10x Netflix tips voor kinderen!

netflix

Wij zijn dol op Netflix en zijn dan ook al een paar jaar trouw lid van deze video dienst. De kids ‘sectie’ is dan ook een veel gebruikt account want ook voor Lana gebruiken we Netflix regelmatig. Sterker nog, we kijken nauwelijks nog televisie, Netflix it is. Zo net voor de kerstvakantie leek het me leuk om een aantal Netflix tips voor kinderen te delen! Yannick en ik kijken we graag naar deze leuke Netflix series, maar Lana heeft ook zo haar favorieten. Ik ga vandaag 10 aanraders voor Netflix films en series delen voor kinderen en ben benieuwd naar die van jullie!

10x Netflix tips met aanraders voor kinderen!

 1. Peppa Pig: Deze serie is een held in ons huis. Voor Lana is het Peppa Pig voor en Peppa Pig na. Peppa in bed, Peppa aan tafel, Peppa dus. Deze serie is zo leuk dat ook ik hem niet ‘vervelend’ vind. Het gaat over een heel leuk gezinnetje waar het meisje Peppa een hoofdrol in speelt. Ze heeft dierenvriendjes en beleeft leuke avonturen maar er zitten ook veel leerzame elementen in deze serie. Ik hoor Lana regelmatig opmerkingen uit de serie nazeggen: ‘De zon is weg mama’, ‘Als het donker is dan komt de maan’, ‘Het regent mama’ etc.
 2. Mickey Mouse clubhouse: Een concept van Walt disney met ook veel leuke en leerzame elementen erin. Mickey Mouse en zijn vriendjes (die we allemaal kennen zoals Minnie Mouse, Donald duck, Pluto etc.) beleven allemaal leuke avonturen. Zang, spel en educatie worden gecombineerd tot een heel vermakelijk programma. Ik keek vroeger al veel van Disney dus ik herbeleef dit helemaal met deze hedendaagse variant!
 3. Word party: Lana is hier nog niet zo’n fan van, ik wel. Niet om zelf te kijken maar ik vind dit leerzame programma erg goed voor de taalontwikkeling van kinderen. Middels liedjes en spelletjes worden de woordjes namelijk aangeleerd en worden kinderen uitgedaagd mee te doen met het programma. Dit wint het absoluut nog niet van Peppa Pig maar ik zet het af en toe wel op omdat Peppa Pig op een gegeven moment wat teveel wordt haha.
 4. Finding Nemo: Gewoon een geweldige Disneyfilm die we denk ik allemaal wel kennen maar die leuk blijft om te kijken!
 5.  The Good Dinosaur: Een minder bekende film als Finding Nemo maar zeker niet minder leuk. Het gaat over een tijd waarin mensen en dino’s ooit samen leefden. Ze waren vrienden en beleefden allerlei leuke avonturen. Allerlei schattige en stoere figuurtjes komen hierin terug en het is echt een feelgood familiefilm!
 6. Fireman Sam (brandweerman Sam): Ook al zo’n geweldig leuke kinderserie waarin educatie, avontuur en plezier met elkaar gecombineerd worden. Lana’s papa is brandweerman dus ze vindt deze serie helemaal stoer!
 7. Nijntje: Leuk voor de allerkleinsten: Wie is er niet groot gebracht met dit lieve schattige konijntje! Leerzaam waarin liedjes, vormen, kleuren, getallen en situaties gecombineerd worden tot een vrolijk programma. Ontdek de wereld van Nijntje met uren kijkplezier op Netflix!
 8. Pieter Konijn: De ondeugende, charmante en dappere Pieter Konijn beleeft veel spannende avonturen samen met zijn vrienden Benjamin en Lily. Een serie die de prachtige verhalen van Beatrix Potter in animatie deelt. Mooie illustraties en leuke verhalen waar kinderen van verschillende leeftijden met veel plezier naar kunnen kijken.
 9. Shrek: Dit blijft toch wel een van mijn favoriete Disneyfilms denk ik, wie kent ze niet? Netflix bevat 6 films/afleveringen van deze mooie film waarin liefde, avontuur en spanning gecombineerd wordt!
 10. Masha en de beer: Masha is een vrolijk en avontuurlijk Russisch meisje dat samen met haar opa in een boshut woont. Haar beste vriend en buurman is een bruine beer. Daarmee beleeft ze allemaal leuke en gekke avonturen! Ik vind dit een hele schattige en leuke serie die ik ontdekte toen Lana erover begon omdat ze dit bij de gastouder had leren kennen.

Natuurlijk heeft Netflix nog veel meer leuke aanraders voor kinderen, ik ben benieuwd naar welke series jouw kinderen graag kijken of welke je zou aanraden voor kids qua films en series! Laat je reactie achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

22 gedachten over “10x Netflix tips voor kinderen!”

 1. Doc McStuffins (de speelgoeddokter) is hier veruit de grote favoriet. Dit meisje is speelgoeddokter, haar moeder is arts en haar vader is thuisblijfvader die gezonde dingen kookt. Lekker roldoorbrekend. Bij ons was het ook makkelijk omdat mijn dochter zelf een aantal keer naar de arts moest en het dus helemaal niet erg vond dat de arts onderzocht ‘want het was gewoon een Check-up’! Ook Prinsesje Sofia (Sofia the first) is helemaal in. Allebei van Disney Junior, dus allebei leerzaam. Vooral Doc vind ik goed, met liedjes dat je gezond moet eten, tanden moet poetsen, genoeg water moet drinken etc. Verder kijkt ze idd ook Mickey mouse clubhuis.

 2. Bij ons meer pokémon, pacman en lego ninjago. Wat de jongens en meid allebei leek vinden is glitter force, een stoer meiden programma. De oudste kijkt graag films als mees kees. Tja de leeftijd hè, peppa pig is geweest hier
  Lisette onlangs geplaatst…Eerste hulp bij cadeaus kopenMy Profile

 3. Peppa was hier ook lange tijd favoriet. Nu kijkt ze vaak naar Pieter Konijn en Mickey Mouse Clubhuis. Maar gisteren stond Shrek op, hoewel ze sommige stukken nog wel erg spannend vindt.
  Monique onlangs geplaatst…TAG | Happy DecemberMy Profile

 4. Leuke tips! Wij hebben helemaal geen tv abonnement meer, dat bevalt prima! Bij ons zien de favorieten er wel iets anders uit… onze oudste kijkt vooral Zack & Quack (als ik het goed schrijf) en rescue bots. Onze meiden kijken graag naar Nijntje 🙂

 5. Leuke series! Wij zijn helemaal fan van Puffin Rock, zo mooi gemaakt! 1 ‘aflevering’ bestaat uit 3 filmpjes van ca. 7 minuten en mijn zoontje van 8 maanden vind het prachtig! Zo’n filmpje is net lang genoeg om eventje de aandacht te houden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.