Personal update: Hoe gaat het nu met ons?

kellyself

Ik vond het weer een tijd voor een geschreven personal update. Wie mij op social media volgt en dan met name Snapchat, krijgt al veel live updates van mij mee, maar dat is natuurlijk alsnog maar een heel klein deel van mijn dag. Ik besloot gewoon zonder plan te gaan typen om zo een update te geven hoe het nu gaat. Aimy is inmiddels 3,5 week uit en ik zal niet onder stoelen of banken schuiven hoe pittig ik de overgang vind van 1 naar 2 kinderen.

Iedereen zal dit anders beleven maar voor mij was de overgang ‘geen kind naar 1 kind’ misschien wel 10x zo makkelijk, als de overgang 1 naar 2. Daarmee wil ik zwangere mama’s niet bang maken, dit is gewoon mijn ervaring. Misschien komt dit ook door het feit dat ik zelf nog niet zo fit ben, aan de antibiotica zat ivm. een ontsteking aan mijn keizersnede wond (die is inmiddels voorbij) en ook omdat ik iemand ben die snel veel hooi op haar vork neemt. Yannick maakt lange dagen op zijn werk en dan rust de zorg met name op mij. Dan speelt ook nog mee dat ik borstvoeding geef en dit is volledig mijn eigen keuze maar ik merk dat het lichamelijk wel veel van me vraagt. Door die drukte had ik afgelopen week een flinke melkproductiedip, gemiddeld 2 hypo’s per dag, ze vraagt veel voeding en de productie is gewoon nog niet helemaal in balans, wat best wat energie voor mij kost. Lana is een heerlijk meisje maar ook zij maakt de ‘terrible two’ fase door en dat kent zo z’n uitdagingen.

Hoe goed de nachten in het begin waren, zien deze er nu toch anders uit. Aimy is in de nacht weer veel wakker en dan wil ze bij mij drinken. Papa kan dan op een luier verschonen na weinig betekenen en hij kan zijn nachtrust ook wel goed gebruiken omdat hij een belangrijke functie op zijn werk vervult, dus het ligt nu in de nacht meer op mijn schouders. Nogmaals, ik zou het niet willen missen, het geven van borstvoeding is mijn eigen wens, maar dat maakt denk ik voor mij nu de overgang wat zwaarder.  Het is niet zo dat als ik een slechte nacht gehad heb, we gewoon lekker uitslapen. Wat ik met Lana als baby wel kon doen. Na een slechte nacht, staat om 07.00 Lana weer vrolijk naast mijn bed. Middagdutjes bestaan niet meer, daar heeft Lana geen behoefte meer aan, terwijl ik die best kan gebruiken. Dat maakt het nu wel wat pittig soms, maar dat gaat vast wel wennen. Mijn lieve ouders staan altijd voor ons klaar om het een en ander uit handen te nemen, wat heel erg waardevol is. En daar maak ik dan ook zeker gebruik van om bij te kunnen komen en even alle aandacht voor Aimy te hebben.  Ik zie het als voorrecht dat ik enorm veel tijd door mag brengen met mijn meisjes wat echt goud waard is.

Los van dat het zwaarder is, betekent het ook twee keer zoveel liefde en gezelligheid. Ik geniet ervan hoe ik Lana als grote zus zie, hoe ze me mee helpt met de verzorging van Aimy en hoe we met ons drietjes onze dagen heerlijk invullen. Ze zeggen vaak, 2 kids is double the trouble, double the fun, en zo beleef ik dit zelf ook. Ik ben heel erg trots en dankbaar dat ik dit mag meemaken en ik heb er vertrouwen in dat we ons ritme nog wel zullen vinden. Maar de overgang van 1 naar 2 kinderen heb ik misschien een beetje onderschat ;).

We gaan ons ritme in de loop van de tijd wel vinden. Ik heb nog heel wat verlofweken staan die ik kan verlengen door de artikelen die ik zo nu en dan al wel schrijf en dan schuiven andere artikelen weer door in de tijd wat mij veel rust geeft. Ik heb daardoor alle tijd om aan dit nieuwe ritme te wennen en volledig van de meisjes te genieten.

Ik ben benieuwd of andere mama’s zich herkennen in mijn verhaal en belevenissen als nieuwbakken mama van twee kinderen. En heb je handige tips of adviezen, schroom niet om ze te delen, wie weet kan ik er wat mee of hebben anderen er wat aan 😉

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

90 gedachten over “Personal update: Hoe gaat het nu met ons?”

