10 redenen waarom ik een krent ben

Hoi, ik ben Kelly en ik ben een krent. Allemaal in koor: ‘Hoi, Kelly, dankjewel, knap dat je dat durft toe te geven’. Dus. Je leest het goed en de afbeelding hierboven laat het ook al zien. Ik ben een krent! Niet een gedroogde kleine druif en ook geen achterste, nee, ik ben zuinig. Ik hou van korting en sale en het geeft mij een kick wanneer ik met sale geshopt heb. Aan sommige dingen kan ik niet veel geld uitgeven. En dat is toch ook wel typisch. Yannick en ik hebben allebei een mooi inkomen, altijd voldoende gespaard en nog steeds maandelijks de mogelijkheid om geld opzij te zetten voor later en toch ben ik zuinig. We zouden helemaal niet zo op het geld hoeven letten maar toch doe ik dat wel. Ik ben dol op luxe items en wanneer ik een prachtige tas of een wat duurder kledingstuk gekocht heb dan ben ik super enthousiast. Maar tegelijkertijd gaan mijn ogen glinsteren bij de woorden aanbieding of uitverkoop. Dan begint de krent in mij een sprongetje te maken. Vandaag vertel ik jullie waarom ik een krent ben en hoe dat er dan uitziet.

10 redenen waarom ik een krent ben! 
1 Ik het liefst minimaal twee kopjes thee zet van een theezakje, anders vind ik het zonde.

2 Soms doe ik een hele dag geen parfum op als ik de deur niet uithoef, anders vind ik dat zonde van die paar spraytjes.

3 Als ik zo’n make-up doekje gebruik om mijn make-up eraf te halen en ik heb maar een klein stukje gebruikt dan doe ik het doekje terug in de verpakking zodat ik deze in de avond bijvoorbeeld weer kan gebruiken. Zonde om daar een doekje aan te verspillen!

4. Ik rij zo wat extra kilometers voor die ene aanbieding bij die supermarkt, want alle kleintjes zijn meegenomen!

5 Ik doe het liefst boodschappen bij de Lidl, niet omdat we van een beperkt budget moeten leven, maar omdat het daar zo lekker goedkoop is. Als ik mijn weekboodschappen ga afrekenen en ik    moet minder dan 40 euro betalen dan begint er een orkest in mij los te barsten van enthousiasme.

6 Ik koop net zo makkelijk wijn van een goedkoop huismerk want eerlijk gezegd proef ik het verschil in smaak helemaal niet! En het is lekker goedkoop!

7 Aanbiedingen hamster ik het liefst, bijvoorbeeld 5 tubes tandpasta voor een super actie, daar word ik enthousiast van. Mijn voorraadkast is net een klein winkeltje.

8 Als ik weet dat ik vanaf een bepaald aankoopbedrag gratis verzenden of een gratis goodie krijg dan zorg ik ervoor dat ik tot dat bedrag kom, gratis is altijd mooi meegenomen toch?

9. Als mijn douchegel fles bijna op is dan doe ik er wat water bij zodat ik dat laatste beetje ook nog kan gebruiken.

10 Als ik brood smeer om mee te nemen en het is de laatste boterham uit de broodzak, dan neem ik die zak mee in plaats van een boterhamzakje omdat ik het anders zonde van het plastic vind.

Ben jij ook een krent? Durf je dat toe te geven in de comments? Ik ben benieuwd naar jullie krenterige acties! Schaam je vooral niet om een krent te zijn, het bespaart je vast een hoop centen!

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

83 reacties

 • Marloes ❤ Budgetproof.nl
  30 november 2014

  Hahaha. Ik vind dat dit geen krenterigheid is, maar juist heel slim omgaan met je spullen/geld! Als je nooit wilt trakteren, als je niets wilt betalen en als je ronduit gierig bent dan vind ik je een krent ;).

