braun3

Gesponsord door Braun. Jullie hadden volgens mij al wel door dat ik geen strijker ben. Althans, ik streek mijn was nooit. Ik kon ook niet overweg met het strijkijzer dat wij hadden en dacht dat het ook niet echt nodig was. Tot ik een workshop mocht volgen van Fred van Leer, daar kun je hier de plog van zien. De workshop was gezellig, inspirerend en we kregen een CareStyle 5 stoomgenerator van Braun om te testen. Het enthousiasme van Fred over strijken werkte heel aanstekelijk. Natuurlijk moest ik het nu wel gaan proberen. Hoe het me afgaat zie je in dit fotoverslag.

Ik installeerde ons nieuwe strijkstation op zolder, op mijn kantoor. In de kamer ernaast staat onze wasmachine dus zo is alles mooi bij de hand. Bovendien vind ik het ook heel netjes staan zo. Als ik mijn computerscherm omdraai dan kan ik filmpjes kijken tijdens het strijken. De strijkplank is van Brabantia, wat een topding!

Dan kan nu het strijken beginnen. Ik vulde het waterreservoir met water, meer heb je daar niet voor nodig. De stoomgenerator warmt ondertussen op. Het EasyLock systeem is voor mij als moeder ideaal. Niemand krijgt je strijkbout zomaar van de stoomgenerator af. Wel zo fijn als je een peuter hebt rondlopen die alles wat mama doet interessant vindt en ‘zelluf’ wil doen. Op deze manier staat de stoomgenerator altijd stevig en veilig op de plank wanneer je hem niet gebruikt.

Jullie wisten al dat de nesteldrang die ik momenteel heb ervoor zorgt dat ik met plezier babykleertjes strijk. Heerlijk als ik het straks allemaal netjes op de babykamer in het kastje kan leggen. Hier zie je mij zo’n XXL hydrofiele doek strijken.

Een goede vriendin whats’appt me een hilarisch verhaal. Even terug appen, ik vergeet dan altijd de tijd. Nou, als er iets is wat je NOOIT mag doen met een regulier strijkijzer, is deze op de strijkplank laten staan terwijl hij aanstaat. Je shirt wordt helemaal bruin, je strijkbout gaat er ook aan. Been there, done that. Goed nieuws, dit gebeurt dus niet met de CareStyle 5 stoomgenerator van Braun. Gebeld worden is geen probleem, niets zal verbranden.

Babytruitje maat 50, met knoopjes, strikjes en randjes. Een klus die ik echt nooit streek. Maar knoopjes, opdrukjes en randjes zijn geen probleem met de stoomgenerator van Braun. Het lijkt bijna een foute tellsell reclame, maar echt het is waar. Mijn moeder mag trots op me zijn 😉

Een opdruk van plastic strijken? Ook iets wat onmogelijk leek met een normaal strijkijzer. Met deze kun je er moeiteloos overheen.

Met de stoomgenerator kun je zowel horizontaal strijken op een strijkplank, maar ook verticaal strijken. Ideaal om jurkjes, jasjes, blousen, lakens en dergelijke al hangend te stomen en glad te krijgen.

Een blije zwangere hier hoor, het strijkklusje is echt zo gepiept.

Nog wat voordelen van de CareStyle 5 stoomgenerator op een rijtje: Met 1 temperatuurinstelling kun je alle stoffen strijken. Dat maakt het wel heel makkelijk en zeker omdat je tijdens een strijkbeurt meerdere type stoffen strijkt, zit je op deze manier altijd goed. Dit komt door de iCare technologie. Verder heeft de strijkbout een afgeronde strijkzool wat het heel makkelijk maakt om ook kleine hoekjes te bereiken of rond kraagjes en knoopjes te strijken. De stoom is zeer krachtig wat een heel mooi gladmakend effect geeft. Dit werkt heel snel en efficiënt waardoor je zo klaar bent met je strijkklus.

Kortom, ik ben heel erg blij met mijn Braun CareStyle 5 stoomgenerator. Zeker voor het strijken van babykleding, blousen, jurkjes is het ideaal. Ik zal het strijkklusje dus niet zomaar meer gaan uitstellen. Dat wil niet zeggen dat ik ook al ons ondergoed en washandjes voortaan ga strijken, maar alle belangrijke kleding die ik mooi netjes in de kast wil hebben zal ik op deze manier wel netjes gaan strijken. Zeker omdat het klusje nu zo meevalt.

Wat leuke acties om te benoemen. Als je nu een Braun Carestyle 5 aanschaft krijg je maar liefst 4 jaar garantie (2 jaar fabrieksgarantie + 2 jaar extra garantie), daar kun je via deze link meer informatie over vinden. Bovendien geldt, je mag ‘m 100 dagen testen, ben je niet tevreden dan krijg je alsnog je geld terug. Alle informatie daarover lees je hier.

Ik ben blij met mijn nieuwe strijkgadget! Ik ben benieuwd wat jullie van deze CareStyle 5 stoomgenerator van Braun vinden. Wat voor strijkijzer of stoomgeneratorheb jij? Laat je reactie achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

18 gedachten over “Domestic strijk goddess test de Braun CareStyle 5 Stoomgenerator”

 1. Ik haat strijken verschrikkelijk hahah en ook ik heb een mooie strijkijzer met stoomgenerator en alkes erop en eraan maar leuk kan ik het gewoon niet vinden. Ik denk dat het huishoudelijk me ergste kwaaltje ooit blijft pfff zucht.
  Lisanne onlangs geplaatst…DIY – CadeaukaartjesMy Profile

 2. Het lijkt wel een godsgeschenk die Braun Carestyle. Gewoon over applicaties gaan is echt not done met mijn oude strijkijzer. Ik heb het een keer per ongelijk gedaan, heel het truitje verwoest. Ik snap dat je heel blij bent met dit strijkapparaat.
  Ik heb een heel oud strijkapparaat waar de stoomfunctie het niet meer van doet. Ik hou ook echt niet van strijken hierdoor en probeer het te vermijden
  Simpl, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Nieuwe website!My Profile

 3. Strijken is echt het klusje dat ik het minst graag doe in het huishouden maar met dit ziet het er kinderspel uit. Zeker het bekijken waard om aan te schaffen!

 4. Ik ben wel benieuwd of je ook blijft strijken als het nieuwe er wat af is. Zelf strijk ik geregeld de overhemden van mijn man. Af en toe een truitje ofzo maar echt mijn hobby zal het niet worden.

 5. Oh wauw vooral dat stomen klinkt echt waanzinnig goed! Kan me voorstellen dat je hier blij mee bent. Een goede investering voor het huishouden 🙂

 6. Oh wauw vooral dat stomen klinkt echt waanzinnig goed! Kan me voorstellen dat je hier blij mee bent. Een goede investering voor het huishouden 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.