Waarom ik jong moeder wilde worden : Mommy monday

Waarom ik jong moeder wilde worden

Waarom ik jong moeder wilde worden?  Zolang als ik me kan herinneren riep ik al dat ik later als ik groot ben, moeder wilde worden. Als men vroeger aan mij vroeg wat ik wilde worden dan riep ik bijvoorbeeld ‘prinsesje, kraamverzorgster, juffrouw, maar vooral mama’. Zo klein als ik was liep ik altijd met poppen rond. Poppen, kinderwagentjes, de pop in een stoeltje op mijn fiets met zijwieltjes, waar ik ging, ging mijn pop. Ik had een rijke fantasie en speelde ‘juffrouwtje door een klasje te maken op mijn slaapkamer’. maar als ik met andere kinderen speelden dan wilde ik vader en moedertje spelen. Toen ik zes was kregen wij een hond, en ik moederde over die hond alsof het mijn zusje was. Ik kamde haar haren, wilde het liefst haar nagels lakken (wat natuurlijk niet mocht haha) en ze vond alles goed. Dat ik jong mama wilde worden, dat stond vast en ik riep als klein meisje al dat ik voor mijn 25e mama wilde worden. Een paar jaar geleden toen ik nog vol studeerde, op stap ging en van alles en nog wat deed dacht ik dat het wat langer zou gaan duren. Die 25 grens leek ineens heel dichtbij te komen. Ik wilde me er niet op vast pinnen. Mijn vriend en ik waren 2 jaar samen en ik studeerde nog dus samenwonen leek nog even geen optie.

Ik had het allemaal al gepland, ik wilde pas samenwonen als ik na mijn studie een vaste baan zou vinden en hebben zodat we gelijk een huis konden kopen, en een kindje, ja dat wilde ik pas als ik een jaar ergens vast in dienst zou zijn. Toch kwamen de samenwoon kriebels veel vroeger opwaaien, we waren ruim 2 jaar samen en ik was er helemaal klaar voor. Mijn vriend was toen 25 en woonde nog thuis dus voor hem was het alleen nog wachten tot ik er klaar voor was. We besloten op zoek te gaan naar een huis. Dat heeft nog een half jaartje geduurd tot we uitkwamen op dit appartement.

November 2012 zijn we samen gaan wonen, ik was bezig met het afstudeerjaar van mijn studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Mijn vriend was toen 26 jaar en hij was er al wel klaar voor om papa te worden. Hij riep daarbij dat hij voor zijn 30e wel papa wilde worden. Hij wilde alleen nog wachten tot ik er klaar voor was. Het werd januari/februari en ik begon mijn grenzen al te vervroegen, misschien dan als ik klaar ben met mijn studie? Stel je voor dat ik ziek en misselijk zwanger zou zijn en dat mijn afstuderen er onder kon lijden. Toen ging het meer kriebelen. Ik ging op kraamvisite bij een vriendinnetje van mij, op 11 februari 2013. Het was voor mij duidelijk, zij werd ook jong mama en was dolgelukkig. Waarom laat ik mijn grote droom opzij zetten door obstakels die ik zelf creeerde? Ik legde dit voor aan vriendlief en samen besloten we onze droom achter na te gaan.

Ik raakte zwanger maar de zwangerschap was zeer complex door meerdere factoren. Mijn ziekte Diabetes type 1 maakte het erg zwaar en ook kwam ik bij 24 weken in de ziektewet. Ik ben iemand die het liefst druk bezig is en niet zo goed nadenkt over de ware emoties. Als ik maar druk bezig ben hoef ik niet na te denken. Ik kwam thuis te zitten en werd precies met mijzelf geconfronteerd. Wat wil ik in het leven? Wil ik die prestatie druk die ik mezelf zo opleg blijven uitvoeren, en een carriere willen maken en maar voor mezelf blijven weglopen? Of wil ik mijn grootste droom naleven, mama zijn en de druk en lat voor mezelf een stuk lager leggen. Wat maakt mij nou echt gelukkig? Toen ik thuis zat besefte ik dat ik het meest gelukkig werd van mezelf zijn, met mijn vriend om mij heen en dingen te kunnen doen die me echt gelukkig maken. Geluk zit niet in hoe succesvol je bent in je beroep, in je portemonnee of in de hoeveelheid uren die je van huis bent. Voor mij zit geluk in heel cliche, de liefde en dierbaren om mij heen .Mijn lieve vriend en nu ons grootste geschenk, een prachtige dochter. Daar kan geen carriere, luxe vakantie of wat dan ook tegenop.

In mijn zwangerschap besefte ik hoe kwetsbaar het leven is, hoe onzeker dit me maakte, en mijn spoedbevalling met keizersnede heeft mij doen beseffen dat het leven je niet gegeven wordt. Het leven had ons ook afgenomen kunnen worden. Waarom zou ik me dan zorgen maken om een carriere of een groot salaris?. Mijn grote droom is voor mezelf werken, eigen baas zijn en dit doe ik al voor Beautydream en hoop ik ook met mijn blog te kunnen doen. Waarom? Omdat ik dan mijn grote droom kan nastreven en dat is mama zijn, en er altijd kunnen zijn voor mijn kinderen. Mijn moeder is altijd thuisblijf moeder geweest en wat heb ik daar onwijs van genoten. Dat is in mijn ogen de beste carriere die je als vrouw kan hebben, uitbetaald in liefde, wat heb ik daar veel bewondering voor.

Ik krijg regelmatig mailtjes van vrouwen die ook graag jong mama willen worden maar twijfels hebben omdat ze nog moeten afstuderen, omdat ze nog geen vaste baan hebben of omdat ze nog in een klein huis wonen, allemaal materiele belemmeringen die hen tegenhoud om hun droom na te streven. Mijn boodschap aan hen is om mijn voorbeeld te geven hoe ik mijn dromen heb nageleefd. Dat betekend inderdaad dat ik daardoor niet 3x per jaar luxe op vakantie kan, een groot koophuis met garage heb en noem het maar op. Maar gelukkig dat ben ik in mijn hart, live your dreams.

Wat ik wel even wil duidelijk maken is dat kinderen krijgen niet als cadeautje komt. Je wordt niet zomaar zwanger en een zwangerschap loopt niet zomaar vlekkeloos. Ik besef dat er dames zijn die veel vroeger kinderen hadden gewild maar waar dit niet bij is gelukt, om wat voor redenen dan ook. Kinderen kunnen krijgen is niet vanzelfsprekend. Ik beschreef in dit artikel puur hoe ik dit ervaren heb. Het werkt niet zo van : ‘wij nemen twee kinderen’. Het leven is onvoorspelbaar en we mogen alleen maar blij zijn met dat wat wel lukt. Ik wil hier dus niemand persoonlijk mee aanspreken, enkel mijn eigen ervaringen delen. Ik ben onwijs dankbaar dat ik mama heb mogen worden en dat dit al zo jong heeft mogen gebeuren.

