layout

He, dat is even wennen! Een nieuwe lay-out en look op Kellycaresse.nl! Na ruim 1,5 jaar gebruik gemaakt te hebben van de vorige lay-out (waar ik toen al dolgelukkig mee was), was het tijd voor een nieuw jasje. Al een paar weken ben ik samen met Anouk bezig met het ontwerp, en vandaag ga ik het lanceren aan jullie, zo spannend en leuk! Ik zal vandaag wat uitleg geven over de nieuwe look en wat er veranderd is.

logo

Allereerst is het logo vernieuwd! Ik wilde voor de nieuwe look de vertrouwde dingen bewaren zoals het bekende ronde logo waar mijn site om bekend staat, de mint-turqoise kleur die nog steeds tot mijn favoriete kleur behoort en bepaalde lettertypes wilde ik behouden. Dit hoort gewoon bij Kellycaresse.nl en maakt ‘m in mijn ogen uniek. Wel vond ik het het logo wat ‘onleesbaar’ waardoor ik koos voor de grote KC (ipv. het minder leesbare lettertype van voorheen waar ‘Kellycaresse’ in stond) met daar omheen heel duidelijk de context: Kellycaresse.nl – mama lifestyle blog, want dat is waar Kellycaresse voor staat.

Ik wilde de lay-out wat fleuriger maken, daarom koos ik voor de goudgele kleur erbij, die in mijn ogen heel mooi matcht bij het mint-turqouise  kleurtje. Ook wilde ik de site iets meer ‘glam’ geven. Zo kwam ik samen met websitemaker (en guru) Anouk tot deze samenstelling! Zo krijgt de site een iets meer volwassen uitstraling, maar blijven de vertrouwde elementen bestaan.

Dan is ook de indeling aangepast, zo heb ik nu een halve magazine lay-out. De nieuwste blogpost staat bovenaan, duidelijk leesbaar in het groot, daaronder kun je doorscrollen om de volgende posts te bekijken. Ik heb het idee dat je zo nog beter voor je zelf kunt beslissen welke posts je wel of niet wilt bekijken en geeft het meer overzicht over het geheel.

Facebook header 2

Verder zijn er wat details aangepast, zo is de header aangevuld met wat handige kopjes, de ‘hoofdonderwerpen’ van mijn site. Dat is makkelijk terugzoeken en geeft een duidelijkere indruk van wat je bij mij kunt lezen. Ook is er een footer (balk onderaan) toegevoegd waardoor je voor bepaalde info niet naar boven hoeft te scrollen en is de ‘related posts’ aangepast. Zo vind je voortaan onder iedere posts wat foto’s met kopjes van artikelen die je misschien ook wilt lezen omdat ze passen bij het thema van de blogpost die je zojuist gelezen hebt. Verder zijn de social media buttons aangepast, mijn Facebook header en zal ook de Youtube header nog worden aangepast.

Zelf ben ik er super blij mee en ik ben natuurlijk heel nieuwsgierig wat jullie ervan vinden, want jullie zijn tenslotte het aller belangrijkst voor mij! Het zal even wennen zijn misschien, maar ik hoop je nog steeds dagelijks, of af en toe gezellig te mogen verwelkomen! Zonder jullie was de site niet zoals deze er nu uitziet en ik ben heel dankbaar dat jullie dit voor mij mogelijk maken. Mocht je nog foutjes ontdekken in de site, let me know! 🙂

Ik ben blij dat ik ook dit keer weer Anouk heb ingeschakeld voor het webdesign, bij haar kun je terecht voor hele betaalbare en professionele webdesigns.

Nu ben ik heel erg benieuwd wat jullie ervan vinden dus laat het me zeker weten bij de comments! Ik ga een feestje vieren van enthousiasme met mijn nieuwe site, en ik wens jullie een heerlijke zondag toe!

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

61 gedachten over “Welkom op de vernieuwde Kellycaresse.nl!”

 1. Het is mooi geworden, Kelly! Je logo is heel mooi. Past echt goed bij jou. Heel even dacht ik: Oef, wat veel sterretjes, maar toen bedacht ik me dat je nu je header ook nog eens bovenaan in dit artikel heb staan. Ik heb even een ander artikel aangeklikt en dan is het teveel aan sterretjes inderdaad meteen weg. Ik ben helemaal weg van de sterretjesbuttons in je sidebar. Superleuk!
  Marion onlangs geplaatst…Loving Lazy Sundays #63My Profile

 2. Ik vind het wel mooi geworden.. De kleurencombinatie is ook mooi, apart! 🙂
  Ik heb helemaal geen verstand in het maken van websites, maar de balk onder je logo waar de hoofdonderwerpen staan, dat zou ik misschien nog wel willen aanpassen. Als het mijn site zou zijn.. gewoon alle kopjes over die hele balk verdelen. En misschien ook de kopjes toch anders indelen? Home is natuurlijk het belangrijkste, adverteren voor jou persoonlijk ook, dat snap ik.. maar voor ons als bezoekers..? Ik zou misschien liever zien – Home – Mama – Lifestyle etc..
  Maar da’s mijn mening.. uiteindelijk is het wel jouw site, jouw digitale kindje.. belangrijk dat jij je er natuurlijk ook fijn en goed over voelt 😉