 • Koalabeautymama
  30 november 2014

  Hahaha. Ik ben geen krent, maar hou wel van aanbiedingen. Elke week ga ik online de folders af om te besparen op tandpasta bijvoorbeeld of shampoo. Bij de 1 + 1 actie word ik helemaal blij. Ken jij dat programma op TLC, cheapskates? ofzo haha. Die zijn de echte krenten.
  Koalabeautymama onlangs geplaatst…Daddy Sunday 15 | Thuis in de kerstsfeerMy Profile

 • Nelleke
  30 november 2014

  Haha Kelly! Ik ben ook een krent hoor 😉 Zo knip ik altijd mijn tubes tandpasta open op het moment dat manlief denkt dat ze ‘op’ zijn. Maar met wat daar nog in zit kun je nog dagen poetsen!
  Nelleke onlangs geplaatst…Hemelse glutenvrije kruidnotenMy Profile

 • Dita
  30 november 2014

  Al die dingen die jij doet komen we bekend voor! Ik a over het algemeen ook altijd naar de Lidl, maar ik kan net zo makkelijk op mijn vrije middag wat lekkers halen en daar echt van genieten. Een beetje van beide. Ik heb altijd veel gespaard en doe dat nog steeds. Alleen ik besef mij altijd wel, geniet van iedere dag! Dus lekker lunchen, uit eten oid moet ook gewoon kunnen.
  Dita onlangs geplaatst…Slaapkamer interieurkiekjesMy Profile

 • simone
  30 november 2014

  Haha super leuk artikel! Ik ben soms ook wel een krent, maar dat moet ook wel als een uitwonende student haha. Soms ben ik er alleen even helemaal klaar mee en dan moeten mijn euros rollen hahah!
  simone onlangs geplaatst…Inspiratie: Kerstdessert part IIMy Profile

 • anke
  30 november 2014

  Herkenbaar…..ik noem dat gewoon slim haha!

 • Danielle
  30 november 2014

  Hier precies tzelfde hoor! Alleen 2, 3 en 8 niet echt, maar de rest zeker weten. Je bent hollander of je bent t niet hihi

  Ik koop bijvoorbeeld het volgende alleen maar in de aanbieding:
  Wasmiddel, wasverzachter, tandpasta, douchegel, shampoo en opzetborstels voor de elektrische tandenborstel. (Tenzij ik t bij de lidl haal natuurlijk)

  Ik vind t zo zonde als je daar niet op let 🙂

 • Peet
  30 november 2014

  Haha leuk geschreven echt knap dat jij voor 40.00 euro boodschappen kan doen, ik red dat echt niet ben dan ook heel nieuwsgierig
  Wat jullie dan zoal eten de hele week ?

  Mijn tip, ga eens naar Duitsland naar de DM daar kosten toilet artikelen en vitamine luiers wc papier wasmiddel etc etc , de helft minder dan bij ons
  En ze hebben leuke make- up zoals P2

  En dan gelijk ff je tank volgooien ,en een paar flessen wijn meenemen

 • Marieke
  30 november 2014

  Haha, heel herkenbaar! Ik doe ook nagenoeg al die punten 🙂
  Marieke onlangs geplaatst…SweetSixSunday #12 | Veel interieurinspiratie, stoere vaders en KerstMy Profile

 • Seline
  30 november 2014

  Haha, ik ben ook een krent.. ik herken het gevoel van een orkest in mijn lijf als mijn weekboodschappen goedkoper zijn dan verwacht!
  Seline onlangs geplaatst…Still born baby’s – de zorgen voor je kind.My Profile

 • Esther
  30 november 2014

  Ohhh ja daar zit wel wat herkenning in hoor! Ik ben echt een krent wat betreft kortingscodes, ik baal dan ook als een stekker dat H&M alle codes uitgezet heeft, want sinds die tijd is er niks meer besteld, oeps!
  Esther onlangs geplaatst…Hardlopen – tips & motivatieMy Profile

 • Ninja moeder
  30 november 2014

  Ik zou meer een krent moeten worden! Ik gebruik nu mijn drukke leven als excuus soms makkelijker geld uit te geven. Ik ben niet materialistisch ingesteld en koop amper kleding, make up en parfum dus dat scheelt dan weer 😉

 • Els
  30 november 2014

  Sommige punten zijn herkenbaar…. Heb er nog èèn waarin ik mezelf echt een krent vind, afprijssticjers omdat jet product bijna aan de datum is. Die koop ik het liefst :-)!
  Els onlangs geplaatst…Shoplog HEMA November 2014My Profile

 • Silke
  30 november 2014

  Haha wat een leuk artikel Kelly! Ik stop ook altijd water in mijn douchegel! Dan kun je er toch altijd nog 2 keer mee douchen! 😉 wij rijden af en toe naar Duitsland om daar de drogist te bezoeken. Stom he, ben dan altijd zo blij met mijn merkproducten zoals dove en nivea terwijl het 50% goedkoper was! Standaard! Voor jou wat verder rijden he?