 1. Ik heb zelf geen kindjes, maar weet van mijn omgeving wel dat vrijwel iedereen de overgang van 1 naar 2 kindjes best moeilijk vond. Zoals je zegt heb je al een kind rondlopen die ook aandacht nodig heeft.. Ik snap het dan ook helemaal. Wel fijn dat je zo goed door hebt gewerkt en als je nu een artikel schrijft je iets anders weer wat vooruit kan zetten.. Dat ritme komt wel, lekker genieten en hopelijk zodra de tijd daar is een goed en fijn ritme voor jullie gezin vinden!
  Femke onlangs geplaatst…Blogmutsen & Co #9: Welke 5 beautyitems zou ik meenemen als..My Profile

 2. Ik herken het zeker en heb er ook al eens over geschreven. Maar meid het komt echt allemaal goed hoor! Met mijn eerste kon ik mij volledig aanpassen aan haar ritme en toen heb ik haar ook 8 maanden lang gevoed. Bij de tweede vond ik het net als jij een stuk pittiger. Hem moest ik wakker maken als ik zijn zus moest brengen en halen naar en van school. En ik kon niet meer bijslapen overdag. De nachtelijke voeding (en eigenlijk alles overdag) kwam ook op mij aan, want mijn vriend maakt ook lange dagen als ondernemer. En ja hij kon natuurlijk s nachts niet de borst geven. Bij mijn zoontje werd ik wel nog creatiever. Zo gaf ik gerust al wandelend door het winkelcentrum de borst of onderweg naar het kinderdagverblijf. Ja je moet wat. Uiteindelijk ben ik met 5 maanden gestopt met voeden, omdat ik het nu gewoon pittiger vond dan met 1. Bij mij scheelde het wel dat mijn dochter “al” 3,5 was toen mijn zoontje was geboren. Dus ze begreep wat meer, was al zindelijk, zat niet meer in de wandelwagen en vond het zelfs leuk om mee te helpen. Wat ik nu van 2 kinderen vind: een groot feest, af en toe wel druk, maar mijn tweede wordt nu ook steeds zelfstandiger met zijn 3;5 jaar. Kelly over een paar maanden zal het al wat makkelijker gaan. En zeker als Aimy doorslaapt. Hopelijk gebeurt dat snel. Probeer overdag tich wat rust te pakken. Desnoods met een dekentje op de bank terwijl Lana televisie kijkt. Take care!
  MamaOndeeneemt onlangs geplaatst…Plog: dagje uit met de kinderen naar het Panbos in KatwijkMy Profile

 3. Heel herkenbaar! Mijn oudste is net 2 jaar geworden en mijn jongste is nu 4 weken oud. Ik geef flesvoeding maar vind het ook heel pittig. Mijn meisjes vragen beiden veel aandacht en de oudste is lekker in de peuterpuberteit haha! Ik vind met name de nachtvoedingen pittig in combinatie met de zorg overdag en dat je dus inderdaad geen tot weinig rust kan pakken. Het is heel gezellig om twee kindjes te hebben en echt een rijkdom, maar ik begrijp nu wat er bedoelt wordt met tropenjaren!

 4. Mooi dat je zo eerlijk de ovegang naar twee kinderen omschrijft! Het is zo moeilijk te voorspellen hoe dat gaat en je hoort er heel verschillende verhalen over. Wij krijgen binnen 1-2 weken onze tweede en ik ben dan ook erg benieuwd hoe dat gaat. Ons oudste zoontje gaat dan wel nog 2 dagen naar de creche en ik hoop dat ik op die dagen een beetje kan ‘bijkomen’ en dat ik op de andere dagen de twee zo ver krijg dat ze tussen de middag rond dezelfde tijd slapen. Dat zou als ik jouw ervaring qua slaap lees al veel schelen. Ik ga het zien, best spannend allemaal! En ik hoop voor je dat het allemaal veel beter gaat als je lichamelijk weer helemaal hersteld bent, is ook niet niets een keizersnede!
  Alicia onlangs geplaatst…My top baby travel itemsMy Profile

 5. Ik vond de nachten in het begin met een kind al zwaar dus ik kan me heel goed voorstellen dat je het zwaarder vindt dan gedacht. Ik herstelde redelijk goed van m’n keizersnee wond maar heb wel een lange tijd niet te veel hooi op m’n vork moeten nemen.. Lastig want je wil zoveel doen met die twee schatjes! Hopelijk voel je je snel wat fitter en gaat Aimy weer slapen als een roosje.
  Lonneke onlangs geplaatst…Laat jij je baby televisie kijken?My Profile

 6. Lastig lijkt me dat. Vooral dat je niet aan je slaap toekomt. Dat kan je dag zo bepalen. Zou Lana niet eens een nachtje kunnen logeren? Dan kan jij met Aimy mee slapen en pak je allicht meer slaap dan nu.

