10 redenen waarom ik een krent ben

Hoi, ik ben Kelly en ik ben een krent. Allemaal in koor: ‘Hoi, Kelly, dankjewel, knap dat je dat durft toe te geven’. Dus. Je leest het goed en de afbeelding hierboven laat het ook al zien. Ik ben een krent! Niet een gedroogde kleine druif en ook geen achterste, nee, ik ben zuinig. Ik hou van korting en sale en het geeft mij een kick wanneer ik met sale geshopt heb. Aan sommige dingen kan ik niet veel geld uitgeven. En dat is toch ook wel typisch. Yannick en ik hebben allebei een mooi inkomen, altijd voldoende gespaard en nog steeds maandelijks de mogelijkheid om geld opzij te zetten voor later en toch ben ik zuinig. We zouden helemaal niet zo op het geld hoeven letten maar toch doe ik dat wel. Ik ben dol op luxe items en wanneer ik een prachtige tas of een wat duurder kledingstuk gekocht heb dan ben ik super enthousiast. Maar tegelijkertijd gaan mijn ogen glinsteren bij de woorden aanbieding of uitverkoop. Dan begint de krent in mij een sprongetje te maken. Vandaag vertel ik jullie waarom ik een krent ben en hoe dat er dan uitziet.

10 redenen waarom ik een krent ben! 
1 Ik het liefst minimaal twee kopjes thee zet van een theezakje, anders vind ik het zonde.

2 Soms doe ik een hele dag geen parfum op als ik de deur niet uithoef, anders vind ik dat zonde van die paar spraytjes.

3 Als ik zo’n make-up doekje gebruik om mijn make-up eraf te halen en ik heb maar een klein stukje gebruikt dan doe ik het doekje terug in de verpakking zodat ik deze in de avond bijvoorbeeld weer kan gebruiken. Zonde om daar een doekje aan te verspillen!

4. Ik rij zo wat extra kilometers voor die ene aanbieding bij die supermarkt, want alle kleintjes zijn meegenomen!

5 Ik doe het liefst boodschappen bij de Lidl, niet omdat we van een beperkt budget moeten leven, maar omdat het daar zo lekker goedkoop is. Als ik mijn weekboodschappen ga afrekenen en ik    moet minder dan 40 euro betalen dan begint er een orkest in mij los te barsten van enthousiasme.

6 Ik koop net zo makkelijk wijn van een goedkoop huismerk want eerlijk gezegd proef ik het verschil in smaak helemaal niet! En het is lekker goedkoop!

7 Aanbiedingen hamster ik het liefst, bijvoorbeeld 5 tubes tandpasta voor een super actie, daar word ik enthousiast van. Mijn voorraadkast is net een klein winkeltje.

8 Als ik weet dat ik vanaf een bepaald aankoopbedrag gratis verzenden of een gratis goodie krijg dan zorg ik ervoor dat ik tot dat bedrag kom, gratis is altijd mooi meegenomen toch?

9. Als mijn douchegel fles bijna op is dan doe ik er wat water bij zodat ik dat laatste beetje ook nog kan gebruiken.

10 Als ik brood smeer om mee te nemen en het is de laatste boterham uit de broodzak, dan neem ik die zak mee in plaats van een boterhamzakje omdat ik het anders zonde van het plastic vind.

Ben jij ook een krent? Durf je dat toe te geven in de comments? Ik ben benieuwd naar jullie krenterige acties! Schaam je vooral niet om een krent te zijn, het bespaart je vast een hoop centen!

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

83 gedachten over “10 redenen waarom ik een krent ben”

 1. Hahaha. Ik vind dat dit geen krenterigheid is, maar juist heel slim omgaan met je spullen/geld! Als je nooit wilt trakteren, als je niets wilt betalen en als je ronduit gierig bent dan vind ik je een krent ;).

