10x Wat men niet vertelt als je moeder wordt

10x Wat men niet vertelt als je moeder wordt : Als je moeder, of vader, wordt dan word je van alles verteld. Je krijgt de meeste adviezen om je oren gegooid en heel veel adviezen gaan (logisch ook!) het ene oor in en het andere oor weer uit. Ook ik kon me niet voorstellen hoe het zou zijn om zelf moeder te zijn. Ik had in mijn leven al honderden luiers verschoond maar toen ik mijn eigen kindje voor het eerst ging verschonen moest ik toch echt hard nadenken hoe dat ook al weer moest en of ik dat kleine mini meisje niet zou breken met mijn onvoorzichtigheid. Ook ik kon me niet voorstellen dat mijn huis een chronische zooi zou worden en dat ook ik vaak liever huisje boompje beestje op de bank zou zitten met een wijntje en chips dan lekker op stap gaan met vriendinnen. Als compilatie daarop geef ik deel ik vandaag 10 x wat men niet vertelt als je moeder wordt.


10x wat men niet vertelt als je moeder wordt:

1. Vanaf het moment dat je kindje geboren wordt is je huis een chronische zooi. Er komt geen einde meer aan het huishouden, die wasmand blijft gevuld, speelgoed slingert overal rond en in de avond ben je heel blij als je op de bank zit, ondanks de zooi die je hier en daar nog ziet liggen.

2. In je zwangerschap ben je misschien een echt talent op het gebied van ordenen. Je wast alle babykleertjes voor je kindje ze gaat dragen (Wie doet dat überhaupt bij zijn eigen nieuwe kleding?), hydrofielluiers ga je strijken en zo kan ik nog wat dingen opnoemen. Ik wil je daarover nog wel spreken zodra je kindje een paar maanden oud is.

3. Koffie drinken word je beste vriend, na een slapeloze nacht of onrustige nacht ben je heel blij met dat kopje koffie dat er dan voor je is. Liefst uit een luxe koffie automaat want dat heb je wel verdiend!

4. Zodra je moeder wordt heeft iedereen de neiging je advies te geven. Alsof je continue met een vraagtegen rondloopt met ‘doe ik het wel goed’ geef me alsjeblieft advies! Advies over wat je je kindje te eten moet geven of wat je vooral niet moet doen, hoelaat je kindje moet slapen en dat dit echt niet in je eigen bed mag, advies over betere luiermerken, vragen waarom je je kindje wel of geen speen geeft, noem het maar op. Dat vraagteken komt er bij de geboorte uit.

5. Owja, die adviesgevende rol die ga je zelf ook op je nemen, ook ik betrap mezelf daar op. Een vriendin heeft een vraagstuk wat betreft voeding, slaapritme etc. en je wilt je eigen ervaring of advies daarin delen. Ben daar voorzichtig in is mijn advies, het kan heel irritant zijn 😉

6. Zodra je zwanger bent begint het al, die eeuwige onzekerheid. Kon je het voor je zwangerschap echt niets schelen als je met hoofdpijn naar bed ging en de dag erna met een paracetamolletje vrolijk weer op plaats van bestemming aankomt, ben je vanaf je zwangerschap al onzeker over ieder pijntje en kwaaltje. Zodra je moeder bent wordt dat alleen maar erger. Je kindje spuugt, je kindje huilt, je kindje lacht, boert, doet van alles en je weet niet waarom. Bezorgdheid schijnt de oorzaak te zijn van rimpels en grijze haren en vanaf nu ben je die aan het kweken.

7. Dat je eigenlijk gewoon een ander mens wordt is niet gek want je bent ineens moeder maar voor sommigen uit je omgeving kan dat heel lastig zijn. Je zult je vrienden leren kennen en ook met (schoon)familie kunnen dingen anders gaan lopen. Je prioriteiten liggen vanaf nu op je gezin en dat kan voor de buitenwereld wel een beetje wennen zijn.

8. Klagen, dat kunnen wij moeders heel goed. Over elkaar, tegen elkaar ,tegen onze partners, tegen onze ouders, dat schijnt een bijwerking te zijn van vermoeidheid door slaapgebrek, onzekerheid en overmatige bezorgdheid die je als moeder voelt. Klagen kan soms zo opluchten!