 7. Het lijkt mij ook vrij pittig, maar ga rust op zoek naar je ritme. Wat is het toch ook fijn dat er van die lieve opa’s en oma’s Ijn die altijd voor ons klaar staan. Neem rustig de tijd lieven Kel en geniet ondertussen van je meisjes!
  Dorien onlangs geplaatst…9 FIJNE BEAUTY TIPS MET KOKOSOLIE!My Profile

 8. Het is ook gewoon pittig, de overgang van een naar twee of van twee naar drie kinderen. Wat mij altijd heeft geholpen in die beginfases, is niet te veel te willen. Als je je eisen voor het dagelijks leven en het huishouden bijstelt, kun je meer relaxen en meer genieten. Dan hoef je niet veel extra meer buiten het verzorgen van je kindjes en jezelf. Dat is namelijk al druk genoeg! Veel geluk maar ook sterkte gewenst!

 9. Ik vind het erg knap van je hoe je het allemaal voor elkaar krijgt. Ik hoor vaker van moeders dat wanneer er een kindje bij komt en het andere kindje rond de 2 is dit erg pittig is!

  Zelf verwacht ik ieder moment mijn eerste kindje. Ik denk compleet het tegenover gestelde over borstvoeding! Ik vind het jammer dat dit vaak zo’n discussiepunt is als je het niet wilt. Alsof ik iets doe wat verboden is. Ik heb 9 maanden lang een kind gedragen en ik vind dat mijn lijf wel even rust mag hebben ipv dat gezeur aan je tiet. Maar goed ik wens je veel succes en geluk!

 10. Half december hebben we een tweede dochter mogen verwelkomen en ik vind het (gelukkig) erg meevallen. Maar ik heb dan ook geen diabetes en mijn oudste gaat al naar school, dat scheelt zoveel! En ze is zindelijk, kan zelfstandig spelen enz. De borstvoeding is (helaas) meestal flink aanpoten in het begin, maar het komt goed. Hier ook een kleine gulzigaard en na een paar pittige beginweken (met een longontsteking en bijbehorende AB kuur als grootste hindernis) is alles helemaal fijn nu :).

 11. Vergeten erbij te zetten dat ik het echt heel knap van je vind hoe je het doet. Twee hypos per dag zijn geen pretje! En met een terrible two peuter erbij is het allemaal extra heftig. Voor mijn kleuter was het al enorm wennen laat staan voor zo’n kleintje! Respect!

 12. Ah de eerste weken zijn inderdaad pittig, maar het wordt echt beter! Ik herken het vooral ook met de borstvoeding, dat maakt het ook allemaal wat lastiger. Maar echt; je zal merken dat je steeds meer in het ritme komt te zitten en dan gaat het echt makkelijker.
  Saskia onlangs geplaatst…Mijn beauty verhaalMy Profile

 13. Oh meid ik weet nog niet hoe het is, maar ik kan me het wel heel goed voorstellen… Die rustmomentjes die je hebt als je nog een kindje hebt zijn goud waard. Ik weet zeker dat als Aimy haar ritme ontwikkeld heeft (Nilo kreeg rond 3-4 maanden een vaster slaap/eetschema) dat het dan ook voor jou stukken rustiger wordt! En kalm aan met de blog he, 2 artikelen per dag en 2 video’s per week kunnen er ook heus wel wat minder zijn voorlopig!
  Manon onlangs geplaatst…VLOGWEEK #3: Huishouden, dokter & kipshoarmaMy Profile

 14. Wat goed dat je er zo open en eerlijk over bent! Het lijkt mij ook wel pittig hoor, zeker als je lichamelijk nog niet fit bent inderdaad. Ik kan me voorstellen dat je de middagdutjes wel mist, ik vind het heerlijk dat onze peuter nog eventjes slaapt tussen de middag!
  Charlotte onlangs geplaatst…Bedtijd is bedtijd, of niet?My Profile

 15. Ah lieve Kel, ik zie jou onwijs als voorbeeld in deze situatie, dus ik weet wat me te wachten staat! Het enige wat ik je kan vertellen is: probeer niet teveel van jezelf te eisen en zoek hulp waar mogelijk. Bestel desnoods even boodschappen online en huur tijdelijk een schoonmaakster in. Hoef je je daar niet druk om te maken. Volgens mij staat die eerste fase vooral in het teken van overleven en het jezelf zo makkelijk mogelijk maken! Het lijkt me heel overweldigend van 1 naar 2, maar volgens mij doe je het super! Hou vol meis, you van do it!
  Betty onlangs geplaatst…Zo zien de eerste uren na je bevalling er uitMy Profile

