Huishoudelijk: Waarom wij niet meer zonder wasdroger kunnen


droger

Wij wonen nu ruim 3 jaar samen en pas sinds kort hebben wij een wasdroger in huis. En als ik tegen mensen zei dat wij geen droger hadden, dan keek men mij verbaasd aan. ‘Ik zou echt niet zonder mijn wasdroger kunnen hoor’. En eigenlijk ging het allemaal wel met die was, tot ons tweede kindje geboren was en er niet meer ‘tegenop’ te wassen is. Vandaag vertel ik waarom wij niet meer zonder onze droger kunnen!

Oke, niet meer zonder kunnen is overdreven, we zouden niet zonder voedsel, water, liefde en warmte kunnen. Zonder droger overleven we de oorlog wel. Maar praktisch gezien zijn we helemaal weg van onze droger. Yannick is bij ons in huis ‘de man van de was’, hij doet dit heel Pietje precies en al riep ik al veel langer dat het tijd was om een droger aan te schaffen, hij vond het niet zo nodig. Maar tijdens de zwangerschap van Aimy werd het voor nog mij moeilijker om hem te helpen en toen Aimy eenmaal geboren was besefte hij wel hoeveel was we ineens hadden. Onze kleine zolder was een soort wasserette geworden. Twee wasrekken was die aan het drogen hing, nog een paar waslijnen en her en der wat was over stoelen en deuren heen, dat was helemaal niet handig. Ook droogt het bij ons op zolder maar heel langzaam waardoor we was zeker 2-3 dagen kwijt waren tot het weer in de kast hing. Het zijn misschien wat luxeproblemen, maar waarom zouden we het onszelf niet makkelijker maken? Tijd voor een droger!

coolbluedroger

Bij Coolblue mochten wij een droger bestellen en dit werd een droger van Bosch. Van dat merk hebben wij ook onze vaatwasser en dat beestje gaat ook al jaren mee dus wij hebben vertrouwen in dit merk. De service was heel netjes, twee monteurs kwamen onze nieuwe droger bezorgen en zelfs installeren. Ideaal!

Nu we deze droger een tijdje gebruiken kunnen wij de voordelen van het hebben van een droger met jullie delen. Want ik heb nu al het idee dat we als gezin niet meer zonder kunnen:

 • Het bespaart enorm veel tijd, in een paar uur tijd is een was gewassen en weer kastdroog. Even opvouwen en het de was kan opgeruimd worden.
 • Ook bespaart het heel veel ruimte op onze zolder. Die zolder die tevens mijn kantoorruimte bevat, waar Yannick regelmatig sport, maar nu meer op een soort wasserette leek.
 • De was komt er lekker zacht uit, vooral bij beddengoed en handdoeken vind ik dat heel prettig.
 • Voor babykleding en kinderkleding is het ideaal. Die worden nog vaker gewassen als onze eigen kleding omdat deze eerder onder de vlekken zit. Na ieder ongelukje, doorgelekte luier of voedselvlekken doe ik de kleding in de was. Doordat het in de droger kan, is het snel weer gereed om te dragen.
 • Kleding die in de droger is geweest, hoeft minder gestreken te worden merk ik. Ik ben al niet zo’n liefhebber van strijken en al heb ik daar een hele fijne stoomgenerator voor, als het niet hoeft, doe ik het liever niet 😉
 • De was buiten ophangen is in de zomer ideaal hoor, het is dan lekker snel droog. Maar onze wasmachine staat op zolder dus ik vind het best een gesjouw. Noem me lui 😉 maar een droger is dan nog handiger haha.
 • De was bijhouden met twee kleine kinderen om me heen is nu veel makkelijker. Voorheen deed Yannick (of ik) het vooral wanneer ze op bed lagen, maar nu is het zo ‘gepiept’. Zodra de was klaar is schuif ik het over in de droger en daarbij hoef ik dan niet Lana en Aimy mee naar zolder te nemen, dat kan ook even tussendoor. Voorheen moest dat natuurlijk wel omdat ik best een tijdje bezig was met het ophangen van de was, ondertussen heeft Lana de halve zolder dan verbouwd dus dit bespaart een heleboel haha.

droger

Een droger kost natuurlijk wel wat meer van je energierekening maar als je een hele zuinige neemt (zoals deze wasdroger) dan kun je die kosten beperken. Ook hoef je niet alle was erin te doen en kun je zelf kijken welke kleding ook wel snel zal drogen aan de waslijn. Ik ben benieuwd of jullie een droger in huis hebben, wat voor jullie de voordelen (of nadelen) van een droger zijn en welke kleding je wel/niet in de droger doet. Wasdroger tips zijn helemaal welkom! Laat ze achter bij de comments.