  Herken je dan ook dat….
  – je altijd even op Google kijkt of er toevallig geen kortingscode is van de webshop waar je wat wilt gaan kopen?
  – je blij bent als je spaarsaldo weer gegroeid is? Of als je wat extra kan inleggen?
  – je onverwacht meer geld binnen krijgt als verwacht?

  Qua boodschappen vind ik het wel echt knap wat je doet. Ik werk nu weer meer en merk dat ik voor het gemak kies van de AH om te hoek en niet speciaal meer naar de lidl rij..

 • Silke
  30 november 2014

  Haha jaaa dat doe ik ook altijd!!

 • Anne Solveig
  30 november 2014

  Hahaha, deels herkenbaar!
  Anne Solveig onlangs geplaatst…Photo Diary #89 – Nieuw telefoonhoesje, kerstboom en smoothieMy Profile

 • Diana Carlton
  30 november 2014

  hahaha wat ontzettend leuk geschreven! Ik ben alles behalve een krent, maar ik zoek wel altijd vooraf kortingscodes op, om te kijken of ik het product niet ergens online goedkoper kan krijgen!
  Diana Carlton onlangs geplaatst…Kritisch zijn op jezelfMy Profile

 • Manon
  30 november 2014

  Haha grappig! Ik ben niet echt een krent denk ik, ik let eigenlijk totaal niet op aanbiedingen enzo. Slecht eigenlijk, want je kan zo toch wel een boel geld besparen.
  Manon onlangs geplaatst…Bananenbrood met cranberries en walnotenMy Profile

 • Madelaine
  30 november 2014

  Haha als ik dit rijtje zo lees dan ben ik ook een krent! Maar dan wel op een goede manier, ik maak er een sport van om mijn weekbudget aan boodschappen laag te houden.

 • Sylvia
  30 november 2014

  Niks mis met zuinig zijn, je weet nooit waar je het later nog voor nodig hebt. Zolang je het maar niet overdrijft en elke euro vijf keer omdraait, je mag er ook wel eens van genieten.
  Sylvia onlangs geplaatst…Bloggen, welke kant ga je op?My Profile

 • Miranda
  30 november 2014

  haha! Leuk artikel, maar volgens mij ben je dan niet echt een krent, maar gewoon je gaat gewoon bewust om met wat je hebt. Goede eigenschap toch? Heel herkenbaar in elk geval… ‘Een krent’ heeft in mijn ogen echt wel een beetje een negatieve lading:)
  Miranda onlangs geplaatst…Bloggerssamenwerking; receptenruil!My Profile

 • Saskia
  30 november 2014

  Haha geweldig! Ik vind je trouwens geen krent hoor, je bent gewoon bewust 🙂
  Saskia onlangs geplaatst…Loslaten..My Profile

 • Joyce
  30 november 2014

  Oeh ga je hier een serie van maken Kelly? 10 dingen die… vind ik namelijk echt leuk om te lezen meis! En of je nu een krent bent of niet, ik vind het gewoon slim! Ik maak soms nog weleens thee voor 3 mokken met 1 zakje omdat die bepaalde smaak nu eenmaal zo sterk is. Ik ging ook naar de Lidl en dan word ik zo supervrolijk van die prijs! Maar hij zit net wat verder weg en met een fulltime baan en in mijn eentje zijn gaat hem dat wss niet zo vaak meer worden.
  Joyce onlangs geplaatst…Photo Peek 49: Mijn nieuwe baan & CozinessMy Profile

 • Marion
  30 november 2014

  Mijn go… nummer 9! Daar moest ik wel even om lachen. Ik vind de meeste dingen echt niet krenterig. Zoals met dat bewust omgaan met plastic vind ik echt een pluspunt! Eigenlijk zou je dan weer niet de auto moeten pakken voor die aanbieding elders, maar goed.. Dat is mijn milieubewuste kant. Die nummer 2 deed ik voorheen ook, maar nu niet meer. Ik geniet namelijk enorm van mijn parfum en ik gun het mezelf nu om dat ook te doen als ik thuis ben. Soms doe ik zelfs een geurtje op als ik naar bed ga. Geeft me gewoon een extra ontspannen gevoel! Dus, minder besparen op de parfum, Kelly! X
  Marion onlangs geplaatst…AcceptatieMy Profile

 • Nicole
  30 november 2014

  Haha je bent een krent 😛 Nee vind ik eigenlijk helemaal niet. Je bent gewoon bewust bezig. En dat mag ook zeker wel. Ik was vroeger echt een krent, elke euro draaide ik 10x om voor ik hem uitgaf en gunde mezelf echt niks. Ging dan niet mee uit eten met mn vriendinnen omdat ik een week eerder al was gegaan. Terwijl ik genoeg spaarde en het geld gewoon had!

