16 weken zwanger – Hoe gaat het?

Afgelopen zaterdag was ik 16 weken zwanger, op de dag dat dit blogje online komt ben ik 16 weken en 4 dagen zwanger. Vier maanden alweer, met trots draag ik ongeveer 4 maanden een prachtig wonder in mij. Zo bijzonder!. Als ik op deze weken terugkijk dan vind ik het eigenlijk heel snel gaan. Al heb ik dagen dat ik het wat langzamer vind gaan, ik mag niet klagen. Het spannendste trimester heb ik al even achter me gelaten en de groei van de buik is begonnen. Het wordt steeds zichtbaarder dat ik zwanger ben, daar ben ik natuurlijk trots op!.

Hoe het met me gaat? Eigenlijk hartstikke goed. Ik voel me gelukkig, ik voel me trots. Het is een geweldig gevoel dat er een klein baby’tje in mijn buik leeft, en voeding krijgt van mij via de navelstreng. Een baby’tje dat in een heerlijk beschermende ‘zak’ ligt en mag genieten van het warme vruchtwater om zich heen. Op vermoeidheid na, en af en toe een lastig in te stellen Diabetes, voel ik mij prima. Ik probeer op tijd mijn rust te pakken en zolang ik dat blijf doen gaat het goed. Dat het afstuderen bijna voorbij is, voelt als een last van mijn schouders. Bij mijn horeca bijbaan is het momenteel wat rustiger, waardoor ik bijna verplicht wat meer rust moet pakken. Ik ben geen stilzitter maar ik merk dat ik steeds beter naar mijn lichaam luister en die rustmomenten neem. Sporten doe ik ongeveer 3 a 4 x per week, wat voor mijn doen weinig is, en ik doe het bij het sporten wat rustiger aan. Ik wil gaan starten met zwangerschapyoga om te werken aan balans, rust en lenigheid. Ook hoop ik daar wat ontspanningstechnieken te leren die me zeker van pas kunnen komen tijdens deze zwangerschap.

Het weekendje weg heeft me erg goed gedaan. Normaliter houd ik van actieve vakanties, culturen en van alles ontdekken maar we hebben het wat rustiger aan gedaan en dat was fijn. We hebben een dagje Parijs gedaan, en ik merkte dat de drukte van zoveel mensen om me heen, in combinatie met het vele lopen gewoon te veel is. Ik ben blij dat we toch Parijs nog een keer gezien hebben (voor mij de 4e keer hihi) en dat we ook rust genomen hebben. Ik ben dol op Parijs, de sfeer, de mensen en het lekkere eten, het was heerlijk om deze sfeer weer geproefd te hebben.

Met mijn buikje gaat het ook wel goed. Hij groeit vrij langzaam vind ik zelf hihi. In de ochtend zie ik er nog niet heel zwanger uit en dit groeit met de dag naar gelang ik eet en de darmen wat meer gaan opzetten. Ik krijg van sommigen al leuke opmerkingen, dat ik er goed en zwanger uit zie, en van anderen hoor ik dat ze er helemaal niets van zien. Tja, ik hoop dat het wat meer zichtbaar mag worden want ik zit vol trots. Ik schijf dit blogje op maandagavond, en dinsdagavond krijgen wij de pretecho voor de geslachtsbepaling. Dat betekend dat op het moment dat dit online komt, wij al weten of we een stoere knul, of een lieve meid verwachten. Donderdag ga ik dit onthullen aan mijn vriendinnen middels een gender reveal party, en vrijdag kunnen jullie een gender reveal blogje verwachten hihi. Op dit moment nu ik dit typ weet ik nog niets, en vind ik het hartstikke spannend. Ook duim en hoop ik dat het kindje gezond is en goed mag groeien.

Dat is eigenlijk hoe het nu met me gaat. Ik leef en geniet met de dag van deze zwangerschap en leef van mijlpaal naar mijlpaal. Ik vind 16 weken al een mooie mijlpaal en ik ben nieuwsgierig naar de komende weken/maanden. Jullie horen in ieder geval nog van mij, en mijn zwangerschap.

Ik ben benieuwd naar jullie reacties op dit blogje dus brandt los in de comments hihi. Zijn jullie ook zo benieuwd of het een jongentje of meisje is?

Follow my blog with Bloglovin’ 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

16 reacties

 • Suzanne
  12 juni 2013

  Is het al donderdag? Ik kan niet meer wachten! Spannend!!!!

 • Anne Solveig
  12 juni 2013

  Spannend! Super leuk. Ben benieuwd wat je vriendinnen van de party vinden! En ben heeeeel benieuwd naar vrijdag! Haha.

 • Beautydagboek
  12 juni 2013

  Haha, je buikje komt vanzelf hoor en op een gegeven moment ben je je buik helemaal zat en kun je niet meer fatsoenlijk de bank afkomen zonder er af te moeten rollen ;). Geniet nog even van de tijd dat je nog van alles kan :). Spannend wat het gaat worden, ben benieuwd!

 • Life of Simone
  12 juni 2013

  Fijn dat het zo goed gaat, heel leuk om dit zo te lezen! Ben heeel benieuwd of het een meisje of een jongetje is!

 • martinaa89
  12 juni 2013

  spannend! ik ben benieuwd of het een jongetje of een meisje is 🙂

 • Naomi
  12 juni 2013

  Ah dat moet vast heel spannend voor je zijn om erachter te komen wat het geslacht is! Mooi dat alles goed gaat!

 • natanja
  12 juni 2013

  fijn dat het goed gaat , ben nu al benieuwd bij shir had ik het mis dus ik zeg je krijgt een baby girl

 • Edith
  12 juni 2013

  Wat fijn dat alles goed gaat! Ben benieuwd wat het word!

 • Leonie
  12 juni 2013

  Goed om te horen dat je je goed voelt, zeker gezien je diabetes! Natuurlijk hoop ook ik dat het kleintje gezond is, maar stiekem hoop ik natuurlijk op een kleine Paris haha! Ik wacht vol smart op je nieuwe blog!

 • Sas
  12 juni 2013

  Spannend en wat fijn dat het zo goed gaat 🙂

 • beamingbeauty
  12 juni 2013

  Fijn dat alles goed gaat! Ik ben echt zo benieuwd of het een jongetje of meisje is haha

 • annouska
  12 juni 2013

  Oeh ik ben wel benieuwd wat het wordt. 😀 Fijn dat alles verder goed gaat ondanks je diabetes. 😀

 • Dina
  12 juni 2013

  Wat spannend allemaal !!

 • vanessa
  13 juni 2013

  Fijn te lezen dat alles goed gaat! Ik vind dat je het wél al goed ziet en daar mag je heel trots op zijn! 😉

 • naomi
  13 juni 2013

  Hoi

  Ik volg sinds kort je site! super leuk om alles te lezen..
  Maar aan je verhaal te lezen en je zwangerschapskwaaltjes denk ik toch een jongen!

 • Debbie
  15 juni 2013

  Wat heerlijk dat het goed met de zwangerschap gaat, wat lijkt me dat een mooie ervaring. En wat gaat het snel….

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.