9. Je begrijpt soms ineens niet meer wat je met je tijd deed voor je zwanger was of moeder was. Ineens vliegt de tijd echt onwijs (en ja dat verteld iedereen je vooraf wel, want ‘wat groeien ze toch hard’) maar ineens heb je het de hele dag druk. Een momentje voor jezelf met een kopje thee is heel bijzonder en een dagje weg met vriendinnen of je man, daar heb je een oppas voor nodig. Dat is allemaal niet meer vanzelfsprekend. Hoe maakte ik mijn dagen zo vol voor ik een kind had? Ik kan het me soms niet meer voorstellen. Ik verveel me in ieder geval nooit meer.

10. ‘Ik word later niet zo’n moeder die alleen over haar kind kan praten’, ja dat nam ik mezelf ook voor. Maar ook ik betrap mezelf erop, ik kan echt over veel andere dingen praten maar als men vraagt hoe het met me gaat dan gaat het zo van: ‘Ja, goed, ja en met Lana ook heel goed’. Of ‘ja, ik geniet zo van Lana’. Of iets in die trant. Als moeder word je gewoon verliefd op je eigen kind en praat je er heel graag over.

Dat waren mijn 10 punten die niemand mij heeft verteld over het moederschap en wat ik me vooraf ook echt niet had kunnen voorstellen. Ik ben heel benieuwd wat jullie van dit lijstje vinden, is dit herkenbaar voor jullie? Laat het me weten in de comments. Als je andere suggesties hebt dan hoor ik ze ook graag.

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

53 reacties

 • Marion
  27 oktober 2014

  Ja, dit is ook wel eens leuk om te lezen. Ik ben dan wel geen moeder, maar een heleboel dingen kan ik me toch goed voorstellen!
  Marion onlangs geplaatst…Photochallenge week 43: PompoenenMy Profile

 • Dita
  27 oktober 2014

  Leuk om te lezen! 🙂

 • Diana
  27 oktober 2014

  Heel herkenbaar. Vooral punt 1: ik kan elke dag weer opnieuw beginnen met het opruimen van speelgoed. En punt 8 vind ik ook moeilijk. Ik probeer er in gesprekken met vriendinnen extra op te letten dat ik niet alleen maar over Levi praat, maar het gaat vaak vanzelf. goed geschreven!
  Diana onlangs geplaatst…Look inside DC’s life: week 43My Profile

 • Lauriëtte
  27 oktober 2014

  Leuk om te lezen! Dat eeuwige opruimen lijkt me wel enorm vervelend, lijkt me fijner als daar een keer een einde aan komt haha. Wij wassen trouwens onze kleding als het nieuw is! 😉
  Lauriëtte onlangs geplaatst…Pinterest Favorites #39My Profile

 • Malou
  27 oktober 2014

  Haha leuk om te lezen. Ik heb een echte voetbalman in huis en mijn wasmand is ook altijd gevuld!! Dat wordt wat als er ooit kinderen aan komen..
  Malou onlangs geplaatst…Personal: diary week 43My Profile

 • simone
  27 oktober 2014

  Haha heel leuk om te lezen!

 • Sab
  27 oktober 2014

  Leuk artikel!
  Trouwens ik wil nog even een opmerking maken over jou reactie van gister, over of er in voorgesneden evenveel voedingsstoffen zitten. Als diëtiste kan ik je vertellen dat er in voorgesneden groenten minder vitaminen zitten. Vitaminen gaan verloren via de lucht, en hoe kleiner je iets snijdt, hoe meer je het blootstelt, waardoor vitaminen sneller verloren gaan. Wat ik daarom doe, is die voorgesneden groenten die ik koop vaak de dag na het boodschappen doen al opeten, in plaats van tot de uiterste houdbaarheidsdatum. Tipje!

 • Joyce
  27 oktober 2014

  Haha herkenbaar lijstje!
  Joyce onlangs geplaatst…Gender Reveal: Onze baby is een……My Profile

 • Beautydagboek
  27 oktober 2014

  Leuk om te lezen! Toevallig heb ik een tijdje terug ook zo’n artikel geschreven met dingen die ik niet wist voordat ik moeder werd. Het is ongelooflijk moeilijk voor te stellen hoe het gaat zijn (ook logisch!) en ik had willen weten dat ik altijd slaaptekort zou hebben en geen tijd meer voor jezelf zou hebben, haha! En die troep komt me ook heel bekend voor ;). Maar ik geniet ook enorm van ze hoor. Dit is gewoon de levensfase waarin je zit (als ze klein zijn) en dat bestaat op dit moment uit kinderen :).
  Beautydagboek onlangs geplaatst…Waarom ik moeder wilde wordenMy Profile

 • kellycaresse
  27 oktober 2014

  Dankjewel voor je tip! Heb ik echt nooit geweten! 🙂 En hoe zit het met direct invriezen?