  Sparen doen we op t moment ook niet. Gaat echt alles op. Maar daar gaan we zeker weer op letten want op zich moet t gewoon kunnen!
  Nicole onlangs geplaatst…Adventschallenge || Minimalisme + win!My Profile

 • Simone
  30 november 2014

  Haha leuk geschreven en ook herkenbaar! Ik doe ook twee keer met een theezakje, ik ben dol op sales en aanbiedingen en parfum gebruik ik bijna alleen in het weekend als ik weg ga. 🙂
  Simone onlangs geplaatst…Wat te doen tegen winterblues?My Profile

 • Anneleen
  30 november 2014

  Puntje 5, 8 en 9 zijn erg herkenbaar maar derest eigenlijk niet. Ik denk dat ik niet echt een krent ben 😉 ik kan er bijvoorbeeld echt niet tegen om mijn theezakje 2keer te gebruiken. Dit is vast een erg slim idee maar toch vind ik het wat ‘vies’. Parfum spuit ik elke dag op, daar denk ik eigenlijk zelfs niet bij na
  Anneleen onlangs geplaatst…Tag: gewoon BelgischMy Profile

 • Beautydagboek
  30 november 2014

  Ik ben geen krent, maar ik verspil het liefste niet onnodig geld. Aanbiedingen vind ik wel belangrijk en als ik zo lang mogelijk kan doen met shampoo, zeep or whatever, dan vind ik dat wel fijn! Alles tot het maximale gebruiken en netjes met m’n spullen omgaan vind ik belangrijk, zolang je maar ook lekker kan genieten van uit eten gaan, eens trakteren of gewoon iets leuks kopen :).
  Beautydagboek onlangs geplaatst…Video | Haartutorial Victoria’s Secret krullenMy Profile

 • Dionne
  30 november 2014

  Wat een leuk artikel!

 • Suzanne
  30 november 2014

  Laat ik beginnen met zeggen dat je GEEN krent bent. Want je bent alles behalve gierig. Jij geeft zo veel, in iedere zin van het woord. Maar je bent wel een heerlijk kind, wel extra kilometers maken voor een aanbieding 😛 Kost je ook benzine schatje en wat dacht je van extra aankopen. Leuk maar dan koop je misschien wel iets wat je helemaal niet nodig bent om alleen maar aan dat bedrag te komen. Haha al moet ik zeggen dat ik ook wel zuiniger begin te worden en beter nadenk over wat ik uitgeef 😉 Maar ik vind je alles behalve een krent!

 • Sascha
  30 november 2014

  Haha dit zijn eerlijk gezegd geen redenen waarom je een krent bent..maar 10 punten waaruit blijkt dat je een krent bent…

 • iooon
  30 november 2014

  Krent? Ja behoorlijk.
  Ik wilde voornamelijk borstvoeding gaan geven omdat het veel geld zou schelen en die gedachte heeft me geholpen om door te zetten de eerste twee weken.
  iooon onlangs geplaatst…Borstvoeding en ikMy Profile

 • Jolien
  30 november 2014

  Haha leuk lijstje! Ik zou zelf beter wat krenteriger zijn. Ik geef iets te gemakkelijk geld uit. 😉

 • Cindy
  30 november 2014

  Toch wel jammer dat je extra kilometers rijdt naar een andere supermarkt voor de aanbieding daar, dan verbruik je toch weer benzine. Wat ik nooit doe is extra bestellen totdat ik bij een bepaalde korting komt, want dan bestel ik alleen maar om de korting en uiteindelijk ben ik altijd duurder uit of koop ik dingen die ik niet gebruik. Ik let wel op de sale en de aanbiedingen, haal mijn boodschappen ook bij Lidl, maar geld mag ook zeker rollen!
  Cindy onlangs geplaatst…Christmas Time bij Intratuin HalsterenMy Profile

 • Eline
  30 november 2014

  Haha je artikel is erg herkenbaar!!
  Punt 5, 9 & 10 zijn voor mij ook standaard!!
  Ik koop ook bijna geen a-merk producten, omdat dit onwijs scheelt. Coca cola is bijvoorbeeld First Choice hier en eerlijk gezegd vind ik die nu veel lekkerder 🙂

