Persoonlijk: Mijn ervaringen met Puckababy

ervaringen met Puckababy

Ik deel vandaag mijn ervaringen en review van een product, eigenlijk meer een merk met een bepaald type producten, waar ik als moeder erg tevreden over ben. Ik ga het hebben over de Puckababy. In de volksmond noemt men vooral het inbakerslaapzakje een Puckababy, maar eigenlijk is het een merk en de desbetreffende inbakerslaapzak is model Piep (Original). Een product wat Aimy veel gerust gegeven heeft. Mijn ervaringen begonnen al heel wat jaren terug. In mijn jaarstage als Pedagogisch hulpverlener heb ik veel baby’s en met name hun ouders begeleid bij problematiek rondom huilen en onrust en dan onrust die met name rondom het slapen wordt ervaren. Deze review ga ik overigens niet vanuit pedagogisch inzicht schrijven, maar vanuit mijn rol en ervaringen als moeder.

Ik begin gelijk met een disclaimer. De ervaringen die ik vandaag ga delen zijn enkel gebaseerd op mijn ervaringen als moeder. Ik doe geen uitspraken over wat (pedagogisch/lichamelijk) verstandig is, wat goed is voor de ontwikkeling van een kindje of wat een ander zou moeten doen. Ouderschap is een heel persoonlijk iets, zo ook inbakeren, slaaprituelen en alles daaromheen. Maak vooral voor jezelf de keuze die voor jou als moeder of vader goed voelt en raadpleeg een arts of andere professional voor advies met betrekking tot je eigen kindje en zijn/haar medische situatie. 

Inbakeren en de Puckababy Piep.
Tijdens mijn stage heb ik, zoals ik in de intro al vertelde, als pedagogisch medewerker baby’s en hun ouders begeleid bij huilen en onrust. Ik had er natuurlijk enorm veel over gelezen en geleerd, toetsen over gemaakt en noem maar op, maar als moeder sta ik er  toch anders in merk ik. Dat is ook niet gek, het moedergevoel doet heel wat met me en dat maakt ook dat ik keuzes maak die op mijn gevoel gebaseerd zijn. Anyways, ik heb ook dingen geleerd die ik wel meeneem in het ouderschap. Zo kwam ik daar al in aanraking met het inbakeren van baby’s en het gebruik van de Puckababy Piep.

ervaringen met Puckababy

Onze ervaringen met Puckababy.
Lana was gelijk een hele makkelijke slaper, een heel tevreden meisje die wakker werd voor voedingen en veel uurtjes sliep. We hebben vrijwel geen slapeloze nachten met haar gekend. Een Puckababy Piep is dan ook nooit een optie geweest. Toen Aimy geboren was en we een beetje gesetteld waren thuis, merkten wij dat ze met momenten erg onrustig was. Ik dacht eigenlijk vooral dat we een temperamentvoller meisje hadden gekregen. Ze was ook erg beweeglijk in haar bedje en werd wakker van de ongecontroleerde bewegingen van haar eigen handjes. Dan sliep ze eindelijk en dan maakte ze per ongeluk een beweging waardoor ze verschrikt en met veel huilen wakker werd. Ik kon de vinger er niet op leggen, waar zal deze onrust vandaan komen? Toen bij het consultatiebureau bleek dat de borstvoeding niet goed liep en ze daardoor zo weinig gegroeid was, werd pas duidelijk dat de honger en oververmoeidheid die ze had vermoedelijk het probleem was. Onder het mum, baadt het niet dan schaadt het niet, mocht ik een Puckababy Piep van een vriendin lenen. Dit is een slaapzakje waarin een kindje half ingebakerd ligt. (bron: Wat is inbakeren).  Het kindje ligt dus niet helemaal strak ingepakt, maar wordt wel begrensd waardoor het geborgenheid en weer een beetje het veilige gevoel van de baarmoeder krijgt. Dit kan bij kindjes onrust helpen afnemen. Aimy kon heel erg wakker worden van de bewegingen van haar eigen armpjes dus waren wij benieuwd of dit voor haar wat meer rust zou bieden.

ervaringen met Puckababy

Dit is onze onze Puckababy ‘Piep’ stash. Slaapzakjes die onwijs veel rust en geborgenheid hebben geboden aan Aimy.

