Aangrijpende verhalen 6: Rianca heeft Borderline

aangrijpende verhalen

Rianca heeft Borderline en deelt haar verhaal en ervaringen: Op woensdag heb ik een rubriek op Kellycaresse.nl waarin aangrijpende verhalen van bezoekers worden gedeeld. Op het oproepje kwamen prachtige verhalen binnen, zowel anoniem als mensen die dit met hun eigen naam willen delen. Iedere woensdag kunnen jullie hier een nieuw aangrijpend verhaal lezen, ook kun je je nog steeds opgeven om je verhaal in te sturenVandaag heb ik het aangrijpende verhaal dat ik ingestuurd heb gekregen van Rianca. Deze bloggende studente Criminologie, bezige bij heeft de persoonlijkheidsstoornis Borderline. Ze deelt vandaag haar openhartige verhaal en haar ervaringen. Ben je benieuwd naar haar verhaal? Lees dan verder.

Rianca heeft Borderline en deelt haar verhaal en ervaringen:
Rianca:
Voor ik mijn verhaal deel zal ik mezelf eerst even voorstellen. Ik ben Rianca, 21 jaar oud, een studente Criminologie, vegetariër, hardloopster, blog ook nog een beetje en ik woon samen met Vincent en Saar mijn chronisch zieke konijn.  Dit is hoe ik mij standaard in een voorstelronde zou voorstellen. Dit ben ik ook maar toch niet helemaal. Ik heb namelijk Borderline – een persoonlijkheidsstoornis. Dit laatste vertel ik alleen tegen goede vrienden of als daar echt een reden tot is.  Want het is toch niet iets wat je zomaar roept.

Ik wil graag beginnen met het uit de wereld helpen van alle vooroordelen die er rondom Borderline bestaan. Niet elke persoon met borderline is ‘gek’, gebruikt medicijnen en doet zichzelf erge dingen aan. Nee, mensen met borderline zijn allemaal verschillend. We hebben allemaal een andere verhaal en andere eigenaardigheden.  Zo is de borderline bij mij ontdekt doordat ik ernstige woedeaanvallen kreeg thuis om niks. En met niks bedoel ik dan ook echt niks. Bijvoorbeeld een glas dat verkeerd stond op het aanrecht. En ja dan ging ik met knuffels gooien, of tegen mijn vriend Vincent schoppen en slaan. En dan vergeet ik nog te noemen dat ik altijd schreeuw als ik boos ben. Schreeuwen vanuit mijn tenen om vervolgens daarna huilend in de armen te kruipen van Vincent en me leeg te janken tot ik moe was.

Heel wat bezoekjes aan de psycholoog later en gesprekken met en zonder Vincent kreeg ik dan toch te horen waar ik al bang voor was. Borderline.  En dan sta je daar als net 19-jarige met je mond vol tanden met een hoop levenservaring rijker en een illusie armer.

Nu ik dit deel met jullie ben ik 22. Verliefd en verloofd. Nog steeds heb ik borderline, maar dan zonder de woede aanvallen. Helaas merk ik nog dagelijks dat het toch iets anders werkt in mijn hoofd. Zo ben ik nog steeds sneller op mijn tenen getrapt, heb ik de concentratie van een pantoffeldiertje en ben ik totaal niet stressbestendig, kan ik niet tegen verplichtingen en heb ik veel rust nodig om mijn hoofd niet te laten overstromen van alle gedachtes die in mijn hoofd rondspoken.  Maar ondanks dit alles ga ik gewoon op maandagavonden stappen in Rotterdam, heb ik een ontzettend leuke vriendengroep en studeer ik aan de universiteit.  Oh en om dat hoofd leeg te krijgen loop ik kilometers hard dat is de enige manier waarop ik weer fris kan beginnen als het allemaal even niet meer lukt.

Mijn naam is Rianca en ik heb Borderline.

Kelly:  Dankjewel Rianca, voor het delen van dit indrukwekkende verhaal over jouw leven met Borderline. Wat goed dat je begint met het uit de wereld helpen van de vooroordelen want ik weet vanuit mijn opleiding en stages dat er heel veel stempels en voordelen bestaan. Dat is heel erg zonde want daardoor worden mensen al in een bepaalde hoek gestopt. Ik wil graag nog even jouw mooie persoonlijke blog delen met mijn bezoekers. Voor de blog van Rianca klik je hier.

Wat vonden jullie van het verhaal van Rianca? Is dit voor sommigen van jullie herkenbaar, of herkenbaar van iemand uit je omgeving? Wat doet dit verhaal met je?  Laat jullie reacties achter in de comments van dit artikel.
Liefs Kelly.