 • Paola
  27 oktober 2014

  En dan hebben we het nog niet over alle dingen vlak na de bevalling gehad. Dat hadden ze mij nooit verteld (bloedstolsels, tijdelijke minder blaascontrole, etc.) Naast je kind is gewoon weinig belangrijk meer in je leven. Ik had bijv. ook nooit gedacht dat het me niet boeit om met bespuugde kleding en ongekamd gaar even boodschappen te gaan doen.

 • kellycaresse
  27 oktober 2014

  Haha inderdaad! Ja over bevallen heb ik het dan niet gehad nee 😉
  Maar ja inderdaad vlekken op je kleding en dan gaan boodschappen doen, ik kom er pas achter zodra ik al de winkel in ben 😛

 • Saskia
  27 oktober 2014

  Die chronische zooi en koffie komen me heel bekend voor 🙂 Erg leuk om te lezen!
  Saskia onlangs geplaatst…Persoonlijk: Welcome To My Life! (week 43)My Profile

 • Marjolijn
  27 oktober 2014

  Vooral punt 6 vind ik heel herkenbaar! Ik ben nu 33 en mijn dochter is 13 maar ik heb dus echt al een paar grijze haren en een hele strakke huid heb ik ook niet meer haha! En die zorgen blijven volgens mij, hou oud ze ook zijn. Ik snap mijn eigen moeder nu ook zoooo goed haha!

 • Miranda
  27 oktober 2014

  Leuk om te lezen:) ik ben dan wel geen moeder maar kan me er zo wel wat bij voorstellen, haha!
  Miranda onlangs geplaatst…Huisvrouwenpraat; schoonmaakdoekjes 🙂My Profile

 • Vanessa
  27 oktober 2014

  Leuk om te lezen! Ik ben nog geen mama maar ik denk dat ik de meeste dingen ook zal hebben.
  Vanessa onlangs geplaatst…Ruby Kisses Nail Polish | Sweet Cosmopolitan & Nude N’ ChicMy Profile

 • susanne
  27 oktober 2014

  Grappig om te lezen! Opzich vind ik ze nog meevallen maar ik heb ook weleens zo’nrrijtje gezien met de meest gruwelijke dingen over de bevalling. Brrr!

 • Seline
  27 oktober 2014

  die chronische zooi is hier ook een bekende. vooral die wasmanden die overvol blijven zitten. Zouden onze wallen ooit een tandje minder worden? Of wordt het smeren voor het leven met concealer haha.
  Seline onlangs geplaatst…Autumn TagMy Profile

 • Silvia
  27 oktober 2014

  Haha super leuk om dit artikel te lezen!

 • Annemijn
  27 oktober 2014

  Leuk artikel. Ik ben benieuwd of ik dit ooit ga herkennen.

 • Manon
  27 oktober 2014

  Ik ben benieuwd of ik deze punten ook ga herkennen straks haha. Vast wel! Inderdaad: nu al die onzekerheid bij elk krampje… Hoe moet dat straks dan gaan als mijn zoon iets heeft wat ik niet begrijp, dat wordt wat!
  Manon onlangs geplaatst…Kiekjes #6!My Profile

 • Nicole
  27 oktober 2014

  Weer enorm herkenbaar hoor! Zelf geef ik wel pas advies als men mij ernaar vraagt en niet ongevraagd. Want ik kan me er zo aan storen! Vooral als het gaat over haar voeding, ik wil haar zo veel mogelijk suikervrij opvoeden en krijg daar zoveel commentaar op!
  Nicole onlangs geplaatst…Een kaartje is zo gestuurd..My Profile

 • Manon
  27 oktober 2014

  Leuk om te lezen! Alleen voor mij allemaal nog niet herkenbaar haha 🙂
  Manon onlangs geplaatst…Weekend plog #2My Profile

