life7p9cs

Ik ben bezig met het ontwikkelen van een nieuwe rubriek op Kellycaresse.nl. Life with 2 girls, hoe het is om mama te zijn van twee kinderen, in mijn geval 2 meiden. Deze rubriek zal ik de ene keer invullen met een photoblog, de andere keer een geschreven dagboekje van een dag uit ons leven, weer een andere keer gedetailleerder hoe ik opvoedingskwesties aanpak of de aandacht over de 2 meiden verdeel, zo kan het eens gaan over ons eetpatroon enzovoorts. Deze rubriek richt zich in ieder geval steeds weer op hoe ik het leven vanaf nu invul met twee dochters. Voor mij een nieuw avontuur wat jullie zo van dichterbij kunnen volgen. Vandaag heb ik een ‘Een dag in 7 foto’s ‘ voor jullie, dus ik beschrijf een dag uit ons leven met daarbij 7 foto’s, kijk je mee?

Om 06.30 word ik wakker, na een al niet zo goede nacht. Aimy was best onrustig en heeft veel momenten bij me gedronken. Om 6.30 besluit ik alvast te kolven, ik ga die ochtend namelijk de deur uit met Lana voor balletles dus ik wil wat voorraad melk in de koelkast hebben staan. Na het kolven wordt Aimy rond 7.15 wakker, ik ga haar voeden, maar tegelijk hoor ik Lana wakker worden. Lana wacht altijd tot ik haar uit bed haal dus leg ik (een erg hongerige) Aimy heel even in haar eigen wieg, om Lana naar onze kamer te brengen. Als Lana in ons bed aangekomen is ga ik verder met het voeden van Aimy. Ondertussen zet ik K3 op tv aan voor Lana.

Na het voeden ga ik Aimy wassen, verschonen en omkleden dan Lana wassen, verschonen en aankleden en vervolgens mezelf opfrissen, aankleden en opmaken. Ik leg Aimy terug in haar wiegje en neem Lana mee naar beneden. Tijd voor ontbijt : Lana eet brood met pindakaas en ik eet Griekse yoghurt met wat Cruesli en blauwe bessen. Kopje thee erbij, dan drink ik een kop koffie en dan staan mijn ouders voor de deur om op Aimy te passen.

Mijn broer komt ons ophalen met zijn 2 kinderen (ik mag nog niet veel autorijden) en Lana en ik stappen in. We mogen een proefles Ballet (voor peuters) meedoen. Lana vindt het nog erg spannend maar toch merkte ik dat ze het leuk vond. Ook ik genoot er erg van om die meisjes zo te zien genieten. Toen we thuis kwamen en de muziek aan ging bleef Lana maar dansen in haar mooie pakje haha zo leuk!

Thuis ga ik eerst Aimy voeden en daarna is het tijd om te lunchen. Vervolgens gaat Lana met mijn moeder mee zodat ik naar mijn afspraak bij de huisarts kan. Ik ging op controle voor mijn wond van de keizersnede. Mijn vader past ondertussen op Aimy. Bij de huisarts is alles goed, mijn wond lijkt netjes te genezen en de antibiotica slaat goed aan. Als ik terugkom van de huisarts word ik gebeld door tijdschrift Vriendin voor een interview. Ik zal later hier meer over delen met jullie. We hebben ruim een uur telefonisch gekletst en ondertussen kwam Yannick thuis om de zorg voor Aimy over te nemen.

Mijn schoonmoeder kwam heel lief een maaltijd voor ons brengen die ze over had. Dit is een Afrikaanse maaltijd, erg lekker. Als ze dit maakt dan maakt ze gelijk grote porties dus wij hadden veel geluk. En niet hoeven koken, en heel lekker eten. Na het eten ga ik Aimy weer voeden terwijl Yannick nog even met Lana speelt.

Na het eten is het baddertijd. Ik douche samen met Lana terwijl Yannick bezig is met het verschonen en knuffelen van Aimy. Na de douche speel ik nog even met Lana in haar tentje dat inmiddels op haar kamer staat. Ik lees een boekje voor en dan breng ik Lana naar bed.

Dan gaat Yannick met mijn vader mee naar een voetbalwedstrijd van RKC en installeer ik me op bed voor de Netflix serie ‘love’. Ondertussen ben ik druk met Aimy die in de avond wat meer voeding van me vraagt. Knuffelen en voeden en ondertussen serie kijken dus. Om 22.00 geeft Yannick aan Aimy nog een gekolfd flesje melk en dan gaan we allemaal slapen tot het weer (nacht)voedingstijd is voor Aimy.

