10x Zo herken je aan mijn huishouden dat ik moeder ben

huishouden

Ga ik dit boekje opendoen Kelly? Ja, ik ga het gewoon doen. Ik ga het gewoon allemaal opbiechten haha! Ik schaam me soms zo als vriendinnen zonder kinderen langskomen. Wat zullen ze wel niet denken? Dat huishouden van Jan Steen van mij. Ja ik maak schoon, ja ik ruim op. Maar iemand als je langskomt lijkt dat totaal niet het geval. Dan lijkt het of mijn vorige opruimsessie alweer een paar maanden geleden was. Dan lijkt het of er zojuist een kinderclub is langs geweest. Of het lijkt alsof ik de hele dag op de bank gelegen heb. Echter is niets minder waar. Vandaag ga ik je 10 dingen vertellen waaraan je aan mijn huishouden kunt merken dat ik moeder ben…

10x Zo herken je aan mijn huishouden dat ik moeder ben

 • Ik ben AL-TIJD iets kwijt. Dan heb ik visite en dan zeg ik vrolijk: ‘Ik pak er even een leuke foto bij‘. Dan maak ik die rommel lade open (al een beetje stiekem, stel je voor dat ze zien hoe erg die aan het ontploffen is van puinzooi) en dan kan ik natuurlijk die foto of dat voorwerp niet vinden.
 • Op de trap ligt ook altijd iets wat nog naar boven moet…
 • Er is altijd iets op, zo heb ik bijna nooit koekjes of iets lekkers voor bij de koffie voor het bezoek. Niet omdat ik zo #healthy ben altijd hoor, maar dan vergeet ik het bij te kopen of had ik het zelf al opgegeten of manlief.
 • Ook is er altijd wat kapot, of meerdere dingen, of gaat er net iets kapot. Een lamp die al een paar weken vervangen moet worden, een schilderijtje wat al een aantal weken ergens op een kast staat, in plaats van aan de muur hangt. Er moet altijd wel nog iets gemaakt worden. Ik kom er niet aan toe (of ben het vergeten)
 • De vloer plakt of heeft vlekken of ligt vol met broodkorsten of kruimels of legoblokjes. En ja, ik stofzuig bijna dagelijks.
 • Je wil ook niet de koelkast bekijken met de houdbaarheidsdata van producten. Ik durf er mijn hand voor in het vuur te steken dat er wat dingen over de datum in liggen. 
 • Ook de mooie stoffen bank is niet vlekvrij. Een keertje overheen gespuugd door een baby, diksap die is omgegaan, koekkruimels in het hoekje en ja, je zit op een aan de bank geplakt rozijntje. Kon die hele bank maar zo de wasmachine in 😉
 • Het ‘bakje op het dressoir’ waar van alles en nog wat in zit. Een schroefje van een apparaat, een puzzelstukje van een puzzel, een playmobil poppetje, allemaal misbaar maar je denkt van niet wanneer je het ergens ziet rondslingeren.
 • Je ruikt poep? Waarschijnlijk van Patrick, en ja die kattenbak verschonen we vrijwel dagelijks, hij poept heel veel. Of is het toch een poepluier waarvan de geur nog een beetje overal hangt? Hmm, vreemd, want we hebben hem net in de kliko gegooid.
 • Het is wel altijd schoon, niet opgeruimd, maar wel hygiënisch schoon, hoe rommelig het er ook uit mag zien. En het belangrijkste, er wordt geleefd. Het is gezellig in ons huis en ik besteed liever wat meer tijd aan het spelen met mijn kinderen dan dat mijn woonkamer op Pinterest terug te vinden is (respect overigens voor moeders die het wel voor elkaar krijgen!) Ik heb maar gewoon geaccepteerd dat ik niet de hele dag kan en wil ruimen. Als ik 70 ben en terug kijk op mijn leven, zullen het niet de opruimsessies zijn die me zo goed zijn bijgebleven maar hopelijk wel de tijd met mijn kinderen.

