loibress1

Als je de titel van dit artikel leest klinkt het nog best wel leuk, the red party, een feest met dresscode rood? Nee, daar ga ik het vandaag niet over hebben. Ik ga het hebben over iets veel persoonlijkers, en dat is je menstruatie. Dit artikeltje kan voor sommigen misschien een beetje TMI zijn maar weetje, volgens mij is 98% van mijn bezoekers vrouw en is het echt geen geheim dat we allemaal bekend zijn met dit feestje. Rondom het moederschap, zwanger zijn, ontzwangeren, hormonen is de menstruatie gewoon niet weg te denken.

Ik ben 1,5 jaar vrij geweest van dit feestje. In mijn zwangerschap was ik niet ongesteld maar ook als je borstvoeding geeft dan blijft in de meeste gevallen je menstruatie nog een hele tijd uit. Zo was dit ook het geval bij mij, pas toen Lana 10 maanden oud was werd ik voor het eerst weer ongesteld. Ik ben dus 1,5 jaar niet ongesteld geweest en jullie zullen wel begrijpen dat ik dit totaal niet gemist heb.


libress4

Ineens was het weer tijd om maandverband in huis te halen en dat zijn toch niet mijn beste vriendinnen. Als ik thuis ben dan vind ik het weggooien ervan nog niet zo’n probleem maar onderweg merk ik dat ik het niet fris vind. Libresse heeft volgens mij doorgehad dat vrouwen dit geen frisse bezigheid vinden en heeft hier iets op bedacht. Dankzij het nieuwe Roll.Press.GoTM weggooi-systeem van Libresse is wegwerpstress verleden tijd. Zo kun je je maandverband altijd hygiënisch, discreet en geurloos afsluiten en onopvallend weggooien, waar je ook bent. Je gebruikte maandverbandje rol je in de verpakking die om het maandverbandje heen zit, dit rolletje druk je dicht en kun je discreet en hygiënisch weggooien. Dat vind ik dus ideaal voor onderweg. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je je maandverband opvallend ergens weg hoeft te gooien, ook is dit tevens een stuk frisser dan voorgaande manieren.  Als we dan toch die ongesteldheid moeten doormaken, laten we het dan voor ons zelf zo makkelijk mogelijk maken.  Voor meer informatie over dit systeem van Libresse klik je op deze link.

libress2

lobress3

Tip: Ook fearless leven? Neem dan een kijkje op : libresselivefearlesschallenge.nl en ga de uitdaging aan.

 Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen. Meer mama’s die borstvoeding geven die een tijdje niet ongesteld hoefden te zijn? Of was jouw red party al weer vroeg begonnen? En een vraagje aan alle dames: Wat doe jij om je menstruatie zo aangenaam mogelijk te maken? Wat vinden jullie van dit Libresse systeem? Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties, laat ze achter in de comments van dit artikel.

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

sponsored

Advertisement

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

23 gedachten over “Vrouwenpraat : The red party”

 1. Ik ben het alweer een tijdje helaas maar mag van mijn gyn doorslikken haha dus doe ik met liefde! Wel moet ik het binnenkort weer keer laten komen want ik ga bovenstaande uittesten haha! Dus dan wel zo handig…

  Ennuh zeker geen TMI want zoals je zegt… elke vrouw heeft ermee te maken!
  Nicole onlangs geplaatst…Mijn eerste zwangerschap shootMy Profile

 2. Ik had het ook al op TV gezien! Heel handig dat weggooisysteem! Ik gebruik eigenlijk altijd tampons, ook ‘s nachts. Voor mijn zwangerschap was ik altijd heel lichtjes ongesteld dus ik hoop dat het na mijn zwangerschap ook gewoon weer hetzelfde is… Maar we zullen zien! Ik hoop ook lekker lang geen red party te hebben, als borstvoeding lukt haha.
  Manon onlangs geplaatst…DIY: 9 maanden fotoboekMy Profile