 16. Ik kan het me heel goed voorstellen dat het tegenvalt. Vooral als je zelf dus lichamelijk niet goed bent. Die angst heb ik zelf dus ook, daarom dat ik dus nog geen poging heb gedaan om weer zwanger te worden.
  Nicole onlangs geplaatst…Eten een strijd? Hier niet!My Profile

 17. Ahh het komt allemaal wel goed. Je bent al op de goede weg toch?! Het lijkt mij ook heel erg wennen in het begin en dan zit jij ook nog met een ontstoken wond wat waarschijnlijk stiekem heel wat energie opslokt. Hopelijk gaat het de aankomende weken met je diabetes ook wat beter, want ook dat speelt natuurlijk heel erg mee. Herl veel succes en geluk!
  marie-louise onlangs geplaatst…Wat zit er in het kraampakket?My Profile

 18. O lieve Kelly, ik kan me zo voorstellen dat dit enorm wennen is voor je. Tuurlijk is het even zwaarder, zo ineens met twee meiden in plaats van eentje. Volgens mij doe je het hartstikke geweldig en hebben Aimy en Lana de liefste en beste mama die ze zich kunnen wensen. Die artikelen komen later wel weer, ik vind het in ieder geval al super fijn dat er elke dag iets klaar staat op je blog, knap hoor. Ik kan er helaas niet over meepraten, want ik kreeg twee baby’s in één keer en ben niet anders gewend. Ik heb dat niet als zwaar ervaren, ik denk juist dat ik één baby peanuts zou vinden (uiteraard niet in combinatie met een peuter, begrijp me niet verkeerd!)
  Carlijn onlangs geplaatst…Twins Tuesday: 23 random telefoonfoto’sMy Profile

 19. Wat fijn dat in ieder geval de ontsteking van de wond weg is. Ik denk dat je het wat makkelijker krijgt als je helemaal geen last meer hebt van de wond. En wat super schattig dat Lana je een handje helpt, het is voor haar natuurlijk ook even wennen dat er nog een meisje aandacht van je vraagt.
  carolien onlangs geplaatst…Wanneer werk krijgen niet vanzelfsprekend isMy Profile

 20. En je doet het toch maar mooi even. Mijn moeder vertelde vroeger altijd dat de overgang van 1 naar 2 kinderen ook verschrikkelijk vond, maar dat de kinderen die daarna kwamen vanzelf gingen. Mijn ouders kregen er uiteindelijk 6 🙂
  Marije onlangs geplaatst…Mama- en babyshoplog Next DirectMy Profile

 21. Ik had er geen idee van hoe het zou zijn, een overgang van 1 naar 2 kindjes. ik was ook erg benieuwd, kon ik alvast afkijken hoe het was. Mijn gezondheid is slecht en ik zou over een poosje best graag een tweede kindje krijgen, maar dit moet ik goed afwegen met mijn gezondheid. Ik vind dat je het enorm goed doet Kelly! <3
  Wilma onlangs geplaatst…help! 5 dagen zonder papa ( en man)My Profile

 22. Beste Kelly,
  Ik volg je blog al geruime tijd maar heb nog nooit gereageerd op je artikels. Tot nu…
  3 weken geleden ben ik ook trotse mama geworden van een flinke meid. In combinatie met mijn oudste dochter van 2 (en dus ook de bijhorende peuterpuberteit) kunnen de dagen inderdaad als pittig omschreven worden! Uiteraard geniet ik ook van mijn 2 meiden en ik zou ze voor geen geld kunnen missen maar aan de andere kant ben ik zo moe dat ik vanmorgen mij broek achterstevoren aanhad en dit pas na een half uur doorhad☺
  Dus bij deze een klein bedankje voor je artikel! Het voelt goed te weten dat dit ook bij andere mama’s een uitdaging is.

 23. Ik herken jouw verhaal wel een beetje (niet helemaal, want ik gaf geen borstvoeding), ik vond de nachten best pittig en Maite ging in die periode ook minder slapen. Ik moest echt even mijn draai vinden voor wat betreft het verdelen van mijn aandacht over de twee meisjes. Maar je zal zien dat jullie over een tijdje echt jullie ritme gevonden hebben. Eis inderdaad niet teveel van jezelf joh! Maar dat is misschien gemakkelijker gezegd dan gedaan, daar weet ik alles van. 😉
  Corine onlangs geplaatst…Shoplog Gezinnig + Slaapklets! winactieMy Profile

 24. Kan het me heel goed indenken…! Helemaal als je lichamelijk nog niet op je normale kunnen functioneert..!

  Sterre is ook geboren dmv spoedkeizersnede en ik kreeg er ook een ontsteking overheen wat het herstel ook niet bevorderde… het rustig aan doen zit ook niet in mijn systeem maar dat pakte me dan dezelfde avond dubbel zo hard terug….