 2. Al die dingen die jij doet komen we bekend voor! Ik a over het algemeen ook altijd naar de Lidl, maar ik kan net zo makkelijk op mijn vrije middag wat lekkers halen en daar echt van genieten. Een beetje van beide. Ik heb altijd veel gespaard en doe dat nog steeds. Alleen ik besef mij altijd wel, geniet van iedere dag! Dus lekker lunchen, uit eten oid moet ook gewoon kunnen.
  Dita onlangs geplaatst…Slaapkamer interieurkiekjesMy Profile

 3. Hier precies tzelfde hoor! Alleen 2, 3 en 8 niet echt, maar de rest zeker weten. Je bent hollander of je bent t niet hihi

  Ik koop bijvoorbeeld het volgende alleen maar in de aanbieding:
  Wasmiddel, wasverzachter, tandpasta, douchegel, shampoo en opzetborstels voor de elektrische tandenborstel. (Tenzij ik t bij de lidl haal natuurlijk)

  Ik vind t zo zonde als je daar niet op let 🙂

 4. Haha leuk geschreven echt knap dat jij voor 40.00 euro boodschappen kan doen, ik red dat echt niet ben dan ook heel nieuwsgierig
  Wat jullie dan zoal eten de hele week ?

  Mijn tip, ga eens naar Duitsland naar de DM daar kosten toilet artikelen en vitamine luiers wc papier wasmiddel etc etc , de helft minder dan bij ons
  En ze hebben leuke make- up zoals P2

  En dan gelijk ff je tank volgooien ,en een paar flessen wijn meenemen

 5. Ik zou meer een krent moeten worden! Ik gebruik nu mijn drukke leven als excuus soms makkelijker geld uit te geven. Ik ben niet materialistisch ingesteld en koop amper kleding, make up en parfum dus dat scheelt dan weer 😉

 6. Haha wat een leuk artikel Kelly! Ik stop ook altijd water in mijn douchegel! Dan kun je er toch altijd nog 2 keer mee douchen! 😉 wij rijden af en toe naar Duitsland om daar de drogist te bezoeken. Stom he, ben dan altijd zo blij met mijn merkproducten zoals dove en nivea terwijl het 50% goedkoper was! Standaard! Voor jou wat verder rijden he?

  Herken je dan ook dat….
  – je altijd even op Google kijkt of er toevallig geen kortingscode is van de webshop waar je wat wilt gaan kopen?
  – je blij bent als je spaarsaldo weer gegroeid is? Of als je wat extra kan inleggen?
  – je onverwacht meer geld binnen krijgt als verwacht?

  Qua boodschappen vind ik het wel echt knap wat je doet. Ik werk nu weer meer en merk dat ik voor het gemak kies van de AH om te hoek en niet speciaal meer naar de lidl rij..

 7. Haha als ik dit rijtje zo lees dan ben ik ook een krent! Maar dan wel op een goede manier, ik maak er een sport van om mijn weekbudget aan boodschappen laag te houden.

 8. haha! Leuk artikel, maar volgens mij ben je dan niet echt een krent, maar gewoon je gaat gewoon bewust om met wat je hebt. Goede eigenschap toch? Heel herkenbaar in elk geval… ‘Een krent’ heeft in mijn ogen echt wel een beetje een negatieve lading:)
  Miranda onlangs geplaatst…Bloggerssamenwerking; receptenruil!My Profile

 9. Oeh ga je hier een serie van maken Kelly? 10 dingen die… vind ik namelijk echt leuk om te lezen meis! En of je nu een krent bent of niet, ik vind het gewoon slim! Ik maak soms nog weleens thee voor 3 mokken met 1 zakje omdat die bepaalde smaak nu eenmaal zo sterk is. Ik ging ook naar de Lidl en dan word ik zo supervrolijk van die prijs! Maar hij zit net wat verder weg en met een fulltime baan en in mijn eentje zijn gaat hem dat wss niet zo vaak meer worden.
  Joyce onlangs geplaatst…Photo Peek 49: Mijn nieuwe baan & CozinessMy Profile

 10. Mijn go… nummer 9! Daar moest ik wel even om lachen. Ik vind de meeste dingen echt niet krenterig. Zoals met dat bewust omgaan met plastic vind ik echt een pluspunt! Eigenlijk zou je dan weer niet de auto moeten pakken voor die aanbieding elders, maar goed.. Dat is mijn milieubewuste kant. Die nummer 2 deed ik voorheen ook, maar nu niet meer. Ik geniet namelijk enorm van mijn parfum en ik gun het mezelf nu om dat ook te doen als ik thuis ben. Soms doe ik zelfs een geurtje op als ik naar bed ga. Geeft me gewoon een extra ontspannen gevoel! Dus, minder besparen op de parfum, Kelly! X
  Marion onlangs geplaatst…AcceptatieMy Profile

