Ik heb zo’n heerlijk recept voor jullie, namelijk voor heerlijke smeuïge brownies. Chocolade brownies welteverstaan. Ik leerde dit recept een hele tijd geleden van een vriendin en heb er zo een twist aan gegeven tot ik uitkwam op dit recept. Ik deed er een laagje poedersuiker overheen voor de look, maar dat is eigenlijk niet nodig. Deze brownies zijn krokant van buiten en lekker smeuïg van binnen. Het ideale zoete hapje bij een high tea, tijdens een hormonale periode of gewoon als lekkers bij de koffie. Benieuwd hoe je deze brownies zelf maakt? Lees dan verder.
Wat hebben we nodig voor een flinke portie smeuïge brownies?
– 75 gram roomboter
– 250 gram lichte basterdsuiker
– 100 gram pure chocolade
– 2 eieren
– 2 eetlepels schenkstroop
– 100 gram zelfrijzend bakmeel
– 30 gram cacaopoeder
Let’s bake some smeuïge brownies haha.
– Als eerst gaan we in een pannetje op au bain marie wijze, de roomboter, pure chocolade en de schenkstroop smelten. Als dit gesmolten is voeg je hier de basterdsuiker aan toe tot je een romig chocolademengsel krijgt. Laat dit mengsel afkoelen. Dit gaat sneller als je het bovenste pannetje in een kommetje koud water zet.
Zo ziet je brownie beslag er uiteindelijk uit, lekker! Maar nog niet van snoepen hoor!
– In een andere kom klop je de eieren op en voeg je hier het zelfrijzende bakmeel aan toe. Dan voeg je het afgekoelde chocolademengsel toe. Roer dit goed door tot het brownie beslag egaal is. Hierboven zie je een foto van hoe het brownie beslag er vervolgens uitziet. Het lijkt een soort chocolademousse.
– In een ovenschaal doe je wat bakpapier. Doe hier vervolgens het beslag in en bak dit in zo’n 30 minuten in de oven op 180 graden.
Laat het goed afkoelen en snijd de brownie dan in blokken van het gewenste formaat. Voor de sier besprenkelde ik er wat poedersuiker over maar dat hoeft helemaal niet. Het is een goddelijk lekkere en smeuïge brownie geworden! Smakelijk!
Ik ben benieuwd wat jullie van dit recept vinden, maak jij zelf ook wel eens brownies? Welke smaak is jouw favoriet? Ik wil dit ook nog eens gecombineerd met witte chocolade proberen, lijkt me erg lekker. Laat je reactie achter bij de comments

29 reacties
rachel
19 januari 2016oh wat erg hahaha te lekker weer he, ik neem je receptje weer mee 😀
Sanne
19 januari 2016Mmmm dat zie er zo verrukkelijk uit! En heb er alle ingrediënten voor in huis haha!
Sanne onlangs geplaatst…BLUE MONDAY: IK WAS DEPRESSIEF, MAAR IK KWAM ER WEER BOVENOP!
Kelly
19 januari 2016Oohh wat lekker !! Dit ga ik zeker n keer maken 😀
Kelly onlangs geplaatst…365 days| #18 rommelig
Angela
19 januari 2016Ik ben gek op brownies! En laat ik nou net wat willen gaan bakken vanmiddag 🙂
Angela onlangs geplaatst…DIY: tweedehands hobbelpaard opknappen
simpel, met een snufje liefde
19 januari 2016OOh lekker! Ik ben dol op chocolade. Die ga ik onthouden!
simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Leven in Amerika….Bijna 8 maanden leven als een Amerikaan.
Dita
19 januari 2016Dit ziet er heerlijk uit! 🙂 Ik ben dol op brownies dus dit ga ik denk ik in mijn verlof zeker eens maken.
Dita onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate #9 Week 34 t/m 36
MamaOnderneemt
19 januari 2016Bedankt voor het delen van het recept! Dat ziet er lekker uit! Ik vrees alleen dat ik niet van het beslag af zou kunnen blijven, dat ziet er eigenlijk al te verleidelijk uit!
MamaOnderneemt onlangs geplaatst…Bloggen: je komt nergens anders meer aan toe & wat krijg je ervoor terug?
Marcella
19 januari 2016WoW dat ziet er heerlijk uit! Ga ik zeker even van de week maken!!