 3. Dankjewel Sandra, je hebt helemaal gelijk, hier heb ik wat aan. Ik ga even uitzoeken of ik het zelf kan aanpassen en anders laat ik het doen, maar ik wil die kopjes ook andersom 🙂

 4. Mooie verandering! Vooral dat goudgele vind ik een goede toevoeging voor de uitstraling van je website.
  Ik had nog wel een kleine tip. Als je nu op de goudgele balk ‘categorieën’ klikt dan vouwt deze zich uit en worden verschillende categorieën benoemt. Ik zie dat sommige wel beginnen met een hoofdletter, andere niet. Ik zou er zelf voor kiezen dit voor alle categorieën hetzelfde te doen… Misschien dat je er iets aan hebt?!
  X

 5. Dankje voor je tip Sharon, die tip kreeg ik toevallig net ook van een vriendin van mij, ook die komt op het to do lijstje voor aanpassingen 🙂 Fijn dat je meekijkt!

 6. Dankjewel Esther, thanks voor het oplettende oog, dat foutje staat er al lang in oops, ik heb het gelijk aangepast! 🙂

 7. Ik vind een nieuwe lay-out altijd wennen, maar het ziet er wel leuk uit, dus ik zal er ook wel snel aan wennen. Ik merk nu al dat hoe langer ik ernaar kijk, hoe mooier ik het vind! 🙂 Ik vind het trouwens echt superleuk dat je bepaalde herkenbare aspecten die typisch Kellycaresse zijn hebt behouden, zo is het toch niet helemaal anders! 🙂 En het gouden kleurtje erbij vind ik ook heel mooi!
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Mijn herfst- en winterschoenen stashMy Profile

 8. Ziet er goed uit, erg mooi! Lees je blog nu een tijdje en geniet er nu extra van omdat wij nu ook ons eerste kindje verwachten.. Kan veel leren van jouw ervaringen. Dus vooral de zwangerschap en mama artikelen zijn bij mij favoriet. Ik zou nog wel graag een shoplog of inhoud van je kledingkast willen zien mbt zwangerschapskleding.. 🙂

 9. Mooi Kel! Ik ben fan van sterretjes en het goude kleurtje vind ik ook erg mooi bij de rest passen. Ik lees wat comments over de categorieën (de kopjes) die naar links staan ipv gecentreerd, ik heb dat op mijn site ook omdat er anders categorieën wegvallen als mijn site op een smartphone wordt geopend, zo jammer! Hoop ook dat ik er achter ga komen hoe mijn webmaster (husband!) dat aan kan gaan passen, hihi. Maar ziet er top uit hier hoor! xx
  Wendy onlangs geplaatst…Koortsstuipen bij Noortje: dikke paniek!My Profile

 10. Ben ik nou de enige die de site opent en gelijk in de kerstsfeer komt?
  Okay, das misschien een beetje bot uitgedrukt, maar de sterretjes en t goud doen me daaraan denken.
  Verder vind ik de opzet zelf erg geslaagd.
  Alle artikelen van de afgelopen week in een oogopslag is er goed gedaan.
  En t is wel een duidelijk ‘kellycaresse’- site gebleven.
  Mooi gedaan Kelly, het ziet er verder supermooi uit!

 11. Ziet er heel goed uit! Onderscheidend en persoonlijk 🙂 Los van de mooie lay-out: door die enorme Netflix banner die gelijk in beeld komt als je de site opent, dacht ik even dat ik op de verkeerde site zat. Dat vond ik eigenlijk wel echt een afknapper. Zeker als je een stukje naar onderen scrollt en dan ook gelijk weer een schreeuwende Lego banner in de zijbalk ziet, is dat gewoon zonde. Het doet afbreuk aan de rest van je blog en aan de lay-out waar Anouk zo hard aan heeft gewerkt. Ik vind banners/advertenties op een blog op zich prima hoor, maar probeer het wat meer te verdelen/spreiden.
  Sylvia onlangs geplaatst…Blogleesvoer #19My Profile

 12. gwendy wesseler

  Ik had precies hetzelfde! Logo vind ik prachtig! In combinatie met goud kan ook nog ( hoewel ik het oude frisser vond en beter bij je vond passen. Maar die sterretje vind ik echt kerst. En zeker niet passen bij een ,, mamablog,, site.
  Jammer ik vond het andere mooier en veel beter bij je passen, Sorry je vroeg om meningen.

 13. Heel erg leuk! Ziet er echt mooi uit 🙂 het valt me alleen wel op dat op je home page de foto’s versmald zijn, en onder de artikelen juist verbeed.. Niet heel erg natuurlijk, maar viel me gewoon op!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.