lopen, echte ontdekkingsreizigers worden het dan hihi

 • Tanja
  16 maart 2015

  Het blijft me steeds opvallen hoeveel haar dat Lana heeft voor zo’n klein meisje, dat geeft zo’n volwassenere uitstraling, echt schattig om te zien. Leuk om te lezen zo’n update!

 • lieke
  16 maart 2015

  Leuke update! Dit lijkt me zo leuke leeftijd, steeds meer een eigen willetje, heerlijk!

  Liefs lieke
  lieke onlangs geplaatst…Broekje bestempelen | DIYMy Profile

 • Suus
  16 maart 2015

  Zo leuk om te lezen, wat gaat de tijd snel he. Ik vind het altijd zo schattig om te zien, als ze net beginnen te lopen. :)! heerlijk
  Suus onlangs geplaatst…Recensie: Delirium, Pandemonium, RequiemMy Profile

 • Cindy
  16 maart 2015

  Aaaah! *smelt* Dit doet mijn eierstokken niet goed. Ik vind het zo schattig, kleine minimensjes die net lopen en brabbelen in hun eigen taaltje.
  Cindy onlangs geplaatst…Persoonlijk: Iets met baby’s..My Profile

 • Eilish (artisticstateofmind)
  17 maart 2015

  De zoon van mn zusje, mn kleine neefje is net 2,5 maand! Dus dat duurt nog even voor die gaat lopen!
  Eilish (artisticstateofmind) onlangs geplaatst…Lifestyle ♥ De Fujifilm Instax Mini 8 | Instant CameraMy Profile

 • Jildou
  18 maart 2015

  Wat onwijs tof dat ze nu de hele wereld kan gaan ontdekken. Ik denk toch ook dat dit één van de meest bijzondere momenten zijn 🙂 Geniet ervan!
  Jildou onlangs geplaatst…De verschillen tussen Nederland en FinlandMy Profile

 • Anneleen
  20 maart 2015

  Wat doet Lana het goed! Een dochtertje om trots op te zijn!
  Anneleen onlangs geplaatst…#PlukhetGeluk project 5My Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.