Wij gaan voor mooie veranda / buitenkamer in onze tuin!

Ohh zo leuk om dit met jullie te delen! Wie mijn ‘KC Project Droomhuis’ blog en vlog serie nog herinnert, snapt vast wel waarom! Want hoe leuk is het om weer een mooie make-over in huis te doen om nog meer van ons huis een thuis te maken en ik vind het super leuk hier het hele proces van te delen met jullie. In de vlogs neem ik jullie hier ook in mee en in dit artikel vertel ik exact wat we gaan doen. Dit keer is niet het huis aan de beurt, maar de tuin! We gaan namelijk voor een mooie veranda (ook wel buitenkamer genoemd) zodat we binnen naar buiten halen, en buiten een beetje binnen en zo dus nog meer van onze tuin gaan genieten. Benieuwd naar onze keuzes en afwegingen? Klik dan snel op lees meer, dan vertel ik je er alles over.

Wij gaan voor mooie veranda / buitenkamer in onze tuin!

De nesteldrang trekt zich bij ons een beetje verder door dan enkel de babykamer. We gaan deze zomer onze garage laten verbouwen tot een kantoor zodat er een kamer in huis vrij komt, maar ook zodat ik vanaf beneden kan gaan werken en mijn nieuwe bedrijfsplannen kan gaan uitvoeren (kleine hint: webshop!). Maar dat niet alleen, ook de tuin is aan de beurt. Die hebben we echt laten versloffen. Toen we in ons nieuwbouwhuis kwamen wonen hebben we binnen veel aangepakt, en de tuin met een last minute optie aangepakt. Ook omdat het budget niet meer zo hoog was, maar ook omdat we geen zin hadden in rigoreuze verbouwingen. De zomer kwam eraan, we wilden gewoon al van de tuin kunnen genieten, dus gingen voor een vrij eenvoudige schuur/overkapping en hebben de tuin op een vrij eenvoudige manier laten betegelen. Dit was voor die eerste jaren prima. We konden ondertussen doorsparen en ervaren wat we echt willen in onze tuin. Nu is het tijd om knopen door te hakken en de tuin echt te gaan aanpakken. We hebben een hele ruime tuin maar momenteel benutten we die tuin eigenlijk enkel in de zomer. Zo zonde! Dus daarom leek een veranda / buitenkamer ons een ideale oplossing. Ik ben op google gaan zoeken en kwam terecht op Mooieverandas.nl. die ook wel bekend staan als de veranda specialist van Nederland. De goede reviews op hun site spraken me direct aan en de Duitse kwaliteit die ze leveren vond ik ook een hele interessante, want je wilt ook dat zo’n veranda nog jaren meegaat. Ook het feit dat ze een 10.000 m2 showroom hebben wekte onze nieuwsgierigheid om een afspraak te plannen. En dat hebben we gedaan. En we waren meteen verkocht.

Mooieveranda’s is onderdeel van van Beem buitenleven. Een familiebedrijf dat staat voor kwaliteit maar ook klantenservice in hoog vaandel heeft staan. We werden vriendelijk door Mike te woord gestaan en konden al onze wensen bespreken. Van materiaal en kleur tot aan zonwering. Overal wordt aan gedacht en ze werken met een soort spaarsysteem. Zo beginnen wij met de veranda, waarbij de wanden nog open zijn. Dit is perfect voor komende zomer. En dan laten we hier later een buitenkamer van maken waarbij de wanden gesloten worden. Dit is vanaf het najaar ideaal, zodat je het hele jaar kunt genieten van je veranda / buitenkamer. Het fijne aan dit spaarsysteem is ook dat je zelf nog kunt sparen voor je de investering maakt om hem gelijk helemaal tot buitenkamer te laten maken.