 11. Haha je bent een krent 😛 Nee vind ik eigenlijk helemaal niet. Je bent gewoon bewust bezig. En dat mag ook zeker wel. Ik was vroeger echt een krent, elke euro draaide ik 10x om voor ik hem uitgaf en gunde mezelf echt niks. Ging dan niet mee uit eten met mn vriendinnen omdat ik een week eerder al was gegaan. Terwijl ik genoeg spaarde en het geld gewoon had!

  Sparen doen we op t moment ook niet. Gaat echt alles op. Maar daar gaan we zeker weer op letten want op zich moet t gewoon kunnen!
  Nicole onlangs geplaatst…Adventschallenge || Minimalisme + win!My Profile

 12. Puntje 5, 8 en 9 zijn erg herkenbaar maar derest eigenlijk niet. Ik denk dat ik niet echt een krent ben 😉 ik kan er bijvoorbeeld echt niet tegen om mijn theezakje 2keer te gebruiken. Dit is vast een erg slim idee maar toch vind ik het wat ‘vies’. Parfum spuit ik elke dag op, daar denk ik eigenlijk zelfs niet bij na
  Anneleen onlangs geplaatst…Tag: gewoon BelgischMy Profile

 13. Ik ben geen krent, maar ik verspil het liefste niet onnodig geld. Aanbiedingen vind ik wel belangrijk en als ik zo lang mogelijk kan doen met shampoo, zeep or whatever, dan vind ik dat wel fijn! Alles tot het maximale gebruiken en netjes met m’n spullen omgaan vind ik belangrijk, zolang je maar ook lekker kan genieten van uit eten gaan, eens trakteren of gewoon iets leuks kopen :).
  Beautydagboek onlangs geplaatst…Video | Haartutorial Victoria’s Secret krullenMy Profile

 14. Laat ik beginnen met zeggen dat je GEEN krent bent. Want je bent alles behalve gierig. Jij geeft zo veel, in iedere zin van het woord. Maar je bent wel een heerlijk kind, wel extra kilometers maken voor een aanbieding 😛 Kost je ook benzine schatje en wat dacht je van extra aankopen. Leuk maar dan koop je misschien wel iets wat je helemaal niet nodig bent om alleen maar aan dat bedrag te komen. Haha al moet ik zeggen dat ik ook wel zuiniger begin te worden en beter nadenk over wat ik uitgeef 😉 Maar ik vind je alles behalve een krent!

 15. Haha dit zijn eerlijk gezegd geen redenen waarom je een krent bent..maar 10 punten waaruit blijkt dat je een krent bent…

 16. Krent? Ja behoorlijk.
  Ik wilde voornamelijk borstvoeding gaan geven omdat het veel geld zou schelen en die gedachte heeft me geholpen om door te zetten de eerste twee weken.
  iooon onlangs geplaatst…Borstvoeding en ikMy Profile

 17. Toch wel jammer dat je extra kilometers rijdt naar een andere supermarkt voor de aanbieding daar, dan verbruik je toch weer benzine. Wat ik nooit doe is extra bestellen totdat ik bij een bepaalde korting komt, want dan bestel ik alleen maar om de korting en uiteindelijk ben ik altijd duurder uit of koop ik dingen die ik niet gebruik. Ik let wel op de sale en de aanbiedingen, haal mijn boodschappen ook bij Lidl, maar geld mag ook zeker rollen!
  Cindy onlangs geplaatst…Christmas Time bij Intratuin HalsterenMy Profile

 18. Haha je artikel is erg herkenbaar!!
  Punt 5, 9 & 10 zijn voor mij ook standaard!!
  Ik koop ook bijna geen a-merk producten, omdat dit onwijs scheelt. Coca cola is bijvoorbeeld First Choice hier en eerlijk gezegd vind ik die nu veel lekkerder 🙂