Ik ben heel benieuwd naar ervaringen van mede jonge mama’s. Ik krijg soms nog wel vragen waarom ik jong moeder wilde worden en of ik niet eerst had willen reizen, uitgaan, feesten, en carriere had willen maken. Ik ben benieuwd hoe jullie hiermee omgaan. Ook ben ik benieuwd naar ervaringen van meiden of vrouwen die juist nog even willen wachten met de keuze voor kinderen, daar heb ik ook veel bewondering voor. Laat het me weten in de comments van dit artikel.

Liefs Kelly

Volg mijn blog via Bloglovin’ 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

88 gedachten over “Waarom ik jong moeder wilde worden : Mommy monday”

 1. Je hebt het mooi omschreven. En goed gezegd, je wordt niet zomaar “even” zwanger en al helemaal niet altijd als het je het beste uitkomt. Ik weet zelf niet of ik vroeg kinderen wil, ik weet zelfs helemaal niet of het wel verstandig is, ik moet eerst mijn gezondheid wat meer onder controle gaan hebben. Toch lijkt het me heerlijk om mama te zijn maar ik wil eerst de juiste partner vinden haha! Dus ik laat het denk ik allemaal maar gewoon zijn beloop en ik zie vanzelf hoe het gaat lopen :).
  WeHeartFit onlangs geplaatst…NEW IN: Reebok sportoutfitMy Profile

 2. Ik wil zelf ook heel graag kinderen later, maar ik wil echt wachten tot mijn leven allemaal wat stabieler is. Dat ik in ieder geval een diploma heb en een thuis voor het kindje.. Maar wie weet loopt het alsnog helemaal anders, ik zie wel wat er op mijn pad komt 🙂
  Hannah onlangs geplaatst…Challenge | De happy challenge 🙂My Profile

 3. Ik was 25 en 26 toen ik mijn kinderen verwachtte. Niet heel jong dus, maar ikhad ook niet eerder een eigen huis. Een huis en genoeg geld om je kinderen te onderhouden vind ik toch wel heel belangrijke voorwaarden. Verder is het gewoon een kwestie van de uitdaging aan gaan. Wie zou er echt 100% klaar zijn voor het moederschap?

 4. Leuk om te lezen waarom jij jong mama wilde worden.Zit al een tijdje met het idee ook een blogje aan dit onderwerp te wijden. Misschien doe ik dat binnenkort ook wel. 🙂

 5. Mooi uitgelegd! Toch meen ik te hebben gelezen dat je snel weer aan het werk zou gaan maar dat is dan beautydream denk ik 🙂 goed te combineren lijkt me!

  Ik zou ook wel graag willen (nu!) maar geduld is een schone zaak
  Nem onlangs geplaatst…Inspiratie: Silver LiningMy Profile

 6. Mooi omschreven! Knap dat je gewoon je hart hebt gevolgd. Veel mensen laten zich teveel beïnvloeden door alles en iedereen om zich heen of wat maatschappelijk geaccepteerd wordt. Zelfs ik maak me hier soms schuldig aan. En precies wat je zegt, zwanger kunnen worden is niet vanzelfsprekend. Je mag echt van geluk spreken als je “gewoon” zwanger kan worden en een gezond kindje op de wereld mag zetten.
  Benay Vaneese onlangs geplaatst…REVIEW: Clinique Even Better Clinical Dark Spot CorrectorMy Profile

 7. Leuk om te lezen, ik heb me inderdaad al eens eerder afgevraagd waarom je jong moeder wilde worden. 🙂 Dit is ook wel een goed moment denk ik inderdaad, jullie hebben een eigen huisje, je bent klaar met je studie…

 8. Wat mooi geschreven, volgens mij heb je helemaal het juiste moment gekozen. Ik wil later ook kindjes maar eerst studie afmaken en een baan vinden. Kinderen staat nu nog niet op de planning;)
  Stephanie onlangs geplaatst…BloggersboekjeMy Profile

 9. Mooi omschreven…! Ik was zelf 23 toen ik zwanger raakte en 24 toen ik bevallen ben van onze oudste dochter. Ik vond het heel fijn om jong moeder te worden. Zo heb je ook straks, als je kinderen wat ouder zijn, nog een heel leven voor je…
  Geertje onlangs geplaatst…Werkplek inspiratie…My Profile

 10. Ik wilde ook graag jong mama worden, uiteindelijk hebben we het wel paar jaar over gehad voor we ervoor gingen en ik wilde toch graag zeker zijn van werk. Maar ik was 24 toen mijn zoontje geboren werd!

 11. Het is ook een grote droom van mij om jong mama te worden, maar eerst maar even een jongen overhalen haha 😛

 12. Mooi geschreven!
  Ik ben nu 15 dus denk nog niet echt over kinderen, al hoe wel ik later wel graag kinderen wil! Ik ben zelf ook Diabetes type 1 wat mij wel tegenhoud, ik wil niet dat mijn kind(eren) later hetzelfde hebben als mij… ik voel me namelijk niet echt fijn met mijn diabetes en ik vind het allemaal erg moeilijk … maar ik heb nog alle tijd om een vriend te vinden (haha) en om alles over na te denken!
  Liefs,

 13. Heel mooi beschreven. Een heel waardevol artikel dat ik zeker nog vaker ga lezen! Mooi dat je obstakels durft los te laten en je gevoel volgt. Daar wil ook naartoe:-)

 14. Heel mooi geschreven! Het komt ook echt binnen.
  Ik ben 18 jaar en nog helemaal niet bezig met kinderen of van hoe of wat. Ik leef meer onder het motto: ik zie wel. Ik weet uit eigen ervaring dat het nooit gaat zoals je zelf wilt dus ik kijk niet vooruit. Ik zal dus niet zeggen: ik wil kinderen. Maar ik zal wel zeggen: het lijkt me leuk om een kind te krijgen.
  Een heel mooi en inspirerend stukje Kelly!
  Susanne onlangs geplaatst…TIP: Schepsnoep bij IKEAMy Profile

 15. Mooi artikel! Mijn zus wil ook dolgraag kinderen (ze is 23 en haar vriend is 25) en ze hebben net een huis gekocht. Dit staat nu in de bouw maar ze moet nog afbouwen van zware medicijnen. Alles wat jij omschrijft; een huis, een vaste baan en dergelijke, dat weerhoudt hen er ook van. Ze wilde altijd al jong moeder worden; wellicht over een paar jaar!
  Sophie onlangs geplaatst…Photodiary #3My Profile

 16. Ik ken meerdere mensen die al jong kinderen hebben gekregen, zou het zelf niet willen. Puur en alleen omdat ik nog niet samenwoon en eerst een goede basis wil (lees: stabiel inkomen, of in ieder geval wel in staat zijn mijn kind op te voeden). Ik zou wel graag, als het lukt, zo rond mijn 25/26e kinderen krijgen. Vind dat een erg mooie leeftijd, voor mij dan :). Mooi geschreven, maar wil je wel een tip mee geven. Ik merk in meerdere artikels dat je interpunctie of woorden niet kloppen. Vind ik zonde, maar doet verder geen afbreuk aan je verhaal. Gewoon een tip!