 • Kim | Kimsbloglife
  27 oktober 2014

  Haha, leuk om te lezen! Moeder worden is een enorme verandering in je leven denk ik! Maar natuurlijk krijg je er ook zoveel voor in de plaats. Die goedbedoelde adviezen altijd lijken me zo irritant! Natuurlijk kan het soms handig zijn om tips te krijgen en bedoelen de meeste mensen het goed, maar op de duur moet het zo vervelend zijn!
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Fall Fashion FavouritesMy Profile

 • Kimberley
  27 oktober 2014

  Wat een leuke post om te lezen! Ik ben zelf nog geen moeder dus kan er helaas niet over mee praten.
  Kimberley onlangs geplaatst…Mijn week in foto’s | De saaiste herfstvakantie ooit…My Profile

 • Linda
  27 oktober 2014

  Leuk lijstje; vooral dat laatste puntje is zo herkenbaar. Daarom ben ik zo blij dat ik nu ben begonnen met bloggen. Scheelt heel veel baby kletspraat!
  Linda onlangs geplaatst…OchtendstressMy Profile

 • Tineke
  27 oktober 2014

  Wat een leuke lijst, moeder worden lijkt me helemaal geweldig…. Ik denk dat ik later inderdaad ook alleen maar zo`n moeder word die veel over haar kinderen praat!
  Liefs
  Tineke onlangs geplaatst…Webshop tip: Sugarhill boutiqueMy Profile

 • Milou
  27 oktober 2014

  Ik weet dus waar ik me later op voor kan bereiden! haha
  Milou onlangs geplaatst…Internet ABC – Bloglovin’ & MyCupcakAddictionMy Profile

 • Mariëlle
  27 oktober 2014

  Haha zo herkenbaar!

 • Malou
  27 oktober 2014

  Haha, heel leuk geschreven! Ik ben heel benieuwd hoe dat straks bij mij gaat.. Ik weet nu al wel dat ik qua kleertjes enzo straks niet meer zo geordend ben. Nu heb ik bijvoorbeeld ook alle rompers gestreken, maar ik denk dat dat de enige keer was. Al die ongevraagde adviezen lijken me wel irritant trouwens..
  Malou onlangs geplaatst…TRIND TIME FOR TREATS LIMITED EDITIONMy Profile

 • Jessica
  27 oktober 2014

  Leuk stukje om te lezen.
  Jessica onlangs geplaatst…Boekreview – In het duisterMy Profile

 • Joyce
  27 oktober 2014

  Yep, herkenbaar!
  Joyce onlangs geplaatst…Mama challenge – Maak een (on)gezonde traktatieMy Profile

 • Mirne
  27 oktober 2014

  Klinkt vooral enorm vermoeiend, haha 😀
  Mirne onlangs geplaatst…Stroopwafel cheesecakeMy Profile

 • Nicetobeout
  27 oktober 2014

  Leuk om te lezen! Ik herken best veel bij vriendinnen met kinderen haha
  Nicetobeout onlangs geplaatst…Mijn week in foto´s: week 43My Profile

 • Elise | The Beauty Suitcase
  27 oktober 2014

  Als journalist moet ik je een complimentje geven: wat een ontzettend goed en humoristisch geschreven stuk! Al ben ik zelf (nog) geen moeder vond ik het een pretje om te lezen!
  Elise | The Beauty Suitcase onlangs geplaatst…Rome Travel VlogMy Profile

 • Daddy Mike
  27 oktober 2014

  Leuke stuk Kelly! Heel erg herkenbaar 🙂 erg leuk om te lezen
  Daddy Mike onlangs geplaatst…My life in pictures 35My Profile

 • Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla
  27 oktober 2014

  Oh ja heel herkenbaar! Het leven BC (before child zo noem ik het) is zo anders en je weet gewoon niet wat je te wachten staat als je kind krijgt.

  Leuk om te lezen, weet er alles van 😉
  Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla onlangs geplaatst…Daily Cup of weekly picturesMy Profile

 • zomersproetje
  27 oktober 2014

  Zeker herkenbaar, vooral die goede adviezen!!
  Ben soms erg blij als ze even een dutje aan het doen is ;-).
  Maar zelfs dan vaak nog geen rust, want idd was, opruimen ed.
  Maar wat zijn we blij met haar!

