Aangrijpende verhalen 6: Rianca heeft Borderline

aangrijpende verhalen

Rianca heeft Borderline en deelt haar verhaal en ervaringen: Op woensdag heb ik een rubriek op Kellycaresse.nl waarin aangrijpende verhalen van bezoekers worden gedeeld. Op het oproepje kwamen prachtige verhalen binnen, zowel anoniem als mensen die dit met hun eigen naam willen delen. Iedere woensdag kunnen jullie hier een nieuw aangrijpend verhaal lezen, ook kun je je nog steeds opgeven om je verhaal in te sturenVandaag heb ik het aangrijpende verhaal dat ik ingestuurd heb gekregen van Rianca. Deze bloggende studente Criminologie, bezige bij heeft de persoonlijkheidsstoornis Borderline. Ze deelt vandaag haar openhartige verhaal en haar ervaringen. Ben je benieuwd naar haar verhaal? Lees dan verder.

Rianca heeft Borderline en deelt haar verhaal en ervaringen:
Rianca:
Voor ik mijn verhaal deel zal ik mezelf eerst even voorstellen. Ik ben Rianca, 21 jaar oud, een studente Criminologie, vegetariër, hardloopster, blog ook nog een beetje en ik woon samen met Vincent en Saar mijn chronisch zieke konijn.  Dit is hoe ik mij standaard in een voorstelronde zou voorstellen. Dit ben ik ook maar toch niet helemaal. Ik heb namelijk Borderline – een persoonlijkheidsstoornis. Dit laatste vertel ik alleen tegen goede vrienden of als daar echt een reden tot is.  Want het is toch niet iets wat je zomaar roept.

Ik wil graag beginnen met het uit de wereld helpen van alle vooroordelen die er rondom Borderline bestaan. Niet elke persoon met borderline is ‘gek’, gebruikt medicijnen en doet zichzelf erge dingen aan. Nee, mensen met borderline zijn allemaal verschillend. We hebben allemaal een andere verhaal en andere eigenaardigheden.  Zo is de borderline bij mij ontdekt doordat ik ernstige woedeaanvallen kreeg thuis om niks. En met niks bedoel ik dan ook echt niks. Bijvoorbeeld een glas dat verkeerd stond op het aanrecht. En ja dan ging ik met knuffels gooien, of tegen mijn vriend Vincent schoppen en slaan. En dan vergeet ik nog te noemen dat ik altijd schreeuw als ik boos ben. Schreeuwen vanuit mijn tenen om vervolgens daarna huilend in de armen te kruipen van Vincent en me leeg te janken tot ik moe was.

Heel wat bezoekjes aan de psycholoog later en gesprekken met en zonder Vincent kreeg ik dan toch te horen waar ik al bang voor was. Borderline.  En dan sta je daar als net 19-jarige met je mond vol tanden met een hoop levenservaring rijker en een illusie armer.

Nu ik dit deel met jullie ben ik 22. Verliefd en verloofd. Nog steeds heb ik borderline, maar dan zonder de woede aanvallen. Helaas merk ik nog dagelijks dat het toch iets anders werkt in mijn hoofd. Zo ben ik nog steeds sneller op mijn tenen getrapt, heb ik de concentratie van een pantoffeldiertje en ben ik totaal niet stressbestendig, kan ik niet tegen verplichtingen en heb ik veel rust nodig om mijn hoofd niet te laten overstromen van alle gedachtes die in mijn hoofd rondspoken.  Maar ondanks dit alles ga ik gewoon op maandagavonden stappen in Rotterdam, heb ik een ontzettend leuke vriendengroep en studeer ik aan de universiteit.  Oh en om dat hoofd leeg te krijgen loop ik kilometers hard dat is de enige manier waarop ik weer fris kan beginnen als het allemaal even niet meer lukt.

Mijn naam is Rianca en ik heb Borderline.

Kelly:  Dankjewel Rianca, voor het delen van dit indrukwekkende verhaal over jouw leven met Borderline. Wat goed dat je begint met het uit de wereld helpen van de vooroordelen want ik weet vanuit mijn opleiding en stages dat er heel veel stempels en voordelen bestaan. Dat is heel erg zonde want daardoor worden mensen al in een bepaalde hoek gestopt. Ik wil graag nog even jouw mooie persoonlijke blog delen met mijn bezoekers. Voor de blog van Rianca klik je hier.

Wat vonden jullie van het verhaal van Rianca? Is dit voor sommigen van jullie herkenbaar, of herkenbaar van iemand uit je omgeving? Wat doet dit verhaal met je?  Laat jullie reacties achter in de comments van dit artikel.
Liefs Kelly.