 17. Wow, wat mooi en open geschreven! Ik besef nu ik dit lees dat ik echt (nog) niet die mamagevoelens heb. Als ik denk aan kinderen, denk ik alleen maar dat ik dan de rest van mijn leven moeder zal zijn met alle verantwoordelijkheden die daarbij komen kijken. In plaats van dat ik daar blij van word, maakt het me afhoudend. Ik vind het mooi om te zien dat je op zo’n jonge leeftijd al helemaal klaar bent dit avontuur aan te gaan en dat je daar je ervaringen over met ons wilt delen! …maar ik heb die kriebels totaal niet. Gelukkig geef ik les en kan ik altijd in bepaalde mate toch voor jongeren zorgen 😉
  Lidewij onlangs geplaatst…FOTD – Snow Angel Make-Up LookMy Profile

 18. Mooi geschreven Kelly! Ik ben 24 en zit op dit moment in een fase waarin ik erg twijfel. Enerzijds wil ik ook een jonge mama zijn en lijkt het me geweldig om met zen drietjes te zijn en leuke gezinsuitstappen te kunnen maken, maar langs de andere kant ben ik ook bang dat ik de tijd met mijn vriend zal kwijt zijn. Het is ook leuk met ons tweetjes, snap je? Vind dat een heel vervelend gevoel… Misschien kun je eens wat tips geven over hoe je nog voldoende tijd maakt als koppel?
  Vanessa onlangs geplaatst…Win € 25 shoptegoed bij Beauty-Licious!My Profile

 19. Ik vind het heel mooi dat je ervoor uitkomt dat het niet alleen maar om werk enzo draait, maar dat je moet kijken naar wat je gelukkig maakt. Dan maar niet zoveel materiele luxe, maar rijkdom in je hart. Zo waar… En dat zou in deze maatschappij best een beetje meer geaccepteerd mogen worden. Heet knap dat je dit al zo jong beseft hebt en om je niet te laten weerhouden door dit soort ‘belemmeringen.’ Je bent toch mooi goed terecht gekomen.
  Jenny onlangs geplaatst…January: a photo a day | Dag 15 t/m 21My Profile

 20. Heel erg mooi geschreven, mijn moeder wel zelf 24 toen ze mij kreeg, ook redelijk jong, en een jonge moeder hebben is alleen maar superleuk en gezellig 🙂 jong moeder worden lijkt me ook heel erg mooi 🙂
  Eline onlangs geplaatst…Picture Perfect #18My Profile

 21. Mooi omschreven! Ik wil zelf ook voor mijn 25e moeder worden, maar ben bang dat ik mijn vrijheid er (nog) niet voor wil opgeven. Ik denk dat, nu ik het nog zo voel, de tijd er bij mij nog niet rijp voor is. Hoe verliefd ik ook ben op m’n kleine neefjes en nichtjes, ik ben blij dat als ik thuis ben er alleen een kitten is die mijn aandacht vraagt (en vriend natuurlijk). Je hebt wel gelijk dat het niet gaat om de materiële waarde, maar om wat je in je hart voelt (toevallig heb ik een tatoeage die het zelfde betekend). Wie weet, wanneer het goed voelt dat ik me er aan over durf te geven.

 22. Leuk artikel! Een kindje krijgen is zeker niet vanzelfsprekend. Ik ben nu zelf 22 weken zwanger en ik ben 23 jaar. Mijn vriend is 24 jaar. We zijn nu 4,5 jaar samen. Zijn allebei afgestudeerd, we werken en we hebben een huisje. We zijn allebei dol op kinderen, dus waarom niet? Ik ben vanaf mijn 15e bijna elke week op stap geweest, een heleboel festivals af gegaan, elke zomer op vakantie geweest! Nu is het tijd voor wat anders 😉 En als je een kind hebt wil het niet zeggen dat je die dingen niet meer kan doen. Het zal misschien wel anders en zeker minder zijn! Maargoed, ik heb niks gemist hihi.

 23. @ Tessa ik heb diabetes type 1 maar dit is niet erfelijk, mijn dochtertje heeft geen diabetes. De kans dat mijn dochtertje diabetes krijgt is 4 % maar de kans dat je buurmeisje diabetes krijgt is ook 4%. Als je partner ook diabetes heeft wordt de kans wel groter. Diabetes en zwangerschap is heel complex, heb je dat artikel van mij erover gelezen? Ik kan me voorstellen dat dat je tegenhoud maar het is niet onmogelijk :). Dankjewel!

 24. @ Lisa Wauw 22 weken wat leuk! Gefeliciteerd!. Als je een kindje krijgt kun je ook avondjes uit (oppas) en dagjes weg, op vakantie enzovoorts. Je prioriteiten worden wel anders maar het is niet onmogelijk. Succes en geniet van je zwangerschap!

 25. Ah Manon en Bibian wat leuk, ik neem vanmiddag een kijkje naar jullie stukje erover!

 26. Ik ben op mijn 25e moeder geworden. Niet heel jong, niet heel oud. Ik wist heel zeker dat ik ruim voor mijn 30e kinderen wilde. Dat is gelukt. Ik wilde wel graag een goed CV opbouwen en in het buitenland wonen voordat ik zwanger zou worden. Ook dat is gelukt. Nu werk ik vanuit huis met mijn eigen bedrijfje en ben ik hartstikke blij. Ik was trouwens niet iemand die altijd al mama wilde zijn. Het heeft echt moeten groeien. Misschien dat dat ook nog uitmaakt.
  Jess onlangs geplaatst…Niet klagen maar dragenMy Profile

 27. Hoi Vanessa, ik snap je gevoel daarin. We kunnen niet meer zo vaak iets met tweetjes doen dan voorheen maar we genieten samen zo van ons drietjes. We plannen wel maandelijks, en als we willen vaker, een avondje uit, dan gaat Lana naar mijn ouders :).