 • Lena
  27 oktober 2014

  Erg leuk artikel! Ik heb alleen wat opmerkingen m.b.t. de spelling. Het is namelijk vertelT, dus met een /t/. VerschoonD is dan weer met een /d/. Ik screen niet het hele artikel op grammaticale fouten, maar dit vind ik wel een beetje storend.

 • Lena
  27 oktober 2014

  Erg grappig artikel. Ik heb wel wat opmerkingen m.b.t. de spelling. Het is namelijk vertelT, dus met een /t/. Daarnaast is verschoonD dan weer met een /d/. Ik screen niet je hele artikelen op eventuele fouten, maar dit stoort me toch wel een beetje. Een tekst zonder spelfouten komt toch een stuk professioneler over!

 • Veronique
  27 oktober 2014

  Haha heel erg herkenbaar! Behalve dan het koffiepuntje, ben geen koffie gek, en heb het eerlijk gezegd in de 17 jaar dat ik leef nog maar 1 keer gedronken, en ik vond het niet te zuipen. Hele leuke blog Kelly!
  Veronique onlangs geplaatst…ConsultatiebureauMy Profile

 • Ellemieke
  27 oktober 2014

  Wat een leuk artikeltje! zelf ben ik nog maar 17 dus heb ik nog geen kind, het lijkt me wel heel erg druk zo opeens!

 • Angelique
  27 oktober 2014

  Oh zo herkenbaar dit!!
  Angelique onlangs geplaatst…Spam your blogMy Profile

 • kellycaresse
  27 oktober 2014

  Dankjewel voor je tip Lena 🙂 Ik heb het aangepast en even overlegd met iemand die me helpt met spelling.

 • Sandra(hpw)
  27 oktober 2014

  Is het toevallig geïnspireerd op het bericht van Willemijn & Martine? 😛 (LLG, 2WMN)
  Ik las laatst bij hun een blog over ‘Wat je ouders je nooit verteld hebben over de eerste keer sex’
  Was heeeul grappig, die blog! En deze is óók leuk hoor 😉

 • Claudia
  27 oktober 2014

  Ik ben dan zelf wel geen moeder, maar ik kan het me heel goed voorstellen. Leuk artikel! Bij punt 2 moest ik trouwens wel even lachen, want ik maak me ook schuldig aan het feit dat ik nieuwe kleding meteen aantrek, haha!
  Claudia onlangs geplaatst…Ik ben jarig! + WinactieMy Profile

 • Anneleen
  27 oktober 2014

  Heel leuk geschreven Kelly!
  Anneleen onlangs geplaatst…Babbelmomentje: ik ben terugMy Profile

 • Whitney
  27 oktober 2014

  Leuk om te lezen, i’m not alone! haha puntje 2. ik was ook mijn eigen nieuwe kleding..
  Whitney onlangs geplaatst…I’m back!My Profile

 • Sonja
  28 oktober 2014

  Oh wat erg, ik kan ze allemaal afvinken ja. Vooral de “ik word niet zo’n moeder”.. alles klopt! Mooi geschreven!

 • rachel
  28 oktober 2014

  hahah herkenbaar en meid je bent er nog niet hoor 😀 (ik ook niet maar goed) wacht maar tot lana gaat puberen ….oleeee
  ik gilde ook zovaak zowel toen ze jong waren als dat ze nu ouder zijn en aan het puberen van joh dat doet ik wel even anders………ding dongggg hahah not je loopt zo af en toe gewoon lekker tegen de lamp aan 😉
  en ja nieuwe kleding of uberhaubt iets van textiel word hier eerst gewassen !!
  rachel onlangs geplaatst…B-day en IG mini meeting!!My Profile

 • Melissa
  29 oktober 2014

  Leuk om te lezen! Ik zal het later vast ook wel gaan meemaken allemaal haha, voorlopig nog even niet 😉
  Melissa onlangs geplaatst…Outfit: cherry redMy Profile

 • Ingrid
  15 oktober 2017

  Met koffie vooral.. heb je eindelijk je welverdiende bakje gezet, vergeet je hem door de drukte en heb je weer koude koffie 😉

 • Ingrid
  15 oktober 2017

  oja, nieuwe kleding.. voor wie dan ook, was ik altijd standaard voor de eerste keer dragen, je weet niet wie ze al aan hebben gehad 🙂 Hydrofieledoeken heb ik nog nooit gestreken.. haha

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.