 3. Mijn zoon is bijna 2 maand en ik ben ook al weer 2 keer ongesteld geweest dus dat borstvoeding fabeltje geloof ik niet in, was bij de eerste ook al niet zo. Ik slik dus ook de pil bij borstvoeding en die slik je constant dus het komt ook nog is onverwacht. Ik vind maandverband sowieso vies dus ik houd het maar lekker bij tampons haha

 4. Goed dat je er over schrijft! Handig dat systeem, veel fijner en hygiënischer inderdaad. En hoe ik mijn menstruatie zo aangenaam mogelijk maak? één woord : chocola 😛

 5. Ik slik zelf de pil en die slik ik door, want voor mij is ongesteld zijn echt afzien. De buikpijn trek ik nog wel, maar de bijkomende migraine. Vreselijk. Ik krijg meestal eens per 2 a 3 maanden een doorbraakbloeding en dan stop ik een week met de pil. Dan een paar dagen afzien en zo min mogelijk doen. Klinkt als een handig systeem van Libresse. Zelf gebruik ik altijd tampons. Daar zouden ze ook zoiets bij moeten leveren trouwens! Ik heb altijd zelf zakjes bij me, maar zou wel handig zijn.
  Marion onlangs geplaatst…Zomaar 10 vragen: De antwoordenMy Profile

 6. Ik krijg deze week een testpakket thuis om zelf te testen en om uit te delen aan vriendinnen. Ik ben erg benieuwd of die plakstrip van toegvoegde waarde gaat zijn.

 7. Ik ben echt drie dagen ziek tijdens mijn menstruatie, helaas. Op die dagen is paracetamol mijn beste vriend. Ik ben er dus maar al te goed bekend mee. Deze wil ik wel graag eens proberen nog.
  Milou onlangs geplaatst…Bloglights Alert!My Profile

 8. Handig! Moet ik ook maar eens gaan uitproberen, want zo’n vuilnisbakje in een toilet openen en zien dat er een opengerold maandverband in ligt is echt heel erg vies! Meestal gebruik ik wel tampons, maar daar zouden ze ook wel zo’n systeem mogen vinden om je gebruikte tampon in te doen haha!
  Kim | Kimsbloglife ♥ onlangs geplaatst…Shoplog Vero Moda, Hema,…My Profile

 9. Meestal gebruik ik tampons en die stop ik in een zakje of rol ik in een toiletpapiertje. Ik heb daar eerlijk gezegd nog nooit een probleem in gezien. Als mensen dat niet doen, is het natuurlijk wel goor..

 10. Als ze dat bij OB en alle andere tampon merken nou OOK gaan doen, dan ben ik helemaal tevreden! Goed idee dat Libresse het doet, nu de rest nog!
  Ik wikkel mijn dingetjes altijd in ‘n toiletpapiertje. En nee, dat is inderdaad niet fris!

 11. De pil slik ik zo vveel mogelijk door. Nu helaas een doorbraak en ben ik even gestopt. Mweh stomme buikkrampen! Die maandverbandjes zijn inderdaad niet zo prettig als je in een openbare omgeving bent! Maar tampons wil ik gewoon niet proberen… vind ik een eng idee haha!
  Eilish onlangs geplaatst…Media ♥ What’s on my MP4 #3My Profile

 12. Handig systeem! Dit mogen ze ook wel maken bij goedkopere merken maandverband, ik koop altijd een huismerk van de Lidl. Prima verband, maar niet zo’n systeem. Daarom koop ik als ik bijvoorbeeld op vakantie ga wel eens van die wegwerpzakjes, die werken ook prima gelukkig! Ik heb meestal niet zo’n last van mijn menstruatie gelukkig, alleen heel erg last van mijn rug vaak. Daar smeer ik dan meestal Counterpain (een soort tijgerbalsem maar dan een stuk sterker) op en dat helpt wel. En rustig aan doen – oh, en chocola 😀
  Linda onlangs geplaatst…TAG | Random questions.My Profile