 28. Hoi Janneke, dankjewel voor je berichtje. Ook dankjewel voor de feedback. Interpunctie en spelling is voor mij een struikelblok waar ik graag aan wil werken dus deze tips zijn meer dan welkom!.

 29. Dat zat je heel mooi Marieke, hoe kun je er 100% klaar voor zijn als we niet weten hoe het voelt om moeder/vader te zijn? Het is een levensles en je groeit erin, en het is het mooiste wat er is in mijn ogen. Het is wel een grote uitdaging die je pas moet aangaan als je denkt dat je alles wel stabiel hebt

 30. Ah dankjewel Desiree wat leuk! Ik ben ook heel benieuwd naar jouw blogje erover!

 31. Mooi omschreven! Ook ik ben een jonge mama, ben net 28 en Ella is nu 6 en Sam 3 jaar. Toen ik over kinderen nadacht besloten we na enkele maanden het toch uit te stellen, vanwege financiele redenen maar ook andere redenen, maar ergens is er iets fout gegaan met medicatie en de pil en hopla daar was Ella. Niet ongewenst maar een gelukje noem ik haar, ze kwam, zag en overwon. Ik had niet anders gewild, mijn leven is niet gegaan zoals ik gehoopt had, niet voor beide kinderen en niet voor mezelf. Maar als ik kijk naar nu ben ik blij dat ze er zijn en maken we nu met ons nieuwe gezinnetje wat van ons leven. Ik kan me geen voorstelling ervan maken hoe het zou zijn als ik ze niet had gehad.
  blogsvanmiranda onlangs geplaatst…Recensie/wat heb ik gelezen/13: Suzanne VermeerMy Profile

 32. Heel goed geschreven en erg boeiend om te lezen. Wel vind ik een stukje lastig waar je schrijft over je vriendin waar je op kraamvisite ging en schrijft; ‘zij is ook jong moeder en was dolgelukkig’. Het is het voor veel mensen ook te doen om geluk te bereiken, wat volgens mij helemaal niet te bereiken is via deze manier.
  Wat ik om mij heen zie is dat veel vriendinnen die kinderen willen/of hebben het graag willen om compleet te zijn en andere vriendinnen zien die ook gelukkig zijn met kinderen; maar je moet eerst zelf gelukkig en tevreden zijn met jezelf, daarna pas een kinderen beginnen. Een kind maakt jou niet gelukkig, wel word je er natuurlijk dolblij van en draagt het heus bij, maar het moet niet iets worden waar je je aan vast klampt snap je?
  Zelf heb ik geen kinderwens, en denk ik ook niet dat die zal komen maar ik sluit niets uit (want ik kan ook niet in de toekomst kijken ;)). Dat is natuurlijk ook heel persoonlijk maar ik heb zelf een vervelende jeugd gehad waardoor ik als ik zelf aan kinderen denk dat alleen maar daarmee vergelijk, ik wil die verantwoordelijkheid niet en ben blij als ik straks zelf gelukkig ben en kan zijn.
  Mirjam onlangs geplaatst…Nails vs Nails #1: WinterMy Profile

 33. Wat vind ik het mooi dat jij je dromen hebt nageleefd en dat je je over de obstakels die je zelf creëerde heen kon zetten. Dat is echt iets waar wat mij betreft heel wat mensen en ook ik een voorbeeld aan kunnen nemen. Het is toch een beetje de heersende mening tegenwoordig, eerst studeren, reizen, een carrière, geld en een huis voordat je klaar zou zijn voor kinderen. Dit heeft mij altijd een beetje gestoord want ik weet nu al zeker hoe graag ik kinderen wil en krijg het gevoel dat als ik die keuze zou maken de wereld er tegen zou zijn al moet ik me daar natuurlijk niets van aantrekken. Daarom vind ik het zo fijn dat jij gewoon je eigen keuzes hebt gemaakt en wat mij betreft weet ik dat ik mijn eigen keuzes niet moet laten afhangen van de mening van anderen en voorwaardes die ik mijzelf opleg. Ik weet zeker dat ik nu nog niet klaar ben voor kinderen, wel dat ik het heel graag eens wil, maar niet nu omdat ik zelf nog zo veel andere dingen wil doen maar dat kan over een jaar zo maar anders zijn.
  Hester onlangs geplaatst…10 redenen om vandaag te gaan sportenMy Profile

 34. Mijn moeder was 18 toen ze mij kreeg.
  Niet gepland, maar ze is er heel erg blij mee.. En ik ook!
  Mijn kindje heeft straks een oma van 47 jaar.. die nog volop in het leven staat.. Heerlijk vind ik dat!
  Zelf had ik nooit die drang om kinderen te krijgen, wel zei ik ‘stel dat ik de ware tegenkom en we willen toch kinderen, dan wil ik jong kinderen.’ Want ja, ik heb er erg veel aan gehad dat mijn moeder zo jong was en nog steeds…
  Maar ja, je kiest t leven niet altijd uit en dingen gingen anders. Nu ben ik nog nét 28 als ik voor het eerst mama wordt, dus in mijn ogen is dat oud.
  Maar goed, met mijn moeder naast mn zijde (en manlief uiteraard) komt dat helemaal goed!
  Nicole onlangs geplaatst…Not so Blue Monday!My Profile

 35. Jeetje Kelly wat mooi geschreven en zo herkenbaar. Ik ben 23 en inmiddels een maand en 2 dagen moeder van onze knappe Luuk. Ik moet eerlijk zeggen dat ik een brok in mijn keel heb. Ik ben zelf eerder met verlof gegaan omdat ik de hele zwangerschap in een hoekje heb gestopt want ik wilde mijzelf zo hard bewijzen op mijn werk, ik wilde een vast contract, collega’s die vertelde dat ze op mij konden bouwen en de waardering van mijn baas… Oei oei wat ben ik mezelf tegen gekomen.. En het erge is dat wegens economische redenen mijn contract niet verlengd wordt en ik dus per 1 mei geen baan meer heb en nu in mijn zwangerschapsverlof zal moeten gaan solliciteren.. Pfoe.. Daar heb je dan al je gevoel voor opzij gezet. Ik voel me hier heel erg schuldig over tegenover Luuk en mijn vriend. Had ik maar meer genoten van de prachtige tijd en erover gepraat met familie en vrienden.. Helaas is dat nu te laat. Ik hoop dat Luuk er in mijn buik niet teveel van heeft gemerkt en dat ik het nu kan goedmaken met een overdosis liefde! Aan alle mama’s in spe, geniet voor de volle 100% van je zwangerschap en volg je hart je weet nooit of een tweede kindje kunt krijgen dus overdoen kan niet altijd. En kelly, super hoe je schrijft en moeder bent, ik blijf je blog volgen en kijk met liefde je filmpjes! Liefs van mij en Luuk