Ondertussen waren we middels een lactatiekundige bezig om de borstvoeding weer goed te laten lopen en haar onrust stopte binnen een week toen de borstvoeding weer goed liep en ze geen honger meer had tussen de voedingen door. Ze kon weer rust pakken en sliep daardoor weer goed. Ineens hadden we weer net zo’n zoet en rustig meisje als Lana is/was. (wij boffen hoor!). Ze slaapt bijna het klokje rond in de nacht wat voor zowel Aimy als ons heel fijn is. Toch ben ik toen niet gelijk gestopt met de Puckababy piep. Aimy sliep er namelijk zalig in en ik vond het zelf niet nodig om dit af te bouwen (waar allerlei wisselende adviezen over bestaan, maar ik heb hier mijn eigen keuze in gemaakt). Sterker nog, ik leverde mijn leenslaapzakje in en kocht zelf 3 stuks zodat we genoeg zouden hebben voor de komende tijd en ik ze vaak kan wassen. Ik voelde gewoon dat ze er zo lekker in sliep dat ik dit wilde voortzetten. (Never change a winning team). Aimy is de 3 maanden leeftijd gepasseerd en past inmiddels niet meer in de 0-3 maanden variant. Er is een vervolg, een grotere versie voor 3-6 maanden maar omdat ze bij slaapjes overdag ook al zonder de piep kan, koos ik ervoor om die niet te gaan gebruiken.

ervaringen met Puckababy

ervaringen met Puckababy

Van Puckababy ontving ik een hele mooie slaapzak die we nu als vervolg gebruiken, de Bag Newborn, een slaapzak voor baby’s van 0-6 maanden. Deze levert niet meer het ‘half-inbaker’ effect wat de Piep wel gaf, maar is van hetzelfde stevige materiaal gemaakt en biedt veel comfort. Het materiaal (katoen) voelt luchtig en van goede kwaliteit aan (geen zweet-stofje) en het slaapzakje sluit erg mooi aan bij Aimy. De mouwen kun je afritsen wat fijn is om zo af te stemmen op de temperatuur. Ook is de ritssluiting beveiligd. Dit slaapzakje vind ik er ontzettend schattig uit zien, het oog wil ook wat ;). Ook hier zijn we dus erg blij mee. Maar de grootste winnaar blijft voor ons de Puckababy Piep, een slaapzak die voor heerlijke nachten gezorgd heeft en (vermoeden wij) de onrust deels heeft afgenomen. Het baadt het niet, dan schaadt het niet, was voor ons dus een goede keuze.

Ik ben heel benieuwd of jullie ervaring hebben met de producten van Puckababy. Meer mama’s die de Piep (of een ander model) als een oplossing ervaren hebben? Ik ben benieuwd. Laat je reactie achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

43 reacties

  • Mama Lifestyle Blog
    16 mei 2016

    Mijn dochter was een huilbaby en heel beweeglijk. Al na 1 dag inbakeren werd zij een rustige baby die veel sliep. Ik had geen Puckababy, maar ik gebruikte inbakerdoeken met veiligheidsspelden.
    Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Ben ik zwanger?My Profile

  • Elisabeth
    16 mei 2016

    Bij onze Jum werkte inbakeren echt heel goed. Wij hadden de SwaddleMe, in allerlei kleurtjes.
    Elisabeth onlangs geplaatst…Onze moederfiets: Gazelle BloomMy Profile

  • Ellen
    16 mei 2016

    Hier ook een puckababy fan. Zowel voor oudste als jongste dochter. Jongste is nu naar de 3-6 mnd variant en sinds kort zijn we nu met een gewone slaapzak begonnen. De puckababy heeft ons echt geholpen.
    Ellen onlangs geplaatst…Kijk in de week #10My Profile

  • Saskia
    16 mei 2016

    Wij hadden ook de puckababy piep en het heeft ons meisje ook echt geholpen.
    Saskia onlangs geplaatst…Persoonlijk: Welcome To My Life! (zon, zwembad & moestuintjes!)My Profile