 13. Ik geef nu 3 maanden borstvoeding en ben nog niet gaan menstrueren. Na 10 weken een mirena laten plaatsen en daar ben ik wel van gaan vloeien.. dat kan nog een half jaar duren…

 14. Ik had altijd een hekel aan ongesteld zijn, maar ik hoop nu al maanden dat ik weer eens ongesteld word.
  4.5 maand ben ik gestopt met de pil slikken om te kijken hoe mijn cyclus is om vervolgens voor een kindje te gaan. Maar ik ben nog geen enkele keer ongesteld geworden. Hier word ik erg onzeker van, maar de huisarts zegt dat ik nog maar paar maanden moet wachten. Nooit gedacht dat ik dit dus ooit zou zeggen maar ik hoop dus dat ik snel ongesteld word!

 15. Bij mijn oudste was ik na drie maand ongesteld geworden ondanks dat ik borstvoeding gaf. Mijn dochtertje is nu 6 maand en ben nog steeds niet ongesteld. Ik heb gelezen dat dit KAN komen doordat de melkproductie een bepaald hormoon remt dat zorgt dat je ongesteld wordt. Het schijnt ook dat wanneer jij je kindje minder hoeft te voeden doordat je kindje groente en/of fruit krijgt en doorslaapt de melkproductie minder gestimuleerd wordt het hormoon weer ruimte heeft om zijn werking te doen en je dus weer ongesteld wordt. Ik ben er niet treurig om dat ik het nog niet weer ben 🙂

 16. Ik lees van heel veel meiden dat ze de pil slikken of de nuvaring gebruiken. Weten jullie de risico’s van het tot je nemen van hormonen uit de 3e of 4e generatie?
  Stolsels! Bloedpropjes.

  En nu zul je denken dat overkomt mij nooit. Nou, ik dacht dit ook tot ik drie jaar geleden getroffen werd door een CVA oftewel een herseninfarct. Ik was 24 en wist niet wat me overkwam. De artsen wijten het aan de hormonen, die ik nu dus ook niet meer mag gebruiken.
  Ik wil niemand bang maken, maar wel informeren en aan het denken zetten.

 17. Ha, herkenbaar! Deze week is mijn week, dus zit er helemaal in.. 😉 Ik heb die reclame ook gezien, maar toen ik gister zelf een inlegkruisje verwisselde, kwam ik er nog eens over aan het nadenken. Wat ik namelijk doe: ik wikkel het oude inlegkruisje in een wc-papiertje en dán pas maak ik de nieuwe open. Hoe moet je de oude weghalen, de nieuwe openen, die erin plakken en dan pas de oude in het wikkeltje rollen?? Lijkt me erg onhandig, haha! Of valt dat in de praktijk wel mee?
  Desiré onlangs geplaatst…“Hoeveel spaghetti voor X personen?” Vandaag 5x spaghettimeters!My Profile

 18. Ik ben helemaal geen fan van maandverband, maar vind dit wel een geniaal idee van libresse! Ik neem trouwens altijd van die hygiënische zakjes mee als ik ergens heen ga. Dan ruik je het niet, en is het netjes opgeruimd.
  Marjolein onlangs geplaatst…De strijd begint hier!My Profile

 19. ik was oook voor 1.5 niet ongesteld ivm zwangerschap en borstvoeding. Daarna 3 keer en was ik weer zwanger (gewenst) en weer 1.3 niet ongesteld 😀
  Na mijn twede kind ben ik naar de mooncup overgestapt. Een andere wereld tov vieze manverband en lekkage en hoe moet ik nu de oude weghalen en weggoien en het nieuwe openen als in een toilet in een horeca of op mijn werk. nee dus. ik heb de mooncup al 3 jaar en zal nooit terug naar tampons of nog ergen maandverband

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.