 19. Dit vind ik niet krenterig, dit vind ik gewoon normaal. Een krent is in mijn ogen iemand die als er visite is een theezakje van gisteren geeft, die voor een verjaardag altijd zijn cadeautje vergeet mee te nemen, die nooit iets aan een ander wil besteden.
  Eline onlangs geplaatst…Maaltijdsoep met eiMy Profile

 20. Dit vind ik niet krenterig, dit vind ik gewoon normaal. Een krent is in mijn ogen iemand die als er visite is een theezakje van gisteren geeft, die voor een verjaardag altijd zijn cadeautje vergeet mee te nemen, die nooit iets aan een ander wil besteden. Krent heeft voor mij dus echt een negatievere lading dan dit gedrag!
  Eline onlangs geplaatst…Maaltijdsoep met eiMy Profile

 21. Ps deo koop ik ook alleen in de aanbieding en sokken bij de action 🙂
  DL is iets te ver weg voor deze noord-hollander.

  Ga je nog meer van dit soort artikelen schrijven? Ik vind t echt leuk!! Ook voor inspiratie.

 22. Hahaha wat leuk om te lezen! Ik ben op sommige vlakken ook een krent (dat zeggen ze hier in België niet zo gauw, haha), maar op andere vlakken dan weer niet. Voor sommige dingen vind ik het ook zonde van het geld, maar aan kleren of dingen die ik echt leuk vind kan ik dan wel weer veel geld geven. Ik hou van goedkope kledij of solden, maar dan koop ik er zo veel van dat ik ook weer aan een fameus bedrag zit, oeps…
  Kim | Kimsbloglife ♥ onlangs geplaatst…Review: make-up van de ActionMy Profile

 23. heel herkenbaar (de meeste dingen) en daarnaast koop ik ook echt wel dure dingen waar ik blij van wordt en heb ik veel te veel schoenen/ kleren… Ik ben eerder selectief een krent..haha… Maar waarom zou je maar 1 kopje thee met een zakje zetten als je net zo goed nog een ervan kan maken? dat vind ik eerder zuinig…niks mis mee.

 24. Ik doe ook altijd boodschappen bij de Lidl en koop ook meestal tot het bedrag waarop je gratis verzending of zo krijgt. Soms is dat echter juist niet zuinig, als de verzendkosten of wat ook niet heel hoog zijn en je veel (meer) moet kopen om tot het gratis-verzendenbedrag te komen. Ik koop wel vaker bij winkels waar dat bedrag lager is. Bv. voor sierademaakspullen koop ik bij een winkel waar je vanaf E15 gratis verzending krijgt. Aan de andere kant ben ik ook lui, dus bij een andere winkel waar de standaardoptie pakketpost is, neem ik nooit de moeite te checken of al mijn aankopen door de brievenbus kunnen en dan de optie te wijzigen.

  Ik zie koopjesjagen overigens niet als iets negatiefs, wat de term “krent” suggereert. Ik was vroeger wel best gierig, en dat vind ik wel negatief.
  Astrid onlangs geplaatst…Landelijke Stichting Zelfbeschadiging lotgenotendag 2014My Profile

 25. Oke, ik ben precies hetzelfde! Alleen van dat make-up doekje niet haha. Justin en ik staan altijd aan de kassa bij de Lidl en dan maken we een weddenschap van het bedrag wat zal verschijnen. Meestal heb ik het goed of zit ik het dichtst in de buurt hahaha! En als we onder de 40 euro komen is altijd errug fijn ja, hehe.
  Milou onlangs geplaatst…Love: Bath & Body WorksMy Profile

 26. Wat een SUPER LEUK artikel! Ik ben ook echt een krent! Soms betrap ik mezelf er op dat wanneer ik ga winkelen ik ALLEEN bij de sales rekken kijken! En het geeft me zo’n kick wanneer ik iets met bijvoorbeeld 75% korting koop. Een ander iets is dat ik altijd probeer te doen is alle stekkers (waterkoker, opladers) eruit te trekken wanneer ik ze niet gebruik, scheelt weer een beetje!
  Elise | The Beauty Suitcase onlangs geplaatst…#Personal – Birthday, Spain & Blogger EventsMy Profile