  • Leonie van Mil
    16 mei 2016

    Mijn kindje was ook erg beweeglijk aan het begin. We hebben dus even overwogen om ook in te bakeren. Maar uiteindelijk hebben wij gekozen voor een normale slaapzak. Hoe doet hij het nu heel goed in. Het is een heel fysiek mannetje, maar houdt zichzelf absoluut niet wakker en dus vinden wij het fijner als hij zijn energie gewoon kwijt kan. Slapen doet hij toch super.
    Maar super fijn dat het voor jou wel goed werkte. Ikzelf ben ook pedagoog en in mijn werk heb ik ook gezien dat er zeker kinderen zijn die wel baat hebben gehad bij een Puckababy
    Leonie van Mil onlangs geplaatst…Nieuw projectjeMy Profile

  • Mama Lifestyle Blog
    16 mei 2016

    Hebben jullie gisteren trouwens nog een leuke trouwdag gehad Kelly?
    Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Ben ik zwanger?My Profile

  • Josan
    16 mei 2016

    Bij mijn twee jongste dochters heb ik het inbakeren ontdekt. Bij de tweede dochter gebruikte ik een Swaddle me. Dat volstond voor haar. Bij de derde had ik mijn zinnen op Puckababy gezet. Ik mocht toen van een webwinkel een inbakerslaapzak testen en had mijn oog al op de Puckababy laten vallen. Maar nadat ik de hele problematiek had uitgelegd ontving ik de mum2mum Dreams Swaddle. Dat was de sterkste variant die ze hadden. En dat had ons meisje echt wel nodig want ze brak overal uit. Tot een maand of 6 gebruikt en toen kreeg ze meer rust.
    Josan onlangs geplaatst…Mommy Monday winactie Zenner SafarioMy Profile

  • Lisanne
    16 mei 2016

    Het lijken mij heerlijke slaapzakjes. Ik kan mij best voorstellen van al die kleintjes dat ze de warmte van zo een baarmoeder missen na de geboorte. Bestaa’n die slaapzakjes niet voor volwassen hahaha lijkt mij heerlijk.
    Lisanne onlangs geplaatst…Personal update: SportenMy Profile

  • Sanne Marlijn
    16 mei 2016

    Als ik eerder van een Puckababy had gehoord had ik het met James misschien ook wel gebruikt. Hij was een erg onrustige slaper. Bij een eventuele volgende wil ik het sowieso wel proberen (als dat reden voor is), denk dat het veel troost biedt. Grappig dat Amy en Lana zulke andere slapers zijn.
    Sanne Marlijn onlangs geplaatst…Borsten en onzekerheidMy Profile

  • Leonie
    16 mei 2016

    Wat een uitgebreide review, super handig. Ik zal ‘t zeker onthouden als ons meisje straks ook onrustig is.
    Leonie onlangs geplaatst…Mamareviewt: ZwangerFit!My Profile

  • Alicia
    16 mei 2016

    Hier in het begin ook ingebakerd, met een doek van Lodger. Van Swaddle hebben we wel een slaapzak vanaf een maand of 6 gehad, een 4 seizoenen slaapzak en dus erg handig!
    Alicia onlangs geplaatst…Water fun in AmsterdamMy Profile

  • Femke
    16 mei 2016

    Ik weet dat mijn nicht ook een slaapzak had van Puckababy. Haar zoontje sloeg altijd ongecontroleerd met zijn handjes en sloeg zichzelf vaak wakker. Toen ze dit slaapzakje is gaan gebruiken is het veel beer gegaan.
    Femke onlangs geplaatst…Update Clean 9 detox: dag 4 t/m 7!My Profile

  • Channa
    16 mei 2016

    Hier nooit ingebakerd dus geen ervaring mee, maar hoor veel positieve verhalen over de Puckabay!
    Channa onlangs geplaatst…Verbazing in de supermarktMy Profile

  • Sandra
    16 mei 2016

    Leuk! Ik zit het ook te overwegen voor onze kleine bol die er binnen 2 maanden aan komt maar misschien toch maar eerst even afwachten wat voor een kindje het zal zijn!
    Sandra onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate: week 23-24My Profile