 25. heel herkenbaar! idd van 1 naar 2 is een enorm verschil. ik heb nu overdag geen moment een me time. als ze beide in bed liggen savonds kan ik pas even tot mezelf komen. Het is vliegen rennen zorgen. De dagen vliegen om. en dan wil ik ook dagelijks even naar buiten als ik vrij ben of wat leuks met de meiden doen even weg van thuis maar soms zit ik op tegen al die spullen die ik dan moet pakken de meiden en mezelf inpakken de kinderwagen uit de auto met de maxi cosi slepen de oudste nog even een plas laten doen.. eerst nog even een voeding dan weer een luier.. dan heeft de oudste een ongelukje. kortom zwaar ! maar je krijgt idd dubbel de liefde ervoor terug ❤ wat ik ook lastiger vind is oppas vragen of de kids meenemen op visite savonds vanwege 2 kids daar.oo bed leggen. maar het word steeds makkelijker !

 26. Jeetje dat klinkt heftig. Goed dat je er zo open en eerlijk over schrijft. Ik vind het herstel na een keizersnede met alleen een baby ook al pittig.. Kan me goed voorstellen dat het met een peuter erbij extra zwaar is. Ik geniet extra van onze lome ochtenden samen nu, in de wetenschap dat het er bij een tweede er heel anders uit ziet!
  Vivienne onlangs geplaatst…Het leed dat ziekenhuiseten heetMy Profile

 27. Ik kan me voorstellen dat het knap lastig is van 1 naar 2 kindjes. En vooral als de oudste in zo’n pittige fase zit. Maar vraag vooral veel hulp van vrienden/familie en laat je blog even voor wat het is. Dan maar niet 7 dagen in de week een post online, dat overleven wij ook wel weer! Denk om jezelf meid.
  Drie onlangs geplaatst…Leven met pcos – ovulatie Inductie #5My Profile

 28. Herkenbaar…. echt heel herkenbaar.
  Ik heb er 3! En ik vond de overgang van 1 naar twee ook echt heel pittig… de oudste was toen net twee toen ik mijn tweede kindje kreeg.. en mijn derde kindje is geboren toen mijn oudste 3 was, de middelste net 1… dus ik weet precies wat je doormaakt!!
  Maar!!!
  En dit is misschien een beetje een ‘dooddoenner’ en dit zul je vast heel vaak horen, HET KOMT ECHT GOED!
  Het is nu even heel pittig… en soms zie je door de bomen het bos niet meer, maar het gaat echt goedkomen! Lana gaat over een poosje naar school en zodra je kleine meisje Aimy ook iets groter is, zul je de nachten gewoon weer heerlijk door kunnen slapen. Lana komt ook weer uit deze fase van de ‘Ik ben twee en ik zeg nee..” Ze word groter en je zult zien dat ze steeds iets zelfstandiger gaat worden.. wat soms ook lastig is, maar het komt echt goed!!!!!

 29. Ik vond de overgang van 1 naar 2 kindjes ook best pittig! Het duurt een aantal weekjes voordat je je ritme hebt gevonden. En vergeet niet dat jij ook moet herstellen van je keizersnede, dat is niet niks! Over een maandje gaat het al veel beter, echt waar! En soms de boel, de boel laten is helemaal niet erg. Je doet het hartstikke goed!

 30. Nog geen ervaring daarom lees ik die van jou met veel belangstelling. Het lijkt me ook pittig maar je weet het pas echt als je echt in de malle molen beland denk ik zo! Neem wel je rust in je herstel want het is gewoon niet niks hè!
  Jessica onlangs geplaatst…urbanbaby2016 week 20My Profile

 31. Ik kan mij geen voorstellibg maken, maar begrijp dat het wel heel erg zwaar is. Zo knap hoe jij er toch een positieve draai aan kunt geven en daar bewonder ik je om. Jij kunt dit! En alles komt altijd op zijn pootjes terecht. Voor nu: zet hem op, klagen mag, genieten zal je zeker lukken en als ik iets voor je kan betekenen geef een gil!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Als persoon zou ik nog willen groeien wat betreft…My Profile

 32. Ik ben nu precies 4 weken mama van 2 kleintjes. Mijn dochtertje is 2,5 jaar.
  En ik deel je mening! De overgang van 1 naar 2 vind ook ik, erg pittig. En inderdaad.. een tikkeltje onderschat door mijzelf. You are not alone! Maar, kop op. Je weet dat hoe ouder ze worden, hoe makkelijker 🙂 Good luck!