Dit was zo in 7 foto’s een dag uit ons leven, tegelijk besef ik hoe lastig het is om zo een hele dag te beschrijven maar ik denk dat het aardig gelukt is. Ik ben benieuwd wat jullie graag willen lezen en zien in deze ‘Life with 2 girls’ rubriek. Wat vind jij interessante vraagstukken of onderwerpen? Waar ben jij nieuwsgierig naar en wat vonden jullie van dit eerste artikel? Ik ben heel erg benieuwd! Laat je reactie achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

62 gedachten over “Life with 2 girls: Een dag in 7 foto’s”

 1. Leuk om te lezen en wat moet je inderdaad veel schakelen. Ik ben wel benieuwd hoe je (als Lana luiers draagt) het doet met dubbele luiers. En anders hoe je Lana zindelijk hebt gemaakt. Het is in ieder geval een aardige drukte(zoals je gisteren op snapchat zei).

 2. Wat een leuke rubriek, goed idee! Het leven met 2 kindjes is een stuk drukker dan met 1 he? Zeker als de jongste nog zo klein is. Waar je voor de eerste alle tijd had en jij jou schikte naar haar ritme, moet de tweede zich aanpassen aan het ritme van de eerste. Zeker toen mijn tweede nog een baby was vond ik dat soms lastig. Denk aan het naar school brengen van de eerste terwijl de tweede slaapt of gevoed moet worden. Die periode ligt inmiddels alweer een tijdje achter me, want mijn jongste is al 3,5. Het wordt steeds makkelijker en ik heb het idee dat nu 2 misschien zelfs makkelijker, of in ieder geval gezelliger is dan 1 , want de kinderen spelen voortdurend samen. Maar dat is mijn persoonlijke mening over mijn persoonlijke situatie en hiermee wil ik absoluut niet de moeders met een enig kind aanvallen. Zeker niet. Wat ik graag terugzie in jouw rubriek? Ik vind het altijd leuk om te lezen en te zien hoe andere moeders iets doen en wat ze doen. Dus ik ben benieuwd naar jou belevenissen met 2 🙂
  MamaOndeeneemt onlangs geplaatst…Mama, geloof jij in God?My Profile

 3. Leuke nieuwe rubriek en voor jou ook een uitdaging om in 7 foto’s dit te beschrijven
  Ik vind alles wel zo een beetje leuk om te lezen wil je ook is beschrijven hoe het nou met Patrick ging. Dieren kunnen best lastig zijn als er een gezinslid bij komt. Fijne dag vandaag liefs lisanne
  Lisanne onlangs geplaatst…Diario week 8My Profile

 4. Ik krijg zo een goed beeld van jouw leven met twee dochters, leuk! Fijn dat je zo her en der hulp krijgt. En het pakje van Lana, té schattig. Wat ik hoop te zien hier? Eigenlijk alles met twee kinderen.

 5. LANA IN DIE TUTU! <3 Oh Kelly, wat een aandoenlijk zicht, haha. Heerlijk twee van die moppies, het 'past' bij je! Zegt de beautyblogger die een zoon krijgt maar toch.. Ik denk dat wat testosteron hier in huis nodig is om ál die ubervrouwelijke hormonen van de afgelopen maanden er even heel snel uit te rammen denk ik ;).
  Elise Joanne onlangs geplaatst…Klaarmaken voor komst van de Baby; To-do Lijstje!My Profile

 6. Oh die foto van Lana is wel echt te schattig zeg. Leuk om zo je dag te beschrijven en het is prima gelukt denk ik. Fijn dat het goed gaat met de keizersnede.

 7. Het lijkt me best moeilijk om een ritme te vinden maar zoals jij het voor elkaar hebt is dat al aardig gelukt, knap hoor! Ik ben benieuwd hoe het jullie verder afgaat en vooral in combinatie met het huishouden.. lijkt me best zwaar!
  Lonneke onlangs geplaatst…Ik moet revalideren.My Profile

 8. Wat staat dat balletpakje vreselijk schattig! Gaat ze nu ook echt op balletles of dat niet? Een artikel dat ik zelf wel grappig en interessant zou vinden is hoe je dat doet met uitstapjes zonder Yannick. Hier zie ik mensen wel eens helemaal gek worden als hun kind persé dat ene koekje wil of rondjes racet met de kleine winkelwagentjes.
  Myrthe onlangs geplaatst…Een nieuwe dag, een nieuw beginMy Profile

 9. Kelly Caresse

  Goede vraag, bij Lana werd mij 6 weken verteld maar dit is per verzekering verschillend. Op internet is ook veel verschillende info te vinden. Ik geloof dat je lichamelijk in staat moet zijn te rijden en dit kunnen aantonen wanneer je voor de 6 weken een ongeluk zou krijgen, anders ben je niet verzekerd. Ik rij bijv wel 5 min naar de huisarts, maar niet 20 min in de auto met kinderen.