  • Stefanie
    16 mei 2016

    Wij hebben onze dochtertjes nooit ingebakerd. Ze sliepen altijd heel rustig. Maar fijn dat het bij Aimy goed hielp!
    Stefanie onlangs geplaatst…HooggevoeligheidMy Profile

  • Ingrid
    16 mei 2016

    Hier was de Puckababy absoluut GEEN succes! Mijn zoontje begon na de kraamweek ook heel onrustig te slapen, slaapjes van 30 min. max en dan werd die weer huilend wakker, dus wij ook inbakeren op advies. Hysterisch werd hij ervan en het werd echt niet beter na een wenperiode van 2-3 dagen. Toen heb ik hem 5 weken lang de godsganse dag in de draagdoek gedragen want dat was de enige plek waar hij wel langer dan een halfuurtje sliep. Na 5 weken was ik daar wel klaar mee en toen ik op een ochtend hem even op zijn buik had gelegd was hij zo vertrokken voor een slaapje van 2 uur! Wat bleek? Kind wilde gewoon op zijn buik slapen. Dus tegen alle “deskundige” adviezen in sliep ons zoontje vanaf 8 weken op zijn buik. Hij kwam toen gelijk ook nog maar voor 1 voeding s’nachts ipv iedere 2 uur en met 12 weken sliep hij door.

  • Marijke
    16 mei 2016

    Inbakeren hielp bij ons enorm. Onze kleine was altijd erg onrustig en met een inbaker doek sliep ze heerlijk! Wel kon ze echt alleen in slaap vallen in deze doek. Waardoor ze nooit op schoot of in de wandelwagen kon slapen.
    Marijke onlangs geplaatst…Menu van de week #7My Profile

  • Mieke
    16 mei 2016

    Hier hetzelfde verhaal: al vanaf in de buik super beweeglijk. Na onrustige nachten ook de puckababy aangeschaft.
    Mijn zoon is nu bijna 2 jr en heb de hele lijn van ze! De 4 seizoenen slaapzak is ook geweldig; gaat lang mee en blijft ook goed! Tis duurder, mr verschillende maten slaapzakken kopen bij elkaar opgeteld (en dan die falende ritsem; brrrrr) kom je op t zelfde uit. Echt top!

  • marie-louise
    16 mei 2016

    Hier hebben wij ons zoontje ook ingebakerd. Ook hij ‘sloeg’ zichzelf wakker. We merkten meteen verschil en hij sliep dan ook heel goed. Vanaf toen tot nu met zijn 2.5 jaar nooit meer problemen gehad met slapen.
    marie-louise onlangs geplaatst…Zwanger week 37My Profile

  • MetMirjam
    16 mei 2016

    Ik had wel een puckababy piep in huis, die van mijn zus was geweest. Haar kindjes zijn iets ouder dan Fiene en wij kregen haar ‘oude’ spulletjes – super lief! We hebben hem alleen niet hoeven te gebruiken, want onze dame sliep al snel goed.
    MetMirjam onlangs geplaatst…Musthaves zwembad / strand met een dreumesMy Profile

  • Dita
    16 mei 2016

    Wij hebben Mila in het begin, de eerste weken ook ingebakerd. Het hielp heel goed. Ze sliep beter en was rustiger.
    Dita onlangs geplaatst…Mijn roots, India ♥My Profile

  • Diana
    16 mei 2016

    Wij hadden ook een zeer onrustige baby en de Puckababy was een ware uitkomst!
    Diana onlangs geplaatst…Autovakantie naar Polen (2015)My Profile

  • Nicole
    16 mei 2016

    Mijn nicht zweert bij die puckababy zonder armpjes zeg maar. Weet niet hoe die heet. Maar ik vond dat doodeng, net een dwangbuis. Sowieso ben ik niet zo’n fan van dat hele inbakeren.
    Nicole onlangs geplaatst…Waarom het moederschap doodeng isMy Profile

  • Tamara
    16 mei 2016

    Hier nooit geprobeert! Maar het lijkt me zeker heel handig
    Tamara onlangs geplaatst…Waarom een kusje echt tegen pijn helpt!My Profile

  • Joyce
    16 mei 2016

    Hier ook een grote puckababy fan…..ze is nu bijna 2 jaar en slaapt in de puckababy 4 seizoenen slaapzak en ze heeft ze allemaal daarvoor gehad al vanaf dat ze 2 welen oud was! Echt top!