 36. Hoi!
  Mij is vertelt dat het erfelijk is en dat het dus zeg maar 50% kans is dat mijn kindje het later zou kunnen krijgen! Wel erg fijn dat Lana er geen last van heeft! Ik ga het artikel een keer opzoeken en lezen, lijkt me erg interessant!
  Liefs
  Tessa onlangs geplaatst…Winactie : PortemonneeMy Profile

 37. Heel mooi geschreven! Ik vind het vooral heel mooi dat jij je niet hebt laten belemmeren door geld etc. maar gewoon je droom achter na bent gegaan.
  Ik wil zelf ook heel graag jong moeder worden. Mijn vriend en ik zijn 5 jaar samen maar wonen nog bij mijn ouders en ik vind het wel erg belangrijk om een eigen huisje te hebben maar daar zijn we hard naar opzoek. Ik hoop dat het ons dan is gegund om een kindje te krijgen.
  Anouk onlangs geplaatst…Shoplog: Ikea, Six en women at workMy Profile

 38. Ik heb je artikel met veel bewondering gelezen, en wat ben ik blij voor jou dat jullie droom is uitgekomen!

  ‘Vroeger’ had ik ook altijd een beeld voor ogen, op mijn 21e een eigen huis en op mijn 23e wilde ik ook graag moeder worden.
  Ik was alleen vrijgezel en op mijn 21e kreeg ik te horen dat ik chronisch ziek ben en raakte mijn baan kwijt. Hierbij stortte mijn oude droom dus volledig in elkaar. Het was niet langer mijn keuze meer wat en hoe ik iets wilde.

  Nu krabbel ik langzaam wat op en wordt mijn leven iets stabieler. Ik heb een vriend en ook hij heeft een kinderwens. Juist door mijn ziekte wil ik wachten tot hij klaar is met studeren voor wij op onszelf gaan en aan kinderen gaan beginnen. Die droom is er namelijk nog steeds!

  Fijn om jou mooie verhaal te lezen! Nu onze droom uitgesteld is reizen we graag en bezoeken we graag concerten. Wij realiseren ons ook dat dit anders niet gekund had.
  Gek hoe het leven kan lopen 😉
  Linda onlangs geplaatst…Waris Dirie | Het verhaal achter een topmodelMy Profile

 39. Ik wilde ook altijd al graag jong moeder worden, en gelukkig had mijn vriend (die 4 jaar ouder is) dezelfde gedachte. Inmiddels ben ik 25, ruim 3 jaar werkervaring opgedaan, 8 jaar samen met mijn vriend/man en inmiddels getrouwd, zwanger en beval ik als ik net 26 ben. voor ons perfect!
  Barbara onlangs geplaatst…20 weken zwanger: over de helft!My Profile

 40. Inderdaad weet je niet hoe het leven loopt. En ook met je grootste droom die is uitgekomen, een gezinnetje, kan je nog een heleboel wensen en dromen uit laten komen, en dit keer met zijn drietjes!
  Tamara onlangs geplaatst…40 weken zwanger!My Profile

 41. Mooi geschreven! En zet me ook aan het denken.. Maar op dit moment duurt het nog 2 jaar voordat ik afgestudeerd ben, en mijn vriend en ik wonen nog niet samen – al wel 5 jaar samen – maar hij studeert dit jaar af dus dan zal daar verandering in komen. We hebben het ook echt supervaak over kindjes, maar we willen ook allebei heel graag reizen … Maarja wie zegt dat reizen met een kind niet kan? Het zijn misschien inderdaad “je eigen obstakels” zoals je zo mooi zegt..
  Claudia onlangs geplaatst…LIEBSTER AWARDMy Profile

 42. Mooi geschreven zeg! Ik ben nu 27 en wil al een tijdje moeder worden. Toch houden een aantal dingen me tegen, ook inderdaad materialistische zaken. Maar ook dat mijn vriend en ik allebei ziek zijn. Aan de andere kant denk ik we zijn allebei nu al een hele tijd stabiel. Ook maak ik me dan zorgen om de zwangerschap en medicijngebruik. Als ik zie hoe jij met alles omgaat, petje af!

 43. Wat mooi geschreven, het ontroerde mij helemaal.
  Zelf ben ik pas 21 geworden en woon ik pas een paar maanden samen. Eerst dacht ik altijd dat ik rond mijn 25e kinderen wilde, maar nu ik en mijn vriend zo gelukkig zijn en ook goed voor onszelf kunnen zorgen denk ik wel dat het wat eerder gaat gebeuren.
  Ben sinds juni 2013 afgestudeerd aan een MBO opleiding. Helpende zorg en welzijn, en ik ben opzoek naar werk, nu heb ik niet zoveel uren bij mijn baan. Maar als ik een tijd gewerkt heb en misschien een vast contract of wat meer zekerheid dan wil ik ook wel kindjes. Het lijkt mij mooi om je geliefde en jezelf te zien in een kindje. Natuurlijk zal het zwaar zijn, maar als ik iedereen moet geloven krijg je er heel veel voor terug! 🙂

 44. Wauw bijzonder verhaal!! Ik wil ook enorm graag moeder zijn maar het is pas uitgegaan met mijn vriend dus helaas zal het nog even duren!!

 45. Wat heb je dat mooi geschreven, het leven zit vol wegen en soms moet je je eigen gevoel volgen. Hier op mijn 22ste zwanger, heel bewust maar niet evident daar ik nog getrouwd ben terwijl ik zwanger was ( en nee daarom zijn we niet getrouwd) maar ook nog moest afstuderen.
  Pas wanneer je kids hebt weet je wat pure rijkdom is, een simpele lach, aai, blik, vrolijke vuile snoet

 46. Ik heb altijd jong moeder willen worden. Ik woonde op mijn 20ste samen en besloot eerst mijn studie af te maken, het was nog maar een klein jaar. Op mijn 21ste was ik klaar met mijn opleiding. Gestopt met de pil, maar helaas na 2 jaar nog niks. Na een lang traject ben ik nu 17 weken zwanger en ben ik uitgerekend net na mijn 25ste verjaardag.