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

26 reacties

 • Bibian
  9 april 2014

  Ahh wat heftig zeg, inderdaad er zijn altijd vooroordelen en die had ik natuurlijk ook. Fijn dat je die even uit de weg geholpen hebt. Liefs
  Bibian onlangs geplaatst…FILMPJE: Geshopt voor RiverMy Profile

 • Eline
  9 april 2014

  Heftig verhaal! Maar inderdaad wel heel erg goed dat ze er over schijft, ik wist er weinig van!
  Eline onlangs geplaatst…Chanel Le Vernis – 535 May – Sophie’s NailsMy Profile

 • Petra
  9 april 2014

  Wat knap dat je dit met ons deelt. En goed dat je enkele vooroordelen even uit de wereld helpt.
  Petra onlangs geplaatst…Mijn waardenMy Profile

 • Lauriëtte
  9 april 2014

  Mooi geschreven Rianca. Lijkt me heel erg heftig 🙁
  Lauriëtte onlangs geplaatst…Winactie! Pieces + Rosie & RosesMy Profile

 • Geertje
  9 april 2014

  Lijkt me heel heftig! Wel fijn dat je er zo open over durft te praten en de vooroordelen de wereld uit wil helpen. En wat super van je vriend dat hij je zo steunt!
  Geertje onlangs geplaatst…Songteksten…My Profile

 • Linda
  9 april 2014

  Heel dapper dat je dit vertelt én heel goed dat je vooroordelen de wereld uit helpt op deze manier! Ik ken zelf iemand met borderline en die is weer héél anders dan jij. Ik weet er eerlijk gezegd heel weinig vanaf dus goed om dit te lezen!
  Linda onlangs geplaatst…Dagje Apenheul!My Profile

 • Nadia
  9 april 2014

  Het is best herkenbaar voor me ja, ik heb ook altijd gedacht (vooral een paar jaar geleden) dat ik ook borderline-trekjes had (gaat nu wel beter)… De heftige woede-aanvallen om niets herken ik wel, en daar zijn ook twee relaties van me op stukgelopen… en ook de rest is herkenbaar.

 • Miranda
  9 april 2014

  Stom van de vooroordelen, jammer dat die bestaan he!
  heftig verhaal, dapper dat je het durft te delen.
  Miranda onlangs geplaatst…Over mij: PuckMy Profile

 • Marion
  9 april 2014

  Dank je wel voor het delen, Rianca. Ik kom in mijn werk vaak mensen tegen met Borderline, waardoor ik nu goed weet wat het inhoudt. Maar daarvoor wist ik er niets van en ging ik ook maar af op wat ik had horen en zeggen, dus de zogenaamde vooroordelen. Het is goed, maar vooral ook belangrijk dat mensen zoals jij die vooroordelen de wereld uit helpen. Zowel voor de buitenstaanders als degene die ermee te maken hebben.
  Marion onlangs geplaatst…Photochallenge 52 weeks: Week 15My Profile

 • Suzanne
  9 april 2014

  Wow wat een heftig verhaal.. Ik had ook een heel ander beeld bij borderline, maar het heeft nu wel iets in mij los gemaakt.
  Suzanne onlangs geplaatst…Persoonlijk | Ze noemen het doorzettingsvermogen.My Profile

 • Rianca
  9 april 2014

  Dankjewel voor alle lieve reacties! =D
  Rianca onlangs geplaatst…Love: FilofaxMy Profile

 • Manon
  9 april 2014

  Ik ken ook iemand met borderline en die heeft/had altijd enorme stemmingswisselingen. Lijkt me wel heftig om er mee om te gaan!!
  Manon onlangs geplaatst…Een dag uit het leven van een moeder #3My Profile

 • Sophie
  9 april 2014

  Heel heftig en bijzonder zeg… Helaas herken ik het maar al te goed, ik heb in het verleden ook wel eens borderline trekken gehad en dat was niet tof. Ik had er eerst ook altijd een ander beeld bij, maar wat je zelf al zegt; het is zo gestereotypeerd (ik studeer psychologie, dus stemmings- en persoonlijkheidsstoornissen komen ook voorbij), terwijl het voor iedereen zo anders is. Knap van je dat je dit hebt gedeeld!
  Sophie onlangs geplaatst…Favoriete SuperfoodsMy Profile