 33. heel herkenbaar hoor meis, onze meiden zit maar 13 mnd tussen en was dus ook pittig in het begin alleen voordeel had ik dat nio nog viel sliep. ik gaf ook bv maar dat liep zo terug dat ik daar mee moest stoppen helaas, ik jou geval lijkt het mij nog pittiger ivm je wond en medicatie . maar schreef al eens eerder je gaat je ritme vinden straks ook als ze veel snachts komt nog ;)roon verschoonde de beeb ook snachts en ging weer terug net als bij jullie maar heb dat stop gezet toen want ja hun moeten vroeg eruit en hard werken en ik wist dat ik op de bank kon ploffen met mijn kiddies en zo wel aan mijn rust kwam.
  meis neem niet teveel hooi op je vork!! xx

 34. Ik herken hier ook veel in, ik vond de overgang van 1 naar 2 kinderen ook best pittig. Vooral ook omdat onze oudste behoorlijk terror gedrag vertoonde, ze was gewoon heel erg jaloers. Vooral op de tijden dat ik borstvoeding gaf begon ze te draken. “Gelukkig” ging ze nog 2 dagen naar het kinderdagverblijf dus was er op die dagen wat meer rust. Ik probeerde dan ook wanneer het even kon met haar alleen op stap te gaan. Ja, ik vond de overgang behoorlijk moeilijk. Maarrr.. Het komt allemaal goed!
  Sandra onlangs geplaatst…Nieuw seizoen, nieuwe materialen!My Profile

 35. Ik heb ook 2 kindjes. De oudste is 2j en 3 maanden en de jongste is 7 maanden. 1 kindje vond ik super gemakkelijk, ik kon alles nog doen en overal naartoe gaan. Mijn dochter is ook een makkelijk kindje dat goed eet, goed slaapt en zich goed alleen kan vermaken. Ik wou dus zo snel mogelijk een tweede en riep overal dat ik zeker 3 of 4 kinderen wou. Toen werd de jongste geboren (ook keizersnede) en heb ik me daar even aan mispakt. Begrijp me niet verkeerd, ik zie mijn kindjes doodgraag en ben super dankbaar dat ik ze heb! Maar ik heb echt fameus moeten wennen aan 2 kindjes. Ik had nooit verwacht dat er zoveel werk bij kwam kijken. De eerste maanden liepen we dagelijks tot de middag in pyjama. Ook de was bijvoorbeeld kon ik amper bijhouden. Onze jongste slaapt ook nog steeds niet door maar overdag heb ik geen tijd meer om bij te rusten! Al moet ik nu zeggen dat ik al goed gewoon ben aan de 2 kindjes en ondertussen lukt het me alweer om alles gedaan te krijgen. Nu ze samen beginnen spelen is het heel leuk! Echt speciaal om te zien, broers en zusjes onder elkaar. Gun jezelf alle tijd om te wennen aan je nieuwe gezin. Er hoeft niet elke dag een artikel online te staan hoor. Geniet even en neem wat rust. Wij begrijpen dat en blijven je volgen hoor!

 36. Doorslapen is niet iets wat kinderen van nature, fysiologisch gezien doen, he?! Ik denk dat je beter kan streven naar nachten waarin je overdag voldoende energie hebt, dan naar doorslaapnachten. Als je een kindje hebt dat vanaf kleins af aan door slaapt is dat een gunst, maar zeker niet de norm, of “normaal”,
  En daarnaast is moedermelk het enige wat de eerste zes maanden verdragen kan worden, alles wat de eerste zes maanden anders dan moedermelk de maag in komt, beschadigt de darmen. Zijn genoeg onderzoeken over. Dus nee: die papflessen die worden gegeven en het laten huilen van kinderen zodat ze doorslapen, het is niet aan te raden. Wil niet als een zeur klinken hoor, maar wou even wat dingen rechtzetten, vanuit lactatiekundig opzicht

 37. Heel herkenbaar!!! Heb een dochter van bijna 3 jaar oud en een dochter van 4 maanden is best pittig vind ik zelf..

 38. Fijn dar je zo open bent! Maar idd het went. Ik heb 2 jongens 1 van 5 en 1 van 2 1/2 en het heeft hier ook echt wel even tijd gekost voor ik een bepaald ritme had. Wat ik vaak deed als de kleine sliep ook even met de oudste op de bank uitrusten. En vraag gewoon hulp. Ik vond dat in het begin erg moeilijk maar op gegeven moment heb ik m’n moeder gevraagd te helpen schoonmaken! En meer van dat soort dingen. Doen ze met liefde. Neem je tijd zou ik zeggen…