 • Eline
  30 november 2014

  Dit vind ik niet krenterig, dit vind ik gewoon normaal. Een krent is in mijn ogen iemand die als er visite is een theezakje van gisteren geeft, die voor een verjaardag altijd zijn cadeautje vergeet mee te nemen, die nooit iets aan een ander wil besteden.
  Eline onlangs geplaatst…Maaltijdsoep met eiMy Profile

 • Eline
  30 november 2014

  Dit vind ik niet krenterig, dit vind ik gewoon normaal. Een krent is in mijn ogen iemand die als er visite is een theezakje van gisteren geeft, die voor een verjaardag altijd zijn cadeautje vergeet mee te nemen, die nooit iets aan een ander wil besteden. Krent heeft voor mij dus echt een negatievere lading dan dit gedrag!
  Eline onlangs geplaatst…Maaltijdsoep met eiMy Profile

 • Sanja
  30 november 2014

  Haha leuk lijstje! Ik ben juist het tegenover gestelde. Zou voor mij wel goed zijn om meer krent te zijn.
  Sanja onlangs geplaatst…Day Zero Project van start!My Profile

 • Danielle
  30 november 2014

  Ps deo koop ik ook alleen in de aanbieding en sokken bij de action 🙂
  DL is iets te ver weg voor deze noord-hollander.

  Ga je nog meer van dit soort artikelen schrijven? Ik vind t echt leuk!! Ook voor inspiratie.

 • Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla
  30 november 2014

  Nee geen krent! Je leeft gewoon bewust. Veel punten zijn herkenbaar zoals het theezakje meer dan 1x gebruiken.

  Super goed dat je op de centen let.
  Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla onlangs geplaatst…This or That TagMy Profile

 • Lauriëtte
  30 november 2014

  Vroeger was ik wel een beetje een krent, maar nu maakt het me allemaal niet meer zoveel uit! Ik vind overigens wel dat er een groot verschil zit tussen zuinig leven en echt gierig zijn hoor!
  Lauriëtte onlangs geplaatst…Kerst; Nog 25 nachtjes slapen!My Profile

 • Kim | Kimsbloglife ♥
  30 november 2014

  Hahaha wat leuk om te lezen! Ik ben op sommige vlakken ook een krent (dat zeggen ze hier in België niet zo gauw, haha), maar op andere vlakken dan weer niet. Voor sommige dingen vind ik het ook zonde van het geld, maar aan kleren of dingen die ik echt leuk vind kan ik dan wel weer veel geld geven. Ik hou van goedkope kledij of solden, maar dan koop ik er zo veel van dat ik ook weer aan een fameus bedrag zit, oeps…
  Kim | Kimsbloglife ♥ onlangs geplaatst…Review: make-up van de ActionMy Profile

 • Malou
  30 november 2014

  Hahaha, dit is best herkenbaar eigenlijk..
  Malou onlangs geplaatst…DE NAAMMy Profile

 • Dhini
  30 november 2014

  Ja…herkenbaar. Dat doe ik ook op deze nummer 5,7,8,9 en 10
  Dhini onlangs geplaatst…Koekjes?My Profile

 • margriet
  30 november 2014

  heel herkenbaar (de meeste dingen) en daarnaast koop ik ook echt wel dure dingen waar ik blij van wordt en heb ik veel te veel schoenen/ kleren… Ik ben eerder selectief een krent..haha… Maar waarom zou je maar 1 kopje thee met een zakje zetten als je net zo goed nog een ervan kan maken? dat vind ik eerder zuinig…niks mis mee.

 • Astrid
  30 november 2014

  Ik doe ook altijd boodschappen bij de Lidl en koop ook meestal tot het bedrag waarop je gratis verzending of zo krijgt. Soms is dat echter juist niet zuinig, als de verzendkosten of wat ook niet heel hoog zijn en je veel (meer) moet kopen om tot het gratis-verzendenbedrag te komen. Ik koop wel vaker bij winkels waar dat bedrag lager is. Bv. voor sierademaakspullen koop ik bij een winkel waar je vanaf E15 gratis verzending krijgt. Aan de andere kant ben ik ook lui, dus bij een andere winkel waar de standaardoptie pakketpost is, neem ik nooit de moeite te checken of al mijn aankopen door de brievenbus kunnen en dan de optie te wijzigen.