Dit artikel bevat een product dat wij gekregen hebben van CoolBlue. Dit beïnvloedt niet mijn mening over dit product/dienst.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

22 reacties

 • Mama Lifestyle Blog
  17 juni 2016

  Ik vind een droger ideaal. Wij wonen erg klein en hebben helaas geen zolder, dus een droger is voor ons broodnodig. Handdoeken, beddengoed, ondergoed, sokken en pyama’s gooi ik allemaal in de droger.
  Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Sporten: vanuit huis (inclusief 3 x workout video), naar de sportschool of hardlopen?My Profile

 • Vanessa
  17 juni 2016

  Fijn dat jullie een droger mochten bestellen bij Coolblue! Ik heb een droger in huis maar ik gebruik hem eigenlijk nooit. Het duurt toch enkele uurtjes vooraleer alles droog is en dan hang ik de was liever op een wasrek, dat bespaart veel elektriciteit. Ik kan me wel voorstellen dat het handig is als je kindjes hebt, maar voor mijn vriend en mij is het prima zo!
  Vanessa onlangs geplaatst…Winactie: Kellogg’s Ancient Legends pakket!My Profile

 • rachel
  17 juni 2016

  wij hebben ook een bosch droger en het is gewoon makkelijk maar hang toch echt het liefst mijn was buiten!! ondanks ik 3 wassen op een dag heb, was afhalen prima maar droger leeg halen heb ik een schurft aan lol, kleding gaat hier niet in de droger 😉 dat krimpt toch een beetje op den duur dus alleen de handdoeken en washandjes en sokken gaan erin de rest hang ik op
  rachel onlangs geplaatst…Een dag SnapchatMy Profile

 • Anneke
  17 juni 2016

  Hier ook een droger maar gebruiken deze alleen voor handdoeken , ook veel was met baby en kleuter maar de tijd dat de droger zijn werk doet, is het droog in het zonnetje!!!m kost veel aan electr. Heel slecht voor milieu enne Coolblue is schandalig veel duurder dan de lokale handelaar, waar je dan nog eens een beter service krijgt ook als je een panne hebt!

 • Wendy
  17 juni 2016

  Ik gebruik de droger al acht jaar alleen maar voor handdoeken… ben benieuwd of ik ‘m straks meer ga gebruiken als ons tweede meisje er is maar ik denk dat ik redelijk wasdroger-onafhankelijk blijf ?
  Wendy onlangs geplaatst…De liggings-echo, poging twee…My Profile

 • Elisabeth
  17 juni 2016

  Oh heerlijk hè, een wasdroger! Op het moment hebben we er nu geen, maar we gaan er binnenkort zeker weer één aanschaffen.
  Elisabeth onlangs geplaatst…Mijn kolftips. Ietsje ‘alternatief’.My Profile

 • ingrid
  17 juni 2016

  Ik overweeg ook steeds meer om een wasdroger te nemen. Ik vind vooral het ophangen van beddengoed erg vervelend. Kleren zou ik wel spannen vinden om in een droger te stoppen, ik ben bang dat ze er lelijk van worden. Wat zijn jouw ervaringen daarmee?

 • Lisette
  17 juni 2016

  Ik kan er ook echt niet zonder !! 🙂
  Gebruik m voor veel dingen, ondergoed, sokken, beddengoed, handdoeken, washandjes :d IDEAAL!

 • Sandra
  17 juni 2016

  We hebben een wasdroger, maar die staat vooral niks te doen en dus in de weg.
  Ik hang het liever gewoon aan de lijn. We zijn met z’n drietjes en het werkt prima zo zonder droger.

 • Ellen
  17 juni 2016

  Heerlijk hoor een droger .Hier staat een oud beestje en die maakt onze handdoeken, de eindeloze hydrofielen en spuugdoekjes, ondergoed, sokken, beddengoed en pyjama’s goed droog. Ook de slaapzakjes van de kinderen gaan erin. Kleding doe ik er niet in, dan droog ik aan de lijn. Ik zou niet weten wat ik moet doen zonder droger!
  Ellen onlangs geplaatst…Tassen, tassen en nog eens tassenMy Profile

 • Ingrid
  17 juni 2016

  Na de geboorte van de eerste een droger gekocht omdat we geen ruimte meer over hadden om was te drogen te hangen. Moet zeggen dat nu we in een huis wonen met tuin en waslijn ik hem eigenlijk zelden nog gebruik. Eigenlijk om dezelfde redenen als hierboven ook al worden aangegeven; duurt langer dan met een zuchtje wind aan de lijn, tast kleding, kleur en opdrukken aan en ik vergeet 9/10 dat ik er was in had zitten waar ik dan een paar dagen later weer achter kom.

 • Jessica
  17 juni 2016

  wij hebben ook een droger in huis. Maar hier gaat eigenlijk alleen de onderbroeken/sokken was erin. De rest laten we allemaal drogen (nu nog zonder kinderen). Manlief is van de energie, en ja de droger verbruikt wel aardig wat! haha dan hebben de zonnepanelen geen nut he schat! Mocht het later met kindjes toch wel makkelijker zijn om alles te drogen, zal ik gaan kijken voor eentje die echt wel zuinig is! 🙂
  Jessica onlangs geplaatst…Picture by Jess #2 tipsMy Profile

 • Lisanne
  17 juni 2016

  Wij hebben geen droger en mijn ouders hebben er ook nooit een gehad, ik weet dus totaal niet hoe het is om een droger te hebben. Wel kan ik mij voorstellen dat je met kleine kinderen dit ideaal vind.
  Lisanne onlangs geplaatst…Gewoontes vanuit huisMy Profile

 • haia
  17 juni 2016

  Droogkast is zeer handig zeker met de kindjes zou er ook niet komen zonder maar was gedroogd aan de waslijn vind ik net zo fijn. In jordanie is de was zalig droog in een uurtje tijd buiten aan de waslijn. Daar is er echt nog een wasdag, super om te zien en handig, een keer in de week de grote klus en gedaan voor de rest van de week.