Dus, de word is out. Ben jij wel zo netjes en geordend? Heb je nog gouden tips? 😛 Of herken je je vooral in de punten die ik hierboven genoemd heb. Ik ben benieuwd hoe je in jouw huishouden kunt merken dat je een of meerdere kindjes hebt! Laat je reactie achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

47 reacties

 • Lisette
  21 november 2016

  Hahaha heeeel herkenbaar! De schoonmaakster klaagt zelfs dat ze er met doorheen komt. Ik lees graag mee voor gouden tips…
  Lisette onlangs geplaatst…Wedden dat het bestaat: tomatenwijn en paprikawijnMy Profile

 • Elisabeth
  21 november 2016

  Oh herkenbaar! Al vermoed ik dat t nog n tikkie erger is bij ons ?
  Elisabeth onlangs geplaatst…Lieve Melania TrumpMy Profile

 • simpel, met een snufje liefde
  21 november 2016

  haha, zelfs al ben je zo geordend en netjes dan nog is het te zien als er kinderen zijn. Die kunnen binnen 5 minuten heel je huis weer overhoop halen. Mijn tip. Veel minder spullen. Scheelt mij echt heel veel schoonmaken.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…De nieuwe mommy war……inenten.My Profile

 • Saskia
  21 november 2016

  Oh gelukkig ben ik niet de enige. Gek word ik er soms van. Die gouden tip ben ik ook wel benieuwd naar 🙂
  Saskia onlangs geplaatst…Welcome To My Life! Chaos en nieuwe schoenenMy Profile

 • Nicole
  21 november 2016

  Wij hebben naast een kind ook nog twee honden. En een witte leren bank. Heel slim want die bank oogt nooit wit terwijl ik hem regelmatig af doe en ondanks dat ik elke dag stofzuig vind je 5 minuten na het stofzuigen weer haren… Heel irritant! Maar hey, wij genieten van de honden en van ons kind so who cares!
  Nicole onlangs geplaatst…Waarom wij onze dochter nog niets vertelde over de zwangerschapMy Profile

 • Femke
  21 november 2016

  Haha leuk stuk om te lezen.. ik heb geen kids en toch herken ook ik een aantal punten haha.
  Femke onlangs geplaatst…Review: Sieraden van Happiness BoutiqueMy Profile

 • Ellen
  21 november 2016

  Hier ook een huishouden van Jan Steen hoor, hahaha. Vooral die kruimels zijn herkenbaar. Al liggen ze er bij mij rond de eettafel wel eens langer dan een dag…?
  Ellen onlangs geplaatst…Mijn favoriete Pinterest onderwerpenMy Profile

 • Josan
  21 november 2016

  Nope niet netjes en geordend. Ik heb een schoonmaakster en dat bevalt prima. Terwijl zij afgelopen week het huis schoon maakte en mijn was weer helemaal opvouwde was ik met de 3 kids aan het winkel in Obehausen. The struggle is real 😉 Ik kon ze moeilijk vanwege de studiedag thuis laten en toekijken wat ze deed, niet?
  Josan onlangs geplaatst…Mommy Monday Disney Princess Creatieve kapsalonMy Profile

 • Nancy de Groot
  21 november 2016

  Herkenbaar! Ook hier ligt altijd iets op de trap dat naar boven moet, onze stoffen bank.. mocht je de grote wasmachine vinden, let me know! Het bakje op het dressoir; ik heb er een tweede naast gezet haha! ?

 • sabrina
  21 november 2016

  lang leve de automatische robot stofzuiger. Ons huis blijf met 2 mini’s altijd zuiver dankzij de robot, al moet hij in het weekend wel zwaar overuren maken!
  sabrina onlangs geplaatst…Terrible 2My Profile

 • Charlotte
  21 november 2016

  Haha ik kan (wil) het ook niet bijhouden. Twijfel al 3 jaar over een huishoudster maar durf de stap nog niet te nemen (vind eigenlijk dat ik het best allemaal zelf moet kunnen)
  Charlotte onlangs geplaatst…Kraamvisite of babyborrel?My Profile

 • Dagmar
  21 november 2016

  Hihi ik denk dat het straks heel herkenbaar zal worden, leuk en openhartig dit artikel!
  Dagmar onlangs geplaatst…Zwanger week 38 – Feestje, uitwaaien en harde buikenMy Profile