 27. Wat een leuk artikel! Ik kan ook wel eens een krent zijn en ben helemaal gelukkig als ik goedkope boodschappen scoor. Helemaal als ik tassen vol heb en voor mijn gevoel heel goedkoop heb ingekocht. Aan de andere kant kan ik wel weer uggs kopen, maar dure tassen vind ik weer zonde. Douchegels/afwasmiddel doe ik ook altijd op het laatst wat wat er in om er net nog een beetje uit te krijgen!
  Kelly onlangs geplaatst…Op naar de leukste maand van het jaar: December!My Profile

 28. Dat vind ik niet krenteriger hoor, dat heet slim! Lidl heeft ook goede spullen en fijne verse groente, dus gelijk heb je 🙂 Ik ben vaak te laat thuis, dus ga naar de super om de hoek, maar kijk wel naar de aanbiedingen en van 1 + 1 gratis slaak ook ik een gelukskreetje haha

 29. hahaha leuk artikel! En sommige dingen zijn herkenbaar hoor! Ik vind het vaak ook zonde om maar 1 keer met een theezakje te doen en wij hebben ook een grote bak met verzorgingsproducten, allemaal in grote aantallen gekocht in de aanbieding!
  Wij zijn ook best zuinig met de verwarming, hij gaat zo laat mogelijk aan en eerst gaat een trui en sloffen aan! Ik krijg er echt een soort kick van als dat ding heel de dag uit blijft hahaha. Nu lukt dat helaas niet meer, das dan weer jammer hihi 🙂
  Marieke onlangs geplaatst…Pictures #2My Profile

 30. Dan ben ik ook een krent, want ik doe bijna al die dingen ook, maar ik moet erbij zeggen ik ben geen gierige krent, veel dingen die ik 1 + 1 gratis koop deel ik met mijn kinderen.

 31. Leuk artikel hoor Kelly! Ik ben precies hetzelfde, en zoals met je theezakjes, toch super dat je dat doet want dit is ook nog eens beter voor het milieu. En ik heb de folderapp op mijn telefoon waar ik graag elke zondag op kijk om te zien wat er in de aanbieding is.
  Sanne Marlijn onlangs geplaatst…La VieSagistaMy Profile

 32. Ik ben ook zuinig, ik knip mijn ontsminkingsdoekjes in twee…ik gebruik maar de helft… ik rij niet om voor een koopje want die bezine is voor mij vaak meer dan de winst van het product en ik gebruik ook geen boterhamzakjes maar een brooddoos.

 33. Waaauw ik heb echt 9/10 dingen precies hetzelfde! Ik ben dus ook een behoorlijke krent haha. Vandaag nog een jas gescoord met 40 procent korting, whooo! 🙂 Ik probeer ook zoveel mogelijk oude spullen te verkopen of weg te geven, en niet weg te gooien, dat vind ik zonde.

 34. Nou, ik vind het helemaal niet krenterig maar heel normaal, veel punten zijn herkenbaar. Is gewoon bewust met je geld (en eten, en het milieu etc) omgaan!

 35. Ik steek mooie/dure kaarsjes niet aan, want dat vind ik zonde :’) Deze blijven voor de sier staan! Ben ik nu ook een krent haha?

 36. Jazeker! 🙂

  Stond gister nog in de supermarkt uit te rekenen of 2 pakken vaatwasmiddel in de aanbieding inderdaad goedkoper is dan de gewone classic die ik altijd meeneem. Niet dus! Prijs per vaatwasblokje was in de aanbieding dus duurder dan de prijs van een vaatwasblokje zonder aanbieding. Dus die aanbiedingen zijn ook niet altijd aanbiedingen kennelijk…

  Ook heel duurzaam: geen auto hebben! 🙂 Weet dat dat niet overal kan, maar hier in de Randstad is het geen probleem en lekker goedkoop! Doe altijd boodschappen met de fiets (en heb voor mijn verjaardag dus echt de meest geweldige fietstassen gekregen: pakaftassen die je zo op je fiets klikt en er af kan halen, superhandig als boodschappentas!) dus ik neem nooit meer mee dan dat ik op de fiets mee kan krijgen.