 47. Mooi stukje om te lezen. Goed dat je je droom achterna gaat, het leven gaat niet altijd zoals je het plant. Zelf hebben mijn vriend en ik ook besloten om ondanks dat ik midden in mijn studie verpleegkunde zit te stoppen met de pil en te kijken hoe het loopt. Dat wij hierin niet de enige zijn is fijn om te weten 🙂

  Liefs

 48. Wat een leuk stukje! Ik volg je al een tijdje op instagram en je lijkt me echt een oprechte meid! Ik ben ook jong moeder geworden. Was 23 toen ik m’n eerste kreeg en 24 toen m’n tweede geboren werd (dat is nu 8 weken geleden). Als je me vroeger verteld had dat ik op mijn 23ste moeder zou worden had ik het echt niet geloofd. Ik wilde carrière maken en zeker niet al zo jong een gezin. Nu ben ik 25 en ben ik getrouwd en heb twee kinderen. Het leven kan zo anders lopen dan je vooraf bedacht had! Herken veel in je verhaal. Heb een hele moeilijke eerste bevalling gehad met een lange (vooral mentale) nasleep. Toen ben ik ook gaan nadenken over mijn leven. Ik heb geleerd dat je gelukkig moet zijn met wat je hebt, want het kan zomaar anders worden/zijn. Geniet van je gezin!

 49. Wat heb je dat mooi verteld! Ik was op mijn 19e zwanger en mijn zoon werd vlak voor mijn 20ste verjaardag geboren… mama worden is altijd spannend, eng, mooi… of je nu 20 of 40 bent, voor elke moeder is het nieuw! Ik vond het fantastisch om jong moeder te worden! Reacties uit de omgeving zijn niet altijd leuk. Ik krijg soms nog de vraag of ik de zus ben van… NEE zijn mama!! haha.. mijn oudste is 9,5 en ik geniet volop van een partijtje voetbal en voel me ontzettend gelukkig met mijn kinderen!

 50. Heel mooi stukje, ik raakte er ontroerd van. Het maakte wat in me los.. Ik ben nu 22, en wil dolgraag moeder worden.. Die wens is echt heel sterk. Wat jij verteld over materiële zaken, en dat je je daardoor niet tegen moet laten houden sta ik toch wat anders tegenover. Ik woon samen, maar heb een tweekamer appartement, en om zolang je kindje bij je op de kamer te hebben vind ik geen fijn idee. Zeker omdat je niet weet wanneer je kunt verhuizen, aangezien we dit gekocht hebben. Verder zit ik in mijn eerste jaar van SPH, wat ook niet erg praktisch is.. Ik heb het er wel eens over met mijn vriend, en dan zijn we het er over eens dat als de praktische zaken er niet waren, dat we er dan voor zouden gaan. En dat is zó frustrerend! Het doet soms gewoon pijn om er niet voor te gaan. Dit klinkt misschien gek, en ik weet niet zo goed waarom ik het nu vertel, maar soms lijkt het alsof ik al moeder ben, maar dat het kindje er nog niet fysiek is. En dat voelt dan zo ontzettend leeg. Ik ben dol op mijn neefje van net 3 maanden, maar het doet me tegelijkertijd zo beseffen dat ik dit nu zo mis. En ook al ben ik ‘maar’ 22, toch kan die wens zo ontzettend sterk zijn. Wat niet altijd begrepen word door anderen, bijvoorbeeld vriendinnen. Maar het lijkt me zo mooi om een kindje te zien ontwikkelen, hem/haar daarin begeleiden, zoveel liefde te geven.. En dan denk ik weer aan die praktische zaken, maar ook dat ik er in mijn hoofd en hart zó klaar voor ben en dan kan ik daar zo verdrietig over zijn.

 51. Wat een mooi stukje heb je hier geschreven over mama worden. Ik heb veel bewondering voor je, dat je echt even keek naar wat jou gelukkig maakte en wat je wilde bereiken. Ikzelf wil het graag nog uitstellen. Ik wil rond mijn 30ste mama worden, denk ik. Natuurlijk kan het lot hier anders over beslissen, en kan het al vroeger zijn. Zou ik helemaal niet erg vinden. Maar ik wil graag eerst mijn leven op orde hebben. Ik wil een vaste job vinden, en wil graag eerst al in een huisje wonen met m’n vriend. Dan kunnen we starten met kindjes, als het voor ons beiden juist aanvoelt en we op ons plekje zitten 🙂
  Tiffany onlangs geplaatst…EOTD: Glam’Eyes HD Rimmel LondonMy Profile

 52. Wat ben jij toch een dappere en leuke meid, echt! Je komt zo sympathiek over en volgens mij heb je alles over voor je gezinnetje. Heel leuk om te lezen waarom je zo jong moeder wilde worden. Ik heb echt heel veel respect voor het feit dat jij je eigen ding hebt gedaan en je eigen dromen achterna bent gegaan, dat zegt wat over je. Ik hoop dat jullie heel gelukkig worden met z’n drietjes!

 53. Wat een mooi artikel. Ik wilde nooit zo vroeg mama worden, maar nu ik 5 jaar samen ben met mijn vriend en we een heel schattig neefje hebben, begint het wel te kriebelen. Echter wordt het voor mij een medische molen verhaal, waarbij ik weinig kans heb op een natuurlijke zwangerschap. En ik heb ervoor gekozen om eerst een gastric bypass operatie te ondergaan, dit is nu bijna een half jaar geleden, daarbij mag je het eerste anderhalf jaar na je operatie niet zwanger worden. Omdat wij ook niet willen wachten totdat ik ergens in de 30 ben, gaan wij na onze zomervakantie wel naar het ziekenhuis voor een aantal onderzoeken, om te kijken hoe het er voor staat bij mij. De gedachten daar over maken me soms wel bang, bang voor wat er komen gaat. Maar nu ik 34kg ben afgevallen, moet dat ook wel goed zijn voor een evt. zwangerschap. Moedig dat jij je verhaal hier verteld! Heel leuk om te lezen, heel veel geluk met zijn drieën!
  Cindy onlangs geplaatst…Wishlist: Esprit voor mijn vriend (en ook stiekem voor mijzelf)My Profile

 54. ik ben pas 16 maar vind het wel heel erg leuk om zo een verhaal te lezen! Ik ben totaal niet van het ver vooruit plannen en ik zie het daarom ook allemaal wel 😛 maar als ik er nu zo overna denk dan wil ik echt pas een kindje als ik bijna 30 ben xD
  pamela onlangs geplaatst…sleek blush by 3 palletMy Profile