 39. Wat fijn, die eerlijkheid. Ik heb laatst ook een open en eerlijk artikel gepost over het begin van mijn moederschap. Toch lastig soms. Wat vervelend dat je niet echt aan je rust komt want daar knap je natuurlijk het snelst van op! Neem alle tijd die je nodig hebt en een hele dikke knuffel!
  Milou onlangs geplaatst…Personal update: vliegend over je schermMy Profile

 40. Leuk om te lezen hoe het met jullie gaat Kelly! De overgang van 1 kindje naar 2 kindjes lijkt me best een grote stap, maar ik ben er zeker van dat je je ritme in de loop van de tijd wel zal vinden. En als er hierdoor eens een dag geen artikel online zou komen, dan hebben wij daar absoluut begrip voor. Je gezin is nu eenmaal heel belangrijk!
  Vanessa onlangs geplaatst…Vichy Aqualia Thermal rijke crèmeMy Profile

 41. Zo herkenbaar.. Ondertussen zijn mijn dochtertjes al 6 en 8. Ik herinner mij de eerste maanden net zoals jij ze beschrijft… Nu komt de Maar ?, als ik nu zie hoeveel ze aan elkaar hebben doordat ze maar 2 jaar schelen, zo zalig om te zien! Je zal wel vlug je ritme vinden en eens de nachtvoedingen wat minderen zal het ook wel makkelijker gaan.

 42. Pittig hoor. Ik kan mij wel voorstellen dat het toch een hele klus is v as n 1 naar 2. Al heb je meer kennis, heb je weg al eens bewandeld je hebt ook je handen al vol. Je gaat vast en zeker je weg vinden. En dan is het vooral dubbele pret.

 43. Wat super dat je dit deelt. Hoe heerlijk het ook is en hoe mooi je meisjes ook zijn en hoe gelukkig ze je ook maken. Soms is het gewoon zwaar, het te korte slapen en dan nog een grote kleine spruit er bij. Dat mag en is logisch en vind het zo goed dat je dit eerlijke beeld geeft.
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Our lovestory, ons sprookje……8 jaar…My Profile

 44. Ik vond een kindje verzorgen na een keizersnede al soms pittig. Dan was dit ook nog een baby dat nooit sliep. Dus kan me wel een beetje indenken hoe pittig het voor jou is. Maar zoals je zelf zegt, je krijgt er zoveel voor terug!
  Diana onlangs geplaatst…Favoriete webshopsMy Profile

 45. Ik vind dat je het knap doet hoor Kelly! Met je nog te herstellen wond, de borstvoeding, de zware nachten en dan de verzorging voor twee kindjes en dan maak je ook nog tijd voor het huishouden en het opruimen van je kledingkast (bron: Snapchat). Respect daarvoor! Ik vind dit artikel heel eerlijk en toch ook wel fijn om te lezen, omdat ik dan weet wat me eventueel te wachten staat met twee van die kleintjes.
  Sanne Marlijn onlangs geplaatst…Filmpje: mijn studententijdMy Profile

 46. Ik herken dit heel erg. Ik vond de overgang van 0 naar 1 ook makkelijker dan van 1 naar 2.
  Uiteindelijk moet de jongste gewoon meegaan in het ritme van de oudste en het gezin, maar dat vergt tijd, energie en het is ook wel een kwestie van uitproberen. Mijn eerste kindje pakte ik sneller op als hij huilde of kreeg sneller voeding als hij honger had. De tweede moest ik gewoon wel eens even laten huilen, omdat ik met de oudste bezig was. Toch was de tweede een hele makkelijke baby, sliep overal en vermaakte zich al snel als hij zijn oudere broer rond zag huppelen. Nu krijgen ze steeds meer aan elkaar en kunnen ook echt niet zonder elkaar. Al heb ik ook moeten wennen aan het ruzie maken wat ze soms doen. Ruzie maken, nee dat gaan mijn kinderen niet doen 😉 Hoort er toch allemaal bij. Je bent eigenlijk nog maar heel kort met jullie tweede meisje en ik vind dat je dat al heel goed doet. Ook al zal het nog even pittig zijn, vanaf drie maanden wordt het echt weer een stukje makkelijker. Succes en geniet van elkaar. Je weet nu hoe snel het allemaal gaat.

