Uitslag enquête Kellycaresse.nl

uitslag enquete

Een tijdje geleden vroeg ik jullie om een enquête in te vullen omdat ik erg benieuwd was naar jullie interesses, tips en wat jullie allemaal leuk vinden om te lezen. Ik liet stagiaire Annemieke de enquête vormgeven en de gegevens analyseren en vandaag kom ik bij jullie terug met de uitslag. Allereerst wil ik jullie allemaal bedanken voor het invullen van de enquête. In totaal waren er 664 respondenten, wat ik echt een super groot aantal vind. Inmiddels bezoeken maandelijks zo’n 53.000 unieke bezoekers mijn blog (ongelooflijk veel!) dus als daarvan 664 bezoekers een enquête invullen dan is dit niet heel representatief voor de gehele doelgroep. Toch denk ik dat veel trouwe lezers en bezoekers deze hebben ingevuld en van 664 personen kan ik ontzettend veel leren! Ik was benieuwd hoe oud jullie zijn, woonsituatie, relatiestatus en of jullie zelf moeder zijn, mommytobe of een kinderwens hebben.  Ook vroeg ik me af hoevaak en op welke tijden jullie de blog bezoeken en welke onderwerpen je dan het liefst bekijkt. Ik heb daarin veel inzicht gekregen waar ik veel mee ga doen. Ook zaten er hele fijne tips tussen. Ik ben blij dat jullie kritisch zijn omdat ik daar het meest van kan leren. Ook zaten er onwijs veel hartverwarmende complimentjes tussen, dankjewel! Benieuwd naar de samenvatting van de uitslag? Klik dan op lees meer.

Eerst de algemene gegevens:
Enq1

Geslacht: Zelf denk ik hier dat twee vrouwen een foutje hebben gemaakt, de e-mailadressen die deze twee invulden, hebben namelijk wel gewoon vrouwennamen. Leuk om te zien dat jullie vrijwel allemaal vrouw zijn 😉 Of mannen vullen liever geen enquête in, dat kan ook. Mijn vader is bijvoorbeeld mijn trouwste mannelijke fan ;).
Enq2

Relatiestatus: Ik vond het erg leuk om te zien hoe jullie relatiestatus eruit ziet. Het merendeel van jullie heeft een relatie en het verschil tussen de singles en de getrouwde lezers is niets eens zo groot.

Enq3

Woonsituatie: Om een goed beeld van jullie te krijgen is het leuk om te weten hoe jullie wonen. Het merendeel van jullie woont samen en ik kan me dat ook goed voorstellen aangezien ik mijn onderwerpen erg richt op samenwonen, gezinnetje hebben enzovoorts. Ook woont een groot deel nog bij haar ouders en een deel op zichzelf.

Leeftijdscategorie: Omdat de vraag over de leeftijd een open vraag was, heeft het best veel tijd gekost om dat precies uit te zoeken, maar dat geeft niets.  Het grootste deel van jullie valt, zoals ik al dacht, in de categorie 21-25 jaar, namelijk 280 mensen. Daarna komt de categorie 26-30 met 155 mensen, gevolgd door de categorie 16-20 jaar: 120 mensen. De groepen daar omheen zijn wat kleiner. Juist leuk dat mijn blog zoveel leeftijden aanspreekt. De groep 10-15 komt op een mooie vierde plek met 47 mensen, daarna de categorie 31-35 met 35 lezeressen en daarna de 36-40 met 15, de 40-50 ook met 15 en zelfs 50plussers lezen mijn blog, super leuk! Er zijn er in elk geval drie 50plussers die mijn enquête hebben ingevuld.

Enq4

Al moeder of kinderwens? Het is voor mij natuurlijk ook erg leuk om te weten of jullie kinderen hebben. Ik zou mijn blog namelijk onder de categorie ‘mommyblogs’ zetten maar lifestyle blog van een moeder dekt ook de lading.  Ik schrok er van hoeveel van jullie nog geen kinderen hebben. Ik dacht echt dat dit aantal hoger lag. Dat zie ik als een compliment, dat betekent dat mijn schrijfstijl en de onderwerpen die ik deel, niet enkel voor moeders interessant zijn. Ook als niet moeder kun je hier terecht voor onderwerpen waar je je mee kunt identificeren. Best veel van jullie hebben wel een kinderwens maar ook een aantal geven aan geen kinderwens te hebben. Leuk dat je dan toch met plezier en regelmaat op mijn blog komt kijken.

Enq5

Waar ken je mijn site van? Ik vind het leuk en handig om te zien waar jullie vandaan komen. Op zich was het ‘overig’ antwoord misschien niet zo tactisch, het had namelijk ook kunnen zijn dat je door vriendinnen getipt werd voor mijn blog en dat is met ‘overig’ niet goed eruit op te maken. De helft van de respondenten kent mijn blog via een andere blog, maar ook social media en Youtube scoren goed.

