Ikea Hacks speelkeuken

bron

Ik ben dol op de Ikea, wij hebben dan ook al een heleboel meubels en accessoires gekocht bij dit Zweede warenhuis. Origineel? Totaal niet, maar wij vinden de meubels mooi en ze gaan lang genoeg mee, zodra ze aan vervanging toe zijn, ben je zelf ook wel toe aan wat anders. De kwaliteit en prijsverhouding is dus heel fijn. Ik ben zelf totaal niet handig op DIY gebied, ik kan niet klussen enzo, maar ik ben op Pinterest gaan speuren naar geniale Ikea hacks die me erg aanspraken. Want van Ikea meubels kun je hele unieke exemplaren maken! Zie hierboven al het bekende Ikea kinderkeukentje, hoe leuk is dat!

10 DIY Ikea hacks voor je interieur!
Ikea Hacks babykamer commodeBron

 1. Deze bekende Hemnes kast hebben wij ook, maar kijk deze Ikea hack! Een paar likjes verf, wat leuke applicaties en je kastje wordt een uniek exemplaar. Heel leuk bedacht!

Ikea Hacks lackBron

2. Dit basic Lack salontafeltje hebben wij ook. Hij is best wel heel kindproof en een prima aankoop toen wij er maar niet uitkwamen wat voor salontafel we wilden. Ik zou ‘m zelf nooit in deze aquablauwe kleur verven, maar deze Ikea hack vind ik wel heel leuk bedacht. Hij is in een felle kleur geverfd en de randen zijn met luxe metalen hoekjes bewerkt. Dit geeft de tafel een hele andere finish.

Ikea HacksBron

3. Of hack je koffietafel met wat mooie houten planken. Bijvoorbeeld steigerhout of ander mooi hout. De tafel herken je bijna niet meer terug!

Ikea Hacks

Bron

4. Dit opstapkrukje hebben wij ook in de keuken staan, maar hoe leuk is deze hack, met een likje verf krijg je een heel ander krukje. Erg leuk gevonden en heel makkelijk zelf te doen (als je zin hebt 😉 ).

Ikea HacksBron

5. Of voeg nog meer creativiteit en kleur toe met deze DIY make-over van het opstapkrukje.

Ikea Hacks

Bron

6. Van deze welbekende Ikea kast is een heus poppenhuis gemaakt, door het speelse behang op de achtergrond lijkt het een echt woonhuis om in te spelen. Schattig!

Ikea Hacks

Bron
7. Deze bartafel hebben wij ook in de keuken staan, de onbehandelde versie haha. Hoe gaaf is deze Ikea hack, het tafeltje zwart geverfd met een luxe marmeren plaat erop, en een mooie luxe handdoek stang. Je moet er maar op komen maar dan heb je wel een hele mooie bartafel!

Ikea Hacks speelkeuken

Bron

8. Ik liet hem in de introductie al zien, dit bekende Ikea speelkeukentje kun je ook heel gaaf restylen. Deze past qua kleur en stijl helemaal bij mij haha, geweldig toch! Wat een werk maar dan heb je wel wat.

Ikea Hacks

Bron
9. Herkennen jullie deze ‘kapstok’ ook ergens van? Dit is het bekende goedkope en mooie kruidenrekje dat Ikea verkoopt bij de keukenartikelen. Deze ouders waren zo slim om ‘m andersom te houden, zo heb je gelijk een leuk kapstokje voor kinderkleding. Erg leuk om de babykamer of kinderkamer mee aan te kleden. Een likje verf zorgt voor een leuk effect!

Ikea Hacks co-sleeperBron.

10. Verander je Ikea ledikantje naar een Co-sleeper. Zo wordt het wel heel gezellig met je kindje in bed! Een heel stuk goedkoper dan de Co-sleepers die hier speciaal voor op de markt gebracht zijn. Let wel op de werkbeschrijving om dit bedje zo veilig mogelijk om te toveren tot een co-sleeper.

Ik kan hier uren mee bezig zijn, het opzoeken van dit soort leuke ideetjes op Pinterest, maar ik ben zelf niet zo creatief op klus gebied om dat dan ook te gaan doen. Ik ben benieuwd welke van deze hacks jij het leukste vindt en of jij wel zo creatief bent in je eigen interieur. Laat je reactie achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

58 gedachten over “10 Ikea Hacks voor in je interieur”

 1. Vooral het poppenhuis vind ik eigenlijk best een geniaal idee. Hoe verzin je het? En de gepimpte keuken in het mintgroen ziet er super leuk uit. Ik woon in een Ikea showroom. Bijna al mijn meubels komen daar vandaan. Praktisch, duurzaam en betaalbaar. Zo kan ik de Ikea meubels het beste beschrijven. Aan oppimpen doe ik niet, want ik houd van strak en modern. Zonder tierlantijn en frutsels. Daar passen de Ikea meubels heel goed bij.
  Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Shoplog zomerse meisjes kinderkleding HemaMy Profile