 55. Wat een prachtig verhaal Kelly! Zwanger worden is niet ‘zomaar even iets’ en kan soms ook ontzettend lang duren voordat het echt gebeurd. Ik wil ook ontzettend graag jong moeder worden, ook voor mijn 25e. Mijn vriend en ik zijn bijna 4,5 jaar samen en ik weet zeker dat ik hem als mijn partner voor het leven wil en als de vader van mijn kinderen. Ik hoop dat we dit jaar samen kunnen wonen maar het vooruitzich van nu (willen we huren moeten we rond de 8,5 jaar wachten om hier in de regio te komen via de woonstichting…) dus hoop dat het veel eerder gaat lukken! Nogmaals Kelly, wat een prachtig blogje heb je geschreven!
  Kimberly onlangs geplaatst…Currently Love – Januari #2My Profile

 56. Wat een interessant artikel om te lezen, en je hebt het echt erg mooi geschreven! Goed dat je de keuze toch voor jezelf hebt gemaakt en je droom achterna bent gegaan! Zelf zou ik graag kinderen rond mijn 27ste willen, maar wie weet wat de toekomst brengt!
  liefs, Demi

 57. wauw, prachtig geschreven zeg! ik ben nu 23 en bij mij begint het ook al te kriebelen. ben bijna 9 jaar samen met mijn vriend waarvan we er ook alweer 6 samen wonen maar ook wij worden tegengehouden door het feit dat ik nog geen vast contract heb en al die dingen >.<
  femketje onlangs geplaatst…Trevor Sorbie – Beautiful Blonde Shampoo.My Profile

 58. Jonge moeder in spe

  Wow wat schrijf je dit mooi!!
  En begrijp groten deels precies wat je bedoeld!

  Wij zeiden vroeger ook altijd:
  Eerst kopen we een huis en dan nemen we kinderen!
  Nou daar ben ik hard van terug gekomen. Bij ons ging het allemaal niet vanzelf en had graag een jaar eerder moeder willen zijn!
  Maar nu zit er toch een heel klein beebje in me buik en hoop ik in mei mama te worden:)

  En met carriere en al goh het intresseert me niks tis dat ik wel wat moet blijven werken en me werk erg leuk vind maar het liefst ben ik denk ik straks lekker thuis met me gezinnetje!!

 59. Je hebt een mooi verhaaltje geschreven, maar ik vind het jammer dat je zegt dat je denkt dat een thuisblijfmoeder de beste carriere is die je als vrouw kan hebben. Hiermee vind ik dat je oordeelt over vrouwen die wél werken nadat ze kinderen hebben gekregen, en dat vind ik niet eerlijk. Natuurlijk kan iedereen hier verschillend over denken, maar uiteindelijk heb je wel gestudeerd om een beroep uit te oefenen en dan vind ik het zonde als je dat niet daadwerkelijk gaat doen.

 60. Mamu van Nena&Levi

  Ik heb een ander soort iets meegemaakt. Mijn plan was niet om zo jong mama te worden. Maar Door foutjes van huisartsen. We de mooiste foutjes van me leven. En idd nu is het zwaar. Maar heb het er wel voor over en werk keihard. Ik zorg dat me kindjes niks te kort komen!
  Jonge mama van 20 met 2 kindjes <3

 61. Mooi hoe jij dit zo openlijk hebt geschreven. Zelf ben ik 23 jaar en mijn vriend bijna 30 jaar. We hebben er bewust voor gekozen om aan kinderen te beginnen. Bij mij heb ik die moedergevoelens altijd al wel gehad en bij mijn vriend kwam die kinderwens ook geleidelijk.
  Ik was +/- 3 maanden gestopt met de pil en het was al raak. We waren net 7 maanden samen, allebei nog thuiswonend en ik net klaar met mijn opleiding.
  We hebben zijn toen vrij snel aan een koopwoning gekomen en 2 weken nadat we waren verhuisd werd ons zoontje geboren, inmiddels is hij 1,5 jaar.
  Ik moet zeggen dat ik niet meteen op een roze wolk zat, het ging allemaal erg snel (verhuizen, bevalling).
  Het contact met mijn vrienden is verwaterd, maar met de vrienden van mijn vriend is het juist wat meer geworden. Die zijn allemaal rond de 30 jaar en ook met kids.
  Dus daar heb ik meer een klik mee dan met mijn vroegere vrienden.
  Ik werk zelf 3 dagen per week en dat is goed te combineren met de zorg voor C.
  Alhoewel ik moet zeggen dat het af en toe erg zwaar is. We willen wel graag een broertje/zusje voor C. maar momenteel ben ik er zelf nog niet aan toe.

 62. In eerste instantie wilde ik ook jong moeder worden, maar omdat heel veel mensen uit mijn omgeving jong ouders werden ben ik er anders over gaan denken. Ik ben iemand die zoveel mogelijk uit het leven wil halen, en ik hoor juist váák verhalen om me heen van veel jonge ouders die heel veel dingen niet kunnen doen vanwege de kosten die een kind hebben met zich meebrengt. Ik heb bijvoorbeeld een nichtje van 3 en mijn vriend en ik gingen met haar naar het zwembad. Zijn neef (28) heeft een zoontje van 3, dus wij dachten: kan hij leuk mee! Dat kon dus niet, want er was geen geld. En zo gaat het heel vaak, dat ze niet mee kunnen om leuke dingen te doen. En dan hebben beide ouders een vaste fulltime baan! Dat lijkt mij dus verschrikkelijk. Ik doe constant leuke dingen met m’n nichtje en zou het een hel vinden om dat niet met m’n eigen kids te kunnen doen. Vandaar dat ik het dus lekker nog wat jaartjes uitstel.
  Chrystal onlangs geplaatst…17 manieren om je keuken een upgrade te gevenMy Profile

 63. Hi Kelly! Ik ben op je blog gekomen door mascha’s filmpje en wat is het leuk om een mamablog te lezen!
  Zelf ben ik 4 weken geleden bevallen van mijn eerste kind, een zoon! Ik ben in mei 21 geworden en dus ook heel jong mama.
  Ik herken me ontzettend in jouw verhaal. Altijs geroepen dat ik jong moeder wilde worden en wat voel ik me gezegend met het feit dat ik dat ook mag meemaken.
  Mijn man heeft al sinds zijn 18e een vaste baan, we hebben een mooi huisje en redden we het op een salaris zodat ik thuis blijf mama kan zijn. Natuurlijk kan niet iedereen hier voor kiezen, maar ik ben blij dat ik dat wel kan.