Enq6

Wanneer bekijk je mijn blog? Het is voor mij heel handig om te weten op welke tijden jullie mijn blog graag bezoeken. Zo weet ik namelijk wanneer ik het best mijn berichten online kan zetten. Nu doe ik dat erg vroeg en zo te zien komt dat ook goed uit, het grootste deel leest namelijk gezellig mee vanuit bed ‘s ochtends! Soms deel ik een middagartikel en ook die worden goed bekeken. In de avond is het wat rustiger blijkt uit de enquête.

Veel van jullie komen elke dag langs, een aantal zelfs een paar keer per dag.  Dat is superleuk om te weten! Een deel komt een paar keer per week langs, anderen een paar keer per maand. De antwoorden hiervan zijn heel wisselend en daardoor moeilijker te analyseren.

Zou je de site aanraden aan anderen? Eigenlijk is er bij deze antwoorden bijna geen verschil met de vraag daarna: ‘dit is waarom ik je blog te gek vind’. Daarom neem ik deze nu samen mee onder dit kopje.

Het overgrote deel van jullie vindt het leuk dat ik zoveel verschillende onderwerpen behandel en zou mijn blog daarom ook aanraden bij anderen. Veel anderen vinden de artikelen lekker lezen en vinden mijn blog erg gezellig overkomen. Er zijn ook mensen die van mijn artikelen leren en dit willen doorgeven aan andere moeders of mommytobe’s. Veel mensen geven aan herkenning te vinden in mijn blog. Ook geven een heleboel aan dat ze mij ‘zo lekker gewoon’ vinden en daarmee heel ‘echt’. Geen perfect plaatje maar gewoon de realiteit. Dat is iets waardoor ze identificatie kunnen vinden en dit bevelen ze graag aan.

Niet iedereen zou mijn site aanraden. Sommigen geven aan dat ze geen vrienden hebben die blogs lezen of hier nooit met anderen over spreken. Ook waren er een aantal zwangeren die er niet over praten omdat de zwangerschap nog een verrassing is voor anderen. Een struikelblok voor velen is mijn schrijfstijl en met name spelling. Dat is een reden dat ze de blog niet aan anderen zouden aanbevelen. Daarentegen zijn er een heleboel die aangeven dat ze daar verbetering in zien en dat ze zich er niet aan storen omdat ze met veel plezier een bezoekje aan mijn blog brengen en omdat ze zien hoeveel energie en passie ik erin stop.

Verder vinden jullie de blog persoonlijk en herkenbaar en zijn er een aantal moeders die mijn mommy-artikelen verslinden. Er zijn zelfs mensen van jullie die iets leren van mijn artikelen of mij als voorbeeld zien, ontzettend leuk om te lezen natuurlijk!

enq8

Heel leuk om te zien dat artikelen over moederschap zo goed bevallen! De afbeelding is onduidelijk maar de drie best scorende artikelen zijn de Photodiary, persoonlijke artikelen en updates en alles wat ik over het moederschap deel. Daarnaast worden de vlogs erg goed ontvangen. De onderwerpen zoals food (recepten), beauty en fashion zijn persoonsafhankelijk of iemand dit aanspreekt. Trouwen is ook een erg populaire rubriek, jammer dat ik maar een keer kan trouwen ;).

Minder leuke artikelen: Je kunt natuurlijk niet alle artikelen leuk vinden. Opvallend is dat veel van jullie gewoon alle artikelen lezen: super leuk! Maar er zijn er ook een aantal die liever geen beauty-artikelen zien. Ook fashion wordt iets minder door jullie gewaardeerd en een enkeling kijkt niet naar recepten. Reviews en ‘wat doe jij van 9 tot 5’ valt ook wat minder in de smaak en sommige lezers kunnen zich wat minder vinden in de mommyblogs omdat ze zelf (nog) geen moeder zijn. Ook erg begrijpelijk natuurlijk! Persoonlijke verhalen van lezers vinden jullie ook wat minder interessant, jullie lezen liever over mij. Dat is natuurlijk een eer om te horen! Het onderwerp army wife valt ook bij sommigen erg in de smaak, anderen geven aan dat ze de titel niet prettig vinden dus daar ga ik wat aan doen. En sommigen vinden het onderwerp niet leuk maar willen in personal updates meer lezen over het leven als vrouw van  een man die veel van huis is.

Tips: De meeste van jullie vinden dat ik lekker zo door moet gaan, fijn om te horen! Ook wordt er door een aantal aangegeven dat ik me niet druk hoef te maken om de kritiek die ik over me heen krijg. Dat ze hopen dat dit mij niet zo raakt omdat ze juist zo blij worden van mijn blogs.