Marcella onlangs geplaatst…Buikgriep… Baby… Borstvoeding
Doortje
19 januari 2016Dat ziet er lekker uit! Wat grappig dat je schenkstroop gebruikt, dat heb ik nog nooit geprobeerd, maar lijkt me wel erg lekker! Ik ben dol op brownies (nou ja, vooral gewoon dol op chocolade haha) dus snel een keer uitproberen.
Doortje onlangs geplaatst…Een jongetje of een meisje?!
Lifesabout
19 januari 2016Ja jeetje nou wil ik dit…:’)
Lifesabout onlangs geplaatst…Een nieuwe week met lichtpuntjes.
Lifesabout
19 januari 2016Jaaa nou wil ik deze :’)
Lifesabout onlangs geplaatst…Een nieuwe week met lichtpuntjes.
Suzanne
19 januari 2016Ziet er lekker uit zeg, dit recept ga ik opslaan!
Suzanne onlangs geplaatst…Catrice Treasure Trove LE: C04 Treasured Twinkles
Paola
19 januari 2016Dat ziet er lekker uit! 🙂
Paola onlangs geplaatst…Mijn leven in beeld week 2 Wandelen en Selena
Bibian
19 januari 2016ohoooo wat doe je mij aan haha. I love brownies <3 maar ik ben aan de lijn helaas. Ziet er goed uit! liefs
Bibian onlangs geplaatst…Zo doen wij dat – Thuisblijfmoeder
Lianne
19 januari 2016Lekker receptje! Leuk je high tea thema! 🙂
Lianne onlangs geplaatst…Hartige kaasstengels
Carolien
19 januari 2016Oeii lekker en heel makkelijk te maken! Dit recept ga ik zeker onthouden. Ben gek op chocolade 🙂 hihi
Lisanne
19 januari 2016Lekker ik maak eigenlijk nier zo vaak brownies ik heb het boek rudolph bakery dus als ij bak kies ik meestal daar een receptje uit de brownies die daar in staat heb ik al js gemaakt maar deze zijn een stuk makkelijker ik onthoud ze wel haha fijne avond liefs Lisanne
Lisanne onlangs geplaatst…DIY – Steigerhouten staande vloer lamp
Maike
19 januari 2016Dat ziet er heerlijk uit!
Maike onlangs geplaatst…Inspiratie voor het bruidsboeket
Frédérique
19 januari 2016Weer een blogje waar ik gewoon niet naar moet kijken, want wát lekker! Ik ben gek op brownie’s, alleen al door de textuur. Dit is zeker iets wat ik ga proberen, ik heb al te lang geen brownie’s gegeten.
Leonie
19 januari 2016Hmm lekker! Makkelijk recept lijkt t ook! Zeker binnenkort eens uitproberen:)
Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Zwangerschapsupdate #1; t/m de zwangerschapstest!
Anneleen
19 januari 2016Oh wat ziet dat er heerlijk uit!
Anneleen onlangs geplaatst…Strengths and weaknesses test
Monica
19 januari 2016Ohh wat lekker. Misschien iets om komend weekend te maken. Thanks voor het recept!
Michelle
20 januari 2016Oh vreselijk, lees je dit artikel om 9.25 ‘s ochtends en krijg je pertinent zin in brownies! Dit lijkt me een heel lekker receptje!
Michelle onlangs geplaatst…‘WORD JIJ EEN THUISBLIJFMAMA OF CARRIÈRETIJGER?’
Evelien
20 januari 2016Hmmm mega lekker! Ga het vandaag maken. Ben benieuwd 🙂
Kaboutertuin
20 januari 2016Poeh, dit ziet er lekker uit! Wel een lekkere calorie bom hahaha
Kaboutertuin onlangs geplaatst…Het afscheid
Tessa
21 januari 2016Oh, ik had dit helemaal niet moeten lezen, qua goede voornemens, maar ik sla hem toch stiekem op! Ziet er te lekker uit!
Tessa onlangs geplaatst…Sparen voor de toekomst?
Andrea
21 januari 2016Ik ben je recept aan het proberen, maar ik zie nergens het cacao poeder terug.. Wanneer voeg je dit toe? 🙂
Ik heb trouwens alleen ambachtelijke appelschenkstroop in huis, dus die heb ik er door gedaan. Ben heel benieuwd of je dit proeft achteraf en of het ook zo lekker is! 😀
Stephanie
22 januari 2016Dat ziet er zo lekker uit, die ga ik een keer proberen denk ik.
Cynthia
5 februari 2016Hi kelly, heb het net gemaakt maar de cacaopoeder mist.. Wanneer toevoegen???