  Maar aan de andere kant: ik koop altijd duur brood (volkoren zuurdesem bij de Ekoplaza), hou van lekkere kaasjes, en van dure Pukka thee.. dus het is maar net wat ik belangrijk vind om geld aan uit te geven en waar ik vind dat ik prima op kan besparen. Uiteindelijk komt het altijd neer op het maken van keuzes. En als die keuzes bewust en goed doordacht zijn, is het goed :).

 37. hahaha leuk geschreven! Ik ben geen krent, absoluut niet, maar probeer met sommige dingen wel (financieel) verstandig om te springen. Koop bijvoorbeeld net zo lief babykleertjes bij Wibra of Zeeman, omdat ze er toch zo snel uit groeien. Maar staat wel tegenover dat ik voor mezelf het liefst de wat duurdere merken koop, omdat die langer meegaan en mooi blijven. Aanbiedingen let ik wel op hoor, maar alleen als het mijn eigen merken betreft, die ik anders toch al zou kopen. Die koop ik dan alleen in de aanbieding en niet daarbuiten, want anders betaal ik te veel. En de Lidl….? Tja, doen wij ook het gros van de boodschappen hoor. Waarom meer betalen als het niet nodig is?
  Petra onlangs geplaatst…Boeken die je móet lezenMy Profile

 38. Ook ik kan een ‘krent’ zijn. Ik houd ook altijd de aanbiedingen in de gaten en let hier op met het menu voor de week. Ook let ik op geld terug acties van supermarkten, of als je een proefje kan aanvragen.
  En ja, ook hier is Lidl de favoriete supermarkt! Voor een enkel ding ga ik naar Jumbo, of naar Appie voor een aanbieding. In Duitsland koop ik alles qua make-up en verzorging, want dat is daar stukken goedkoper. Ook halen we er sommige boodschappen. We gaan er sowieso 1x per maand heen
  Roxanne onlangs geplaatst…Nonique lipbalsem Tropical Treatment en lipbalsem Luxurious lipsMy Profile

 39. Hoi ik ben Dinja, en ook ik ben een krent!
  Ik neem nooit echt dure merken kleding/ make-up of supermarktspul.
  Budget past gewoon bij mij, zelfs met mijn aardige spaarrekening koop ik nog geen dure merk dingen (behalve voor mijn camera dan haha)
  Dinja onlangs geplaatst…Sinterkerst en nieuw Tag!My Profile

 40. Haha leuk om te lezen, maar ik vind het niet krenterig, maar gewoon zuinig! Ik zie krenterigheid meer in dingen als de rekening niet willen splitsen met vriendinnen (of juist wel) omdat de een bijvoorbeeld een wijntje had wat net een eurootje duurder uit viel. Zulke dingen haha.
  Salina onlangs geplaatst…Stap voor stap vooruitMy Profile

 41. Leuk stukje weer.knap van die 40 euro voor de weekboodschappen.zijn daar ook wasmiddel enz bij meegeteld.

 42. Kelly Caresse

  Dankjewel, nee dit is inderdaad exclusief wasmiddel, luiers, beauty producten en extraatjes 🙂

 43. Kelly Caresse

  Ja daar heb je gelijk in hoor hahah 😛 dat vind ik eerder gewoon triest 😛

 44. Ik geloof dat het niet zoveel meerwaarde heeft om kilometers om te rijden voor een aanbieding want dan ben je het prijsverschil alsnog kwijt aan de extra benzine ?

 45. Ook stap ik elk jaar over naar een andere energieleverancier, en vergelijk ook altijd elk jaar de zorgverzekeringen. Zeker de energie overstappen elk jaar loont flink via een vergelijkingssite aangezien je vaak een welkomstkorting krijgt om daar te komen. Het jaar erna moet je dan weer overstappen om weer korting te krijgen. Dus 2 maanden voor het jaarcontract afloop, staat er een herinnering in m’n agenda. Is 5 minuten werk per jaar, en scheelt je vaak wel 200 euro. Die 5 minuten lonen dus veel meer dan elke keer beetje korting in supermarkten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.