Eén reactie: ‘ik heb eigenlijk niets op te merken (en ik ben heel kritisch)’, viel me op. Dat is echt leuk om te lezen. Sommigen van jullie missen een beetje balans op de site, zo behandel ik moederschap voor sommigen wat teveel.  Sommigen missen wat structuur op de site en ook daar ben ik mee bezig om daar een duidelijker schema in te krijgen. Veel mensen zijn kritisch op mijn schrijven, wat ik ook wel verwacht had en waar ik ook mee eens ben. Ik weet dat mijn Nederlands niet super goed is, maar gelukkig zien sommige lezeressen ook dat er wel verbetering is en dat ik goed op weg ben :).  Natuurlijk blijf ik hieraan werken en heb ik iemand stand-by om mij te helpen met spelling. Sommigen van jullie hebben liever wat minder vlogs, maar een stuk meer mensen zien liever wat meer vlogs. Ook gaat het soms over de beeldkwaliteit van de vlogs. Nu had ik bij het invullen van de enquête natuurlijk nog niet mijn nieuwe camera, dus ik hoop dat jullie de kwaliteit intussen al een stuk fijner vinden.
Verder zijn er ook individueel veel tips gegeven die ik allemaal in me heb opgenomen en waar ik momenteel aan werk om te kijken wat ik daarvan toepas en wat ik graag blijf doorzetten.

Site omschrijven in één zin:  Jullie vinden het gezellig om bij mij op bezoek te komen en vinden het fijn dat ik zo eerlijk en persoonlijk schrijf. Veel geven echt aan dat ze het gevoel hebben ‘mij persoonlijk te kennen’ en dat zie ik als een mooi compliment. Woorden als ‘geweldig’, ‘positief’, ‘origineel’, ‘liefdevol’ en ‘verslavend’ doen mij natuurlijk ontzettend goed! ‘Knusheid, warmte, een lekker warm kopje thee/chocolademelk gevoel’ Zo leuk! De meerderheid gaf aan dat ze mij een hele positieve en dankbare instelling vinden hebben die heel aanstekelijk is. Wauw, wat een complimenten!

Ik wil jullie ontzettend bedanken voor het invullen van mijn enquête, ik voel me vereerd dat zoveel mensen hebben gereageerd op mijn vragen. Zo heb ik een goed beeld gekregen van waar ik mee door moet gaan of wat ik juist mag veranderen en verbeteren.
Ik wens jullie allemaal een heel fijn weekend.

Ps. De winnares van het Weleda pakketje heeft vandaag een mailtje ontvangen!

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

24 reacties

 • Sophie
  12 juni 2015

  Wat een fijne resultaten! Hier kun je vast en zeker wat mee 🙂
  Sophie onlangs geplaatst…De zoektocht naar een plek voor papa #1My Profile

 • Dita
  12 juni 2015

  Wat leuk om te lezen!
  Dita onlangs geplaatst…Mijn favoriete Youtube kanalenMy Profile

 • Milou
  12 juni 2015

  Wat fijn dat de enquete zulke bruikbare data heeft opgeleverd!
  Milou onlangs geplaatst…Lancering The CloserMy Profile

 • Simone
  12 juni 2015

  Wat een leuke uitslag van je enquête!
  Simone onlangs geplaatst…Vraag maar raak!My Profile

 • angelique
  12 juni 2015

  Zo dat zijn mooie uitslagen.
  Ik had niet verwacht dat ik tot de minderheid zou behoren met mijn 32 jaar, haha.
  angelique onlangs geplaatst…Lichtpuntjes en dankbaarheid #week 3My Profile

 • Vanessa
  12 juni 2015

  Leuk om te lezen. Het zijn fijne resultaten waar je zeker mee verder kan!
  Vanessa onlangs geplaatst…Kruidvat Spa Secrets Shower FoamsMy Profile

 • Suzanne
  12 juni 2015

  Leuk om te lezen, klinkt als een goede uitslag! Ik kom vaak een kijkje neme en dat zal ik blijven doen.
  Suzanne onlangs geplaatst…Nivea Soft Hydraterende CrèmeMy Profile

 • Xstudent
  12 juni 2015

  Wauw leuke uitslag! Het is niet heel anders dan ik heb ingevuld en ook niet echt anders dan ik had verwacht. Fijn dat je ook wat bruikbare tips hebt gekregen.
  Xstudent onlangs geplaatst…Tien dingen die niemand je vertelt als je afstudeertMy Profile

 • Manon
  12 juni 2015

  Wat een goed verslag van je enquete , leuk om te zien!
  Manon onlangs geplaatst…Kneipp Beauty Geheim DoucheolieMy Profile