  • Eline
    16 mei 2016

    Fijn artikel! Jen heeft altijd heel rustig geslapen dus we hadden ‘m hier niet nodig. Maar kan me voorstellen dat als je kindje wat onrustiger slaapt de Puckababy echt ideaal is.
    Eline onlangs geplaatst…Jennifer is 11 maanden!My Profile

  • Vivienne
    16 mei 2016

    Ik had de puckababy wel in huis gehaald maar niet of nauwelijks gebruikt. Ze sliep soms onrustig en maakte zichzelf wakker met haar wapperende handjes. Maar van het inbakeren werd ze helemaal wild… Gelukkig sliep ze al vrij snel goed.
    Vivienne onlangs geplaatst…Viv wordt fit #3: afvallen na de bevallingMy Profile

  • Michelle
    16 mei 2016

    Ook hier een groot fan van de Puckababy. Morris heeft de eerste twee nachten (weliswaar aan één stuk) doorgeslapen op mijn borst. Zodra we hem plat op zijn rug in zijn bedje legden begon hij als een malle met zijn armpjes en beentjes te zwaaien. Huilen deed (en doet) hij helemaal niet, maar zijn gespartel hield hem wel heel erg wakker. De derde nacht hebben we hem in de Piep gelegd en sindsdien slaapt hij, nu 12 dagen oud, als een roos! Ik moet hem één keer wakker maken voor een voeding en vervolgens slaapt hij door tot 9:30. Voor ons is het dus echt een uitkomst.
    Michelle onlangs geplaatst…PLOG#41: DE EERSTE MET MORRIS!My Profile

  • Carlijn
    16 mei 2016

    Heel leuk om hier over te lezen, dit had ik wel eerder willen weten. Mijn meisjes slapen (en sliepen vroeger) op zich wel prima, maar ik heb altijd wel een slaapzak gebruikt en die variant vanaf 3-6 maanden klinkt hartstikke fijn. Ik zou zelf trouwens ook wel in zo’n slaapzak willen slapen hahaha, lijkt me zo’n lekker geborgen gevoel geven.
    Carlijn onlangs geplaatst…Review: Keune Design voor een snelle haarstylingMy Profile

  • Charlotte
    16 mei 2016

    Ons dochtertje had een spreidbroekje dus zij mocht voor die tijd absoluut niet in een puckababy. Nou weet je dat natuurlijk niet van tevoren, maar het is dus wel een dingetje om over na te denken…
    Charlotte onlangs geplaatst…Onze moeder-dochter fotoshoot…My Profile

  • tips en tops voor mama
    16 mei 2016

    Wij hadden ook de puckababy’s. Mijn zoontje vond het zo fijn dat hij er al helemaal klaar voor ging liggen als hij naar bed ging. Het afbouwen was dan weer wat lastiger …. ? (na een vaccinatie mogen kindjes trouwens niet ingebakerd worden ivm kans op koorts en oververhitting)
    tips en tops voor mama onlangs geplaatst…Tip: Vastmaken van een traphekjeMy Profile

  • Lifesabout
    16 mei 2016

    Sarah heeft heel even een onrustige periode gehad waarbij ze steeds wakker schrok van haar eigen gezwaaid. Toen hebben we haar heel even ingebakerd gehad en dat hielp. Fijne review!
    Lifesabout onlangs geplaatst…Opgevoed worden door je kind.My Profile

  • Inez
    16 mei 2016

    Ik ben tot op de dag van vandaag nog heel gelukkig met onze Puckababy’s!
    Hier hetzelfde verhaal, hij sloeg zichzelf elke keer wakker.