 • Loes Johanna
  21 november 2016

  Haha, ik ben alvast voorbereid voor als ons meisje geboren is. ?
  Loes Johanna onlangs geplaatst…Weekend Plog 5: spelletjesavond en verjaardagMy Profile

 • Stefanie
  21 november 2016

  Haha erg herkenbaar allemaal! Als ik opruim ziet het er 5 min later weer uit alsof ik nooit poets of opruim haha
  Stefanie onlangs geplaatst…Mama, Ik ben verliefd!My Profile

 • Malou
  21 november 2016

  Haha, heel herkenbaar! Het is hier eigenlijk ook altijd rommelig..
  Malou onlangs geplaatst…Dagboekje #183; verkouden kindjes en glas in lood workshopMy Profile

 • MetMirjam
  21 november 2016

  Haha dat bakje op het dressoir ook echt – zó herkenbaar! De rest ook trouwens.. 😉
  MetMirjam onlangs geplaatst…Review | Tafeltent ActionMy Profile

 • Martina
  21 november 2016

  Een schoonmaakster is mijn tip en dingen weggooien omplaats van opruimen (betekend bij mij verplaatsen van rommel 😉 haha) hiermee likt het mij aardig om de boek overzichtelijk te houden. Tipjes dus, geen gouden tip 😉
  Martina onlangs geplaatst…21 November 2016 – Moeke of milf?!My Profile

 • Romy
  21 november 2016

  Haha, wat een leuke blogpost met een flinke dosis zelfspot. Ik woon nu nog thuis en heb geen kinderen, maar weet toch van mijn kamer een enorme rotzooi te maken. Ik ben benieuwd hoe dat gaat als ik op mezelf woon… 😉
  Romy onlangs geplaatst…Mijn liefde voor gedichten + winactieMy Profile

 • Carlijn
  21 november 2016

  Helemaal mee eens!!! Een vloer met broodkorsten en een bank met vlekken hoort bij een huis waarin wordt geleefd. Hier hetzelfde, het is hier altijd een bende. Ik heb daarentegen wel een volle voorraadkast en volle koelkast, meestal met dingen die niet over datum zijn want daar ben ik heel scherp op (en anders krijg ik op m’n kop van manlief).
  Carlijn onlangs geplaatst…W7 Hint of Bali vs. Benefit BenetintMy Profile

 • Leonie
  21 november 2016

  Pff, t huishouden! Sinds k moeder ben geworden is dit wel t laatste waar ik aan denk. Ik hou t nog wel bij.. maar t is niet echt netjes meer te houden… overal ligt wel een hydrofiel, speelgoed, spuugdoekje, dekentje oid, haha
  Leonie onlangs geplaatst…Slaaptraining – Slapen in eigen bedjeMy Profile

 • Nicole
  21 november 2016

  Haha ik echt de slechtste huisvrouw ooit. Dus voor tips moet je niet bij mij zijn!
  Nicole onlangs geplaatst…Tip! limango: Europa’s grootste online shop voor moeders en jonge gezinnenMy Profile

 • karlien
  21 november 2016

  Haha heel schoon red ik helaas ook niet. Als t schoon is dan maken de kids het binnen een paar minuten weer vies. Door een laars leeg te gooien in de woonkamer bijvoorbeeld…
  karlien onlangs geplaatst…De Ardennen met kinderen, een gezinsvakantieMy Profile

 • gwendy
  21 november 2016

  Ha ha zo herkenbaar, hier 15 jarige kinderen. De gouden tip: Nu genieten! als ze 15 zijn gaat het een stuk beter 😉

 • Monique
  21 november 2016

  Herkenbaar! Hier ook standaard kruimels en etensresten onder de kinderstoel. Ook slingert er altijd wel ergens een pak vochtige doekjes, omdat je die nu eenmaal de hele dag door nodig hebt 🙂
  Monique onlangs geplaatst…Baby update Quinn | 3 weken oudMy Profile

 • Lieke - Life As Lieke
  21 november 2016

  Haha het belangrijkste is inderdaad dat er geleefd word!
  Lieke – Life As Lieke onlangs geplaatst…Mijn favoriete plekken in NederlandMy Profile

 • Sandra
  21 november 2016

  Hahah wat een leuk artikel!
  Sandra onlangs geplaatst…DOVE DEODORANT INVISIBLE DRYMy Profile