  Ik zie koopjesjagen overigens niet als iets negatiefs, wat de term “krent” suggereert. Ik was vroeger wel best gierig, en dat vind ik wel negatief.
  Astrid onlangs geplaatst…Landelijke Stichting Zelfbeschadiging lotgenotendag 2014My Profile

 • angelique
  30 november 2014

  Haha ik herken veel punten inderdaad! Bezuinigen kan nooit kwaad toch?
  angelique onlangs geplaatst…Pinspiratie | Kerst!My Profile

 • Milou
  30 november 2014

  Oke, ik ben precies hetzelfde! Alleen van dat make-up doekje niet haha. Justin en ik staan altijd aan de kassa bij de Lidl en dan maken we een weddenschap van het bedrag wat zal verschijnen. Meestal heb ik het goed of zit ik het dichtst in de buurt hahaha! En als we onder de 40 euro komen is altijd errug fijn ja, hehe.
  Milou onlangs geplaatst…Love: Bath & Body WorksMy Profile

 • Maai
  30 november 2014

  Nee, ik zie het anders. We zijn zuinig en letten en letten hier en daar een beetje op het milieu 😉
  Maai onlangs geplaatst…SchoenenmaatjesMy Profile

 • Elise | The Beauty Suitcase
  30 november 2014

  Wat een SUPER LEUK artikel! Ik ben ook echt een krent! Soms betrap ik mezelf er op dat wanneer ik ga winkelen ik ALLEEN bij de sales rekken kijken! En het geeft me zo’n kick wanneer ik iets met bijvoorbeeld 75% korting koop. Een ander iets is dat ik altijd probeer te doen is alle stekkers (waterkoker, opladers) eruit te trekken wanneer ik ze niet gebruik, scheelt weer een beetje!
  Elise | The Beauty Suitcase onlangs geplaatst…#Personal – Birthday, Spain & Blogger EventsMy Profile

 • Kelly
  30 november 2014

  Wat een leuk artikel! Ik kan ook wel eens een krent zijn en ben helemaal gelukkig als ik goedkope boodschappen scoor. Helemaal als ik tassen vol heb en voor mijn gevoel heel goedkoop heb ingekocht. Aan de andere kant kan ik wel weer uggs kopen, maar dure tassen vind ik weer zonde. Douchegels/afwasmiddel doe ik ook altijd op het laatst wat wat er in om er net nog een beetje uit te krijgen!
  Kelly onlangs geplaatst…Op naar de leukste maand van het jaar: December!My Profile

 • Corinne
  30 november 2014

  Dat vind ik niet krenteriger hoor, dat heet slim! Lidl heeft ook goede spullen en fijne verse groente, dus gelijk heb je 🙂 Ik ben vaak te laat thuis, dus ga naar de super om de hoek, maar kijk wel naar de aanbiedingen en van 1 + 1 gratis slaak ook ik een gelukskreetje haha

 • Marieke
  30 november 2014

  hahaha leuk artikel! En sommige dingen zijn herkenbaar hoor! Ik vind het vaak ook zonde om maar 1 keer met een theezakje te doen en wij hebben ook een grote bak met verzorgingsproducten, allemaal in grote aantallen gekocht in de aanbieding!
  Wij zijn ook best zuinig met de verwarming, hij gaat zo laat mogelijk aan en eerst gaat een trui en sloffen aan! Ik krijg er echt een soort kick van als dat ding heel de dag uit blijft hahaha. Nu lukt dat helaas niet meer, das dan weer jammer hihi 🙂
  Marieke onlangs geplaatst…Pictures #2My Profile

 • irene niec
  30 november 2014

  Dan ben ik ook een krent, want ik doe bijna al die dingen ook, maar ik moet erbij zeggen ik ben geen gierige krent, veel dingen die ik 1 + 1 gratis koop deel ik met mijn kinderen.

 • lifesabout
  30 november 2014

  Niks krent, gewoon op een gezonde manier zuinig en slim omgaan met geld en milieu. Zijn herkenbare dingen die je doet!Soms vind ik het een sport te zoeken naar iets waar ik zuiniger mee om kan gaan, heerlijk!
  lifesabout onlangs geplaatst…Meet Shiva, 60 kilo liefde.My Profile

 • kiki
  30 november 2014

  ik kan maar 1 ding zeggen: herkenbaar! vooral van de theezakjes! en de parfum! haha, doe ik ook!
  kiki onlangs geplaatst…depressieMy Profile

 • Veronique
  30 november 2014

  Hahaha ik lag hier in een deuk! Zo herkenbaar 🙂
  Veronique onlangs geplaatst…Adventschallenge ; resultaatMy Profile

 • Lotje
  30 november 2014

  Haha nou ik ben een krent!!!!
  Lotje onlangs geplaatst…Take a peek in my life #6 – Winactie, Make-up looks & Black Friday!My Profile

