Recept vega saucijzenbroodjes (zo makkelijk!)

sauz

Zelf saucijzenbroodjes maken, ik had het nog nooit gedaan. Wel maak ik regelmatig frikandelbroodjes met bladerdeeg, en andere kleine ovenhapjes met bladerdeeg. Ik ben sowieso dol op gerechten met bladerdeeg haha. Toen ik een portie vegetarisch gehakt had ontvangen in de foodybox dacht ik, he ik kan eigenlijk wel zelf proberen om vega saucijzenbroodjes te maken, zo gezegd zo gedaan. Ze waren zo’n succes hier in huis dat ik het recept (wat echt super simpel is) met jullie ga delen. Het is een recept voor lekker kruidige vega saucijzenbroodjes, die uiteraard ook met normaal gehakt te maken zijn.

Wat heb je nodig voor 6 vega saucijzenbroodjes:
– 6 vellen bladerdeeg (je kunt natuurlijk ook veel meer maken, per broodje heb je 1 vel bladerdeeg nodig)
– 250 gram vegetarisch gehakt.
– 1 ei
– Snufje zout en peper
– 1 eetlepel sambal naar smaak
– Italiaanse kruiden (omdat dat zo lekker is)

– Verwarm je oven voor op 200 graden.
– Ontdooi de vellen bladerdeeg. Doe het eitje in een schaaltje en kluts dit door elkaar.
– In een kom doe je het gehakt, 2/3 van het ei, zout, peper, italiaanse kruiden en sambal naar smaak. Dit meng je met je handen lekker door tot een fijn deeg.

– Neem een velletje bladerdeeg en doe 1/6 van het gehaktmengsel er in het midden op en vouw dit dicht tot een mooi pakketje. Doe dit met alle vellen en al het gehakt.

– Dan zien ze er zo uit! Dan smeer je er met een kwast nog het overige eimengsel over, dit zorgt voor een mooie bruine glanslaag op je saucijzenbroodjes. Bak ze dan in de oven af op 200 graden voor zo’n 12 minuutjes.

Eet smakelijk! Klaar zijn je (vega) zelfgemaakte saucijzenbroodjes. Je kunt ze natuurlijk met van alles vullen, ook lekker met een gesnipperd uitje, wat gesneden prei of paprika enzovoorts, maar dit is de basis voor je kruidige hartige broodje.

Maak jij wel eens zelf van dit soort hartige snacks? Ik ben benieuwd naar jullie favorieten! Laat het me weten bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

36 gedachten over “Recept vega saucijzenbroodjes (zo makkelijk!)”

  1. Wat een supergoed idee!!! Mijn man en ik eten allebei geen vlees en dan is het soms best zoeken naar warme snacks. Kom je eigenlijk altijd bij kaashapjes uit. Dit gaan we proberen! Top!
    Marion onlangs geplaatst…Loving Lazy Sundays #62My Profile

  2. Ziet er lekker uit en zo makkelijk! Ga ik zeker een keer maken en misschien lekker met kaas erin.

  3. toen ik het zag dacht ik: aahh lekker, maar helaas, niet vegetarisch… maar dat zijn ze dus wel, wist niet dat dat zo makkelijk was! ga ze zeker eens maken 🙂

  4. Hee, zo ziet het er wel heel makkelijk uit! En het gehakt hoef je niet eens eerst te bakken?! Die ga ik zeker van de week maken!! Thnx voor het recept!

  5. Ziet er lekker uit!! Ik maak wel frikandel broodjes enzo maar dit kan ik ook wel eebs maken!

    Ik maak wel eens pittige kip broodjes. Hetzelfde idee, maar dan met kip, paprika, ui en sambal.

    Met ui, champignon, boursin en kip is ook een aanrader trouwens.
    Tamara onlangs geplaatst…Winterkleding wishlist voor Lauren.My Profile

  6. Lekker. Ik maak regelmatig saucijzenbroodjes. Of allerlei andere bladerdeegflapjes. Ideale manier om restjes groenten, vlees of kip te verwerken.

  7. Dit maak ik regelmatig, met een gesnipperd uitje ertussen, soms ook een paprika of prei erbij, echt lekker en een ideale snack ook om te trakteren

  8. Oeh, die zien er lekker uit. Met appel is ook superlekker en snel te maken. Ik vind het bladerdeeg van Koopmans persoonlijk wel iets lekkerder dan van de AH.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.