 • Vanessa
  9 april 2014

  Bedankt om dit te delen Rianca! Ik vind het jammer dat er nog zoveel vooroordelen over bestaan. Wanneer mensen psychisch niet helemaal oké zijn, worden ze al snel als gekken gezien. Eigenlijk zou dat in een tijd van nu, 2014, toch al lang geen taboe meer mogen zijn?!
  Vanessa onlangs geplaatst…Garnier Ultra Doux Zuiverende Droogshampoo CitrusextractMy Profile

 • Janneke
  9 april 2014

  Wat een mooi artikel! Ciao! Janneke
  Janneke onlangs geplaatst…Tip: tijd voor een tijdschrift, de nieuwe SantéMy Profile

 • Marije
  9 april 2014

  Mijn beste vriendin heeft borderline. Er zijn inderdaad veel vooroordelen over en dat is erg jammer, want ze is hartstikke lief. Wel zie ik dat ze het erg moeilijk heeft zelf met de stemmingswisselingen en dat vind ik vooral heel erg rot voor haar!
  Marije onlangs geplaatst…Babykleren, verzamel ze allemaal!My Profile

 • Nicole
  9 april 2014

  Erg mooi verhaal van je Rianca!
  Een oude vriendin van me heeft ook Borderline maar bij haar is het heel anders, ja ik proef wel overeenkomsten hoor maar toch.. zoals je zegt, bij iedereen is het anders.
  Nicole onlangs geplaatst…Nûby reporterMy Profile

 • Eline
  9 april 2014

  mooi artikel, knap dat ze dit deelt met iedereen!

 • Pauline
  9 april 2014

  Mooi verhaal, Rianca. Ik denk dat dit ook hoop biedt aan andere meiden, ondanks een stoornis toch wel heel wat van je leven maken 🙂
  Prachtig om te zien hoe jij jezelf niet stigmatiseert, knap!

 • Rianca
  9 april 2014

  Dankjewel allemaal voor de super fijne reacties! Ik ben zo blij dat iedereen er goed op reageert. Het was nog wel even spannend voor me om het daadwerkelijk online te zien. Eerlijk ook om te horen dat er nog zoveel vooroordelen over zijn of dat mensen er wel van gehoord hebben maar eigenlijk niet weten wat het nou is.

  En die stemmingswisselingen heb ik nog steeds. Gelukkig gaat mijn lief er na 5,5 jaar heel erg goed mee om.

  Duizendmaal dank!! <3
  Rianca onlangs geplaatst…Love: FilofaxMy Profile

 • L
  9 april 2014

  Wow, heftig, ik ben er stil van, vooral omdat ik de laatste tijd ook woedeaanvallen heb om niks, en mijn vriend zegt dat het nu echt moet stoppen, ik zeg dan dat ik er niks aan kan doen, maar hij zegt van wel, voel me dan zo radeloos.
  Dit komt mij heel bekend voor, en ik schrik er een beetje van eigenlijk!
  Mijn vriend vind dat hulp zoeken niet nodig is, en hij vind dat psychologen niet echt helpen!
  Uit ervaring weet ik dat ik er zelf vaak uitkom, maar deze keer is dat zo lastig!
  Jeetje!

 • Miranda
  9 april 2014

  Heftig maar dapper dat je dit verteld. Het is goed om zulke verhalen naar buiten te brengen omdat het beeld van een borderliner dan duidelijker word.
  Miranda onlangs geplaatst…20 questions tag!My Profile

 • jennn
  9 april 2014

  Mooi geschreven!
  jennn onlangs geplaatst…Ask me anything: waar ik nooit over zal bloggenMy Profile

 • Stien
  19 april 2014

  Heftig verhaal, en prachtig geschreven! Je mag echt fier zijn op jezelf hoe je er mee omgaat! x

 • Stella
  20 augustus 2014

  Wauw. Wat bijzonder dapper om dit zo even op het internet te zetten. Ik wist wel van het bestaan van borderline af, maar niet wat het precies was. Ik hoop dat het alleen maar beter zal gaan met (jou) Rianca (: Veel liefs, Stella.

 • Jeany
  12 november 2016

  Dank u voor dit verhaal voor de eerste keer in mijn leven als ik dit las voelde ik me eens normaal. Ik heb het zo ontzettend hard met mezelf . Ik heb een zoontje dat ik echt dood graag zie maar een relatie is voor mij een onmogelijke droom. Ik heb het nig zo ontzettend moeilijk met dingen waardoor ik zo snel boos ben heb net wel geleerd om me in te houden tot mijn kleintje uit de buurt is

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.