 64. Wat een leuk stukje en wat herkenbaar!

  Ik heb ook altijd al jong moeder willen worden. Misschien omdat ik dat voorbeeld ook altijd heb gehad. Mijn oma was 19 toen ze mijn moeder kreeg en mijn moeder was 20 toen ze mij kreeg. Dat doe ik hen niet na, ik ben nu 23. Ik ben een afgestudeerd maatschappelijk werker met een goede baan. Afgelopen jaar ben ik getrouwd, mijn man is 33. Doordat mijn man 10 jaar ouder is ben ik in een vriendengroep terecht gekomen die allemaal kinderen hebben. Zij geven mij het mooie toekomstplaatje dat het hebben van kinderen, een carrière en een leuke vriendengroep perfect samen gaat. Geweldig en wat lijkt het me fijn dat we daar straks ook ‘bij horen’. Ook mijn man heeft een sterke kinderwens en wil liever vandaag dan morgen proberen om kinderen te krijgen.
  Ik vind het onwijs knap dat jij je gevoel heb gevolgd en er niet voor heb gekozen om eerste een carrière op te bouwen! Echt waar! Ik zou willen dat ik daar iets meer van had! Ik kan dat gevoel namelijk slecht loslaten. Mijn tweede jaarcontract loopt tot mei en voordat ik weet of mijn contract verlengt wordt durf ik nog niet te proberen om zwanger te worden. Het lijkt mij namelijk een nachtmerrie om zonder werk te zitten (na die duizend sollicitaties die ik heb gedaan), al is het financieel voor ons geen probleem. Wij hebben een ruime koopwoning die mijn man in zijn eentje kan financieren. Maar toch durf ik geen grote beslissingen te nemen in deze onzekere periode. Maar daarnaast kunnen we niet wachten om echt te proberen om zwanger te worden. Ik blijf steeds twijfelen. Het ene uur denk ik, whatever! We gaan ervoor! Komt allemaal vast wel goed. Maar het andere uur denk ik, wat maken die paar maanden nou uit. Je contract wordt vast verlengt en dan gaan we er gewoon tegenaan. Geduld…
  Ik ben in ieder geval een paar weken terug gestopt met de pil. Zodra ik meer zekerheid heb over mijn job, gaan er ervoor! En dan heeft mijn lichaam wat tijd om de ‘ontpillen’.

  Bedankt voor je mooie artikel!

  Liefs, Mouke

 65. Wauw mooi artikel.
  Zoveel mensen die alleen maar aan salaris en vakantie denken. Lijkt me ook niks te weten dat je geen kinderen kan krijgen..

 66. Hi kelly!
  Mooi geschreven.
  Ik wilde zelf ook altijd al jong mama worden. In mijn pubertijd riep ik dat ik voor mijn 22e mijn eerste kind wilde!
  Natuurlijk heb je een aantal dingen daarvoor nodig, onder andere een vriend/man die dat ook wilt, plus dat sommige meiden/vrouwen niet ‘zomaar even snel’ zwanger worden.. Ik ken mijn vriend gelukkig sinds dat we beide 17 waren en het scheelt dat hij ook jong vader wilde worden.
  Uiteindelijk werd ik op mijn 22e zwanger na 4 maanden gestopt te zijn met de pil(vrij snel dus, lucky us!) en beviel ik op mijn 23e.
  Ondertussen zijn we ruim een jaar verder en ben ik alweer zwanger van onze 2e! Deze keer zelfs al in ronde 1… Daar schrokken we beiden wel even van, maar ik ben ontzettend blij dat het ons zo makkelijk af gaat.
  Dus deze zomer zijn we ouders van 2 kindjes!

  Liefs x Mammie Sam

  https://mammiesam.wordpress.com/
  Mammie Sam onlangs geplaatst…Draagdoeken en dragersMy Profile

 67. Ik was zwanger op mijn 22e en bevallen toen ik net 23 was. Ik wilde ook altijd vroeg moeder worden. Ik ben inmiddels ook al 2 jaar getrouwd en bijna 10 jaar samen met mijn man. Mijn moeder was zelf ook 23 toen ze mij kreeg en de band die ik met haar had was heel sterk. Helaas heeft ze de geboorte van onze zoon niet mogen meemaken, maar ik weet zeker dat ze trots op me is!

 68. Ik ben 18 jaar en bevallen op 08-02-17.
  Ik heb alles goed voor elkaar, genoeg inkomen, huis met 4 slaapkamers. Een relatie van 2 jaar. Sociale mensen om mij heen en ik ben ziels gelukkig.
  Het is prachtig om een kindje te kunnen krijgen. In de zwangerschap had ik nog niet veel voor elkaar maar ik wilde voor dit kindje gaan en heb er ook alles aan gedaan. Ik had zelf te maken met slecht achtergrond en ik woonde nog in een instelling. Maar ik heb alles geregeld voor ik 25 weken zwanger was. Wij hebben een prachtig dochtertje van 4 maandjes en wij kunnen niet meer zonder Jenna! Zo compleet zijn wij nu, een echt gezin. Mensen oordelen veel omdat ik de zo genoemde “tienermoeder” ben. Maar ik heb tenminste alles goed voor elkaar, dat kun je soms zelfs niet van een moeder van 30 zeggen.

 69. Wat een leuke tekst heb je geschreven!
  Zo herkenbaar!
  Ik werd mama toen ik 23, 25 en 26 jaar was.
  En ik zou het zo weer overdoen!

  Heerlijk, om mijn kinderen op te voeden terwijl ik zelf nog jong en jeugdig ben.
  Ik dans en spring met ze mee.

  Mensen dachten vroeger met regelmaat dat ik mijn oudste zijn grote zus was.
  Dat is toch beter dan dat ze mij voor zijn oma aanzien, haha.

  Nu ben ik 36 en mijn kids 9, 10 en 12 jaar.

  Allemaal nog een heel leven voor ons.

  We wonen in een eenvoudige tussenwoning, maar geluk hangt bij ons niet van materiële spullen af!

  Het is wat je zelf van het leven maakt!

 70. Pfff..Leonie bunk ..stond jij ook in het blad vrouw van de Telegraaf ?
  Ik heb zelf een schoonheidssalon,maar wat een lagen foundation heb je op je gezicht .Ik zou wel eens een foto van je zonder make up willen zien en dan kijken of de mensen je nog steeds zo jong inschatten qua leeftijd.Denk het niet !

 71. Amaᴢing things here. I’m very glad to look your pߋst.
  Thank yoᥙ so much and I am looking foгward to touch you.
  Will you kindly drop me a mail?
  swains onlangs geplaatst…swainsMy Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.