 • rachel
  21 november 2016

  hahah herkenbaar sommkige punten maar hier ook poetsfreak en stofzuig weer 2x per dag en tussendoor pak ik de swiffer en kruimeldief omdat er “kruimels” liggen. er moet wel geleefd worden maar wel schoon!!
  rachel onlangs geplaatst…#Vlog 20 november ’16, lazy sunday met soepMy Profile

 • Angela - Mama met passie
  21 november 2016

  Hahahaha wat heerlijk geschreven. Ik lach wel, maar het is gewoon herkenbaar 😉 Benieuwd hoe dat gaat zijn als ons tweede kindje er is, nu gaat het nog best wel redelijk.
  Angela – Mama met passie onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate #1: Zwaar misselijk & overgevend de eerste 8 weken doorMy Profile

 • Leonie van Mil
  21 november 2016

  Heel herkenbaar artikel! Vooral de trap hahaha ik dacht echt dat het aan mij lag, maar niet dus 😉
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Mijn favoriete DisneyfilmMy Profile

 • Jessica
  21 november 2016

  Hahaha hier zonder kinderen ligt ook altijd wat op de trap dat mee naar boven moet haha
  Jessica onlangs geplaatst…Happiness by Jess #4 – Kussentje gevondenMy Profile

 • Vanessa
  21 november 2016

  Leuk om te lezen! Ik heb helaas geen tips want ik denk dat het er bij ons nog veel slechter aan toe gaat als bij jullie, haha 😀 Wij hebben nog geen kinderen, maar er wordt wel duidelijk geleefd bij ons.
  Vanessa onlangs geplaatst…Maybelline Colorshow 60 Seconds NailpolishMy Profile

 • Lifeaholic.nl
  21 november 2016

  Haha wat een leuk artikel! Tijd met je kinderen en gezin is inderdaad het allerbelangrijkste! 😀 En hoewel ik nog geen kinderen heb… ziet mijn woonkamer en helaas ook niet uit als een pinterest-woonkamer 🙁
  Lifeaholic.nl onlangs geplaatst…Even voorstellen: gastbloggers!My Profile

 • Diana
  21 november 2016

  Oh zo erg herkenbaar!

 • Gerdi
  21 november 2016

  Wat een tof artikel, zo herkenbaar al die rommel! ondanks dat probeer ik minder speelgoed beneden te hebben.. Scheelt in opruimen, kinderen spelen veel leuker en als ik het heb omgewisseld is het speelgoed weer nieuw en dus enthousiaste kinderen!
  Gerdi onlangs geplaatst…Meekijken met Gerdi #7 | Ziek meisje, sinterklaasinkopen en een koud weekend!My Profile

 • Manja
  21 november 2016

  Uh ja, wat zal ik zeggen….punt 1 t/m 10 herkenbaar…. alhoewel ik echt probeer om een zo opgeruimd mogelijk huis te hebben. Wat een beetje scheelt: dochter gaat inmiddels naar school dus tot 15:30 uur is het opgeruimd. Zoonlief is net 12 weken dus nog even en dan is het weer net zo’n zooi de hele dag ;-).

 • Jodi - liefthuis
  21 november 2016

  Die bank is zoooo herkenbaar net als die trap. Yep familie huis it is.
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Lieve Roosje…- Ineens besefte ik me…Ik heb mijn meisje nog niet gevoeld…My Profile

 • Mira
  21 november 2016

  Hier krijg ik enorm veel gedaan in de 15 minuten voor er bezoek komt. Niet te geloven welke bergen ik dan verzet, haha.
  Mira onlangs geplaatst…Wat is een IUI behandeling?My Profile

 • Juliette
  21 november 2016

  Ik ben heel netjes en geordend, alleen is dat niet te doen met een kleintje haha. Alles moet worden weg gelegd, anders kan ze erbij. Dan stapel je weer alles op.. Glazen tafel dagelijks onder de kleine vingertjes, zo kan ik nog wel even doorgaan. Heeeel herkenbaar dus!
  Juliette onlangs geplaatst…14x de leukste SinterklaascadeautjesMy Profile