 • Sanne Marlijn
  30 november 2014

  Leuk artikel hoor Kelly! Ik ben precies hetzelfde, en zoals met je theezakjes, toch super dat je dat doet want dit is ook nog eens beter voor het milieu. En ik heb de folderapp op mijn telefoon waar ik graag elke zondag op kijk om te zien wat er in de aanbieding is.
  Sanne Marlijn onlangs geplaatst…La VieSagistaMy Profile

 • Tikva
  30 november 2014

  Lol als ik dit zo lees ben ik zeker ook een krent. Ik doe al die dingen behalve die van de boterham, die gooi ik gewoon weg ben niet zo gek op korstjes. Luxe is heerlijk maar nog eens extra als je het gevoel hebt het echt verdiend te hebben.
  Tikva onlangs geplaatst…Dagtrip Athene: Wijn en ruïnes op de PeloponnesosMy Profile

 • Ellen
  30 november 2014

  Ik ben ook zuinig, ik knip mijn ontsminkingsdoekjes in twee…ik gebruik maar de helft… ik rij niet om voor een koopje want die bezine is voor mij vaak meer dan de winst van het product en ik gebruik ook geen boterhamzakjes maar een brooddoos.

 • Guusje
  30 november 2014

  Hahaha, wat een heerlijk artikel!
  Guusje onlangs geplaatst…FAVOURITES: NovemberMy Profile

 • ellen
  30 november 2014

  Waaauw ik heb echt 9/10 dingen precies hetzelfde! Ik ben dus ook een behoorlijke krent haha. Vandaag nog een jas gescoord met 40 procent korting, whooo! 🙂 Ik probeer ook zoveel mogelijk oude spullen te verkopen of weg te geven, en niet weg te gooien, dat vind ik zonde.

 • Nadia
  30 november 2014

  Nou, ik vind het helemaal niet krenterig maar heel normaal, veel punten zijn herkenbaar. Is gewoon bewust met je geld (en eten, en het milieu etc) omgaan!

 • Lisa
  30 november 2014

  Ik steek mooie/dure kaarsjes niet aan, want dat vind ik zonde :’) Deze blijven voor de sier staan! Ben ik nu ook een krent haha?

 • Lisan
  30 november 2014

  Ik vind dat juist goed, beetje duurzaam ook. De eerste 3 punten en dat van dat broodzakje doe ik zelf ook.

 • Mariska
  1 december 2014

  Jazeker! 🙂

  Stond gister nog in de supermarkt uit te rekenen of 2 pakken vaatwasmiddel in de aanbieding inderdaad goedkoper is dan de gewone classic die ik altijd meeneem. Niet dus! Prijs per vaatwasblokje was in de aanbieding dus duurder dan de prijs van een vaatwasblokje zonder aanbieding. Dus die aanbiedingen zijn ook niet altijd aanbiedingen kennelijk…

  Ook heel duurzaam: geen auto hebben! 🙂 Weet dat dat niet overal kan, maar hier in de Randstad is het geen probleem en lekker goedkoop! Doe altijd boodschappen met de fiets (en heb voor mijn verjaardag dus echt de meest geweldige fietstassen gekregen: pakaftassen die je zo op je fiets klikt en er af kan halen, superhandig als boodschappentas!) dus ik neem nooit meer mee dan dat ik op de fiets mee kan krijgen.

  Maar aan de andere kant: ik koop altijd duur brood (volkoren zuurdesem bij de Ekoplaza), hou van lekkere kaasjes, en van dure Pukka thee.. dus het is maar net wat ik belangrijk vind om geld aan uit te geven en waar ik vind dat ik prima op kan besparen. Uiteindelijk komt het altijd neer op het maken van keuzes. En als die keuzes bewust en goed doordacht zijn, is het goed :).

 • Petra
  1 december 2014

  hahaha leuk geschreven! Ik ben geen krent, absoluut niet, maar probeer met sommige dingen wel (financieel) verstandig om te springen. Koop bijvoorbeeld net zo lief babykleertjes bij Wibra of Zeeman, omdat ze er toch zo snel uit groeien. Maar staat wel tegenover dat ik voor mezelf het liefst de wat duurdere merken koop, omdat die langer meegaan en mooi blijven. Aanbiedingen let ik wel op hoor, maar alleen als het mijn eigen merken betreft, die ik anders toch al zou kopen. Die koop ik dan alleen in de aanbieding en niet daarbuiten, want anders betaal ik te veel. En de Lidl….? Tja, doen wij ook het gros van de boodschappen hoor. Waarom meer betalen als het niet nodig is?
  Petra onlangs geplaatst…Boeken die je móet lezenMy Profile