 2. Leuk dat je dit eens hebt opgezocht. Mijn vriend is hier wel heel handig in. Laatst zagen we dat mensen zelf een bed hadden gemaakt met ikea keukenkastjes zo gaaf was dat. Ik denk dat je uren zoet kan zijn met dit uitsnuffelen. Fijne dag liefs Lisanne
  Lisanne onlangs geplaatst…Diario week 18My Profile

 3. Deze Ikea hacks zijn zeker wel leuk. Vooral die van het ikea keukentje, zelf zou ik er nooit opkomen om het te doen, ben zelf ook niet zo handig. Maar ik heb nog simpele stoeltjes van die ikea die zou ik ook nog wel willen pimpen..

 4. Ik vind dit ook zo leuk! in ons huis staat ook wat ikea spul en wow wat kun je het er op een simpele manier toch uniek uit laten zien. Melle zn commode is een grote hemnes. die heb ik ook een ander kleurtje gegeven en mooie knoppen op gezet. zoiets kleins maar al zo’n verschil
  martina onlangs geplaatst…9 Mei 2016 – 9 Mei 2015, alles andersMy Profile

 5. Ik heb het kruidenrekje van Ikea ook wit geverfd, en gebruik het nu voor mn nagelak!

 6. Super leuk ! Pinterest afstruinen voor dit soort inspiratie is zo leuk ! Door deze Ikea hacks heb je toch net iets originelers !

 7. Wat een leuke ikea hacks! Ons huis staat ook vol mrt Ikea spullen..heerlijk! Maar zijn wel weer toe aan vervangen..pimpen of nieuwe kopen? Lastig!
  Diana onlangs geplaatst…Diana’s Diary #6My Profile

 8. Wat grappig! Zelf hebben wij, op de meubels van de kinderkamers na, niet echt iets van Ikea thuis. Juist omdat ‘iedereen’ dat al heeft. Op deze manier kan je er wel een leuke draai aan geven 🙂
  marie-louise onlangs geplaatst…Zwanger week 36My Profile

 9. Oooo geweldig, die keukentjes!! Prachtig! Wij hebben het keukentje ook, alleen ben ik niet zo creatief om hem te pimpen!

  Ik zie een gat in de markt, het pimpen van Ikea keukentjes 🙂
  Marieke onlangs geplaatst…Outfitjes Isabeau & Matz!My Profile

 10. Oh heerlijk, ik hou van Pinterest haha. Uren kan ik er verliezen met het kijken van plaatjes. Ik heb ook genoeg spullen van IKEA trouwens en ik weer zeker dat onze kleine man ook een keukentje gaat krijgen haha.
  Marije onlangs geplaatst…Wat als je familie ver weg woontMy Profile

 11. Zo leuk als je dit soort dingen zelf kan doen, dan kan je er echt hele mooie spullen van maken idd. Ik heb al verschillende leuke varianten op het speelkeukentje gezien, zo gaaf!
  Charlotte onlangs geplaatst…Lief! liever, liefst!My Profile

 12. Wauw! Wat een leuke ideetjes. Als echte pinterestverslaafde, was ik dit nog nooit tegengekomen! Dat wordt weer een avondje Pinnen!

 13. Wat een leuke ideetjes! Fiene krijgt het Ikea keukentje voor haar verjaardag volgende maand. We laten hem in eerste instantie gewoon zoals deze origineel is – ook omdat hij in de woonkamer komt te staan. Maar het lijkt me een heel leuk idee om hem samen met Fiene te restylen als ze wat groter is en het keukentje naar haar eigen kamertje gaat.
  MetMirjam onlangs geplaatst…Eerste keer strand, nog nèt als dreumesMy Profile

 14. Mijn man is interieurbouwer, die maakt alles zelf. Dat is zo knap. Iedere 2 jaar een nieuwe inrichting haha! Ik ben meer van de kastjes opknappen. Hier zitten wel slimme dingen tussen ?
  Rafaëlla onlangs geplaatst…Conditie #2My Profile

 15. Ja, gaaf he? Wij hebben een stapelbed van ikea omgebouwd tot prinsessenkasteel bed voor mijn baby en peuter. Dus inderdaad met ledikant 🙂 superhandig ja. Maar vooral heel gaaf voor mijn meiden. Een roze prinsessenkasteel als bed. Helemaal zelf gemaakt, wie heeft dat nou? 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.