 • Gera
  21 november 2016

  Gelukkig! Ik ben dus niet de enige hahaha! Ik vind spelen met mijn kinderen ook belangrijker dan een pinterest woning 😉
  Gera onlangs geplaatst…Over heerlijk kokkerellen en schoen zetten. Ons weekend!My Profile

 • Kim
  21 november 2016

  Ik ben (nog) geen moeder, maar ook hier komen bijna alle punten heel bekend voor hoor ;p
  misschien omdat ik een honden-mama ben? overal speelgoed en kruimels.. en dan net opgeruimd hebben en dan wil meneer weer het onderste speeltje hebben..

  en dat Patrick zo veel poept en zoveel stinkt kan aan zijn voeding liggen 😉
  ik werk in een dierenspeciaalzaak dus ik wil best meedenken naar een oplossing, hoor dit probleem heel vaak!

  Liefs!

 • Steef
  22 november 2016

  Hahaha dat rommelbakje op ‘t dressoir,… check!

  Nooit koekjes als er visite komt…. check!(helemaal nu ik zwanger ben)

  Kruimels op de vloer na dagelijks stofzuigen… check! (Helaas met bekkeninstabiliteit nu niet meer stofzuigen zelf, dus manlief nu maar niet dagelijks)

  Maar meest herkenbare… ALTIJD iets op de trap wat mee naar boven moet!? check.check!

 • Kelly
  22 november 2016

  Haha het bakje op het dressoir, is bij ons dan het bakje op het aanrecht. En inderdaad dingen die naar boven moeten liggen op de trap. Wat betreft de bank ik heb er een kleed van de Ikea in dezelfde kleur als de bank op gedaan, als er dan iets op gemorst word kan dat kleed de was in! En voor kruimels kun je hem lekker makkelijk buiten uitkloppen.
  Kelly onlangs geplaatst…Heupluxatie en heupdysplasieMy Profile

 • Sanne
  22 november 2016

  Wat een leuk artikel. Ik deed vroeger altijd al heel moeilijk over de rommel die mijn vriend maakte, kun je nagaan, ik heb (nog) geen kinderen. Maar ik heb het inmiddels wel leren accepteren, en ik kan je vertellen. Het scheelt een hoop stress!

  Groot gelijk, als je 70 bent kijk je niet terug op die momenten dat je huis zo mooi aan kant was. 🙂

 • Lianne
  22 november 2016

  Oh wat moest ik daar aan wennen. Ik ben nogal een controle freak en heb m’n huis graag schoon. Toen kwam ons eerste wondertje en in het begin had ik geen tijd om m’n huishouden te doen zoals ik voorheen deed. Ze is nu wat ouder, slaapt en vermaakt zich beter en nu doe ik elke dag iets in het huishouden. Je moet je weg er in vinden en dat heeft tijd nodig.

 • Ingrid
  23 november 2016

  Yup, dit is ook mijn tip. Ontspullen, minimaliseren, declutteren…. Noem het zoals je noemen wilt, maar wat bij mij (ons) heel erg geholpen heeft is zéér kritisch kijken naar alle spullen die we in huis hadden en van ieder item beoordelen of we het echt ‘nodig’ hadden of niet. Schoonmaken is nu zo gebeurd (nou ja, nu hoogzwanger van nummer 2 wat minder snel) en opruimen idem.
  Oh en ik heb veel speelgoed per soort in bakken zitten. Zoonlief mag een bak uitkiezen, maar als die een andere wil moet eerst de vorige weer opgeruimd zijn. Eten en drinken doen we alleen aan tafel. Voor sommige moeders klinkt dat als heel streng, niet flexibel en ongezellig, maar het zorgt er bij ons voor dat we grip op de chaos houden en uiteindelijk meer tijd op een leuke manier met ons kind door kunnen brengen.

 • Heleen
  23 november 2016

  Haha zo herkenbaar! Wij hebben al meermaals tegen elkaar gezegd hoe blij we zijn met onze leren zetel! 🙂

 • Michelle
  28 november 2016

  hahahaha heel herkenbaar. Vooral dat van de trap,die ligt hier altijd vol. Soms loop ik er 10x langs en nog vergeet ik het.
  Michelle onlangs geplaatst…Hallo,hier ben ik!My Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.