 • Tamara
  1 december 2014

  vele dingen ooh zo herkenbaar hoor! moet alleen eens wat vaker shoppen bij de lidl, echter is de supermarkt aan de overkant wel heel fijn 🙂
  Tamara onlangs geplaatst…Dagje uit ons leven #2My Profile

 • Roxanne
  1 december 2014

  Ook ik kan een ‘krent’ zijn. Ik houd ook altijd de aanbiedingen in de gaten en let hier op met het menu voor de week. Ook let ik op geld terug acties van supermarkten, of als je een proefje kan aanvragen.
  En ja, ook hier is Lidl de favoriete supermarkt! Voor een enkel ding ga ik naar Jumbo, of naar Appie voor een aanbieding. In Duitsland koop ik alles qua make-up en verzorging, want dat is daar stukken goedkoper. Ook halen we er sommige boodschappen. We gaan er sowieso 1x per maand heen
  Roxanne onlangs geplaatst…Nonique lipbalsem Tropical Treatment en lipbalsem Luxurious lipsMy Profile

 • Dinja
  3 december 2014

  Hoi ik ben Dinja, en ook ik ben een krent!
  Ik neem nooit echt dure merken kleding/ make-up of supermarktspul.
  Budget past gewoon bij mij, zelfs met mijn aardige spaarrekening koop ik nog geen dure merk dingen (behalve voor mijn camera dan haha)
  Dinja onlangs geplaatst…Sinterkerst en nieuw Tag!My Profile

 • Suzanne
  4 december 2014

  Ik vind dit echt een HEERLIJK! artikel! Erg leuk geschreven!

 • Whitney
  15 december 2014

  Haha dan moet ik toegeven dat ik ook een krent ben hoor. Aanbiedingen ben ik ook gek op!
  Whitney onlangs geplaatst…Must Read #5My Profile

 • Salina
  11 april 2016

  Haha leuk om te lezen, maar ik vind het niet krenterig, maar gewoon zuinig! Ik zie krenterigheid meer in dingen als de rekening niet willen splitsen met vriendinnen (of juist wel) omdat de een bijvoorbeeld een wijntje had wat net een eurootje duurder uit viel. Zulke dingen haha.
  Salina onlangs geplaatst…Stap voor stap vooruitMy Profile

 • Fabianne
  11 april 2016

  Leuk stukje weer.knap van die 40 euro voor de weekboodschappen.zijn daar ook wasmiddel enz bij meegeteld.

 • Kelly Caresse
  11 april 2016

  Dankjewel, nee dit is inderdaad exclusief wasmiddel, luiers, beauty producten en extraatjes 🙂

 • Kelly Caresse
  11 april 2016

  Ja daar heb je gelijk in hoor hahah 😛 dat vind ik eerder gewoon triest 😛

 • Liess
  11 april 2016

  Ik ben geen krent, maar gewoon arm haha.

  Ben wel benieuwd hoe jij voor 40 euro aan weekboodschappen doe.
  Liess onlangs geplaatst…#BabyHols is er dan eindelijk!My Profile

 • Christa
  23 juli 2016

  Zoals jij leeft zou ik ook moeten doen! Zou me een hoop centen schelen! ??
  Christa onlangs geplaatst…#leermijkennenMy Profile

 • Peggy
  23 juli 2016

  Ik geloof dat het niet zoveel meerwaarde heeft om kilometers om te rijden voor een aanbieding want dan ben je het prijsverschil alsnog kwijt aan de extra benzine ?

 • Sarina
  14 augustus 2017

  Nou 2 en 3 is wel een beetje krenterig maar de rest valt mee. 😛

 • Caroline Minderhoud
  16 augustus 2017

  Dat vind ik nou ook!! ?

 • Co
  18 januari 2021

  Ook stap ik elk jaar over naar een andere energieleverancier, en vergelijk ook altijd elk jaar de zorgverzekeringen. Zeker de energie overstappen elk jaar loont flink via een vergelijkingssite aangezien je vaak een welkomstkorting krijgt om daar te komen. Het jaar erna moet je dan weer overstappen om weer korting te krijgen. Dus 2 maanden voor het jaarcontract afloop, staat er een herinnering in m’n agenda. Is 5 minuten werk per jaar, en scheelt je vaak wel 200 euro. Die 5 minuten lonen dus veel meer dan elke keer beetje korting in supermarkten.

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.