 • Lifesabout
  12 juni 2015

  Heeft het schaamrood op haar kaken staan….#vergetenintevullen :'(
  Lifesabout onlangs geplaatst…Kijk mee naar ons weekmenuMy Profile

 • Dionne
  12 juni 2015

  Wat super leuk om dit zo te zien! Het lijkt mij reuze interessant om te weten wat je volgers ervan vinden!
  Dionne onlangs geplaatst…New in | Animal printed shoesMy Profile

 • janske
  12 juni 2015

  Wat een fijne resultaten, ik had het niet anders verwacht…inderdaad is het opvallend dat er zo veel lezers zelf geen moeder zijn….en dat ik als 32-jarige niet bij de grootste doelgroep hoor 😉
  janske onlangs geplaatst…Speurtocht naar de 5 leukste kinderwinkels in UtrechtMy Profile

 • Mieke
  12 juni 2015

  Ohh leuk om te lezen, was benieuwd naar de “uitslag”. Wel een opsteker alle complimenten, leuk! Verrassend dat moederschap bovenaan staat qua artikelen, terwijl meer dan de helft geen kinderen heeft! En wat betreft je spelling, mij is het nog nooit opgevallen, komt waarschijnlijk omdat mijn Nederlands ook niet al te best is.
  Mieke onlangs geplaatst…PannenkoekenMy Profile

 • Anouk
  12 juni 2015

  Super leuk om alle uitslagen te zien!
  Anouk onlangs geplaatst…Make-up als verpleegkundigeMy Profile

 • Rosanne
  12 juni 2015

  Wat een mooie resultaten!En fijn om te horen dat je wat aan de antwoorden hebt!
  Ik hoor volgens mij wel bij het gemiddelde met het hebben van een relatie, je blog hebben ontdekt via een andere site (beautygloss), je blog ‘s morgens in bed bekijken en je blog omschrijven als geweldig haha

 • Kim | Kimsbloglife
  12 juni 2015

  Fijn dat je de resultaten naar ons terugkoppelt! En je blog is inderdaad heel gezellig en je bent heel erg jezelf en dat waardeert iedereen zo te lezen heel erg, fijn!

 • Kimberly
  12 juni 2015

  Leuk om te lezen meis!
  Kimberly onlangs geplaatst…COLLAB | Bean Boozle ChallengeMy Profile

 • Elise | The Beauty Suitcase
  12 juni 2015

  Super leuk om te lezen Kelly! Ik doe nu sinds kort zelf onderzoek op de uni en ik kan je vertellen dat 664 op jouw aantal bezoekers best wel heel representatief is :D!
  Elise | The Beauty Suitcase onlangs geplaatst…Ooh-La-La Lavender Gel Deodorant by SecretMy Profile

 • Minke
  13 juni 2015

  Leuk om zo de uitslagen te lezen. Fijn dat je er ook wat mee kan. 🙂
  Minke onlangs geplaatst…Kaarten voor je zwangerschapMy Profile

 • Anne
  13 juni 2015

  Heel leuk om te lezen

 • Linda
  13 juni 2015

  Wat heb je toch een prachtig aantal aan dagelijkse bezoekers Kelly en super fijn dat zoveel mensen jou een duidelijk beeld hebben gegeven. Leuk om alle weetjes zo op een rij te zien 🙂

 • Elise
  13 juni 2015

  Leuk om te zien, ik kijk minstens 2x per dag je blog haha

 • Angela | Great Body & Skin
  13 juni 2015

  Leuk om deze uitslagen te lezen Kelly en ik kan me voorstellen dat dat voor jou dubbel en dwars geldt. Wel even een opmerking over de leeftijden en status wb kinderen: deze vind ik opvallend voor jouw blog. Ik had echt verwacht dat je lezers vooral uit 25-35-jarigen zou bestaan met kinderen.

  Daarom lijkt het mij goed mogelijk dat 30+’ers en vrouwen met kinderen in mindere mate jouw enquête invulden doordat ze daar simpelweg waarschijnlijk minder tijd voor hadden. Vrouwen tussen de 21 en 25 zonder kinderen studeren vaak nog, en je weet: studenten hebben veel tijd over 😉 (ben er zelf ook ooit 1 geweest). Zodoende kan jouw ‘gevolg’ dus heel goed wel uit die hogere leeftijdgroep mèt kinderen bestaan.

  Wat denk jij?
  Angela | Great Body & Skin onlangs geplaatst…Doorbreek Angst om Dik te Worden & Obsessief GedragMy Profile

 • Ellen
  13 juni 2015

  Ik ben happy single, 20-jarige studente en heb geen kinderen. Niet meteen het soort bezoekster dat jij zou verwachten denk ik. Toch lees ik dagelijks je blog en ik ben van plan om dat nog heel lang te doen!

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.