Tips om meer water te drinken

Ik heb al een aantal artikelen besteed aan het belang van voldoende water drinken. (klik   en  klik ). Om je lichaam goed te voeden en te verzorgen heeft je lichaam vocht nodig. Je lichaam bestaat voor ruim 70% uit water, en om alle lichaamsprocessen op gang te houden moeten we dat blijven aanvullen. Dit voorkomt vermoeidheid, hoofdpijn, een droge huid, moeilijkere stoelgang etc. De gezondste manier om het vochtpeil goed te houden is door water te drinken. Water is vrij van suikers, calorieen, en vrijwel overal verkrijgbaar. Het is dan ook een goed voornemen om standaard een flesje water op zak te hebben. Ik heb meestal wel een flesje water op zak, maar het overkomt me ook wel eens dat ik dit vergeet, en dan een flesje op bijvoorbeeld het station koop. Als ik ga optellen hoeveel ik al in euro’s besteed heb aan flesjes water onderweg, dan ga ik erg schrikken denk ik. Het is daarom een slimmer idee om een waterfles te hebben, die ik standaard kan bijvullen, die in de vaatwasser kan, en waar mijn drinken lekker blijft smaken. Ik testte voor jullie twee soorten waterflessen uit, die ideaal zijn voor on the go.

De Dopper is een bijzondere waterfles voor onderweg.  Dit meeneemflesje is voor het grootste gedeelte gemaakt van gerecycled materiaal, vrij van de schadelijk geachte stof BPA en heel goed te reinigen. Het nadeel aan een Spa flesje, is dat sommige mensen deze eindeloos blijven gebruiken, zonder deze regelmatig af te wassen. Dit flesje vormt zich dan een bron van bacteriën, wat schadelijk kan zijn voor je. De dopper kun je gewoon dagelijks in de vaatwasser mee wassen, zodat je altijd een hygiënisch schoon waterflesje bij je hebt. Door een dopper aan te schaffen steun je drinkwaterprojecten van Simavi. Bovendien help je het milieu mee doordat er een hoop Spa flesjes, (de pet flessen), minder worden gekocht en weggegooid worden.

Wat ik handig vind aan de Dopper, is dat je deze op verschillende manieren kunt gebruiken. Je kunt enkel de bovenste dop eraf schroeven om op de normale manier te drinken, maar je kunt het bovenste dopje er ook oplaten, en het witte gedeelte eraf draaien (zoals op foto 2). Op die manier heb je altijd een klein glaasje (in de vorm van een wijnglas) bij de hand, om heerlijk een glaasje water te kunnen drinken uit je dopper, waar je ook bent. Ik ben fan van de dopper geworden en ik ben deze fles nu een weekje aan het testen, ik neem ‘m overal mee naar toe!. De dopper kost 12,50 euro en te bestellen via deze webshop.  Bereken eens uit hoeveel waterflesjes die je onderweg zou kopen je bespaart door de dopper in huis te halen.

Dit is de Ohyo. Een bijzonder innovatieve waterfles, die nogal een apart uiterlijk heeft, maar heel erg handig is. Toen ik de Ohyo ontving, moest ik er even aan wennen, ik wist niet zo goed wat de bedoeling was, en het grappig uitziende uiterlijk leidde me af van het eigenlijke doel. Dit is een opvouwbare waterfles, en wanneer hij ingevouwen is, dan is ‘tie zo compact dat je bijna niet zou denken dat het om een waterfles gaat waar 500 ml water in kan.

De Ohyo is ideaal voor onderweg, en in een klein flesje. Je vult je flesje pas op het moment dat je hem nodig hebt, daarvoor is het flesje vrijwel gewichtloos, en besteedt het vrijwel geen ruimte. Ook is dit flesje ideaal voor iemand die gaat backpacken, op fietsvakantie gaat, regelmatig gaat kamperen met zo min mogelijk spullen en zo zijn er eindeloze mogelijkheden. Voor mij is dit flesje gewoon handig om bij me te hebben in een klein tasje, en te vullen op het moment dat ik het nodig heb. Ideaal ook voor een festival, wanneer je maar een klein tasje bij je hebt, en je geen halve kg (!) water wilt meesjouwen. Je vult het flesje pas zodra je water wilt drinken.

Ik vind dit flesje er leuk en grappig uitzien. De Ohyo is ook een BPA-vrije waterfles (vrij van gifstoffen dus veilig om uit te drinken, en te blijven gebruiken), en mag eindeloos de vaatwasser in om gewassen te worden. De Ohyo is verkrijgbaar in verschillende kleuren voor 8,95 euro via bijvoorbeeld deze webshop. 

Met deze handige producten tips lukt het mij om meer water te drinken. Gebruiken jullie zelf herbruikbare waterflesjes of juist nog niet? Hoe neem jij je water mee voor onderweg? Of wil je jezelf nog het voornemen doen om vaker water te drinken? Ik ben ook benieuwd naar jullie reacties op deze bijzondere waterflesjes. Laat deze dan ook weten in de comments van dit artikel.

Follow my blog with Bloglovin’ 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

10 gedachten over “Tips om meer water te drinken”

  1. Ik heb ook altijd een flesje water bij me, maar idd als je gaat uitrekenen wat je eraan kwijt bent op jaarbasis schrik je. Ik vind de eerste fles wel wat!

  2. handige flesjes! Ik zelf nam altijd flesjes water mee van allerlei soorten merken, maar of ik vergat eruit te drinken of ik raakte ze kwijt. Daarbij vind ik water eigenlijk niet zo lekker, raar maar waar. Ik heb sinds een tijdje een bobble en ik ben er blij mee 🙂

  3. Die dopper kende ik al, maar wat is die andere ook leuk. Ik gebruik mijn flesje altijd een hele tijd, ik was hem iedere avond af en laat hem goed drogen voordat ik hem weer gebruik. Meestal doe ik een aantal maanden met een flesje.
    Liefs, Swaen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.