 • Josan
  17 juni 2016

  Ik ben verslaafd aan mijn droger. Ik zou anders echt niet weten hoe ik de berg was snel en efficient moet weg werken. Toch stop ik de meeste merkkleding niet in de droger. Dan gaat het te snel kapot.

  Handdoeken vind ik gewoon echte en must in de droger. Anders voelen ze als schuurpapier. En als je een zuinige hebt valt het best mee voor de energierekening.
  Josan onlangs geplaatst…Fashion Friday Preview Primark herfst winter 2016My Profile

 • Van de Waerdt
  17 juni 2016

  Een wasdroger is ideaal en zeker met kinderen. 3 Tips: Ik gebruik ook altijd de droger doekjes van Robijn, dan ruikt het echt heerlijk. Ik doe eigenlijk nooit mijn beddengoed in de droger, dan droogt hij niet goed omdat het een prop wordt. En je dekbed kreukt dan ook heel erg. Deze kun je beter ophangen en laten droger Als hij op bed ligt even met een plantenspuit ligt nat maken. Hoef je niet te strijken 🙂

 • Sandra
  18 juni 2016

  Aaah ik begrijp ook niet hoe mensen dat doen zonder droger, vooral in de winter dan! Hier gebruik ik het eigenlijk vooral voor dingen die niet gestreken hoeven te worden (handdoeken, ondergoed, sokken, zakdoeken, …) omdat deze dan inderdaad veel zachter aanvoelen. Wanneer ik deze dingen gewoon op het droogrek hang dan voelen ze aan als karton en daar hou ik echt niet van.
  Voor gewone kledij gebruik ik wel een droogrek omdat kledij vaak in de droger steken blijkbaar niet zo goed zou zijn. Nu ik ook babykleertjes was merk ik dat er vaak op staat dat ze niet in de droger mogen?! Wat zijn jouw ervaringen hiermee? Zwier je alle kinderkledij in de droger of check je eerst even of het wel mag?
  Sandra onlangs geplaatst…Zwangerschapsfavorieten: allerleiMy Profile

 • Tineke
  18 juni 2016

  He wij hebben er ook zo eentje van Bosch. Super blij mee!
  Tineke onlangs geplaatst…Jippie! Nog zeven nachtjes tot mijn allereerste mamadag 🙂My Profile

 • Sylvia
  18 juni 2016

  Ik heb een droogkast, ideaal in de winter of wanneer iets snel droog moet zijn. Maar ik hou er toch meer van om de was buiten te drogen. Mijn ervaring is net het tegenovergestelde als het in de droger is geweest moet ik het strijken, als de was buiten gedroogd is kan ik het zo opvouwen en hup de kast in. Dus ik ben blij als het mooier weer wordt en ik mijn was weer buiten kan drogen en mijn strijkijzer een paar maand kan opbergen 🙂

 • Nathalie
  18 juni 2016

  Mijn ervaring is dat kleding prima af en toe in de droger kan. Met spijkerbroeken gaat -na veelvoudig in de droger- de rek eruit. Ook handdoeken krimpen en worden per wasbeurt een heeeeel klein beetje dunner (na elke droogbeurt verbaas ik me altijd over hoeveel stof er in het pluizenfilter zit) toch is de droger mega ideaal voor beddengoed, handdoeken en even snel iets drogen. Ik woon trouwens alleen dus heb geen ervaring met babykleertjes of shirts met drukke prints in de droger.

 • Mirjam
  19 juni 2016

  Wij hebben de wasdroog combinatie uit ons appartement meegenomen naar ons nieuwe huis. We hebben de combi toen gekocht, omdat we heel klein woonden en ook weinig droogruimte hadden. En ik wilde gewoon zachte handdoeken 😉 voor nu werkt hij prima (2 persoons huishouden en een kleine op komst), maar als hij stuk gaat, ga ik voor 2 losse apparaten 🙂

 • Anne
  19 juni 2016

  Wij hebben een kleintje van 8 weken en een grote jongen van 5,6 jaar een baby geeft veel was want die trek je graag een fris setje kleding aan elke dag, en onze jongen is dol op kruipen in de zandbak gras, etc. Dus dat zorgt ook voor veel was. Dit betekend dus al extra waterverbruik. Wij moeten heeel erg op de kleintjes letten en als naast het waterverbruik, ook nog eens het stroomverbruik omhoog zou gaan, tja vind ik zonde. En sommige kleding wordt zo vaal na verloop van tijd weet ik nog van toen ik bij mn moeder woonde. Klinkt ideaal zo’n droger maar ik neem het nu maar even voor lief en hang het op de lijn.

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.