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

26 gedachten over “Aangrijpende verhalen 6: Rianca heeft Borderline”

 1. Lijkt me heel heftig! Wel fijn dat je er zo open over durft te praten en de vooroordelen de wereld uit wil helpen. En wat super van je vriend dat hij je zo steunt!
  Geertje onlangs geplaatst…Songteksten…My Profile

 2. Heel dapper dat je dit vertelt én heel goed dat je vooroordelen de wereld uit helpt op deze manier! Ik ken zelf iemand met borderline en die is weer héél anders dan jij. Ik weet er eerlijk gezegd heel weinig vanaf dus goed om dit te lezen!
  Linda onlangs geplaatst…Dagje Apenheul!My Profile

 3. Het is best herkenbaar voor me ja, ik heb ook altijd gedacht (vooral een paar jaar geleden) dat ik ook borderline-trekjes had (gaat nu wel beter)… De heftige woede-aanvallen om niets herken ik wel, en daar zijn ook twee relaties van me op stukgelopen… en ook de rest is herkenbaar.

 4. Dank je wel voor het delen, Rianca. Ik kom in mijn werk vaak mensen tegen met Borderline, waardoor ik nu goed weet wat het inhoudt. Maar daarvoor wist ik er niets van en ging ik ook maar af op wat ik had horen en zeggen, dus de zogenaamde vooroordelen. Het is goed, maar vooral ook belangrijk dat mensen zoals jij die vooroordelen de wereld uit helpen. Zowel voor de buitenstaanders als degene die ermee te maken hebben.
  Marion onlangs geplaatst…Photochallenge 52 weeks: Week 15My Profile

 5. Heel heftig en bijzonder zeg… Helaas herken ik het maar al te goed, ik heb in het verleden ook wel eens borderline trekken gehad en dat was niet tof. Ik had er eerst ook altijd een ander beeld bij, maar wat je zelf al zegt; het is zo gestereotypeerd (ik studeer psychologie, dus stemmings- en persoonlijkheidsstoornissen komen ook voorbij), terwijl het voor iedereen zo anders is. Knap van je dat je dit hebt gedeeld!
  Sophie onlangs geplaatst…Favoriete SuperfoodsMy Profile

 6. Mijn beste vriendin heeft borderline. Er zijn inderdaad veel vooroordelen over en dat is erg jammer, want ze is hartstikke lief. Wel zie ik dat ze het erg moeilijk heeft zelf met de stemmingswisselingen en dat vind ik vooral heel erg rot voor haar!
  Marije onlangs geplaatst…Babykleren, verzamel ze allemaal!My Profile

 7. Erg mooi verhaal van je Rianca!
  Een oude vriendin van me heeft ook Borderline maar bij haar is het heel anders, ja ik proef wel overeenkomsten hoor maar toch.. zoals je zegt, bij iedereen is het anders.
  Nicole onlangs geplaatst…Nûby reporterMy Profile

 8. Mooi verhaal, Rianca. Ik denk dat dit ook hoop biedt aan andere meiden, ondanks een stoornis toch wel heel wat van je leven maken 🙂
  Prachtig om te zien hoe jij jezelf niet stigmatiseert, knap!

 9. Dankjewel allemaal voor de super fijne reacties! Ik ben zo blij dat iedereen er goed op reageert. Het was nog wel even spannend voor me om het daadwerkelijk online te zien. Eerlijk ook om te horen dat er nog zoveel vooroordelen over zijn of dat mensen er wel van gehoord hebben maar eigenlijk niet weten wat het nou is.

  En die stemmingswisselingen heb ik nog steeds. Gelukkig gaat mijn lief er na 5,5 jaar heel erg goed mee om.

  Duizendmaal dank!! <3
  Rianca onlangs geplaatst…Love: FilofaxMy Profile

 10. Wow, heftig, ik ben er stil van, vooral omdat ik de laatste tijd ook woedeaanvallen heb om niks, en mijn vriend zegt dat het nu echt moet stoppen, ik zeg dan dat ik er niks aan kan doen, maar hij zegt van wel, voel me dan zo radeloos.
  Dit komt mij heel bekend voor, en ik schrik er een beetje van eigenlijk!
  Mijn vriend vind dat hulp zoeken niet nodig is, en hij vind dat psychologen niet echt helpen!
  Uit ervaring weet ik dat ik er zelf vaak uitkom, maar deze keer is dat zo lastig!
  Jeetje!

 11. Heftig maar dapper dat je dit verteld. Het is goed om zulke verhalen naar buiten te brengen omdat het beeld van een borderliner dan duidelijker word.
  Miranda onlangs geplaatst…20 questions tag!My Profile

 12. Heftig verhaal, en prachtig geschreven! Je mag echt fier zijn op jezelf hoe je er mee omgaat! x

 13. Wauw. Wat bijzonder dapper om dit zo even op het internet te zetten. Ik wist wel van het bestaan van borderline af, maar niet wat het precies was. Ik hoop dat het alleen maar beter zal gaan met (jou) Rianca (: Veel liefs, Stella.

 14. Dank u voor dit verhaal voor de eerste keer in mijn leven als ik dit las voelde ik me eens normaal. Ik heb het zo ontzettend hard met mezelf . Ik heb een zoontje dat ik echt dood graag zie maar een relatie is voor mij een onmogelijke droom. Ik heb het nig zo ontzettend moeilijk met dingen waardoor ik zo snel boos ben heb net wel geleerd om me in te houden tot mijn kleintje uit de buurt is

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.