Tosti variatie recept Speciale (di bolognese italiano hihi)

tosti variatie

Tosti variatie recept

Het is al een hele tijd geleden dat ik een recept met jullie deelde. Vandaag heb ik een wel heel erg lekker (maar vooral ook makkelijk) recept om te eten als lunch of als quick diner. Het is namelijk makkelijk en snel te maken, heel erg vullend, niet gezond maar onwijs lekker. Deelde ik vanmorgen mijn tips voor een fijne stedentrip naar Gent, met mijn flashback naar de Tosti speciale die we daar aten, heb ik nu voor jullie het recept om dit zelf te maken. Dit recept aten wij op een dag dat we geen kook-inspiratie hadden, weinig in huis hadden maar toch lekker wilde eten, en vooral geen eten af wilden halen. Het is een leuke variatie tip op de standaard tosti. Benieuwd naar het recept? Lees dan verder.

tosti variatie

Dit tosti variatie recept is niet veel meer dan een tosti met een heerlijk bolognese saus erbij/overheen. Om toch wat vitamines toe te voegen wordt er ui aan toegevoegd en kun je er een heerlijke komkommer salade bij eten.

Wat heb je nodig voor dit tosti variatie recept speciale voor 2 personen:
  • 4 volkoren boterhammen.
  • 2 plakken kaas
  • 2 plakken ham
  • 250 gram rundergehakt
  • 1 blikje gepelde tomaten/tomatenpuree
  • 1 uitje + 2 teentjes knoflook
  • italiaanse kruiden
  • zout+peper
  • bieslook
  • Voor een komkommersalade gebruik je een komkommer.
Hoe maak je dit recept klaar?
  • Snijdt een ui in kleine stukjes, doe het blikje gepelde tomaten alvast open. Ook snijdt je de knoflook al heel fijn of je doet ze in de knoflookpers. Knip de bieslook in kleine stukjes.
  • Vak in een braadpan de uitjes tot ze glazig zijn en voeg hier de rundergehakt toe. Ook voeg je hier de fijngemalen knoflook toe. Bak het rundergehakt tot deze goudbruin geworden in.
  • Voeg de gepelde tomaten toe en prak deze goed mee tot deze fijn gemalen is. Je kunt eventueel ook een pakje tomatenpuree gebruiken. Voeg hier naar wens zout en peper aan toe en een flinke scheut italiaanse kruiden. Roer dit goed door tot alles een fijne bolognese massa is en klaar is om te serveren.
  • In een tosti ijzer, of nog lekkerder een grill pan bak je de tosti van twee boterhammen op elkaar, een plak kaas, en ham er tussen en zoals je normaal ook een tosti maakt bak je dit tot het goudbruin is.
  • De komkommer rasp je in een rasp in kleine stukjes. Dat vind ik voldoende als komkommer salade maar sommigen mensen wensen hier een dressing bij, die mag je toevoegen.
  • Op tafel serveer je de bolognese saus in een leuke schaal en in een ander schaaltje de komkommer salade. Per persoon doe je een dubbele tosti op een bord en de bolognese saus schep je hier naar wens op of naast. Een beetje komkommer salade erbij, de bieslook stukjes erover en je culinaire snelle maaltijdje is klaar.
Tosti variatie tips:
  • Voeg ananas toe voor een tosti speciale hawaii
  • Een beetje sambal zorgt voor een spicy effect
  • Je kunt ook extra groente toevoegen aan de bolognese saus voor extra vitamines.

Smakelijk eten!

Kennen jullie dit recept/gerecht al? En heb je dit wel eens gegeten? Of weet jij een lekkere tosti variatie tip? Laat het me weten in de comments.  Ik ben benieuwd naar jullie reacties.

Liefs Kelly

Volg mijn blog via Bloglovin’ 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

18 gedachten over “Tosti variatie recept Speciale (di bolognese italiano hihi)”

  1. Valt me nog mee hoe ongezond 🙂 En het klinkt best wel lekker, denk dat ik zelf nog een klein beetje currysaus bij zou doen. Jummy!

  2. Hmmm lijkt me heerlijk! Alleen ik raad je aan om de foto’s voortaan wel zonder flits te maken, het ziet er met zo een glans een onsmakelijk uit 😛

  3. Ziet er erg lekker uit. Zelf wel eens geprobeerd om een huisgemaakte vlamtosti te maken. En een tosti met ei (wentelteefjes achtig) er op is ook erg lekker.
    Linda onlangs geplaatst…Het goede nieuwsMy Profile

  4. Ik had nog nooit van dit gerecht gehoord maar het lijkt me erg lekker. Ik ben sowieso dol op Bolognese saus. Ideaal om daar veel groente in te verwerken. Ga het zeker eens proberen. Ook handig om restjes saus uit de vriezer mee op te maken.
    Jess onlangs geplaatst…John Beerens meets Studio 100My Profile

  5. Ha Kelly! Ziet er lekker uit! Ik heb nog een tip voor je (ik loop over van tips de laatste tijd haha, echt alleen maar goed bedoeld hoor). Het is misschien fijner om voortaan al je fotos zonder flits te maken voortaan. het liefst ook overdag, dan is het licht veel mooier! Maar met flits zien fotos er vaak onprofessioneel en niet zo mooi uit 😉

  6. Pingback: Kelly Caresse | Summer high tea recept voor een tosti sandwich

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.