  • Rinia Veenstra
    16 mei 2016

    mn dochter kan niet zonder haar puckababy het is heerlijk slapen voor haar in de slaapzak 🙂 en ze zien er ook nog eens erg mooi uit
    Rinia Veenstra onlangs geplaatst…Persoonlijk: Mijn ervaringen met PuckababyMy Profile

  • janske
    16 mei 2016

    wij zijn ook groot Puckababy fan! Dochterlief slaapt er fijn in en voor baby nummer twee is de eerste Puckababy al aangeschaft! Super!
    janske onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate #12 – Week 24 – 13 vragen over hoe het nu gaatMy Profile

  • Nathalie
    16 mei 2016

    Ikgebruikte hem ook maar Vince bewoog zo erg dat enkel een ander systeem werkte…
    Nathalie onlangs geplaatst…Diary 47|Op boerderijklassenMy Profile

  • Margriet
    16 mei 2016

    Ik heb er ook eentje gekregen. Ik weet nog niet of we hem gaan gebruiken, maar het is fijn om achter de hand te hebben, mocht het rustig slapen een probleem zijn.
    Margriet onlangs geplaatst…D.I.Y. Spelletjes makenMy Profile

  • Cindy
    16 mei 2016

    De puckababy is hier ook heilig! Onze dochter heeft heel lang ingebakerd geslapen, ik denk wel een maand of 9. Het hielp haar super om de nachten door te komen. Onze zoon van 2 weken maakt er nu ook gebruik van, en slaapt er ook heel goed op.
    Cindy onlangs geplaatst…Naamslinger winactie!!My Profile

  • Jeanet
    16 mei 2016

    Bij mijn zoontje Sam was de puckababy geen succes. Er was nog teveel beweging in mogelijk, daar werd hij juist agressief van haha. Ook inbakeren met hydrofieldoeken werkte niet; daar wurmde meneer zich uit. Nu hebben we sinds kort Pacco doeken (hierin liggen kindjes echt helemaal ingebakerd ipv half ingebakerd, worden ook aanbevolen door consultatiebureau). Wat een succes! De eerste keer sliep hij gelijk 6 uur achter elkaar door itt de hazenslaapjes ervoor.

  • Jeanet
    16 mei 2016

    Bij mijn zoontje Sam was de puckababy geen succes. Er was nog teveel beweging in mogelijk, daar werd hij juist agressief van haha. Ook inbakeren met hydrofieldoeken werkte niet; daar wurmde meneer zich uit. Nu hebben we sinds kort Pacco doeken (hierin liggen kindjes echt helemaal ingebakerd ipv half ingebakerd, worden ook aanbevolen door consultatiebureau). Wat een succes! De eerste keer sliep hij gelijk 6 uur achter elkaar door itt de hazenslaapjes ervoor.

  • Kim
    17 mei 2016

    Hier ook fan van de puckababy, eerste dochter vanaf het begin ingebakerd tot dat ze te groot was voor de piep. toen over gegaan op een gewone slaapzak ging super. Nu nummer twee ook weer in de piep en ze slaapt er heerlijk in. Wel gebruik ik ze alleen in de nacht.

  • Angela - Mama met passie
    17 mei 2016

    Heel herkenbaar. Wij hadden ook een onrustige dochter. Hielp goed. Tot het een dag zo warm was en ik besloot hem niet te gebruiken. Ze sliep net zo goed, dus toen was het klaar. Maar ik was er heel blij mee. Achteraf had ze op verschillende plaatsen pijn, waardoor ze zo onrustig sliep. De ostheopaat was bij ons uitkomst. Die stuitligging had toch meer ‘schade’ aangebracht dan ik had verwacht.
    Angela – Mama met passie onlangs geplaatst…Mijn kolfavontuur is nu echt ten eindeMy Profile

  • Mariska
    17 mei 2016

    Hier hadden we ook een baby die zichzelf wakker maakte. Toen zijn we hem op de buik gaan leggen en sliep hij ineens een stuk beter! Een echte buikslaper dus, net als mama 😉 en ja, we weten de adviezen over rugslapen. Maar ik geef borstvoeding en ons zoontje slaapt bij ons op de kamer. En dat zijn dan weer beschermende factoren voor wiegendood (of anders gezegd, bij kunstvoeding zijn alleen op een eigen kamer slapen en/of buikslapen risicofactoren).

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.