 47. Mooi dat je zo eerlijk bent Kelly! En je hoeft je borstvoeding toch niet te verantwoorden 😉 Geweldig dat je zelf voedt, maar kan me voorstellen dat dat erg zwaar is als je ook je middagslaapjes mist. Je kan het meis en fijn dat je rust vindt doordat je af en toe een artikel schrijft en dus wat langer met verlof kan 😉
  Angela – Mama met passie onlangs geplaatst…Mama vertelt: AngelaMy Profile

 48. Ik vind dat je het fantastisch doet. Je jongste dochtertje is pas 3,5 week oud en kijk wat je allemaal al zelfstandig onderneemt. Geef het tijd en wees vooral lief en goed voor jezelf. Als je mensen om je heen kan verzamelen zou ik je aanraden om daar nu even volop gebruik van te maken. Over een tijdje ziet alles er alweer heel anders uit! Succes! Oh, en ik vond het, hoe gek ook misschien, uiteindelijk toch erg fijn dat ik vanwege gezondheidsredenen moest stoppen met borstvoeding (terwijl ik het op het moment zelf echt heel vervelend vond). Toen de eerste fles naar binnen ging viel er vervolgens een enorme last van mijn schouders. Ook stabiliseerden mijn hormonen sneller door het stoppen. Want vergeet het niet, die zijn er natuurlijk ook nog! Niet dat ik je wil adviseren om te stoppen, maar er wordt wel erg vaak gefocust op alle voordelen en soms minder op de enorme impact die dit kan hebben op de moeder en het gezin.

 49. Slaapgebrek is echt een onderschat probleem.. Ik heb zelf 2 jongens die tot 8 maanden echt nachtbrakers waren ( wil je zeker niet ontmoedigen ). Na 8 maanden ben ik gestopt met de borstvoeding en ging het slapen ook steeds beter. Na de eerste wist ik dit maar weerhield het mij er zeker niet van om weer een poos borstvoeding te geven. Ik vond juist het krijgen van ons eerste kind heftiger.. Ik werk onregelmatig in de zorg en dit vond ik erg zwaar in combinatie met de slapeloze nachten en het kolven op het werk. Bij de tweede had ik hier al iets meer handigheid in en ik vond ook vooral heel fijn om bij de tweede te weten dat sommige fases echt weer over gaan ( bij de eerste wilde ik dat eerst zien voor ik dat kon geloven 🙂 ) mijn zoontjes zijn nu 3 en 16 maanden en echt het word steeds makkelijker!! Hou vol 🙂 wees trots op wat je wel kan en niet op wat je niet lukt!

 50. Lijkt me inderdaad een grote overgang van 1 naar 2 kids. Maar zoals het lijkt gaat het super goed! En fijn dat er mensen om je heen zijn die af en toe helpen. Mooi gezin zijn jullie 🙂

 51. Heel fijn dat je hierover schrijft! Die worstelingen en dat het soms kan tegenvallen vind ik fijn om te lezen. Soms lijkt het op de verschillende blogs allemaal makkelijk terwijl het dat vaak niet is. Dus de worstelingen en hoe je daar mee om gaat lees ik graag. Hier een zoontje van 2 en een meisje van 10 weken. Ik vond juist de eerste het pittigst omdat het ook een pittige baby was. Mijn meisje is een stuk rustiger, maar zeker rond bedtijd vind ik het huis net een fabriek met lopende band werk. Kinderen eten, in bad, naar bed met elk hun eigen ritueel. Beide moe op dat moment.

  Dus ga zo door! Succes en veel plezier komende weken in de kraamtijd

 52. Ik hoop dat je over een tijdje merkt dat het stiekem al veel beter gaat dan in het begin. Dat lana niet meer wil slapen is wel heel lastig lijkt me. Maar tijdens het slaapje van aimy zou je een rust moment met lana kunnen inlassen door samen een filmpje te kijken op de bank onder een dekentje of boekjes te lezen speciaal voor grote meisjes. En gun het jezelf dat je nu tijdelijk het huishouden wat minder op orde hebt, dat komt later wel weer! Als jij te weinig rust krijgt is dat veel schadelijker voor je meisje dan dat het misschien een keer wat rommeliger is!

 53. Ik zie graag de wetenschappelijke bronnen verschijnen die jouw theorie over beschadigde darmen onderbouwen. Ondanks dat ik pro-borstvoeding ben weiger ik dit zondermeer voor waar aan te nemen.

 54. Het lijkt me heel pittig, maar ik denk dat je het goed doet! Gun jezelf de tijd om te wennen!

 55. Lijkt mij ook pittig hoor, 2 kindjes! En die borstvoeding komt vast goed! Hier ging het na een week of 6 ineens een stuk soepeler en kwam ons zoontje ook minder vaak ‘s nachts. En de voedingen werden korter omdat hij efficienter ging drinken. Dus komt vast goed!!
  Wat mij hielp was zoontje ‘s avonds flink laten clusteren zodat hij een goede bodem had voor de nacht, dan liet hij er soms zomaar 3-4 uur tussen 🙂
  Maar ik vind je er echt al super goed uit zien (ondanks keizersnee, slaapgebrek en weinig energie). Je doet het super!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.