Recept Hete boontjes met sperziebonen

Recept Hete boontjes met sperziebonen en pindakaas: Vandaag weer een recept online op mijn blog. Een recept dat ik zelf in elkaar gezet hebt (en ik ben vast niet origineel hoor), maar ik ben er heel blij mee. Wat hebben we heerlijk zitten smullen. Het voordeel is dat dit een recept is wat je door middel van diepvries producten en een standaard keukenvoorraad altijd wel kunt maken. Het is snel te maken, goedkoop en heerlijk. Bovendien kom je wel netjes aan de aanbevolen hoeveelheid groentes. Het recept is suikervrij te maken. Zijn jullie al benieuwd geworden? Lees dan verder voor het recept.

Recept Hete boontjes met sperziebonen en pindakaas:

Wat heb je nodig voor 2-3 personen

  • – Halve zak diepvries sperziebonen (euroshopper, deze zijn al gehalveerd)
  • – Champions naar wens, ongeveer 75 gram per persoon
  • – Rijst voor het aantal personen die er mee smullen.
  • – 100 gram rundergehakt per persoon
  • – 1 ui per persoon
  • – teentje knoflook
  • – 1 eetlepel pindakaas per persoon
  • – 1 theelepel sambal per persoon
  • – 50 ml melk per persoon
  • – Naar wens zout/peper
  • – olijfolie

Hoe maak je dit Recept Hete boontjes met sperziebonen en pindakaas klaar:

Als eerst snijdt je de uien in stukjes, en ook het teentje knoflook doe je in de knoflookpers. Ook de champions snijdt je in kleine plakjes. In een braadpan doe je een scheutje olijfolie, en daar voeg je de uienstukjes en knoflook aan toe.

Als de uitjes glazig worden voeg je het gehakt toe en rul je deze bruin. Ondertussen zet je 2 pannetjes heet water op. In het ene pannetje kook je de sperziebonen, in het andere pannetje de rijst zoals op de verpakking staat aangegeven. Als het gehakt bruin is, en de sperziebonen gekookt zijn, giet je de sperziebonen af en voeg je deze toe aan het gehakt/ui mengsel.

Als je dit gedaan hebt neem je de pindakaas. Per persoon ongeveer 1 flinke eetlepel. Ook voeg je vervolgens de melk toe, dit samen vormt een fijne pasta als saus voor het gehakt/bonen mengsel. Je voegt hier naar wens zout/peper aan toe, en ook de sambal gaat hierbij. Hoe pittiger je de hete boontjes wilt hebben, kun je nu zelf bepalen bij het toevoegen van de sambal.

Nu voeg je de plakjes champions toe aan het mengsel. Laat dit lekker doorsudderen terwijl de rijst aan het koken is. Wanneer de rijst klaar is, kun je ook deze afgieten en serveren in een leuke serveer schaal.

Je maaltijd is klaar, serveer deze aan een gezellig gedekte tafel. Doe eerst de rijst op het bord en voeg hier naar wens het lekkere bruine gehakt/bonen/pindakaas mengsel toe. Naar wens kun je hier eventueel nog een lekkere frisse salade bij maken.

Variatietips op deze hete boontjes met sperziebonen:

  • – Wil je dit gerecht suikervrij maken? Gebruik biologische suikervrije pindakaas. Let ook goed op de verpakking van de sambal of deze suikervrij is.
  • – Vegetariers kunnen vega gehakt gebruiken of tofu.
  • – Voor een gezondere variatie gebruik je zilvervlies (volkoren) rijst.
  • – Groentes kun je ook varieren, dit gerecht smaakt ook heerlijk met stukjes paprika, wortel, of andere groentes naar wens. Dit gerecht is ideaal voor kliekjes!
  • Voor mensen die liever geen koemelk gebruiken, is amandel of sojamelk een goed alternatief. Ook zou je enkel water kunnen gebruiken om de pindakaas wat te verdunnen.

Wij hebben er in ieder geval heerlijk van gegeten. Ik hoop dat jullie net zo enthousiast kunnen worden als wij. Ik ben benieuwd of jullie dit makkelijke recept ook zelf zouden maken. Hebben jullie nog meer leuke variatietips? Laat je reacties weten in de comments van dit artikel.

Follow my blog with Bloglovin’ 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

10 gedachten over “Recept Hete boontjes met sperziebonen”

  1. Klinkt erg lekker! Zeker de moeite waard om een keer uit te proberen, aangezien mijn vriend wel behoorlijk boontjesverslaafd is hihi 😉 Boemboe saus bij de boontjes is trouwens ook echt zo lekker!

  2. Mmmm, lijkt me erg lekker. Nog geen last van maagzuur van sambal als zwangere trouwens? Ik kon dat op een gegeven moment echt niet verdragen haha.

  3. Pingback: Kelly Caresse | Foodie friday : Mijn eetdagboek van afgelopen week

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.