 10. Ik blijf het zo knap vinden hoe actief je al weer bent op je site! Twee kleine kids en dan ook nog tijd vinden om blogjes te typen en met je site bezig. Super knap Kelly! Leuke rubriek.
  Marijke onlangs geplaatst…UZUMA DETOX KUUR I Dag 1My Profile

 11. Ah dat balletpakje is echt zo schattig! Ik heb er ook al een paar keer over nagedacht om onze dochter naar peuterdansles te brengen maar ik ben zo bang dat ze niks doet, tenzij ik haar hand vast heb hihi
  Charlotte onlangs geplaatst…Als ik geen juf was dan…My Profile

 12. Leuk om zo’n ‘echte’ dag van een moeder van 2 te zien, kan ik mij alvast voorbereiden op de komende tijd. Wat fijn dat je zoveel hulp hebt van familie, dat zou ik ook handig vinden. Ik ben benieuwd hoe je het voor jezelf inricht dat je ook nog tijd hebt voor je blog?
  Alicia onlangs geplaatst…My top baby travel itemsMy Profile

 13. druk maar gezellig hè ? en wat leuk ballet !! gaat ze er ook op wekelijks ? Djena gaat vanaf 3 jaar op ballet als er plek is we hebben nog geen proefles gehad . Na 5 maanden zijn we het helemaal gewend met 2 meiden hier. wel jammer dat bij een tweede baby je niet zoveel tijd voor alleen de baby hebt vind ik. Maar Lyènn is extra makkelijk omdat ze vanaf moment 1 heeft leren wachten op haar beurt. maar je hebt het al snel onder controle ?

 14. Ahw.. zo schattig Lana in haar balletpakje! Lijkt mij echt even omschakelen zo met twee kindjes, maar zo te zien zit het ritme er al aardig in. Leuk om te kijken hoe het bij jullie gaat. Dan kan ik mij alvast voorbereiden 😉
  marie-louise onlangs geplaatst…Zwanger week 26My Profile

 15. Ondanks dat ik zelf nog geen moeder ben en dat ook nog niet meteen op de planning staat vind ik je mama-artikelen steeds leuker om te lezen 🙂 Blij dat deze rubriek er nu is en ben al benieuwd naar al je verhalen en ervaringen 🙂
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…De fotografie TAGMy Profile

 16. Wat een ontzettend leuke rubriek, dit gaat 1 van mijn favorieten worden aangezien ik zelf eind april voor de tweede keer mama mag worden. Kan ik een beetje ervaring op doen 🙂

  Ik ben idd benieuwd hoe je de kinderen met je werk combineert. Daarnaast slaapt Lana smiddags niet meer, is dat goed vol te houden? Helemaal nu met Aimy erbij?
  En wat doe je als Lana ongeduldig wordt als je met Aimy bezig bent, zoals bijvoorbeeld voeden?

 17. Zo, dat is best een heftig dagje volgens mij! Ik ben al blij als ik straks 1 kind een beetje redelijk de dag door kan laten komen en zelf ook nog aangekleed en in de make-up zit haha. Respect 🙂
  Marije onlangs geplaatst…Borstvoeding gevenMy Profile

 18. leuke rubriek!! en je bent lekker drukkies 😀 en herken ook veel dingen van toen onze meiden nog zo klein waren!! ik had op gegeven moment al wel snel een ritme ontwikkeld wat ik er fijn vond. ennuh dat afrikaanse gerecht….receptje hihi
  rachel onlangs geplaatst…Fotologje ipv vlog van gisterMy Profile

 19. Wat een super leuk rubriek, kijk nu al uit naar de rest.
  De zorg voor twee kleine kindjes lijkt me pittig, maar zoals ik het lees bij jou red jij je prima. Respect hoor! De meiden boven maar met z’n moeder als jou!
  Diana onlangs geplaatst…DIARY Maart 2016 #1My Profile

 20. Hi Kelly! Wat ontzettend knap hoe je dit doet met 2 meiden! Super! Leuke rubriek! X

 21. Ik lees dat Aimy ook een fles met afgekolfde melk krijgt naast borstvoeding. Mij is toen verteld dat dat de eerste paar weken liever niet mag ivm verwarring tepel en speen. Hoe ervaar jij dit?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.