Het kiezen van een veranda/buitenkamer
Je kunt voor de veranda uit allerlei kleuren kiezen zoals wit, grijs en zwart en alles daar tussen. Yannick en ik waren al vrij snel uit over de kleur, we gaan voor zwart. Ons huis is namelijk wit en dan vormt dit een mooi contrast. Dit sluit ook aan bij de industriële woonstijl die wij hebben in onze inrichting. Vervolgens kun je kiezen uit een glazen dak, of een dak van polycarbonaat. Er zijn meer opties, maar dit zijn de meest gekozen opties en wij zijn voor glas gegaan omdat dit het meest geruisloos is wanneer het regent. In de showroom wordt ook gedemonstreerd wat het verschil is tussen deze materialen zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Ook hebben we gekozen dat we zonwering wensen in onze veranda. De zon schijnt bij ons erg fel en kan soms ook erg laag staan bij onze eethoek en op de plek waar de veranda komt. Daarom is zonwering fijn zodat je dit kunt afschermen wanneer je daar wilt zitten. Zeker met spelende kinderen is dat ideaal. En we hebben gekozen om ook licht spots te laten plaatsen in de veranda zodat hier ook als we er in de avond zitten nog fijn licht is. Ik zie ons al heerlijk zitten in de avond in de loungeset in de veranda met een borrelplankje erbij. Heerlijk genieten van het buitenleven, ik vind dat dus echt een ultiem vakantiegevoel geven, en dat in eigen huis. Een heerlijk vooruitzicht!

Daarnaast hebben we besloten onze tuin helemaal aan te pakken en dus ook nieuwe tegels te laten plaatsen. Mooieverandas.nl kan ook het tegelwerk (of eventuele andere ondervloer) voor onder de veranda verzorgen dus daar hebben we ook onze keuze in gemaakt.

Nadat we de meeste zaken hebben doorgenomen gingen we naar huis zodat Mike aan de slag kon gaan om een offerte voorstel te maken en een 3D animatie van hoe het gaat worden. Deze bespreken we tijdens de tweede afspraak en dan gaan we verder in op details zoals de kleur van zonwering etc.

Tijdens onze tweede afspraak mochten we plaatsnemen in de bioscoop waar we een 3D animatie te zien kregen van het voorstel en hoe het er dus daadwerkelijk komt uit te zien. Omdat we bij de eerste afspraak foto’s hadden meegenomen van de huidige situatie, kon Mike de animatie heel realistisch maken. Het ziet er dan ineens zo echt uit. Heel fijn om zo inzichtelijk te krijgen wat voor investering je doet en hoe dit er daadwerkelijk uit komt te zien in onze tuin. Ik was helemaal verrast, het ziet er zo gaaf uit!

We hebben vervolgens de kleur van de zonwering gekozen en de offerte doorgesproken. We voelden een dikke JA dus daar hebben we akkoord op gegeven. Yannick en ik zijn allebei geen handige Harry’s, dus naast dat we enorm blij zijn dat Mooieverandas.nl de gehele plaatsing op zich nemen, zijn we ook erg blij dat een veranda van hen onderhoudsvrij is en tientallen jaren meegaat. Ook hebben we gekozen voor tegels die gevoegd worden wat ook zorgt voor een onderhoudsvrije situatie. Daar worden wij heel blij van en daarmee doe je ook een investering voor een hele lange tijd.

Nadat we alles hebben doorgesproken, hebben we een afspraak gepland voor het inmeten. Mike (of zijn collega) komt dan alles opmeten zodat de maten kloppen en de veranda definitief besteld kan worden. Vervolgens duurt het zo’n 2-3 maanden tot de plaatsing zal zijn en daar ga ik jullie natuurlijk ook helemaal in meenemen!

We zijn super enthousiast over deze keuze en ik ga jullie van begin tot eind hierin meenemen. Als je mijn vlogs volgt heb je al het hele kies en bestelproces kunnen zien en zodra de veranda geplaatst wordt laat ik jullie de before zien, het proces van plaatsen en natuurlijk het eindresultaat. Dit doe ik in de vlogs, maar er zal ook nog een artikel van komen op de blog dus houd mijn blog zeker in de gaten als je ook benieuwd bent.

Hebben jullie een veranda of hier weleens over nagedacht om voor te gaan? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen!

#Samenwerking met MooieVerandas.nl 

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.